nem kell szét kenni hanem amit ki akarsz emelni ott vastagon kell kinyomni illetve végighuzni rajta...
én egy méhecskén és egy virág szárán probáltam ki a méhecske térhatásu lett a virág szárára ha ugy vetődik a fény akkor térben látszodik és tapinthato.de van amikor megfolyik kicsit...
elajándékozom öket)))vagy ha valaki nálam jár és azt mondja huh ez de szép akkor szivesen odaadom.ha elsölátásra beleszeret...nekem a kukorica és a dios kép van csak fennt..most lesz majd egy harmadik ,hogy szimmetriában legyenek de még nincs meg a szalvéta azt hiszem a talin otthagytam vagy visszaraktam a csomagba ahonnan kivettem(,mert itthon nem találom.
Sziasztok!
Eddig csak olvastalak titeket, mostan akkor beszállnék, és akit érdekel, (bár nektek biztos csak ujjgyakorlat lenne) lesz nálunk Békásmegyeren, a Közösségi Házban (IV., Lóverseny tér, nemtom a számot) az Ötlettár keretében dekupázs foglalatosság csütörtökön (10.10-én) 15-18-ig. Én a magam részéről régi kíváncsiságomat elégítem ki, miután ezt még nem csináltam, de régóta sóvárgok egy kis tapasztásra. Már kimúlok a kíváncsiságtól, főleg, hogy követem a munkáitokat itt is (meg az üvegfestésen, meg a foltvarráson is)és persze sárgulok. Szóval, ha valakit érdekel, jöjjön nyugodtan, (ha nem bájna, hogy kezdőkkel kell együtt kűzdenie). Lesznek előre öntött képkeretek, üvegek, cserepek, stb, meg az anyagokat, szelvétákat is kapjuk. Akinek van cserealapja, cserélne, itt azt is megejtheti.
Kösz, hogy szólhattam. Ja, ez a szakkörféle minden hónap második csütörtökjén más témával szórakozik.
Köszi, akkor nekivágok hamar, mert babakocsival eltart egy darabig és még OBI-ba is kell mennem virágcserepekért. :-))
Ja, nincs valakinek véletlenül jácintos, vagy nárciszos szalvétája? Tudok adni cserébe hóvirágot, vagy napraforgót. :-)))
A Westendben Éva kézimunkaboltot keress. Egy szinttel feljebb van, mint a Metróbejárat, és valahol középtájon egy kis keresztutcában találsz két üzletet (egy fonalast, meg egy kenceficést). Volt 3D lakkjuk (most szikkad otthon egy szem meggyen). Meg mindenféle csábító dolog. Nem jössz el üres kézzel!
Ma voltam a Margit körúti üzletben, ott mintha színes 3D lakkok is lettek volna, de már úgyis túlköltekeztem...
nem. a lilás alapra ragasztottam a szalvétát. nem néztem bele az üvegbe (sem a fenekére:)), de nem lehet túl szép. egyébként, ha a száját belül is fested, legalábbis ameddig elér az ecset, akkor úgy nem lesz csúf ott sem.
Sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy hol van a Westendben az a bolt, mert visszakerestem, de nem találom, és azt is, hogy lehet-e ott 3d lakkot kapni. Egyáltalán hogy keressem azt?
A repesztés jó lett, de elszúrtam a ragasztást... :-(
Viszont csináltam egy isteni kaspót hóvirággal, az remélem készen is olyan lesz, mint amelyennek szánom. :-)
a lényeg szvsz az, hogy megfelelő színárnyalatokat válassz ki. lehetőleg a szalvétán szereplő minta alapszíneinek árnyalatait, akkor lesz harmónikus a végeredmény.
az üveget először fehérre alapoztam. utána a világos lila árnyalatot, szivaccsal tapogatva vittem fel. végül, helyenként, hogy a világos lila is látszódjon, a sötétebbel rászivacsoltam. egy kis aranyat is rádobtam, az antik hatás kedvéért.
jol tippeltél.)eddig üvegfestös decouot csináltam.de a ttiéed obban tetszik. a liánban probátam jol megfogdosni és megnézni egy ilyen üveget,de nem igazán látom át a szépség trükkjét.
Jajj, és egy kérdés: sík felületen már jól mén a kopácsolás, de! tegnap egy cserepet szerettem volna "megújítani" (egy borostyánfonat került rá körbe) de ugyebár ez nem sík felület, és úgy tudtam egyenessé tenni a mintát, hogy néhol -ahol a minta engedte- belenyestem 1-2 cm mélyen.
Ti hogyan oldjátok meg ezt???
Így egy "gömbölyű" kaspónak már nem is merek nekikezdeni... :((
Egyik sem: Lefranc & Bourgeois Antik firnis és Craquleir firnis.
Az első lenne az öregítő, sötét színű és büdös, a második, szép világos és kevésbé büdös.