ó, felesleges szabadkozni, örültem a cikknek így is
tegnap jelesre vizsgázott az autó szállítás terén, egy egyszemélyes, alul asztalos emeleteságyat sikerült elhoznom az ikeából
nehéz volt kitalálni a módszert, de utána már pikkpakk betettem
Hi dokimano !
Lehet,hogy nem mondott hülyeséget a sárga angyalos bácsi.
Én ugyanígy jártam októberben -a gépem is olyan mint a tiéd.
Kigurultam a garázsból -de valami miatt nem mentünk, majd visszamentem - ez kb. 10 m volt.
Másnap reggel indítózás -beindul, majd azonnal leáll. Ez kb. 6-7-szer megismétlődött, amikor gázpedállal segítettem neki, akkor elindult.
Sem előtte, sem azóta ilyen hiba nem volt -1 "pöccre" indul ebben a hidegben is.
Ha nem ismétlődik + a hiba más esetben is, akkor szerintem kár elvinni szervízbe-én sem vittem.
Már messzire vagyunk ettől a témától de a dCi-nél a 2000-es fordulathoz kb a 1:20, 2:30, 3:45, 4:60 tartoznak, ehhez képest éppenhogy eléred a legnagyobb nyomatékot már kapcsolsz is fel, ez is okozhat többletfogyasztást.
laja73:
Már elnézést kértem utólag mikor eszembe jutott, hogy nemcsak dCi van a világon, hogy a cikk amit ajánlottam nem benzines motorról szól, csak nem ment el a hozzászólás amit csak ma reggel vettem észre.
A váltózárról annyit, hogy a minap elmondta egy szakember miként lehet elvinni 2 perc alatt egy Tháliát amin váltózár van. Ajtó kinyitás másodpercek altt csavarhúzós módszerrel, motorháztető fel, váltó rudazat leakasztás után kézzel 3 vagy 2 és már a világ végéig el lehet menni vele. Az immo-t állítólag sajátra cserélik. Kérdeztem mit lehet tenni? Válasz Ima és Casco.
Tegnapelőtt vittek el egy kéthetes Tháliát Kőbányáról lakótelepről kora délután. Sajnos a GPS is zavaróval kiküszöbölhető már.
Mivel még van néhány napod, érdemes volna a topikot végigolvasni! Fényezés egyértelmű, ezen kívül pld, hogy ha a váltót négyesbe rakod, nem ugrik-e ki a váltó alján az azt borító műanyag kütyü a helyéről...meg ilyenekről volt szó korábban, de nem emlékszem igazából. Váltózár lesz benne? Nekem nagyon csúnyán gyűrték vissza a padlókárpitot a váltózár bezserelése után.
kösz, ez ha jól látom, főleg dízel-okosság, érdekes dolgok amúgy
honnan tudhatom meg, hogy amikor a gázra lépek, mi történik? az elektronika sűríti a befecskendezést? és lehet-e ezen finomítani?
korábban volt szó róla, hogy motorfék esetén nem megy üzemanyag a hengerbe, de én pld. ezt sem látom be, hogy mitől ne menne. szóval ilyen kérdéseim vannak:)
hali!
Múlt hét óta most olvastam a hozzászólásokat,hál'istennek volt mit olvasnom.Márkaválasztással kapcsolatban az én automat is lefapadozták( rokon az illetö),igaz eddig Daciat,trabantot,ladát nyúztam ez az auto azokhoz képest egy álom,pedig azokra sem tudok rosszat mondani mert mindegyik hüséggel és megbizhatóan szolgált.Boldogult legénykoromban még Romániában éltem akkor és az akkori (89 elötti)viszonyok között is kevés problémám voltAz autoval(Dacia).Ezt csak azért emlitetttem meg, mert én azóta is a Renault hive vagyok,bár elég sok autot kipróbáltam már.Az auto fogyasztása kb.6.5l, Romániában többször tankoltam a Mol kutaknál.Annyit észleltem hogy a hideg beálltával a müanyag elég rideggé vált,a ciripelést még nem észleltem,igaz a pesti utakhoz képest mi aránylag jobban állunk biztos ez is közrejátszik.Über a héten a tagdij megy,bocs hogy még nem küldtem.
figyeljetek már, el tudja valaki mondani nagyjából, ezeknél az autóknál hogyan történik az üzemanyag-adagolás? régen a karburátor egyszerű fizika volt, még én is simán állítgattam az alapjárati levegőt meg az úszóházban a szintet, stb. a skoda 100-ason. de a mostaniakról még csak fogalmam sincs.
Hát hogyne garanciális. Ez volt nekem is gyanús, mert ha egy vitatott garanciális időn túli javítás lenne, akkor még el is fogadnám. Nekem az eddigi tapasztalatom alapján meg van a véleményem erről az egész garancia dologról. A kisebb bajokat (tücsök, csomagtartózár stb.) orvosolják, de a nagyobb problémákat vagy nem tudják, vagy nem akarják.
Ezt csak az tudja megérteni aki már volt ilyen helyzetbe. Aki nem el sem tudja képzeli. Ők nem is sejtik, hogy azért van gond a Thaliakkal. Irigylem őket!
Igazad van, ez is lehetseges, hogy egy kicsit beragad zarva.
