Rossz személyes tapasztalatok alapjàn àltalànositasz és 'en plus' hagyod magadon eluralkodni az indulatokat. Amivel csak magadnak àrtasz és ez a negativ érzés a viselkedésedre is kihatàssal lehet. Ami azt jelenti, hogy a jövôben is ugyanilyen helyzeteknek teszed ki magad, ugyanilyen emberekkel fogsz talàlkozni.
Az épitôiparban itt is a legkevesebb iskolàt végzett emberek dolgoznak, vagy akik alig beszélik a nyelvet. Akinek van egy CAP-je az a szakmàhoz konyit valamit, de az àltalànos mûveltsége 0, ami meglàtszik a beszédmodoràban és viselkedésében is. De talàn nem rosszindulatu (nem tudom, nincs személyes tapasztalatom).
Abban igazad van - én sem gyôzöm eleget hangoztatni mennyire nem helyes ez -, hogy vannak magyarok, akik megtagadjàk magyarsàgukat. Szerinted önzésbôl teszik ? Vagyis, hogy ha nekik jobban megy a dolguk, nem törôdnek a màsikkal ? Szerintem az is lehet, hogy pont azért, mint te, mert rossz tapasztalataik voltak egyes honfitàrsukkal, szégyenkezniük kellett miattuk...stb, s mivel hajlamosak az àltalànositàsra, ebbôl kifolyolag megszakitottak minden kapcsolatot a magyarsàggal. Joguk van rà igy dönteni. En csak sajnàlkozni tudok, de nem haragszom ràjuk, mert tudom, hogy emberek. Az emberek pedig gyarlòk, tele hibàs nézetekkel, indulatokkal, melyek irànyitjàk gondolkodàsmodjukat, cselekedeteiket.
Ha keresed a jòt, elôbb-utòbb megtalàlod (még a magyar emberek között is) ! :-)
a másik gyülölet persze hogy van franciák iránt nem sok ,ott csak a hivatalokra értem a gyülöletet de nem vészes!
a magyarokat utálom anyira de anyira ,és ez nem az egész magyara értendő,ha nem akik igazi táj paraszt magyarok sötétek azzokra értem .
akik kint akarnak magyar törvényt , akarják kint alkalmazni.
mikor az aki ismeri minden lehetősőégét mit lehet mit nem egy épitőiparban elmodja ,és válasz ként azt kapja ,ja oké de otthol ez nem igy van ezért dolgoztam most egy kft-nek mert 4 ilyen marhával voltam ,és jobb kiszáltam ebből mert néha olyan szinten voltam hogy fel akartam nyársalni öket !
dolgoztam elöte is magyarokal ,de azokal minden jol ment csak az elején voltak kisebb gondok.
st naizer-ben voltam ott volt vagy 20 magyar forditotam plus festő ként mint alkalmazot,2 napot maradtam 20 bol-9 alkoholista,6 sötét táj magyar a többi meg rá nézésre elment !vichy városban voltam festőként magyar uriemberekel akik 20 év festő szakmával áltak a hátuk mögöt ,akik elsönap azt sem tudták mere kezdödik a festés művelete ,hogy kell gépel fujni festeni! 3 napot maradtam ott utána hazza jöttem ,mert anyira okosak voltak hogy a gletelö gépet kicsinálták 2 nap után ,ragaszkodnak magyar létráért ami kint tilos de nem értik meg mert neki az a jó!
egyszerűen magyar elenes lettem .
magyarban is dolgoznak technica nem sok maradiak,ész nem sok pénz kevés garancia 0, csapjuk össze ,pénzt felveni,enyire futóta egy házra .emberek minél gyorsaban annál jobb,lényeg legyen kész!
sajnos nem tudok jót irni magyar emberekről .
magyarországon minden arrol szól fizes ,nem pedig mutas be papirokat mint kint.
van egy storym a barátommal aki magyar áltunk egy bolt pénztárjánál,és elötunk 2 fiu egy lány ,akik meg haloták magyarul csevegunk,átváltotak egyből angolra .
egy idős férfi akivel beszélgetem párszor elmondta magyar ember amint ki kerül ,és szerttesz kis lehetöségre anyagiakra esetleg házra ,azzonal letagadja magyarságát és jobb élet reményében elkeruli a magyart.
még a cigány ,arab , albán ,horvát , ukrán ezeket tudom milyen nép saját szememmel látam összetartanak segitenek egymásnak kint ,elöréb jutni 1--ről.2 -re! magyar soha letagadni nem foglakozni a másikal .ezt tudom magyarrol irni!
a gyulölet valahonan innen ered,mikor látom a magyart- és egy másik nép összetartását. elgondolkodok,hogy melyik népben van több emberiség.
