Keresés

Részletes keresés

Smartiie Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1672

majd 2000-t sikerült készíteni, ide persze majd válogatunk belöle.

Saking nektek meg drukkolok hogy összejöjjön az út!!

saking Creative Commons License 2005.07.07 0 0 1671
valóban szépek a képek, márti, nem ez akadályoz meg abban, hogy elmenjünk :) de nagyon meghozta a kedvemet :)
Teo: te is tedd majd közkinccsé a képeket, pls! Jó nyaralást nektek.
Előzmény: Smartiie (1665)
HTT Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1670

Hihi

Ezer kép lesz, az tuti :-)))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1669)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1669
Kösz Teo, nektek is sok jó képet kívánok!!
Előzmény: HTT (1668)
HTT Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1668

Halihó

Jók a képek :-))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1665)
pumukli69 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1667
Stevie útleírásához annyit ,a bolgár határon NE FELEJTSÉTEK ELKÉRNI AZ AUTOPÁLYA MATRICÁT MERT 20-50 EURÓ KÖZÖTTI BÜNTIT szabnak ki a zsaruk ennek hiányában.
pumukli69 Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1666

Szevasztok!

Most érkeztünk haza SARTI-ról , csodálatos volt !

Feketefelhő-nek : az első és az utolsó napon éreztük figyelő tekintetedet /esett az eső/ de ez igy volt a tökéletes . Az utnak indulóknak BON VOYAGE . És sok türelmet a bolgár határőröhöz.

Smartiie Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1665

na, csak hogy mégis összejöjjön Sakingnek is az út. Egy kis ízelítö a múlt hétröl:

http://kep.tar.hu/loragirl címen van néhány kép, még majd tesz fel, csak most is megálltak nézegetni a képeket, ezért eddig ennyi sikerült.

üdv Márti

saking Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1664
A fotóinkat a lányom most töltögeti fel a tár.hu-ra, ha érdekel megadom az elérhetöséget.

ez nem képezi kérdés tárgyát:) kérjük a linket mindannyian :)
Előzmény: Smartiie (1662)
HTT Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1663

Halihó

Köszi az info-kat, minden érdekel. Nem szeretnék úgy járni, hogy van info, de nem figyeltem eléggé és lemaradok róla szépen :-(((

Lehajtásnál szürke kuka és Sassos táblája .... jóóóó :-))))))

Fotók persze, hogy érdekelnek, ha van cím, megnézegetem. Emilcímem is működik, ha nem akarod "annyira" publikálni :-)

Teo >

Előzmény: Smartiie (1662)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1662

Teo!

Ahol strand van, ott homok is van, max. egyes helyeken vannak kövek, sziklák.

A robogózás ott tényleg népbetegség a nyaralók körében. Mehettek "csak úgy" is, de pl. Sassosnál kapsz egy térképet is néhány fQbb látnivalóval bejelölve:strandok, kikötQ...

Mi 2 strandon jártunk mocival:

- Narancspart, ami Sartitól északra van kb. 6-7 km-re, a lehajtásnál egy nagy szürke kuka van és Sassos nyelves táblája. Itt a fehér finom homok és a fehér sziklák nagyon szépek (a szemét, amit otthagynak sajna kevésbé:((). Vigyázat, mert még napernyö alatt is szépen lehet sülögetni, a sok fehér meg a víz annyira veri vissza a fényt;

- Kalamitsi, ami Sartitól délre kb. 15 km-re, majdnem a félsziget déli csücskénél, ez azt hiszem ki is van írva. Ha ide lementek egy kicsi szigetpúpot találtok a parttól 20m-re, ahova ki lehet mászni. Itt a tengeri sünökre kell vigyázni, viszont a búvárszemüveg viselése kötelezö, mert nagyon klassz nézegetni öket meg amúgy is.

de bemehetsz a hegyekbe is, ott a kecskenyájakra kell figyuzni, mert kitódulnak az útra.

A fotóinkat a lányom most töltögeti fel a tár.hu-ra, ha érdekel megadom az elérhetöséget.

Na üdv, Márti

Előzmény: HTT (1656)
saking Creative Commons License 2005.07.06 0 0 1661
köszi :)
Előzmény: Smartiie (1654)
HTT Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1660

Lüke

Mégy = még

Teo >

Előzmény: HTT (1659)
HTT Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1659

Király!!

