a pearl harborral "csak" annyi gond van, hogy saját zenéjét lopta el vele, méghozzá a the thin red line [az őrület határán] valóban nagyszerű zenéjét. sajnos így a pearl harbor filmzene értékelhetetlen.
a trailer alatt igen, de mivel eloszor csak annyit deritettem ki hogy ki irta a zenejet es h mejik masik filmhez, a konkret szamot meg meg kellett talalnom :) es az emlitett albumba tuttam csak 15 msdp-et belehallgatni.
tyű, telleg? imadom az ausztral filmeket. es amugy filmnapokon kivul nem is fogjak jaccani nalunk? koszi szepen az infot :)
Hans Zimmer legjobb filmzeneje a Pearl Harbor volt...azt nem lehet megunni, annyira gyonyoru:) Persze a Gladiator is nagyon jol sikerult, azt elismerem.
Semmi gondom az instrumentalis filmzenekkel, egyaltalan nem rossz az emlitett szerzemeny sem. Csak azert gondoltam, hogy rosszat hallottam, mert emlekeim szerint Peter Gabriel egy enekes volt reges-regen, es 15 masodpercnel tovabb is szolt a trailer alatt:) Lenyeg, hogy megtalaltad mi is az. A Rabbit proof fence-t pedig meg is nezheted 22-en 19:00-kor az Urania moziban az ausztral filmnapok kereteben:) A magyar cime 1500 merfold hazaig!
engem meg tud, es persze lehet nem mindig van csucsformaban, de azer pl. a gladiator nem lett volna fele ojan jo film sem, ha nem ojan a zeneje, amijen. es a jean d'arcon sem borultam volna ki, ha nem erzem kozben vegig azt hogy beleeszi magat a lelkembe (vagy mibe) a zeneje. stb stb.
de vegulis mindegy, nekem ez nem jon be, neked meg az, es persze _nekem_ van igazam, de ez van ;))
látnád, milyen képeket vágok. régen teljesen odáig voltam zimmer hadonászós [kopirájtolt szöveg :] szkórjaiért, mostanság már nem tud megfogni ezekkel [spirit, black hawk down, tears of the sun, stb.], sokkal jobban bejönnek a minimális próbálkozásai [the ring, the pledge]. eric serra? nemááá'. jézusom, mit művelt a bond filmzenével?!
azer megneztem volna hogy a hans zimmer (mondjuk pluszban a lisa gerrard bevonasaval) vagy az eric serra mijen zenet irt volna a gyuruk urahoz. es akkor megkerdeznelek ujra, hogy ez-e a velemenyed :)
még szerencse, hogy ezzel a véleményeddel többnyire egyedül vagy, még megfosztanának minket egy olyan filmzenétől, ami tökéletesen kiszolgálja a legendás történetet és visszaadja annak grandiózusságát. :]
igen, szep zeneje van. el is menne, vmi lassu legies limonade filmhez. de egy ijen monumentalis eroteljes dologhoz baromira nem passzol. pl. amikor a kettoben ott van az a hatalmas csata, es jon a hatmillio ork meg minden, es akkor mar epp kezdenem beleelni magam, hogy huh meg woáá, amikor meghallom ezt a trilala trilala-t, hat... agyoncsapja egybol. de lehet csak nekem tartozik ennyire hozza a teljes elmenyhez a hang is, nem csak a kep.
ez azért van, mert a bemutatók legyártása idején az eredeti filmzene még nincs kész: általában azt hagyják utoljára, hisz a zeneszerzőnek már kész képsorok alá kell összeütnie a muzsikát.
a lotr filmzene szerintem míves, nagyszerű munka. mondjuk, személy szerint minimalista vagyok, de ez kivétel. amúgy meg howard shore-ra pont nem jellemző a nagyzenekar.
naja, de pl. a gyuruk uraban meg nyomokban sem szolalt meg jo zene. sem az elsoben (najo, ott egyetlen egy resznel, amikor liv tyler menekult a lovon, na az nagyon ott volt), de kettoben nuku.
igen, mer telleg instrumentalis :) amugy meg lehet egy szamban akarmilyen jo enek, ha az alap szar. szoval nekem ez nem von le az ertekebol. sot. foleg ha ijen vonosok vannak benne.
Ebben igazad van. De a trailer ugy is eleg hamis kepet fest, ha abba a masfel percbe belesuritik azt a 3 jo dalt, ami megszolal a filmben alig hosszabban szolal meg, igy abszolut nem kepes azt a hangulatot visszaadni.
Lehet hogy en nem azt a trailert toltottem le, mert ott a kiserozeneben nem enekelt senki, csak instrumentalis zene volt...
amugy, errol jut eszembe, hogy utalom, hogy filmek trailerjei alatt mas zene szol, es nem filme. mert megnezem, kozben futkos a hatamon a hideg es tiszta libabor leszek a gyonyorusegtol, aztan belulok a moziba, es csak nezen bamban, hogy mi van? pl. gyuruk ura 2. trailer alatt ment egy felturbozott requiem for a dream soundtrack, (huhuhuhh) aztan a ket oras film alatt meg vmi eszmeletlen erotlen szar zene.
:) nem, kozben kideritettem, hogy a trailer alatt egy masik film (rabbit proof fence) soundtrackje szol, amit a peter gabriel irt es along way home albumon van rajta. a szam cime pedig: running to the rain. (legalabbis 15 masodpercbol ugy tunik az az a szam.)