En is elgondolkodtam rajta, hogy ha 15 éves koràig otthon élt, akkor megtanulhatott (volna) rendesebben is beszélni és irni magyarul. Annàl több idôt Fr.o-ban sem tölthetett el (stilusàbol itélve fiatalnak tûnik), tehàt fölmerült bennem a kérdés: lehet, hogy ez csak egy provokàtor, nem is egy igazi nick ?...Rejtélyes...
Hat persze, hogy volt minden..egy kicsi telapo, s persze egy kicsi Jezuska is.Most meg elvezzuk, hogy mindent elhisznek, s orulnek, ennek ugy is vege lesz par ev mulva.
Valamiért csöpög belôled a gyûlölet, s hogy miért azt nem lehet egy forumos pàrbeszéd alatt fölmérni, biztos mélyebb okai vannak benned, a magànéletedben. Sajnàllak, mert ezekkel az érzésekkel élni nagyon rombolo sajàt magad szàmàra. Meg kellene szabadulnod tôlük...:(
Neked is minden szépet Punasok ! A kislànyoknak hozott sok ajàndékot, jàtékot a télapò ? (nàlatok hogy van ez: télapo, mint itt szokàs, vagy jézuska, mint otthon ?)
azért tudom mérlegelni a dolgokat saját szememmel.
munka közvetités munka nélkuli ,magyarországon sznte nem is létezik,franciák segitenek el helyezkedj otthon akár menyit is melozol , persze jo esélyel jellentenekbe ,szar pénzt adnak munka nélkulire.
egéségügy tb. halot rendszer magyarban ,franciában jogodvan tb hez ott van a cmu 100%,bárki kérheti , vagy a sima carte vital !
caf segitsége sok családnak elönyt segitséget jellent ,mig otthon semi nem adnak !
a sok rasizmus magyar emberböla pénzböl indul ki ,munkábol esetleg neked több van mint neki, vagy job melodvan mint neki .
aztán ki kerülnek és meloznak csak a baj minden magyar észel,gyulölet és konkurencia alapon joban lemozol vagy több esélyed van mint neki , máris ott vagy a cél pontban ahol zavarod a lég kört!
ahogy kint van, és muködik minden ki melozhat bármit lényeg értsen hozzá otthon magyarban meg szakképzet senkik vannak és kéz ugyeség egyenlö tanuloéval technikájuk őskori .
igy mikor kint vanak áron alul vállalnak el mindent , munka egyenlö összecsapás garancia semi,és jönn magyar megint nem kell ,végre egyes embereknek akik eélyesen kijutnak melozni ,van esélyuk szét nézni ott ahol még van tisztelet ,köszönöm ,legyenszives elnézést ...szó használatok !!
igy ha haza térnek egy nap és ráérzet mi van ott rá jönn ,kéne változnom .
nem el gyepesedni és állat modjára folytatni , nem magyar technologiát -gondolkodást kivinni , ha nem a kintit haza vinni alkalmazni talán sok ember tudna tanulni és változni töle .
de a baj ,mint irtam 10 évig bajom nem volt senkivel ,de magyartol tetveb népet ahogy gondolkoznak az több mint rossz .
ezen nem változtatok,féltékeny egy nép ,irigy,és nekik ami otthon van ,annak ugy kell legyen kint is kulföldön.
demokrácia van szolás szabadság azt irok amit akarok.
francia nép meg camamber trianon is töluk indult el,ki fosztoták az összes szigetet meg szálták majd mikor már nem volt semi leléptek ,aztán ezért van a sok lázandás a tv -ben .
másik alapjában egy rendes nép ország ,kivétel a hivatalokban ,ott aztán szarni bele.
Kivanok tiszta szivembol Boldog Bekes Karacsonyt, s nagyon Boldog Uj esztendot mindenkinek aki a forumra betekint-gyakran vagy csak neha-neha-azoknak akik buszkek meg mindig, hogy magyarok, s azoknak is akik nem igazan szeretik az oseiket!
Igaz, hogy a magyarokat nem nagyon szeretik Europában a mentalitásuk és a viselkedésük miatt.
A sovinizmus az egy nemzeti sport a magyarok között. Sok vadparaszt van köztük, és ezek nem javítják meg a magyarság hírnevét az biztos. Nem a legcivilizáltabb réteghez tartoznak sokan. A 45 évig tartó megszállás, a kommunista diktatura csak fokozta a negativ magatartást.
