Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Laja73 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5320
Nem tudom, mennyit számít, de itt pesten az emberek boldogan fizetnek 10-15 (vagy több) ezret havonta egy sima fedetlen parkolóhelyért, akár 500 méterre a lakásuktól. Én spec. nem találtam egyet sem a környéken, mind tele volt.
Előzmény: lakivili (5319)
lakivili Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5319
Az előzőhöz:
kétféle megközelítés lehet:
1. a sajátomat mennyiért adnám bérbe
2. mennyiért venném bérbe....

Üdv: :)

Előzmény: lakivili (5317)
Laja73 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5318
Én sem vagyok túl gyors, Dokimano!

Szóval, kitartást és erőt kívánok nektek. Egy biztos: ha így kellett lennie, akkor jobb, hogy most derült ki, mint 10-20 elfecsérelt év után.
Ami a fogyasztást illeti, most már valóban jó lenne beszélni egy SZAKEMBERREL (nem szervízes kölökkel), hogy hogyan is van ez; valószínűleg lehet állítani rajta, mert pld. pont most is téma a nehezen induló meleg motor, ami szintén szoftveres gond! Akkor a fogyasztás miért ne lehetne az? Beállította a török, oszt jóvan, de ki tudja, mennyire figyelt oda. Mondom, nekem most 7,6 és csak Budapest! Nem hiszem, hogy a 10 normális.
Olajcsere: 30000 km után

Előzmény: dokimano (5237)
lakivili Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5317
Kis segítséget kérek!

Mezőtúron bérelek garázst, eddig 5eFt/hó volt, de a tulajdonos kedves mosolygások közepette (HÖLGY AZ ILLETŐ...) jelezte, hogy 6 eFt/hó-ra kívánja emelni jan 01-től. Maga a garázs tágas, igaz a tulajnak vannak benne cuccai (szekrény, iróasztal). Szerintetek mennyi lehet egy vidéki kisvárosban az átlag garázsbérelti díj?

Üdv Mindenkinek!

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5316
Hát, nálunk az egységes mérvadó szám az 510 :) És ez nem a sebesség, hanem a csomagtartó mérete :))
Csinálhatnánk egy nagy kék T-betűt, mint a tanuló vezetők felségjelzése, csak mögé kellene biggyeszteni, hogy "haliaklub.hu"...

Egy kérés: a plakátra kellene egy frappáns szöveget írni. Valami olyat, amitől a "még nem tag" Thalia tulaj sikítva rohan be a lakásba, a gyereket kitúrja a számítógép elől és csatlakozik a netre, benéz a fórumba, és persze regisztrál a klubba...
Kérlek Titeket, hogy az ötleteket e-mailben küldjétek el! Köszönöm!

Előzmény: lakivili (5315)
lakivili Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5315
Szasztok!

A matricához (nem javaslatként, csak élmény): pénteken este Szolnokon mentem, és az Intersparnál előttem állt egy kispolszki, a hátsó sárvédőjén egy klubmatrica állt: tiltó táblában (remélem az... kör, külső piros sáv) 126 =menegedett sebesség 126. Ötletes...

vizs Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5314
Néhány hete vettem észre, hogy a motor (8V)alacsony fordulatszám-tartományban ciripel. Elmentem a kőbányai Baumgartnerhez ahol megállapították, hogy a generátor szabadonfutócsapággyal van baj. Azt tanácsolták, hogy mindenképpen vigyem vissza, ha a zörej állandósul. Kicseréltettem volna, de éppen nem volt alkatrész. Pár napja folyamatosan zörög, úgyhogy visszaviszem.
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5313
Nem tudom, hogy mennyit fogok mesélni, mert van egy olyan gyanúm, hogy amúgy is meg kell nézetnem a riasztót Gödöllőn, és a srác véletlenül autohifihez is ért :) Szóval lehet, hogy megkérem őt. (Többet nyerek én is és az autó is, hogy ha nem barmolom szét :)
Előzmény: Laja73 (5311)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5312
A nehéz újraindítással kapcsolatban:
nekem is volt ilyen, igaz, hogy nekem dízel Thalia-m van, de pontosan az a helyzet, amit Fifty is mondott:
szervíz, átprogramozás

Tagdíj:
ddaniel, Nagya, lakivili, rozsnyo
megérkezett a tagdíj, köszi!

Előzmény: settithalia (5301)
Laja73 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5311
Majd meséld el, jó? Nem mintha tervezném a közeljövőben, de érdekel, mennyire kell szétverni az autót.
Előzmény: diesel_uberalles (5308)
zsuga666 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5310

Hali
"A barmok tehettek volna egy kiszedhető rácsot is a műszerfalba " De nem, mert csigazabálók. :-))
Előzmény: ÖregMackó (5309)
ÖregMackó Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5309
Szia!

