Bömzi, töbféle színt pemecselek egymásra és azokat kevergetem az ecsettel, ilyen egyszerű a "trükk" :)) Meg így jól lehet álcázni a kevésbé egyenletes alapozást is :)
Nehogy miattam áttegyétek. Egyébként a nagyon fontos dolog a házassági évfordulónk lesz, amire asztal van foglalva fél 6-ra. Elötte nem jó, mert dolgozom, utána meg nem szeretném most otthagyni a párom. :)))
De legközelebb szívesen megyek.
húúúú, nekem nem jó, mert így is ellógok a sulimból, ami 4-kor kezdődik. 1 órát meg nincs képem ott lenni.
jó lenne, ha maradna 6, addig megpróbálok odaérni,
ha jól tudom, eddig még nem volt tali. ez lesz az első, és remélem hagyományteremtő. egyszer tényleg sütök Nektek sütit, ahogy ígérgettem egész nyáron. ha minden igaz, veszek lakást (nem most, de hamarosan), és akkor ott is összegyűlhetünk egyszer. és hát gyere csak, gyere! ha most van program, akkor legközelebb.
mzs, bocsi, elfelejtettem a tornádat. de már egyszer te is elfelejtetted a saját tornádat, úgyhogy nem kell csodálkozni :-)
nem jó nektek egyébként korábban? mert találkozhatunk felőlem 5-től is. ha jó, szóljatok!
Én akasztóként gemkapcsot használok. Egyszerű és gyors megoldásnak tűnt nekem. Olyan jó, hogy találkoztok. Meg sem merem kérdezni, hogy mehetek-e én is, mert ahogy olvastam, jövő héten szerdán lesz, igaz? Sajnos akkora nagyon fontos esti programom van. Ugye szoktatok máskor is találkozni? Mehetek majd én is??
figyike, nem olyan nagy ördöngőség a keretcsinálás, csak bele kell jönni.
nekem is jónéhány végezte a kukába, mna meg persze akasztó nélkül.
én akasztónak rafiát rakok bele, elég jó vele, és természetes, na meg erős is.
olyan tejfölsűrűségűre kell keverní, ha hígabbra csinálod, akkor lassabban szárad meg.
tipp: mielőtt nekikezdesz, készítsd a kerethez az akasztót, így biztos nem fogod elfelejteni belerakni.
ha jössz a talira, elmesélem, én hogy csinálom.
üdv.
teki
Sziasztok! Eddig azt hittem, csak én vagyok tehetetlen a gipszkeretekkel. Az akasztót bénázom el mindig. Olyan mindenféle formája lesz, és látszik a hátulján. Hétvégén kipróbálom én is Hópihe-féle változatot.
Tegnap alkottam egy békásat (és kár, hogy nemtom megmutatni). Biztosan ismeritek azt a szalvétát, hogy ül egy béka, koronával a fején, virágocskával mellette. Szerintem ari. A keret egy részére pedig mezőt alkottam (szalvettamezőt). Aztán üvegmatrica festékkel átnyaltam a békát, meg néhány kövecskét a parton, és a virág közepét. Nagyon bevált. (És a 3 D festékemet nem is használtam :-(( ezerháromszázvalamennyiért :-(()
Kipróbáltam a nemtom milyen gyurmát, őrült drága volt, levegőn száradó. Hát nem jött be, de azt hiszem előzőleg olvastam már, hogy nektek sem.
És nem bírom tovább, ma délelőtt elszaladok a félszalvétás keretet megvenni.
én mindegyikböl kifelejtem,mert csak egyszer sikerült jol betenni,viszont az obiban van olyan kétoldali ragszto 8db egy csomagban tesa márkanéven amelyik darabonként egy kilot elbir,és van egy kis fülecskéje amivel viszont ha megunom nyomtalanul eltávolithatom...mivel lelakkozom a hátoldalát is igy fenn marad a ragacs is rajta...
a gipszet én nekem az elmult évben mesélte el egy pedagogus hogy három kéz kell hozzá és a vizhez lehetöleg langyoshoz kell folymatosan adagolni a gipszettejföl állagura.utána gyorsan dönteni a formába,és sima lesz a felszine. ha mégsem nekem olykor levegö buborékok maradnak aprok amelyek száradáskor morzsolhatová lesznek ezeket finom smirglivel lesimitom az idétlenségeim nyomait sniccerrel szabaditom meg a kékerettöl...
sok sikert... ma is kukába dobtam két keretet.ne add fel...
a vasalos megoldásnálam egyre jobban beválik szépek lesznek a felületek...
Jajjjajjajjjj
Kipróbáltam a keretcsinálást... nem mondtátok, hogy ez ilyen nehéz!!!!
Naszóval. Mennyire hígra kell csinálni a gipszet? Hogy keveritek össze olyan gyorsan, hogy közben ne kezdjen megkötni? Hogyan lesz sima a hátulja? Mit csináljak azzal a keretel, melyből kifelejtettem az akasztót? Ááááá
És minden egyéb okosságot kéretik leírni, ami még jól jöhet...
Persze, hogy szeretnék menni, nekem nagyon tecc a babzsák is, pláne, hogy tudom, legalább egy pasi lesz a társaságban, aki majd felrángat.
Moeske az időpontot jól kitaláltad... tudhatnád, hogy tornára megyek hétkor, de mindegy. Szerencsére a Király uccába, szóval vagy egy háromnegyed órát tudok maradni... :-(
Minél több szalvétát hozzatok! Különösen te, teki, mindenféléből, jó sokat! Min annyit, amennyien leszünk...
Nekem sajnos nem sok cserélhető van, de legfeljebb anyagiasan intézem a dolgokat...
És a gyerököket is hozzátok én szívesen vállalok „szakszerű” (khmmm) felügyeletet. Minél kisebb, annál jobb, tanulnom kell a gyereknevelgetést :-)
Én viszem a szalvétákat, mindet amit megtalálok, mert költözés előtti káosz van nálunk éppen:) Dalia: én nagyon kiváncsi lennék a csomagolópapirjaidra, legalább megnézés szinten:)
nekem tuti nincs 36 félém :-( azért elhozom a készletet, meg most akarok is venni hozzá. de nekem vannak mintás papírzsepijeim is ám! szóval az is cserélhető.