Idokozben voltam a szervizben, elmondtam a problemat, nem neztek meg semmit es azt mondtak, hogy nincs semmi baj. Ha meg produkalja, vagy valami mast is eszlelek akkor megkerem adjak irasba is ezt az allitast, gondolom mielott leirnanak valamit azert csak atnezik.
Mas: egyre tobben allitjak, hogy az en varosi 10-es fogyasztasom nagyobb a kelletnel :). Alkalmam volt ma egy kis figyelmesseg elleneben (~650ft) egy egesigaz tesztet vegeztetni az auton es szerintuk minden a legnagyobb rendben mutat, azaz:
- alapjaraton CO: 0.01%, Lambda norm: 1.039
- 2284 rpm-nel CO: 0.00%, Lambda norm: 1.018
Tehat ha jo az eges akkor nem lehet baj.
a fórum az hónapok óta haldoklik, bár 40 perc így is soknak tűnik
a rossz hír meg szerintem jó hír, vagyishogy egyértelműen valami nem stimmel, és szépen be fogják állítani, a fogyasztásnak is csökkennie kell
A thaliaklubról érdeklôdnék...
A honlap hol thalálható????
Aki tud pontosan mindent, kérem írja le... ugyanis grafikusként meg tudnám csinálni
az emblémát, ha kell és a matricagyártásban is tudnék segíteni... th
Ja, azt elfelejtettem, hogy amíg nem éri el a megfelelő nyomást az olaj a rendszerben addig ég a lámpa, ami indításkor annyit tesz, hogy picit később alszik ki. Tehát az utólagos felvillanás nem lehet ettől.
Zárt álapotban beragadt olajszűrő szelep, ami enyhe túlnyomást okoz? Amint a túlnyomás kinyitja a beragadt szelepet, minden OK, de előtte a nyomásérzékelő jelez... Csak egy ötlet, nem tudom, hogy lehet-e alapja. Az olajban víznek nem szabad lenni, az olaj fagyáspontja pedig sokkal alacsonyabb - akkor meg mitől marad zárva ha hideg van?
Esetleg valami elektronikai bibi és valójában minden OK a motorban.
Ha lesz megfejtés, légyszi írd be, nagyon érdekel.
Szóval, ha valaki más odébb akar parkolni pár méterrel, akkor előbb utazzon el Kiskunbüdüsbütykösre, majd vissza, addigra felmelegszik a motor, és lehet újra parkolni? Na neeeem! Vidd a szervizbe, és verd ki a balhét, ha nem javitják meg..
Uj dolog (aggaszto vagy sem? meg nem tudom.)
Tehat: auto Renault Thalia, motor 1,4/8v, km 16.300, olajcsere 15ezernel, olaj Castrol GTX5 Magnatec 10W-40, olajszuro Purolator. Nehany napja (vegulis a hideg bealltaval) ... inditas, a ledek a muszerfalon rogton kialszanak (termeszetesen az olajnyomas is) ... eltelik 2-3 masodperc es az olajnyomas jelzo felvillan egy pillanatra. Semmi mas dolog nem kiseri a jelenseget (kopogo hang, fordulatszamingadozas, az auto ugyanolyan jol megy mint eddig). Azt is lehet mondani, hogy a hideg bealltaval az olaj egy kicsit besurusodott es beletelik egy kis idoben mig a megfelelo olajnyomas letrejon. De vajon miert nem volt ez tavaly is a -15 fokoknal (esetleg a gyari olaj, mert akkor meg az volt benne, jobb mint ez a Castrol)?
Mas eszlelt hasonlo dolgot (lehet nem figyeltetek fel ra)? Igy elsore az olajszurore gyanakodnek, hogy a zaroszelepe leragadt nyitott allapotban (a kerdest feltettem az olajos topikban is), habar az Purolator ami pont arrol hires, hogy nem engedi visszafolyni az olajat magabol.
A kormányciripeléssel kapcsolatosan ha tudod hogy Baumgartnerék mit csináltak vele Írd már meg mert szerintem többünket is érdekelne...
Nekem mostanság lecsendesedett remélem ez így marad vagy csak jobb lesz.
A csomagtartó zár egyelőre nálam oké!
Drága Hölgyem !
Mellőzzük az enyhén neurotikus magatartást! A hiba NEM önben keresendő. Ez garanciális porbléma. Tessen elsüvíteni a szervízbe. Már csak azért is, mert ippeg most beszéltem aszervízkapcsolatommal és teljesen másra gyanakszanak, már így telefonon keresztül is. A sárga angyal közlésére úgy reagáltak, hogy az "f...ság. Most készülök lemerülni, de híjjá fő, majd visszahívlak 30 349-9903
Szia,
Sajnos én is szoktam pár autóval/házzal odébb állni muszájból néha, de az indítással még soha nem volt gondom.
Az viszont tény, hogy ezeket a manővereket nem szereti sem a motor, sem a katalizátor. Ennek ellenére nem lenne szabad így reagáljon. A néhány 100 m megtétele helyett (addig jól elfoglalják a kinézett parkolóhelyet ugyanis) inkább járasd még a motort az új parkolóba beállva kicsit tovább, bár szerintem az alatt sem fog felmelegedni igazán, de talán segít.