Keresés

Részletes keresés

vicki Creative Commons License 2003.09.17 0 0 60
hát szégyellem, de nem ismerem őket!:(

nálam ők az elsők:

lalo schifrin

alan silvestri

burt bacharach

ennio morricone

Előzmény: Thomas_ (55)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.17 0 0 59
hmm, én úgy emlékszem, hogy a PH trailerben már PH filmzene szólt.
Előzmény: mizandria (57)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.17 0 0 58
a pearl harborral "csak" annyi gond van, hogy saját zenéjét lopta el vele, méghozzá a the thin red line [az őrület határán] valóban nagyszerű zenéjét. sajnos így a pearl harbor filmzene értékelhetetlen.
Előzmény: Thomas_ (54)
mizandria Creative Commons License 2003.09.17 0 0 57
na pearl harbour azon kivetelek koze tartozott, ahol a trailerben ugyan mas zene ment es utott, azer a filmzene is ott volt. (ha mas nem is ;)
Előzmény: Thomas_ (54)
mizandria Creative Commons License 2003.09.17 0 0 56
a trailer alatt igen, de mivel eloszor csak annyit deritettem ki hogy ki irta a zenejet es h mejik masik filmhez, a konkret szamot meg meg kellett talalnom :) es az emlitett albumba tuttam csak 15 msdp-et belehallgatni.
tyű, telleg? imadom az ausztral filmeket. es amugy filmnapokon kivul nem is fogjak jaccani nalunk? koszi szepen az infot :)
Előzmény: Thomas_ (52)
Thomas_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 55
De ha mar a zeneszerzoknel tartunk... akit en meg nagyon szeretek, az Philip Glass:

MASH

MASH

Es Lynch allando zeneszerzoje Angelo Badalamenti, akinek a zeneitol futkos a hatamon a hideg:)

MASH

MASH

Thomas_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 54
Hans Zimmer legjobb filmzeneje a Pearl Harbor volt...azt nem lehet megunni, annyira gyonyoru:) Persze a Gladiator is nagyon jol sikerult, azt elismerem.
Előzmény: mizandria (49)
Thomas_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 53
Szerintem meg epp Enya csodalatos betetdala volt az egyetlen pozitivum a 2 Gyuruk ura filmben:) De hat izlesek...
Előzmény: jamamura szadakó (48)
Thomas_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 52
Semmi gondom az instrumentalis filmzenekkel, egyaltalan nem rossz az emlitett szerzemeny sem. Csak azert gondoltam, hogy rosszat hallottam, mert emlekeim szerint Peter Gabriel egy enekes volt reges-regen, es 15 masodpercnel tovabb is szolt a trailer alatt:) Lenyeg, hogy megtalaltad mi is az. A Rabbit proof fence-t pedig meg is nezheted 22-en 19:00-kor az Urania moziban az ausztral filmnapok kereteben:) A magyar cime 1500 merfold hazaig!
Előzmény: mizandria (40)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 51
szerintem jo volt :)
Előzmény: jamamura szadakó (50)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 50
a jean d'arc valóban kiborító film: kiborítóan szar. amúgy tényleg minden babszem más fingot indukál.
Előzmény: mizandria (49)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 49
engem meg tud, es persze lehet nem mindig van csucsformaban, de azer pl. a gladiator nem lett volna fele ojan jo film sem, ha nem ojan a zeneje, amijen. es a jean d'arcon sem borultam volna ki, ha nem erzem kozben vegig azt hogy beleeszi magat a lelkembe (vagy mibe) a zeneje. stb stb.
de vegulis mindegy, nekem ez nem jon be, neked meg az, es persze _nekem_ van igazam, de ez van ;))
Előzmény: jamamura szadakó (47)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 48
hehe. az enya féle nyávogás nekem sem zsánerem. hál'istennek, ő csak egy betétdalt írt a filmhez.
Előzmény: mizandria (46)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 47
látnád, milyen képeket vágok. régen teljesen odáig voltam zimmer hadonászós [kopirájtolt szöveg :] szkórjaiért, mostanság már nem tud megfogni ezekkel [spirit, black hawk down, tears of the sun, stb.], sokkal jobban bejönnek a minimális próbálkozásai [the ring, the pledge]. eric serra? nemááá'. jézusom, mit művelt a bond filmzenével?!
Előzmény: mizandria (45)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 46
dehogy en is gonoszkodjak, neha szinte oyan erzesem volt hogy nem a shore csavo irta a zenet, hanem vmi enya greatest hitsbol loptak :P
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 45
azer megneztem volna hogy a hans zimmer (mondjuk pluszban a lisa gerrard bevonasaval) vagy az eric serra mijen zenet irt volna a gyuruk urahoz. es akkor megkerdeznelek ujra, hogy ez-e a velemenyed :)
Előzmény: jamamura szadakó (44)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 44
még szerencse, hogy ezzel a véleményeddel többnyire egyedül vagy, még megfosztanának minket egy olyan filmzenétől, ami tökéletesen kiszolgálja a legendás történetet és visszaadja annak grandiózusságát. :]
Előzmény: mizandria (43)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 43
igen, szep zeneje van. el is menne, vmi lassu legies limonade filmhez. de egy ijen monumentalis eroteljes dologhoz baromira nem passzol. pl. amikor a kettoben ott van az a hatalmas csata, es jon a hatmillio ork meg minden, es akkor mar epp kezdenem beleelni magam, hogy huh meg woáá, amikor meghallom ezt a trilala trilala-t, hat... agyoncsapja egybol. de lehet csak nekem tartozik ennyire hozza a teljes elmenyhez a hang is, nem csak a kep.
Előzmény: jamamura szadakó (42)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.09.16 0 0 42
ez azért van, mert a bemutatók legyártása idején az eredeti filmzene még nincs kész: általában azt hagyják utoljára, hisz a zeneszerzőnek már kész képsorok alá kell összeütnie a muzsikát.

