“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Bocsi, de te most tévedésben vagy, a nők nem azért visítanak, mert nem hajtod le a vécédeszkát, hanem azért mert nem hajtod fel brunyálás előtt. Érted, ugye? :)
A legrosszabb ilyenkor, hogy az anya egy személyben próbál mindkét szülő nevében helyt állni (apád helyett apád leszek).
Mert így nemcsak a férfi viselkedésmintákat sem tanulja meg a gyerek, de a nőit sem fogja tudni az anyuka átadni, hiszen nem fog következetesen homogén mintát mutatni.
Ismerem ezt a statot, a másik topikban rendszeresen utaltak rá, csakhogy szerintem (ahogy te is említetted) ott egy csomó egyéb tényező is közrejátszik (pl. volt-e az anyának barátja- az egyedülálló címkét sokszor nem a valódi egyedülélőkre alkalmazzák-, volt-e egyéb mentális problémája az anyának, ivott, drogozott-e, nem csúszott-e le anyagilag, a gyerek dacból nem utasított-e el mindenkit, aki próbált hozzá közelebb kerülni- végső soron ez is közrejátszhat a gyerek bűnözővé válásához, és kimutatható összefüggés a lecsúszás és a válás (egyedül maradás) között, de én akkor is nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen nyílt ok-okozati összefüggés legyen a két dolog között. Gondolod, hogy ennyien maradnának hosszú távon egyedül? Nem lenne a környezetben más férfi, aki mintául szolgálhatna? Mert ha nincs apa, akkor valaki mást fog a gyerek példaképnek választani (mert az anyukáknak tényleg más a szerepük, az anyukák jelentik a kötődést, az apukák meg az elismerést, akiknek meg akarunk felelni).
A lombikbébis anyuka is találna sztem új párt (vagy többet, egymás után), nem feltétlenül nő fel apa nélkül az a gyerek, akinek elváltak a szülei vagy megszületésekor egyedül élt az anyja.
És jöttek az engedelmes Leilák is? Mert én sehol nem látom őket. Vagy megint tévedett a férfilogika és nem minden nő AWALT? Szerencsétlen arab, kiszolgáltatott Leilák mégsem hipergámok, és nem kell nekik a jóképű, gazdagabb európai férfi?
(az általatok olyannyira visszasírt időkben /matriarchátus! Muhaha!/ a mindenórás kibattyogott az elletőkunyhóba, osztán mikor felsírt a rajkó, akkor mentek a rokon luvnák megnézni, hogy él-e, hal-e)
Ezt nem értik, hogy mire lennék irigy, mármint amiből milliomos lehetnék, ha akarok. :DDDD Amennyi facom lehetne ha akarnám és csak kiárusítanám öt forintjával, abból télen-nyáron a Bahamákon libeghetnék egy függőágyban a kókuszpálmák alatt. :)))
Idomítani nem kell senkit, de úgy tisztességes, ha a saját maga kreálta koszt feltakarítja maga után. Pisis csempét törölgetni nem princípiuma egyik nemnek sem, törölje fel az, aki oda csinálta.
Ha ezt megteszi, akár kézenállva meg cigánykerekezve is pisilhet.
Azzal kell takaríttatni a klotyó környékét, aki melléspriccel, aztán kiderül, szentségtörés-e az ülve pisilés. Amúgy valamiért férfiúi büszkeség kérdése sokaknak, biztos azért, mert a nők nem tudják.
Elhiszem, hogy nálad, nálatok kinőtt a gyerek a lázadásból és győzött a szülői tekintély és a józan ész. És a szeretet. De sajnos ez nem minden gyereknél válik be, ebben csak reménykedhet a szülő, mert kétesélyes a játszma. A túlzott szigor lázadót, a túlzott engedékenység pedig zsarnokot szül. Nagyon észnél kell lenni a szülőnek, hogy elkapja a gyerek grabancát az első intő jelekre, ezt meg sokszor fel sem ismerik a szülők. És ez nem a szülők hibája, hiszen már a tananyag is neten érkezik, a tanuló tegezi a tanárát a konzultációs cseten és elküldi az anyjába, ha neki nem tetszik valami. Hogyan felügyeled ezt?
Szerintem a gyereked nem a z korosztály tagja, a z úgy néz rád ha mondasz neki valamit, mintha egy beszélő mohos szikla lennél, nem is érti, hogy mit akarsz tőle. Erkölcsről, empátiáról papolsz neki? Nem is érti, hogy mi van ezen fogalmak mögött.
Nézz be egy iskolaudvarra, ahol nyolc-tízéves gyerekek vannak, igen csak meg fogsz lepődni.
Rokon kisgyerek (fiú), 2 éves, elkezdett hisztérikusan sírni, mikor együtt fürdették a nővérével, és mikor kérdezték, mi baja, elkezdte, hogy "Nem fáj neki?" Kiderült, azt hitte, hogy a nővérének is volt eredetileg az, ami neki, csak leszakadt. :D