Bp-ről Pilisszentiván nem egy távolság (~10 km). Hivatkozz a klub honlapjára (vagy rám). Meg fogsz lepődni az áron! A minősége pedig tökéletes. Most csináltattuk meg az anyós Yarisát (pont úgy járt mint Te), és nem lehet megmondani róla, hogy sérülve volt. Van cascód? Ha igen, feltétlenül szólj a javítás elött, abban is tudok segíteni.
Sokat nem jutottunk akkor előre. Szelepcsere megvolt, szoftverfrissítés megvolt, rángatás maradt. Az autót most járattam meg az általad is leírt módon (~80 km. 4-ben, 5000-es fordulaton, utána ~160 5-ben 4000 körül), + sárga STP szeleptisztító adalék.
Valamit használt. Ritkábban jelentkezik a topanás, de azért nem szünt meg.
Viszont az Index reagált arra a pár héttel ezelőtti kérésre, hogy segítsen felvenni azzal a márkatárssal a kapcsolatot, aki a népítéletben azt írta, hogy a szervízben megoldották a torpanós gondját.
Jelentkezett az Úr, most fogok levelet írni Neki. Talán előbbre jutunk ebben a témában.
A tapasztalatok persze, hogy érdekelnekmindenkit. Meg képek is. A galériában már vannak nagyon szép fotók (CápaFeri, Bobby_la_cetti)!
Hy! Egy dóm magassugárzó néhány gramm! :-) ladlac nem mélysugárzót, hanem magassugárzót szeretne a hátsó ajtókba! Kábelezéssel nem lesz gond, mert a csipogó frekvenciaátvitelétől föggően egy 1; 1,5; vagy 2 mikrós kondival sorbakötött magagassugárzót nyugodtan lepárhuzamosíthatsz az ajtóban már meglévő hangszóróval! Konkrét tipus, beszerelhetőség engem is érdekelne viszont, mert az én Lacsim "csak" Star, így nekem az első ajtókban sincsennek magasak. A helyükön egy hangszórórácsnak kinéző "teli" műanyag van. :-(
Más. Kedden voltam Gyulainál Zöldkártyázni + egy-két garis dolgot elintézni. Korrektek voltak. GreenCard-ot kellett csak fizetni, 7ezervalamennyi volt. Mondjuk... a nyikorgó, kopogó kormányomat befújták, s ma hallgatom, ugyanúgy nyikorog, sivít. Volt előtte néhányszor felvillanó sárgalámpám, + 1-2 torpanás, rángatás. Ezt is jeleztem a szervízben. A szerelő fazon jól megkergette az autómat (enyhén rallis stílusban), s azt mondta nincs ennek semmi baja. Számítógép nem jelzett eltárolt hibát, gyertyákra javasolt majd a következő szervízkor cserét. Most van benne 13E km, 2 évesen. Első oldalüvegeim megint kezdenek karcosodni (március környékén voltak cserélve), jeleztem nekik, de egyenlőre nem kértem cserét. Kinyúlt kissé a vezetőülésen a huzat, ezt is mondtam nekik. Következő szervíznél cserélik a szivacsot is, meg a huzatot is. :-)
Hétfőn megint meglátogatom Gyulaiékat, mert van egy kis önhibás sérülésem.
70ezer lesz a javítás. :-( (hogy pont ilyenkor nem tolat belém senki papíron...) :-(
Ha kész lesz, majd beszámolok. Jó 7végrét mindenkiNET !
Szerintem a hátsóajtónál lévő csipogó ua. mint az elsőnél lévő , márcsak onnan gondolom , hogy a két keret a fogantyú körül kívül-belül egyforma / szedtem már le első-hátsó kárpitot /. Igy aztán valszeg a szervízben beszerezhető , bár a magam részéről nem tennék hátúlra magassugárzót , nem tesz jót a hangképnek ./ tudom nem ezt kérdezted , bocs :-) /
Pl. az ülés alatt miért nem felene meg? A súlya miatt sem szerencsés ajtóba építeni, vezetékeléstől kezdve van még jópár indok, amiért én nem tenném. A házimozi mélynyomója sem a bejárati ajtót díszíti.