A frissen, szakmai képesités nélkül érkezô bevàndorlok mindegyike a piszkos munkàval kezdi (a volt férjem is az épitôiparban kezdte, mert egy szot sem tudott franciàul, s igy is szerencsés volt, hogy talàlt egy 56-os magyar cégvezetôt, aki munkàt adott neki), aminek nem sok köze van az intelligenciàhoz.
Azonban késôbb, fôleg a màr itt születettek, törekvôbbek lesznek, tanulnak (arabok és feketék is), s tisztàbb munkàkat keresnek maguknak (vannak köztük tanàrok, orvosok is).
Ugy tudom, h az olàh cigànyokat visszazavartàk. S ôk különben sem azért jöttek ide, hogy dolgozzanak (tisztelet a kivételnek). A feketék között sok van, amelyik nem veti meg a becsületes munkàt.
Ezt jol megmondtad ! Kösz, h idenéztél és elmondtad a véleményed.
Az biztos, h nem àrt egy kis fejmosàs a magyaroknak. En is tapasztaltam és làttam ezt az irigységet, széthuzàst, önösérdek hajszolàst Mo-n, ami igencsak elszomorit. Az elmult 20 év rablokapitalizmusa nagyon elrontotta az emberek erkölcseit; bàr az irigység, féltékenység (kinek mije van) màr akkor is divott, amikor én otthon éltem, fôleg falun, ahonnan menekültem emiatt. Meggyôzôdésem, h azért van ott az orszàg, ahol, mert a tagjai helytelenül gondolkodnak és cselekszenek, ami pedig tudatlansàgukbol adodik. (Ez a tudatlansàg nem szakmai, ismeretbeli hiànyossàgot jelent, hanem az élet valosàgànak és minden dolog egymàssal valo összefüggésének nem tudàsàt, meg nem értését; ami a kàoszt, a fejetlenséget okozza.)
[Egyik baràtnôm lànya (apai àgon francia) 2 év ota Mo-n dolgozik és àllandoan szidja a magyarokat, hogy milyen hülyék. Kifejezetten utàlja ôket (közben a szerelme egy magyar fiu - csak azt nem értem, hogy ha szereti ezt a fiut, akkor min. tisztelhetné a fajtàjàt, hazàjàt is, nem ?)]
Bizonyàra van egy ilyen oldala is az igazsàgnak, amirôl te beszélsz. De ez csak az egyik oldala ( s te csak ezt làtod). A különbözô forumokon tapasztalom, h pl. az itteni magyarok összetartanak, közös programokat szerveznek, stb. Pàrizsban is annak idején (25-30 évvel ezelôtt) mindig összejöttek a magyarok és segitették egymàst, munkàt kerestek az ujonnan érkezôknek, àtadtàk az informàciokat, ismereteket az idôsebbek a fiatalabbaknak.
En ugy làtom, h egyre többen vannak otthon is, akik kezdik fölfedezni, h mi az az egymàst segités, összefogàs, (fôleg a vallàsi mozgalmak területén van kibontakozàs). Pl. az idei àrviz és a vörösiszap katasztrofàk idején is sokan összefogtak.
Azt hiszem, h amig az emberek nem ismerik föl sajàt felelôsségüket a történésekben, addig csak egyre rosszabb lesz nekik, egyre lejjebb süllyed a tàrsadalom, s egyre több lesz a katasztrofa is. Az esztelen embert csak a "kupànvàgàs" tériti észhez.
"magyartol tetveb ember féltékeny rossz gondolkodásu gyepes agyu nép mint ez nincs másik."
Attol tartok, h nem gondoltàl bele szavaid sulyàba, s hogy te is ehhez a néphez tartozol, tehàt sajàt fajtàdrol itélkeztél. Vajon a szüleidrôl is ugyanez a véleményed ?
S a karakteredet nem a francia oktatàs, ittlét alakitotta ki, mégha a viselkedési mododra kihatàssal is voltak ezek, hanem a 15 éves korodig tarto nevelés az örökletes tulajdonsàgokhoz adva.
" hogy a hàboru ota a franciàk màr nem akarnak piszkos, nehéz fizikai munkàt végezni."
Biztos vagyok benne, hogy már a háború előtt sem az volt a fő céljuk ! :DDD
Ismersz olyanokat, akiknek az lenne a legszebb álmuk, hogy a munka minnél piszkosabb és minnél nehézebb legyen?