Köszönöm szépen! Már rendesen vastagszik a Görögország info.doc-om :-)))

Mégy úgyis elég sok, hogy a Stevie leírását már kinyomtattam fényképestől mindenestől :o)))

Teo >

Előzmény: Botond36 (1658)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1658

Nem sárga a korlát. :-)

A tábla ahol le kell menni inkább

Előzmény: HTT (1644)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1657

Elfelejtettem válaszolni........

Sykia után a főúton egy felüljárónál kell letérni (sárga a korlát).

Az elején földutat találsz, de utána tökéletes aszfaltos az út.

A kis rejtett öblök pedig aprókavicsosak általában.

Legalábbis mi ilyenekkel találkoztunk.

Előzmény: HTT (1644)
HTT Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1656

Halihó

Biztos fogunk bérelni robikat is, azt nem hagynánk ki :-))

Amúgy ez hogyan megy arrafelé? Bérel az ember egy robit, aztán reggel elmegy, keres valami közeli/távoli öblöt, ott "napol", aztán estére vissza? Úgy értelmeztem eddig, hogy autóval nem nagyon jár senki semerre - kivéve persze a nagyobb távolságokat - ?

Az eddigi info-im szerint Sartiban homokos part van. A környező szép öblök meg úgy láttam, hogy kövesek inkább. Viszont olyan fotók is voltak itt, amiben aránylag alacsony vizű öblöket is láttam. Ilyen helyekre érdemes valami csukát vinni a kövek miatt?

Teo >

Előzmény: Smartiie (1655)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1655
Teo!
Akkor minden világos:)))))

A robogózást bringa mellé is ajánlani tudom. Össze sem lehet a kettőt hasonlítani. AMi fontos és nem győzöm hangsúlyozni: országúton sisak (ezt is adnak, ha nem mondtam volna) és bőven bekenve naptejjel!!! Veszettül le lehet égni!!!és itt a bőrre gondoltam.
Előzmény: HTT (1653)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1654
Saking!
azért kívánom legyen csak reális az idei görög utad!!! Sose lehet tudni, még összejöhet:))))
Előzmény: saking (1649)
HTT Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1653

Aha

Félreértettem és azért nem értettem. Így már világos, ez normális is :-)

Teo >

Előzmény: Botond36 (1651)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1652

Teo!

Botondnak igaza van, a lényeget leírta, bocs hogy nem részleteztem. Tényleg azt gondoltam nálam sokkal tájékozottabb vagy.

A fogyasztás amúgy tényleg nem volt sok, a nagy mociba tettünk 2 napi furika után (félsziget-túra + egyéb ide-oda szállítás) 8l-t tettünk bele, és ez bQven volt számolva. Ha azt nézem, amikkel Sassos megkínált bennünket, akkor még mi tartoznánk nekik:))))

Üdv Márti

Előzmény: HTT (1650)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1651

Úgy éreztem, hogy motortémában nem szólok hozzá többet, de mégis :-)

Olyan a bérlést tartalmazó biztosítás, mint itthon a kötelező bizti.

Ha "casco-t" szeretnél az azt hiszem 3 euro/nap, ha jól emlékszem.

Előzmény: HTT (1650)
HTT Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1650

Halihó

Jó kis fogyasztás? Annak má rég annyi :o))

Biztosítás? Aszondod benne van, de ha én okozom, akkor nem számít??? Akkor meg minek van?? Lehet, hogy csak a motorban fellépő károkra vonatkozik, vagy hogy is van ez?

Köszi: Teo >

Előzmény: Smartiie (1648)
saking Creative Commons License 2005.07.05 0 0 1649
köszi, márti. egyelőre ennyi részemről, mivel úszott az idei görög út. ha mennénk, kérdeznék, de így nem aktuális. talán jövőben. akkor is fogod tudni, amit most, feltételezem. hagyom a kérdezősködést olyanokra, akik szándékoznak utazni.
Előzmény: Smartiie (1648)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1648
Teo és Saking, meg a többeiknek is!

Bringa: ha egyet úgyis vinned kell, akkor már tök mindegy, a jó kis fogyasztásodnak már annyi, tedd föl az összeset!

