valóban szépek a képek, márti, nem ez akadályoz meg abban, hogy elmenjünk :) de nagyon meghozta a kedvemet :) Teo: te is tedd majd közkinccsé a képeket, pls! Jó nyaralást nektek.
Stevie útleírásához annyit ,a bolgár határon NE FELEJTSÉTEK ELKÉRNI AZ AUTOPÁLYA MATRICÁT MERT 20-50 EURÓ KÖZÖTTI BÜNTIT szabnak ki a zsaruk ennek hiányában.
Feketefelhő-nek : az első és az utolsó napon éreztük figyelő tekintetedet /esett az eső/ de ez igy volt a tökéletes . Az utnak indulóknak BON VOYAGE . És sok türelmet a bolgár határőröhöz.
Ahol strand van, ott homok is van, max. egyes helyeken vannak kövek, sziklák.
A robogózás ott tényleg népbetegség a nyaralók körében. Mehettek "csak úgy" is, de pl. Sassosnál kapsz egy térképet is néhány fQbb látnivalóval bejelölve:strandok, kikötQ...
Mi 2 strandon jártunk mocival:
- Narancspart, ami Sartitól északra van kb. 6-7 km-re, a lehajtásnál egy nagy szürke kuka van és Sassos nyelves táblája. Itt a fehér finom homok és a fehér sziklák nagyon szépek (a szemét, amit otthagynak sajna kevésbé:((). Vigyázat, mert még napernyö alatt is szépen lehet sülögetni, a sok fehér meg a víz annyira veri vissza a fényt;
- Kalamitsi, ami Sartitól délre kb. 15 km-re, majdnem a félsziget déli csücskénél, ez azt hiszem ki is van írva. Ha ide lementek egy kicsi szigetpúpot találtok a parttól 20m-re, ahova ki lehet mászni. Itt a tengeri sünökre kell vigyázni, viszont a búvárszemüveg viselése kötelezö, mert nagyon klassz nézegetni öket meg amúgy is.
de bemehetsz a hegyekbe is, ott a kecskenyájakra kell figyuzni, mert kitódulnak az útra.
A fotóinkat a lányom most töltögeti fel a tár.hu-ra, ha érdekel megadom az elérhetöséget.
Biztos fogunk bérelni robikat is, azt nem hagynánk ki :-))
Amúgy ez hogyan megy arrafelé? Bérel az ember egy robit, aztán reggel elmegy, keres valami közeli/távoli öblöt, ott "napol", aztán estére vissza? Úgy értelmeztem eddig, hogy autóval nem nagyon jár senki semerre - kivéve persze a nagyobb távolságokat - ?
Az eddigi info-im szerint Sartiban homokos part van. A környező szép öblök meg úgy láttam, hogy kövesek inkább. Viszont olyan fotók is voltak itt, amiben aránylag alacsony vizű öblöket is láttam. Ilyen helyekre érdemes valami csukát vinni a kövek miatt?
A robogózást bringa mellé is ajánlani tudom. Össze sem lehet a kettőt hasonlítani. AMi fontos és nem győzöm hangsúlyozni: országúton sisak (ezt is adnak, ha nem mondtam volna) és bőven bekenve naptejjel!!! Veszettül le lehet égni!!!és itt a bőrre gondoltam.
Botondnak igaza van, a lényeget leírta, bocs hogy nem részleteztem. Tényleg azt gondoltam nálam sokkal tájékozottabb vagy.
A fogyasztás amúgy tényleg nem volt sok, a nagy mociba tettünk 2 napi furika után (félsziget-túra + egyéb ide-oda szállítás) 8l-t tettünk bele, és ez bQven volt számolva. Ha azt nézem, amikkel Sassos megkínált bennünket, akkor még mi tartoznánk nekik:))))
Biztosítás? Aszondod benne van, de ha én okozom, akkor nem számít??? Akkor meg minek van?? Lehet, hogy csak a motorban fellépő károkra vonatkozik, vagy hogy is van ez?
köszi, márti. egyelőre ennyi részemről, mivel úszott az idei görög út. ha mennénk, kérdeznék, de így nem aktuális. talán jövőben. akkor is fogod tudni, amit most, feltételezem. hagyom a kérdezősködést olyanokra, akik szándékoznak utazni.
