Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
A tudtok a fidesznek szólt, tanult barátom, amibe tartozol. ;P
Hadd idézzelek: "még a pikszikék is csak annyit tudnak böfögni, hogy "hát mert közben volt egy világválság is", ami persze igaz, csak ugye egyedül nekünk kellett IMF hitelt felvenni miatta."
"Fidesz ebből nem elég gyorsan hozza ki az országot"
És nem fogod elhinni, de szoktam még angol, német és spanyol kommenteket is hagyni, pedig pl. Spanyolországban sose éltem. ;P Még sose kérdezte meg egy spanyol se, hogy hogy merek kommentelni, ha nem vagyok spanyol...
A 2002-vel kapcsolatban meg jobb lesz hallgatni, cimbora, mert Hornék után Orbánék már nagyobb államadósságot hagytak. ;P Mint az az ábrából is kitűnik.
Ugye ezt nem gondolod komolyan??? Ha Magyarországon volna ez a helyzet, akkor jelentős volna.
No látod itt érhető tetten a dezinformáció, a csúsztatás és a szándékos félrevezetés.
Csak itt a topikban ez kicsit váratlanul ért. Itt azért nem a kétbites agyú átlag választópolgár olvasgat/írogat, aki csont nélkül beszopja a hülyeséget.
Valóban nem mindegy, hogy 32 fogadból húznak ki kettőt, vagy 5 fogadból kettőt. De most tekeregsz és keresed a kákán a csomót, úgyhogy részemről lezártam. Nyugodtan rajongj MP-ért, de engedd meg nekem, hogy én ne tegyem. ☝️☺
Ha csak az Orbán-kormányokat veszed, akkor többször előfordult, hogy miután megválasztották őket csökkent és választások előtt felszárnyalt a hitel mértéke. De szerintem ez világszerte tendencia, választások előtt osztogatnak, utána fosztogatnak korrigálnak.
Inkább az a vicces, hogy milyen nagy számmisztikát tolnak, hogy ők aztán mindent visszafizettek, de aztán a valóságban kb. azon a szinten maradt minden. Ami nem baj, csak látszik, hogy megy a habverés.
Jelenleg nincs szó arról, hogy amíg háború van Ukrajnában, addig csatlakozhatnának a NATO-hoz.
Tehát miért is szükséges egy ilyen kijelentés? .. a kérdés költői
Aztán meg:
Nyilvános források alapján nem igazolható, hogy az ukrajnai termőföldek jelentős része különböző nyugati konszernek és oligarchák tulajdonában lenne. Ez egy közismert orosz álhír, aminek nincs igazolható valóságalapja. Magyarországon a Lakmusz csapata alaposan körüljárta ezt a kérdést 2022 augusztusában és arra jutottak, hogy az állítás egyáltalán nem igaz.Hogy a nagyságrendeket érzékeljük: Ukrajna megművelhető területe kb. 32,6 millió hektár. A legutolsó, nyilvánosan elérhető adatok a háború előttről, 2021-ből származnak. Ezek alapján a legnagyobb agrárholding a Kernel csoport volt 510.000 hektárnyi földdel, a második helyen az Ukrlandfarming állt 475.000 hektárral, aztán az MHP 370.000-rel. A top tízes lista tizedik helyén van az IMK 120.000 hektárral. A tíz legnagyobb vállalat összesen 2,65 millió hektárnyi termőföldet birtokolt az összesen 32,6 millióból. És e vállalatok közül értelemszerűen nem mind van külföldi tulajdonban. Szó nincs tehát arról, hogy az ukrajnai földek "jelentős része" külföldi oligarchák tulajdonában lenne.
Igen, csak az annyira hihetetlen, hogy mindössze a viszonylagos konzervatívizmus időszakában 2010-től Tóniig) csökkent euróban, egyébként meg csak nő, csak nő, csak nő...
Ha tudtok és nem tudunk, akkor mit vered a habot egy itteni fórumon?
Hozzáteszem, az adósság már csak ilyen. 2002-re kezdett jó alacsony lenni, de a gyökér szoclibek olyan szintre felvitték, hogy onnan csökkenést elérni már lehetetlen, csak szinten tartani. Szimpla matek, de ezt a politológián nem tanítják, mert csak összezavarják vele a nebuló fejét, ha gondolkodni is kezd.
Belefutottam valamilyen Chester Benningtonnal kapcsolatos hírbe, és amikor rágugliztam, akkor döbbentem le igazán azon, hogy ő Chris Cornellnek (a számomra rendkívül fájdalmas öngyilkosságáról már többször elmélkedtem itt), szóval hogy Cornell születésnapján akasztotta fel magát, úgy, mint Cornell korábban abban az évben. Jó barátok is voltak. Na mindegy, nem akarok én ebből most semmit kihozni azon túl, hogy ezeknek a zenészeknek és embereknek milyen pokoli démonaik voltak, vannak, lehetnek. Elszomorított az egész.
Már csak azt mutasd meg, ahol visszafizette Orbán Viktor az IMF hitelt, hogy milyen jelentőséggel jelentkezik ez a fegyvertény az államadósság vonalán. ;P És hogy lehet az, hogy visszadobtátok az IMF-nek a mocskos pénzét, de sajnos azóta se tudtok 100k USD alá jutni... Szankciók ide meg oda.
Tehát a kém elvtárs - bohóc -libás triumvirátus által exponenciálisan elszálló adósságot elkezdte megfogni az Orbán kormány, stabilizálni tudták kis csökkenésekkel, majd a Covidot még úgy ahogy kivédték, de az elmeroggyant szankciózást már megsínylette az ország.
Mégis jó lehet, csak a vége néz ki furán, de az eleje pont 1990-ben kezdődik, szóval valószínűleg a január 1 esik az évszámok közepére, ahogy gondoltam. Itt van firkálás nélkül, oszlopokban (így két szám közepe közt látható, hogy pont 8 negyedév van):