Keresés

Részletes keresés

Kaidug Creative Commons License 2024.04.15 0 1 4924

kapják a valós lehetőségekhez képesti dupla nyugdíjukat."

Most panaszkodsz, vagy dicsekszel?:)

Előzmény: Lelkis Béla (4920)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.15 -6 1 4923

Ukrán földek: Itt még senki nem hallott a zsebszerződésekről, stómanokról, bonyolult céges struktúrákon keresztül tulajdonolt, illetve lízingügyletekbe (vételi joggal)/hitelezésekbe/ burkolt földszerzésről...

Persze elhisszük az esti mesét is...hacsak nem olvasgatunk a témában

War and Theft: The Takeover of Ukraine’s Agricultural Land | The Oakland Institute

War and Theft: The Takeover of Ukraine’s Agricultural Land (oaklandinstitute.org)

"With 33 million hectares of arable land, Ukraine has large swaths of the most fertile farmland in the world.1 Misguided privatization and corrupt governance since the early 1990s have concentrated land in the hands of a new oligarchic class. Around 4.3 million hectares are under large-scale agriculture, with the bulk, three million hectares, in the hands of just a dozen large agribusiness firms.2 In addition, according to the government, about five million hectares – the size of two Crimea – have been “stolen” by private interests from the state of Ukraine.3 The total amount of land controlled by oligarchs, corrupt individuals, and large agribusinesses is thus over nine million hectares, exceeding 28 percent of the country’s arable land. The rest is used by over eight million Ukrainian farmers.4 The largest landholders are a mix of oligarchs and a variety of foreign interests – mostly European and North American, including a US-based private equity fund and the sovereign fund of Saudi Arabia. All but one of the ten largest landholding firms are registered overseas, mainly in tax havens such as Cyprus or Luxembourg. Even when run and still largely controlled by an oligarch founder, a number of firms have gone public with Western banks and investment funds now controlling a significant amount of their shares"

Törölt nick Creative Commons License 2024.04.15 -3 6 4922

Nem Béluka, nézd meg a táblázatot...

1998: 24793,9

1999: 27337,1

2001 32818,1

2002: 41007,4

Számok összehasonlítása megy még? Úgy fest, hogy még 1999-ben (Első Orbán-kormány) is kevesebb volt, mint 2002-ben vagy 2001-ben akár (ami tiszta Orbán év), tehát az állításod (ti. "2002 tavaszán volt a minimum"mindjárt  nem igaz. Az államadósság külső vagy belső volta, az csak sima retorikai fogás, az adósság az adósság. Csak a belső esetében más szopja meg, nem az IMF, ha baszakodnak az árfolyammal, az inflációval  meg a kamatokkal. Szóval ez csak a Fideszes potentátoknak fontos, mert az IMF számonkérné az ilyesmit, de a belföldi hitelezők nem tudják. ;P

Ez eleve hülyeség, Béla, kérem! 2010-re? Az választási év volt, májusig Bajnai Gordon volt a kormánypárt elnöke. Ha volt az államkasszában pénz, amiből lejáró hiteleket fizettek vissza, akkor mondhatni azt még ő hagyta ott és nem hirtelen ott termett Orbán mellényzsebében. ;P

"prüsszelben megcsinálta volna a második Trianonunkat is"

Ami ezt a derült égből lecsapott szalmabábodat illeti:

Ha ilyesmi történt, javaslom tegyél feljelentést a megfelelő hatóságoknál. Amúgy csak annyit kérdezek: Miről van tudomásod, mely magyarországi területek elcsatolásáról volt szó prüsszelben [sic!]? Tisztában vagy-e vele, hogy prüsszelben [sic!] nem lehet Trianont csinálni, mert a Trianont Trianonban csinálják? Ha igen, akkor mit értesz második Trianonunk alatt? És hogy csinálták volna meg? Ki az a tepsiképű komcsi kurva? Ki az a Szar Gentini lotyó? Hogy jönnek ezek a mi vitánkba az államadósságból?

