Fudi, most nem a szettben lévő obikat nézd csak úgy magát a hónlapot az egészet, én ha ezt venném az obikat úgy is eladnám, de nem ezt a szettem szeretném megvenni.
Ezt szeretnéd megrendelni ? Háááát. A D200 és az SB600 az oké. A két Sigma obi az a "nem túl jó, de lagalább nagyon rossz" kategória. :( Az álvány nem bírja el a gépet, az alukoffer felesleges, a kisebbik táskát meg nem ismerem :)
Azt írtad ez így összesen 300.000 ? Az egy D200 ára itthon. A többi akkor ingyen van.
Persze, nem az árakkal van a baj, az kb 50-60%-a az itteninek, csak hogy jön haza. Én megint csak azt mondom, bármekkora is a csábítás kintről behozni csak ismerőssel érdemes.
Ha nem akkor van vmi amerikavilag.hu vagy mi. Az meg úgy műxik, hogy az ő telephelyüket megadod címként, és ők hozzák haza, sőt még a vámot is elintézik, csak győzd kifizetni mindkettőt :))
Pár hónappal ezelőtt (február) egy SB600-at szerettünk volna az USA-ból. Aki intézte, annak volt kint egy volt magyar kinti ismerőse. Az megrendelte, neki kiszállították. Szállítás során eltörött, vissza a feladónak. Csere után újatkap, majd elküld XY céggel. A csomag kevesebb mint 1/2 kg. Itthon amikor rákérdeztem a szállítás díjára, akkor a kis súly miatt huszonezret mondtak. Nem ajándék ár :) Kint az SB600 egyébként 30.000 Ft.
Azt nézd meg, hogy a szállítás műszaki cikkre is vonatkozik-e, mert legtöbbször csak könyvet CD-t, meg hasonlókat küldenek az Unióba. (ha csak nem külön céggel szállíttatod)
De kinnt megkapom a felszerelést cirka 300.000Be amit itthon kb 600.000Be kerülne van rá 1-2év gari amit amcsiban fogadnak el vlaszeg. De különösebben nem érdeklene a gari, mert akkora az árkülönbség, hogy kifizetném a javíttatást amit így is úgy is Pesten kéne elvégeztetni amihez úgyan úgy lóvét kellene fizetni a szállításért. Másrészt meg nem szokott különösebben baj lenni a gépekkel, persze beüthet a genya, de ez benne van a gari annyira nem érdekelne. A szállítást pedig megnéztem és Európa Unióba 80dollárba kerülne. Iagzából az lenne a legjobb ha kinnt valami ismerős megvenné és behozná az országba ;)
Az ismerősöm mesélte, aki gyakran jár ki (évente több alkalom, az nekem már gyakori), hogy kollégái a TV-nél minden felszerelésüket kint vásárolták. Hazafelé a kamerák és kellékek közzé mindíg befért valami :) Nekik megérte. Szállíttatni, nem kipróbálni... hát necces. Amikor itthon vásároltam, mindíg kipróbáltam előtte néhány példányt. Kértem rá matricát, otthon leelleőríztem, és amelyik meggyőzött, másnak megvettem. Kicsit drágább mint kint, de van garim.
180.000 Ft-ért meggondolandó, hogy 1 évig rizikózik az ember ..... az nagyon csábító ár! Ha biztos a forrás, és nem hibás, akkor jóüzlet. Ha közben felmegy az ár, nincs garancia és hamis a termék, akkor baj van. Bp-en foglaltak le pár éve F6-nak látszó tárgyakat a Keleti Pu aluljárójában. Kívülről szép volt, csak nem volt belseje :(