Én már korábban írtam, hogy a budaörsi Auchan-ban is kapható 2790 Ft.-ért hangszóró a Tháliára de a beszerelése nem egyszerű. A teljes első műanyag borítást le kell bontani ehhez meg a kormányborítást is. A hangszóró csomag hátulján van egy rejz a bontásról. Igazából Clió >98 tipushoz való de teljesen megegyezik. Le kell bontani az A oszlop borítását is hozzá. A barmok tehettek volna egy kiszedhető rácsot is a műszerfalba (vagy akár be is szerelhették volna a hangszórót). Van néhány képem a bontott műszerfalról elküldöm neked.

Mindenkinek üdv.

Előzmény: diesel_uberalles (5303)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5308
Köszönöm a segítséget :)
Előzmény: zsuga666 (5307)
zsuga666 Creative Commons License 2003.12.08 0 0 5307

Hali !

Be van kábelezve és ha jó szórót veszel, csak rá kell dugnyi. A rácshoz úgy férsz, hogy sehogy. Együtt kell lekapkonnyi a műszerfallal. Csavarok ki, az egész műanyag miskulancia feléd le huzigál és alatta rejtezik a ziccer.

Előzmény: diesel_uberalles (5303)
FIFTY Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5306
HI!

Még a nyáron egyes kollégák panaszolták a melegen való újraindítás gondjait. Akkor - ha jól emlékszem - a szervíz némi program módosítással megoldotta a gondot. Ha van időd olvass bele a régi írásokba!

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5305
csak tájékoztatásul:
előtte suzukim volt, szóval nem hiszem, hogy azért lenne annyi hibája, mert megszoktam a jót. Tisztában vagyok az értékével, audit is csak 1 napig vezettem, szóval azt hiszem nem ez befolyásol... De ugye egy 2,8M ft-os autónak már kevesebb hibája kellene hogy legyen, mint egy suzukinak?
Előzmény: szafe2 (5304)
szafe2 Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5304
nekem ezt a Clio akkor csinalja ha gazzal inditok, leszoktam rolla, azota nem csinalja.

mas: irtatok ezt a szerviz mizeriat, hat mondjuk en is padlot fognek ha valaki egy A4-s lapnyi hibaval jelenne meg, nemigaz hogy ennyire rossz auto legyen a Thalia. szerintem sokan nem tudjatok elfogadni, hogy egy 2-2.5milkas autonak is igenis ugyanugy vannak hibai... ez csak egy belepo auto, 1fokkal jobb mint a szuzuki pl., de mondjuk a Clioval nincs ennyi baj, ott is vannak aprobb bakik, de mondjuk az nemigazan erdekel hogy zorog valami, ezvan es kesz.

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5303
Egy kérdés:
A műszerfal tetjén lévő helyére tennék hangszórót, ezáltal 6 hangszóróssá bővíteni a gyári rendszert. Pár kérdés:
- be van kábelezve? elég csak rákötni a hangszórót vagy egyéb bűvészkedés szükséges?
- milyen átmérőjű hangszóró megy bele?
- melyik kábel melyik? :)
- ill. a műanyag rács hogyan távolítható el erőszak és károkozás nélkül?

Köszi előre is!

tefi Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5302
Hi !
Nyáron minket ugyanúgy bámultak Olaszországban mint Téged. Volt 1 németül beszélő pár, akik meg is kérdezték,hogy "Ungarishe Renault " mondtam nekik,hogy /nem tudok németül/ nem, hanem Renault Clio Sedan - akkor megnézték az elejét és bólogattak -gondolom ekkor felismerték.
A nehezen induló motorra nincs tippem.
Ha itthon akarsz venni téligumit, akkor nézd meg a gumibolt.hu oldalt.
Itt az index-en a forumok között az auto-motor-nál van 1 téligumi nevü fórum. Ott többen írták,hogy az osztrákoknál jóval olcsóbb a guma mint nálunk. Ezek után még az olasz árakat kéne +nézned.
Én a Barum Polaris-2-őt vettem, darabja szereléssel volt 11.000 Ft. Hangja nem lett nagyobb mint a gyári nyárinak és a fogyi sem nőtt + eddig !!
settithalia Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5301
Üdv Mindenkinek!