" a kukàsok szinte mindenhol arabok vagy feketék."
Hol akarod őket alkalmazni? Egy kutató-intézetben, vagy mint városrendezők egy tervező irodában ? :-))) Igaz, hogy Romániából is jön sok cigány, és nekik is kell valami jó "job", úgyhogy van konkurrencia :-))
én 15 éves koromtol laktam kint franciában ,én nekem agy gondolkodásom frnacia természetem karacterem minden az.
a franciákrol ,igen néha éreztetik egyes helyeken nem kéne létez itt lened ,de meg kell öket érteni,magyarország is lassan ott tart nekunk van kifelé pedig saját hazánk,és kulföldi kap több jogot mint mi.
a lényeg ,én magyar ellenes vagyok ,még egy buta nép mint magyar nem létezik ,nem általánosan mondom ,de most meloztam igazi táj magyarokal és nem kell töbet ,a gondolkodás ivászat,lenézi 2 válalkozo emberei egymást mert egy helyen meloznak se köszönés reggel ,se este ,se egy merci vagy pardon magyar adj csináld .
inkáb otthagytam öket dolgoztam 3 magyaral 2009 ben ,de azok ezekhez képest ,távol voltak!
magyar utálja a magyar ,ha kint van pl arra is képes nem öszetartani,ha nem inkáb elkusol vagy nyelvet vált ha tud más nyelven .
könyörgöm hagyjuk a rasizmust induljunk ki a magyarbol.
dolgoztam 10 évig arabtol kezdve ,chileiekel,románal,franciával.
tisztelet bonjour merci minden volt ételt nem féltete senki közös asztal amid volt kiteted enni.
magyartol tetveb ember féltékeny rossz gondolkodásu gyepes agyu nép mint ez nincs másik.
A "vasfüggöny" mögötti orszàgokrol semmit nem tudtak a franciàk. Az Unio kiszélesitése utàn kezdik ujra fölfedezni ezeket az orszàgokat, de pàr évvel ezelôtt pl. még féltek a lengyel csôszerelôktôl (hogy elveszik a munkàt elôlük:) Mo.-rol annyit tudnak, hogy olcsobban lehet mûfogakat csinàltatni. Az is bosszantò, h a tv-ben csak akkor esik szo kis hazànkrol, ha valamilyen negativ eset, botràny történik (mint pl. Gyurcsàny hires mondàsa: "hazudtunk reggel...". -azt még itt is be kellett mondani !; vagy mint a fr. diàklàny eltûnése: több napon keresztül csocsàlgattàk az esti hiradoban azt keresve, h mit lehetne elintélendôen mondani a magyar hatosàgokrol...) A meggyilkolt cigànyok temetésére is küldtek helyszini tudositokat, hogy hiresztelhessék: milyen rasszistàk a magyarok és hogy bànnak a cigàny kisebbséggel !
Igazàbol csak azokat a bevàndorlokat szerették mindig, akik a piszkos munkàt elvégezték helyettük. Egy idôs fr. néni mondta nekem Pàrizsban anno, hogy a hàboru ota a franciàk màr nem akarnak piszkos, nehéz fizikai munkàt végezni. Ezért elôször beengedték az olasz kômûveseket, a lengyel bànyàszokat, késôbb az épitôiparban fôleg portugàlokat kezdtek alkalmazni, a kukàsok szinte mindenhol arabok vagy feketék...Persze, hogy örültek nekik !
Ezek az elsô nemzedékbeli bevàndorlok integràlodtak is (még az arabok is, megtartva azonban szokàsaikat, ételeiket). Viszont az itt született màsodik generàcio tagjai màr ôk sem akarjàk a piszkos munkàt elvégezni, természetesen :)
nekem nincsenek problémàim az ittléttel, csak a véleményemet mondom el. Mint irtam: nem tudok és nem is akarok integràlodni (fr. àllampolgàr sem vagyok, nem is szavaztam még soha életemben, tehàt semmi beleszolàsom nincs a történésekbe, még közvetve sem.) Vendégként kezelem magam itt, tiszteletben tartom a hàzigazdàt, soha nem tennék semmit egy tagja, vagy törvénye ellen sem. Amikor modom volt rà dolgoztam és adoztam, mostansàg inkàbb az àllam tart el engem. Emiatt hàlàs is vagyok és elkötelezett (gondoztam az öregeket, segitettem a nàlam szegényebbeket, etettem a kivert kutyàkat-macskàkat :-).