A nyári pangás ellen némi csevely. Pécsen az OMW kutak 2-3Ft-tal felnyomták az árakat, pedig nem volt áremelés! Vagy a MOL-ra gyűjtenek vagy olvassák a sok dicséretet..:-))))) Minden esetre mind a 3 db 95 kútfejet leemeltem, mert kerestem a 'sima' 95-t, de az ár alapján nem sikerált megtalálni....
Láttam tegnap egy Lacsit kék szinben széles fehér csíkkal, pont olyan dizájnnal mint a Vipereknél szokott lenni. Hát érdekesnek érdeke volt, de nem igazán passzolt.
Viszont láttam egy mentazöld vszeg elite felszerelésű 5ajtós dizájnolva. Kicsit hajazott a Ford focus gyári tuningjára, de ennek ellenére nagyon szép volt!
Sok Lacsi van Pécsen is, de közülük mennyien járhatnak ide a topikra??
Tudom, hogy néhányan beírtuk a tapasztalatokat a Népítéletbe is. Csak kérdezném mennyire jellemző ez a más topiktársaknál?
Uranus néven regisztráltam a honlapodon, minden okés. Csak azért írok, mert ígértem, hogy elmesélem a Wallisnál szerzett tapasztalatokat. Szóval, ezen a hétfőn adtam le az autót, mert alaposan meghúzta a jobb oldalamat egy nőci a parkolóban, ahogy azt már írtam. Gondoltam kihasználom, hogy ha már egyszer muszáj a szervízbe mennem, akkor nézzék meg a rángatás miatt a szerelők is. Így is történt, szerdán délután már átvehettem az autót, elkészült a karosszéria, és a szerelők is megnézték az autót. "Átprogramozást" csináltak vele, amit úgy jellemzett a munkafelvevő, hogy olyan, mint a telefonokon a szoftwerfrissítés. Hm, oké. Kérdeztem, hogy ajánlhatom-e ezt a módszert másnak is, mire azt a választ kaptam, hogy igen, bár ez nem segít mindenkinek, van akinek csak a jól ismert szelepcsere segít (Wallisnál az 8 munkanap). Nekem is retkesek még mindig a szelepek, ezért mondta, hogy néha menjek hosszú távon négyes fokozatban 140-150-nel, meg néha 1-esben 6000-ig pörgessem fel és engedjem vissza. Jó, rendben. Egyelőre tényleg megszűnt a rángatás, de még csak 30 km-t mentem vele, hosszútávú tapasztalatot kb. 9 nap múlva tudok megosztani mindenkivel, mert ma megyünk szabira, és megyünk vele vagy 600 km-t. Amúgy nagyon rendesek voltak. Üdv mindenkinek, nemsokára jelentkezem a tapasztalatokkal, ha érdekli a társaságot.
A honlapot a bejelentkezési gond miatt odébb kellett költöztetnem. Az eredeti címen sajna nem tudtam megoldani a problémát (a kiszolgáló vmit eltolt, az Extra pedig nem segített).
Légzsák hibajelző égett - ülés alatta madzag kontakt hibás volt, most csatos- össze szorulós csatlakozót tettek be, ne csússzon szét többé. Hát jó. Aug elején 30 ezres szervíz, beszámolok majd. Mire figyeljek? Bocsi, de mindig elfelejtem: H7-es izzó kell az SW-be? NYaralás előtt jó, ha lesz tartalék izzóm... :-) Ormió
Köszi Cápa a kipuffano, megoldást, már láttam pár sevin hogy szépen megoldották, szóval van remény:)
A chipről nem tudod hogy mit szol hozzá a garncia, ma már 40-ért kapsz 20 lovat az már elég is lenne, és akkor még a klima sem lenne ablak fejelős talán.
Mikor lesz egy jo kis találkozo , megismerném már a kollektivát!!!
Jo nyaralást mindenkinek, és az autotoknak is!!
Napra ne álljatok, nekem már teljesen eldeformálodott a rokkantjelvényem! (ami apámé, nem másoltam)
Ezt csak onnan tudom, hogy tanultam a saját káromon... D kadett bal első csillapító elfolyott, csere, egy héten belül az átbillent terheléstől meghalt a másik is...
Ez még csak a kisebbik probléma, de mi van a másikkal!? Ugyanis a lengéscsillapítókat párban illik cserélni, de ha nem, legalább be kellene mérni a másikat, hogy hány százalékos...