Már régóta olvasagatom a fórumot, mivel Május óta van egy 1,4 16V sarkifény talicskám. Príma autó, és már 15000 km-t hajtottam bele. Fogyasztás 5,9 liter/100km - 8,9 liter/100 km Olasz benzinnel többnyire. Elég sokat járok vele Olaszba (Milanó). És már többször voltam vele Magyarorszagon (2080 km oda-vissza). Itt mindenki ugy nez rá mintha a marsról érkezett volna. A helyi Renault kereskedesben is, amikor bementem, az alkalmazottak azonnal lerohantak es fenykepezgettek minden oldalrol. Szerencsere meg semmi gondom nem volt vele azon kivul, hogy a legkondi hőcserelőjét cserélték ki augusztusban Magyarorszagon. (Előzmény Milano (autópálya 130 km/ó) előtt 15 km hirtelen forróság áradt be az autóba hideg levegő helyett Odakinn +38 fok volt.) Minden flottul ment és egy csomó pénzem bánta. Garancia niente otthon. Először elvittem ide kinn egy Renault szervízbe, de sajna azonkívül, hogy három óra hosszat dolgoztak az autón rájöttek, hogy a hőcserélő lyukadt ki. Ezután telefonálások haza, hogy amig otthon vagyok kicseréljék a kilyukadt hőcserelőt. A szervízre semmi panaszom tényleg mindent megtettek, hogy menjen az autó. Igaz, hogy az olasz szaki és a főnöke egy lyukas eurót sem kért a három órás átvizsgálásért. Azt mondták garanzia és ennyi.
A legnagyobb gondom, hogy mostanában ha megállok a thalcsival akkor néha nehezen akar beindulni. Hosszas inditózgatás es varakozas utan aztán valahogy elindul. Ha valakinaek van jó tippje, hogy mit tegyek irjon. Vagy vigyem legközelebb otthon szervizbe?
Amugy tényleg nagyon prima a járgány megy, mint a rakéta. Olaszba átlag 130 km/ó amikor valamerre megyek.
Tervezek téli gumit vásárolni valami jó tanács?

Segitségeteket előre is kösz

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5300
Mennyi az ócsó? :))
Előzmény: Laja73 (5299)
Laja73 Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5299
na jó, egye fene, megkapod:)
pólóval mi legyen? tudok ócsóé
Előzmény: diesel_uberalles (5298)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5298
Kész van a módosított adatlap. Viszont egy valamit kérek cserébe: e-mailben küldjétek el a hiányzó adatokat. Köszi!
Előzmény: tefi (5293)
Laja73 Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5297
nem tudom, hol maradnak neppereink:)
Előzmény: anubis99 (5296)
anubis99 Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5296
Üdvözlet mindenkinek!

nem tud vki eladó cd tárat a thaliához?
ha igen irjon az anubis9@freemail.hu-ra
köszi!
anubis99

circum Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5295
Hát ez bizony igaz. Na jó, akkor tőlem is maradhat a www. De akkor ha valaki érdeklődik a cím iránt, akkor helyesen mondjátok, nehogy valaki összetévessze: "duplavéduplavéduplavéponttáliaklubponthu", és nem sima "vévévé..."! :-))

Nesztek.

Előzmény: boszi70 (5289)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5294
A klubért bármit :)
Megyek módosítom az adatlapokat.
Előzmény: tefi (5293)
tefi Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5293
Hi All !
Lenne 1 kérdésem.
Nem kellett volna a tagnyilvántartásba beírni, hogy ki hol Thalicskázik v. hol lakik ?
Ha lesz is matrica azt azért nehezebb észrevenni v. már késő az üdvözléshez.
Ha viszont pl. elmegyek Kecskemétre /Pécsről / előtte +nézem, hogy útközben milyen színü márkatársak élnek - akkor nyílván az olyan színüeken fogom jobban sasolni a matricát.
Laja73 Creative Commons License 2003.12.07 0 0 5292
tekintve, hogy eddig 7,8-8,0 között volt, ez bizony dicsekvés:)
Előzmény: boszi70 (5289)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.06 0 0 5291
Én ott vettem észre, hogy 100%-ig hülyének néznek, hogy sorolom a hibalistát (egy A/4-es lapnyi), és ennek kb. 5%-át írta be a munkalapra. Megyek ki, rámtelefonálnak, hogy nálam maradt a kulcs... Úgyhogy a hozzáállásnak köszönhetően ledobta az agyam az ékszíjat, úgyhogy a bejárati ajtóból odadobtam az asztalra a kulcsot és angolosan távoztam...
Tudom, hogy nem segítség, mert messze van, de most Fóton azt hiszem végre foglalkoznak az üggyel... Jó lenne egy ilyen szervíz minden megyében...
Előzmény: boszi70 (5290)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!