Sd98e Oseumi (5-1) oshidashi Sd100w Masutoo (4-2) :( ismét kikapott és továbbra is nyeretlen a sandanme-s ellenfelei ellen.
Kaio mai meccse után azt mondom, hogy meg kellene próbálnia májusban sekiwake rangból visszkapaszkodni nem lenne reménytelen. Jó erőben van, csak a gyorsasággal van problémája. Chiyo összeszedte magát, megvan a kacsikosija. Következő bashon ismét kyuho-zhat...
Hát érdekes lesz az biztos! Hakuho majdnem biztosan ozeki lesz, Kaio meg nagyon valószínű, hogy nem tudja megtartani rangját, és visszavonul. Így ismét 4 ozeki lehet a következő banzukén. Kotomitsuki marad sekiwake, Miyabiyama lehet a másik sekiwake, a komusubik kiléte még eléggé kérdéses...
Hakuhónak holnap Tochiazuma jön, utána viszont már nincs igazán acélos formában lévő ellenfele, vélhetően Kaio, Tamanoshima, Kotomitsuki van hátra neki.
A mai meglepetés-dömping után viszont hiba lenne magabiztosan tippelni :oD
Hakuho két torna alatt másodszor verte meg a yokozunát. Innen már nincs visszaút, ez volt a 33. győzelme, szinte tuti, hogy ozeki lesz a következő tornán.
Hm...az alsó maegeshirák (10-17) közül Ushiomarunak és Kasuganishikinak már tuti a make-koshi, valamint Toyozakura és Otsukasa sincs messze tőle. Ellenben a többiek elég jól állnak pillanatnyilag (sok 6-4 van).
Nem lehetetlen, de ez nem csak rajta mulik, makuuchi aljaban nem mindegy, hany makekoshi lesz, es a kiesoket hogyan toltik fel a juryo elejebol. Juryoban egyebkent a hakkeyoi szerint tobb, mint 40 eve nem volt zensho yusho, szoval ha ezt megcsipi Baruto, lehet, hogy egy picivel jobban fogjak ezt honoralni.
A juryo yusho meg nyilván Baruto és Kyokunankai között fog eldőlni. Én az észt fiúnak drukkolok. A mostani J11E-ből egy erős yushoval (14-1 v 15-0) feljuthat a makuuchiba?
Így, hogy Kotooshu sérült, bizony háromszemélyes lett a verseny. És Tochiazuma szénája nem áll jól.
Ha nem lesz külső embertől meglepetés, és Tochiazuma megveri mindkét mongolt (ez szükséges, különben nincs miről beszélni), akkor a végeredmény: egyik mongol 14-1Y, Azuma és a másik mongol 13-2J. Erre szerintem tuti megkapja a címet, holott korábban csak a rájátszásban való vesztés esetére ígérték be. De persze így meg is érdemli.
Azért a legvalószínűbb az, hogy Azuma nem veri meg mindkét riválist, márpedig akkor csak 12 vagy (borzalom!) 11 győzelme lesz.
Erről a Chiyonoyamáról pont a minap olvastam egy cikket, miszerint azért nem léptették elő a 2 yushoja után, mert a másodikon (ami egyébként csak 12-3 volt) mindhárom yokozuna visszalépett, ezáltal sokkal könnyebb dolga volt... Meglepő, hogy később 8-7;14-1Y -el lett yokozuna. Szal elvileg 2 basho is elég ozekiként, az más kérdés, hogy rajta kívül ez még senkinek sem sikerült.
Lehet, hogy nem jól tudom, de szerintem csak annyi a lényeg, hogy a kellő számú győzelem, és yusho meglegyen, illetve, hogy csak ozeki léptethető elő. Ezek alapján, ha Hakuho most nyer, meg a következő tornán is, akkor biztosan meglesz a kellő számú győzelme, illetve ozekisége.
pár napig nem voltam (szegény gép elhalt), most nézem Kaio meglehetősen bizonytalan helyzetét. A Juryoban meg Toki kínlódik a régebbiek közül. Na, letöltöm a meccseket...
Miközben mindenki Kaiora figyel csendben azért Taikai is elvesztett 3 meccset. Igaz 7 meccsből elég 3-at megnyernie de az igazán erős ellenfelek még Hakuho kivételével hátra vannak. Ha nem szedi nagyon össze magát könnyen intai lehet belőle.
Nem akarom elkiabálni, de Hakuho szinte tuti ozeki lesz. Hokutoriki meg döbbenet! Az előző tornán ilyenkor 8-0-val állt, most meg 0-8; igazi "liftező" versenyző. ;-) Kaio keményen küzd.
Masutoo and Tsukasaumi both won the second bout in two days and are 4-0 in low sandanme. There is a chance they will meet in the next bout as no one between them is undefeated.