a lotr filmzene szerintem míves, nagyszerű munka. mondjuk, személy szerint minimalista vagyok, de ez kivétel. amúgy meg howard shore-ra pont nem jellemző a nagyzenekar.

Előzmény: mizandria (32)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 41
megjegyzem, koszi :)
Előzmény: Zombie (39)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 40
naja, de pl. a gyuruk uraban meg nyomokban sem szolalt meg jo zene. sem az elsoben (najo, ott egyetlen egy resznel, amikor liv tyler menekult a lovon, na az nagyon ott volt), de kettoben nuku.

igen, mer telleg instrumentalis :) amugy meg lehet egy szamban akarmilyen jo enek, ha az alap szar. szoval nekem ez nem von le az ertekebol. sot. foleg ha ijen vonosok vannak benne.

Előzmény: Thomas_ (35)
Zombie Creative Commons License 2003.09.16 0 0 39
nem csak ugy tunik, hanem az. trailer zenek kideritesere legjobb oldal, amugy.
Előzmény: mizandria (31)
Kasza Bubu Creative Commons License 2003.09.16 0 0 38
Mért azok a legjobbak!
Éljenek a bakelitek!!!:)
Előzmény: vicki (37)
vicki Creative Commons License 2003.09.16 0 0 37
:)))))

júj ezek az én anyumnak is megvannak, azok a jó öreg bakelitek!:)

na jó, nem offolok!:)

Előzmény: Thomas_ (36)
Thomas_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 36
Orulok, hogy tetszett :) A mai nap sztarjanak akkor kinevezhetjuk Kovacs Katit:)

MASH

MASH

Ezek a lemezek meg megvoltak anyukamnak:))

MASH

MASH

MASH

MASH

Előzmény: vicki (34)
Thomas_ Creative Commons License 2003.09.16 0 0 35
Ebben igazad van. De a trailer ugy is eleg hamis kepet fest, ha abba a masfel percbe belesuritik azt a 3 jo dalt, ami megszolal a filmben alig hosszabban szolal meg, igy abszolut nem kepes azt a hangulatot visszaadni.

Lehet hogy en nem azt a trailert toltottem le, mert ott a kiserozeneben nem enekelt senki, csak instrumentalis zene volt...

Előzmény: mizandria (32)
vicki Creative Commons License 2003.09.16 0 0 34
:)))) hát ez tök jó sztori!:))
Előzmény: Thomas_ (26)
Kasza Bubu Creative Commons License 2003.09.16 0 0 33
Ne fenyegess!:)
Előzmény: Steffi21 (30)
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 32
amugy, errol jut eszembe, hogy utalom, hogy filmek trailerjei alatt mas zene szol, es nem filme. mert megnezem, kozben futkos a hatamon a hideg es tiszta libabor leszek a gyonyorusegtol, aztan belulok a moziba, es csak nezen bamban, hogy mi van? pl. gyuruk ura 2. trailer alatt ment egy felturbozott requiem for a dream soundtrack, (huhuhuhh) aztan a ket oras film alatt meg vmi eszmeletlen erotlen szar zene.
mizandria Creative Commons License 2003.09.16 0 0 31
:) nem, kozben kideritettem, hogy a trailer alatt egy masik film (rabbit proof fence) soundtrackje szol, amit a peter gabriel irt es along way home albumon van rajta. a szam cime pedig: running to the rain. (legalabbis 15 masodpercbol ugy tunik az az a szam.)
Előzmény: Thomas_ (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!