De jó, köszi! Ilyet is megfigyeltem: sebességben van, mondjuk egyesben, és közben nyomom a féket, amíg le nem esik a fordulatszám 500 alá. Majd hirtelen kinyomom a kuplungot, akkor felszökik a fordulat 1000 fölé, és csak utána áll vissza 750-re - ez gondolom szintén elektronika?
Laja73: Azért nem megy motorféknél benzin a motorba, mert az elektronika elzárja az alapjárati szelepet. Egyszerűen megtapasztalhatod: meleg motornál, mondjuk 40km/ó-nál tedd be a váltót kettesbe, és hagyd lassulni! Kb. 1000-1200-as fordulatszámnál fogsz érezni egy kis döccenést, és utána már nem lassul olyan ütemben a kocsi. Akkor nyitott az alapjárati szelep.
hello!
Annak idején én sem kaptam (nem is tudtam hogy van) kocsikisérö lap,de az autot láttam elözö nap ahogy glancolják a szerelök,átvétel elött körbejártam,másnap alá is tekintettem semmilyen sérülésnyomot nem láttam rajta.A baloldali logo remekmü,nagyon tetszik.
Hi diesel !
Ujabban nem írod,hogy kik küldték be a pénzt, így nem tudom,hogy kié lehet ez a hiányos csekk.
Én is rózsaszín csekken adtam fel 12.04-én 11.04-kor. A közlemény rovatba be lett írva amit kértél - Te megkapod azt a részt a csekkből ?
Ha én vagyok a renitens,akkor írd + és scannelem a csekket !!
Ne felejtsétek el elkérni az KOCSIKISÉRŐ lapot. Azon rajta kell lennie minden külső sérülésnek is. (ha van ilyen) Ha nem akarják odaadni, akkor nagyon gyanus az ügy... Nekem kérés nélkül is odaadták.
Elvileg én is jövő héten veszem át a masinát.Amire szerintem mindenképp figyelj,az a fényezés.Szállítás során jó százalékban meghúzzák a kocsikat,és ezt a kereskedő szokta kijavítgatni.Rétegvizsgáló használat javasolt!Ezenkívül nézz meg mindent,amit egy használt kocsinál is megnéznél,pl.gumik,váltó,minden szerelvény működik-e,számok egyeznek-e a forgalmival stb.menj el vele próbaútra,nem kell szívbajosnak lenni,nem árt ha van veled szakember,bármi gond esetén ragszkodj az átvétel előtti kijavításhoz,újrafényezett elemnél pedig én vagy nem venném át a kocsit,vagy csak csökkentett áron. Sok szerencsét!
Én élesítem a tagságot, de még Szolnokon vagyok. Délután kész lesz. Akkor nézem meg a leveleket is. Tagdíj ügyben: közlemények rovat.
Egy óriási kérés:
valaki postai csekken utalta át a tagdíjat. NINCS KÖZLEMÉNY ROVATBAN ADAT. Csak annyi, hogy csekkes átutalás.
Úgyhogy az illető scannelje be a bizonylatot és a továbbiakban CSAK átutalással adjátok be a tagdíjat, mert akkor nem fogom tudni azonosítani, hogy ki küldte. Köszönöm!
Hát ez bizony attól függ milyen gyors a kezed. De a motorfordulat nem érdekes, hanem a kocsi lassulála az üres időszakban a lényeg. Ha szép kényelmesen teszed fel akkor is a fordulat a sebességhez igazodik. Amikor visszaengeded a kuplungot akkor a sebességtől függően felhúzza a motort a kocsi. Emelkedőn gyorsabban kell kapcsolni, sík úton meg lehet szép kényelmesen.
Hi ÖregMackó!!!
Nem sokallom a fogyasztásomat(5,2/100km 70/30 város közút aránnyal), és köszi a fordulatszám adatokat, még egy kérésem lenne mikor felkapcsolok 2000-nél mennyire esik vissza a fordulat?
További jó Thalicskázást:-)))))
Üdv Nagya
ó, felesleges szabadkozni, örültem a cikknek így is
tegnap jelesre vizsgázott az autó szállítás terén, egy egyszemélyes, alul asztalos emeleteságyat sikerült elhoznom az ikeából
nehéz volt kitalálni a módszert, de utána már pikkpakk betettem
Hi dokimano !
Lehet,hogy nem mondott hülyeséget a sárga angyalos bácsi.
Én ugyanígy jártam októberben -a gépem is olyan mint a tiéd.
Kigurultam a garázsból -de valami miatt nem mentünk, majd visszamentem - ez kb. 10 m volt.
Másnap reggel indítózás -beindul, majd azonnal leáll. Ez kb. 6-7-szer megismétlődött, amikor gázpedállal segítettem neki, akkor elindult.
Sem előtte, sem azóta ilyen hiba nem volt -1 "pöccre" indul ebben a hidegben is.
Ha nem ismétlődik + a hiba más esetben is, akkor szerintem kár elvinni szervízbe-én sem vittem.
Már messzire vagyunk ettől a témától de a dCi-nél a 2000-es fordulathoz kb a 1:20, 2:30, 3:45, 4:60 tartoznak, ehhez képest éppenhogy eléred a legnagyobb nyomatékot már kapcsolsz is fel, ez is okozhat többletfogyasztást.
laja73:
Már elnézést kértem utólag mikor eszembe jutott, hogy nemcsak dCi van a világon, hogy a cikk amit ajánlottam nem benzines motorról szól, csak nem ment el a hozzászólás amit csak ma reggel vettem észre.
A váltózárról annyit, hogy a minap elmondta egy szakember miként lehet elvinni 2 perc alatt egy Tháliát amin váltózár van. Ajtó kinyitás másodpercek altt csavarhúzós módszerrel, motorháztető fel, váltó rudazat leakasztás után kézzel 3 vagy 2 és már a világ végéig el lehet menni vele. Az immo-t állítólag sajátra cserélik. Kérdeztem mit lehet tenni? Válasz Ima és Casco.
Tegnapelőtt vittek el egy kéthetes Tháliát Kőbányáról lakótelepről kora délután. Sajnos a GPS is zavaróval kiküszöbölhető már.