Bringa: ha egyet úgyis vinned kell, akkor már tök mindegy, a jó kis fogyasztásodnak már annyi, tedd föl az összeset!
Motor és robogó: Sartin a legklasszabb kölcsönző Sassos, ha neki vmi nincs (főszezonban előfordul, ott rengetegen kölcsönöznek, majd meglátjátok!!!), akkor menjetek Angelohoz. Ők pontosan tudják milyen jogsihoz milyen motor passzol. "A" kat-val mindet vezetheted, 250-estől 600iig van neki többféle. Mi kétszemélyes 250-es Yamaha Viragot béreltünk (chopper fajta), napi 25 eur+üzemanyag. "B"kat-val lehet robogót bérelni, ebből iszonyat sok van pl. Sassosnál, 1 és 2 személyes is. 10-15 eur/nap. Tehát sima jogsival is lehet robogózni, min. 1 éves kell csak legyen. Ha több napra veszed ki meg többet, akkor van kedvezmény is. Ha tutira akarod valamelyiket kivenni, előre lekötheted. Persze ha vki már kivette és hosszabbítani akar, akkor övé az előny akkor is, ha előre rendeltél.
A díjban a biztosítás is benne van, de ha te okoztad a kárt, arra nem von.!!!
Időjárás: nekünk végig szuper időnk volt, egyre inkább melegedett a levegő. De mikor jöttünk hazafelé a félszigeten északnak egyre inkább borult az ég, és Thessaloniki előtt az égi dézsából ömlött az eső. Bár az már nem is eső volt... Most nem tudom mi lehet ott.
igen-igen, ilyen infók kellenek :) köszi márti, mert itt mindenki emlékezetből vágja az ilyeneket meg okoskodik, de ez hasznos volt. minden infó jöhet.. az idő mien volt amúgy, mert itthon voltak esők bőven? és tényleg: 2 janicsár egy 50-essel mehet? :)
Az előbb nézegettük a belinkelt képeket, ahol látszik, hogy a part körül elég magasan lehet az út. Ennek ellenére a nejem is azt mondta, hogy azért mégiscsak az összes bringát vinni kéne, merugye a fiamét nem lehet elkerülni, mert ő megőrülne, ha nem tud ugrálni mindenféle akadályon a kölcsön bringával :o)))
Köszi az info-t, most már akkor tényleg bepróbáljuk, aztán utána már okosabbak leszünk tán a "következő fordulóra" :-))
A libakergető bérlés ezexerint úgy is történhet, hogy kettő janicsárnak egy moped? Egyikkel mondjuk nem lesz probléma, mert nekem van A jogsim is, de a nejemnek csak B, a lányomnak meg csak mopedes. Itt majd inkább az lesz a gáz, hogy mindegyik akar külön magának :o)))
Mesélj bármilyen info-t, szívesen vesszük - gondolom nemcsak én - :-)))
Teo! a bicajokat vigyétek, faluszerte remekül használhatóak. Néhány igen meredek utca az ófaluban van, különben okés. Az országúton is lehet hajtani, nincs nagy forgalom. A lejtők miatt először kis távra menjetek, meglátjátok utána mennyire vagytok edzettek.
Robogó/motor mindkettőt béreltünk, de B-kat. jogsival 50-est lehet vezetni. Ezt Sassos nagyon jól tudja, olyat is ad. Teljesen jól bírja az emelkedőket, egész déli részre elmentek rajta ketten. Bukósisak: országúton VEDD FEL, a faluban nem kell. Ha a faluból kimész, akkor nincs mese, fel KELL venni.