Motor és robogó:
Sartin a legklasszabb kölcsönző Sassos, ha neki vmi nincs (főszezonban előfordul, ott rengetegen kölcsönöznek, majd meglátjátok!!!), akkor menjetek Angelohoz.
Ők pontosan tudják milyen jogsihoz milyen motor passzol. "A" kat-val mindet vezetheted, 250-estől 600iig van neki többféle. Mi kétszemélyes 250-es Yamaha Viragot béreltünk (chopper fajta), napi 25 eur+üzemanyag.
"B"kat-val lehet robogót bérelni, ebből iszonyat sok van pl. Sassosnál, 1 és 2 személyes is. 10-15 eur/nap. Tehát sima jogsival is lehet robogózni, min. 1 éves kell csak legyen.
Ha több napra veszed ki meg többet, akkor van kedvezmény is.
Ha tutira akarod valamelyiket kivenni, előre lekötheted. Persze ha vki már kivette és hosszabbítani akar, akkor övé az előny akkor is, ha előre rendeltél.

A díjban a biztosítás is benne van, de ha te okoztad a kárt, arra nem von.!!!

Időjárás:
nekünk végig szuper időnk volt, egyre inkább melegedett a levegő. De mikor jöttünk hazafelé a félszigeten északnak egyre inkább borult az ég, és Thessaloniki előtt az égi dézsából ömlött az eső. Bár az már nem is eső volt... Most nem tudom mi lehet ott.

Ha van még kérdéstek, akkor csak bátran!!!

Üdv Márti

saking Creative Commons License 2005.07.04 0 0 1647
igen-igen, ilyen infók kellenek :) köszi márti, mert itt mindenki emlékezetből vágja az ilyeneket meg okoskodik, de ez hasznos volt. minden infó jöhet.. az idő mien volt amúgy, mert itthon voltak esők bőven? és tényleg: 2 janicsár egy 50-essel mehet? :)
Előzmény: Smartiie (1645)
HTT Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1646

Halihó

Épp gondoltam, hogy már rég "láttalak" :-))

Az előbb nézegettük a belinkelt képeket, ahol látszik, hogy a part körül elég magasan lehet az út. Ennek ellenére a nejem is azt mondta, hogy azért mégiscsak az összes bringát vinni kéne, merugye a fiamét nem lehet elkerülni, mert ő megőrülne, ha nem tud ugrálni mindenféle akadályon a kölcsön bringával :o)))

Köszi az info-t, most már akkor tényleg bepróbáljuk, aztán utána már okosabbak leszünk tán a "következő fordulóra" :-))

A libakergető bérlés ezexerint úgy is történhet, hogy kettő janicsárnak egy moped? Egyikkel mondjuk nem lesz probléma, mert nekem van A jogsim is, de a nejemnek csak B, a lányomnak meg csak mopedes. Itt majd inkább az lesz a gáz, hogy mindegyik akar külön magának :o)))

Mesélj bármilyen info-t, szívesen vesszük - gondolom nemcsak én - :-)))

Teo >

Előzmény: Smartiie (1645)
Smartiie Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1645
Sziasztok!

Megjövénk ma Sartiról, először de nem utoljára!!!

Teo!
a bicajokat vigyétek, faluszerte remekül használhatóak. Néhány igen meredek utca az ófaluban van, különben okés. Az országúton is lehet hajtani, nincs nagy forgalom. A lejtők miatt először kis távra menjetek, meglátjátok utána mennyire vagytok edzettek.

Robogó/motor
mindkettőt béreltünk, de B-kat. jogsival 50-est lehet vezetni. Ezt Sassos nagyon jól tudja, olyat is ad. Teljesen jól bírja az emelkedőket, egész déli részre elmentek rajta ketten.
Bukósisak: országúton VEDD FEL, a faluban nem kell. Ha a faluból kimész, akkor nincs mese, fel KELL venni.
HTT Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1644

Halihó

Ez is nagyon szép vidék!!

Hol kell lemenni a főútról? Nagyjából legalább :-))

Teo >

Előzmény: Botond36 (1643)
Botond36 Creative Commons License 2005.07.03 0 0 1643

Köszike! :-)

Még egy helyet ajánlanék.

Ez egy elképzelt város, melynek a közműveit is megcsinálták, de házak 20 év alatt nem épültek csak felüljárók, sétautak, parkolók stb.

Úgy is hívják, hogy "az elhagyott város".

A strandok is jól néznek ki.

A főútról le kell térni a Kriaritsi Beach felé.

Érdemes elmenni.

Előzmény: HTT (1642)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!