Mellékesen, ha én Orbán Viktor doktor miniszterelnök urat megtisztelem a vitánk során azzal, hogy rendesen megnevezem, akkor elvárom a hasonló kommunikációt tőled is. És nem érdekel, hogy mások minek nevezik, azt másokkal kell megbeszélned. Én nem vagyok köteles kitalálni, hogy te kiket értesz a bunkó kódnevek alatt, amit alkalmazol

Előzmény: Lelkis Béla (4920)
tadadadaaaam Creative Commons License 2024.04.15 -7 2 4921

kognitiv disszo...:-)))))

Előzmény: Lelkis Béla (4919)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.04.15 -8 3 4920

2002 tavaszán volt a minimum --- minő véletlen, a választáskor fordult ---, utána rakétaként ment fel. Ha akkor marad a Fidesz, Európai rekord lettünk volna, mert gyakorlatilag eltűnik a mai gazdaságok rákfenéje, a külső államadósság.

De a büdös proliknak a szoci kellett, kaptak is érte 19.000 júdáspénzt, de igazuk volt, mert a nyuggerproli a demokrácia nyertese, egyedül ők jöttek ki a válságból is jól, mert van egy wunderwaffenjük: 4 évente X-elhetnek, ezért HITELBŐL is, de kapják a valós lehetőségekhez képesti dupla nyugdíjukat.

És ha megnézed a másik diagramot, 2010-re sikerült megfékezni az emelkedést, ami egy görög típusú adósságspirálba vitt volna minket, csak éppenséggel minket felszámolnak, akár még a románoknak is  eladták volna az ország egy részét, de nem konszolidálnak minket. A görögöket muszáj volt, mert ők engedik át az évi másfél millió kiskedvencedet.

És ez a bolsevik csőcselék prüsszelben megcsinálta volna a második Trianonunkat is, és aki azt a hülyeséget mantrázza, hogy "a határok megváltoztathatatlansága", annak a tájékozatlan elmebetegnek Koszóvót ajánlom a figyelmébe és azt a "szavazás" nevű bohózatot prüsszelből, ahol menet közben értelmezték át a szavazatszámolási szabályokat, hogy a tepsiképű komcsi kurvának, a Szar Gentini lotyónak a jelentését elfogadják.

Előzmény: Törölt nick (4918)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.04.15 -8 3 4919

És nem fogod elhinni, de szoktam még angol, német és spanyol kommenteket is hagyni, pedig pl. Spanyolországban sose éltem. ;P Még sose kérdezte meg egy spanyol se, hogy hogy merek kommentelni, ha nem vagyok spanyol...

Én csak azt nem értem, hogy dobtad az itteni kötelékeidet, csak köpködni tudsz a fészkedbe, de ide jársz verni a habot.

Én ha otthagytam egy céget, üzleti partnert, nőt, ilyesmit, nem járok vissza kukkolni a fészbúkra, hogy mi van velük és nem osztom az észt. De érdekes módon ez a fórum gyűjtőhelye az olyanoknak akik ezt teszik, a jobb életért (gazdaságilag jobb) kimennek, majd ideológiát gyártanak hozzá és a belső frusztrációikat azzal tompítják, hogy ezen ideológiák alapján visszajárnak ide köpködni, akár Máltáról, akár Németországból, akár Londonból.

Ennyike és nem több.

Előzmény: Törölt nick (4914)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.15 -3 5 4918

"2002-re kezdett jó alacsony lenni"

Térfigyelő kameránk felvétele következik! Érzékeny tartalom, szenzitív nézőink Béla csak ülve tekintse meg! ;P

Első Orbán-kormány (1998. július 8.–2002. május 27.) ą1 évben az államadósság alakulása a GDP-hez viszonyítva

.....Év........GDP-százalékában...(millió €)

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_%C3%A1llamad%C3%B3ss%C3%A1ga

Előzmény: Lelkis Béla (4900)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.15 -2 4 4917

A második idézet alá:

"ha a Fidesz ebből nem elég gyorsan hozza ki az országot"

Mit definiálunk "elég gyorsnak", tekintettel az általam berakott statisztikára, amelyen nem hogy elég gyors, de semmi különösebb javulás nem látszik, csak normál hullámzás?

Azon túl megjegyezném, hogy a fenti hozzászólásodban, ahol a 2002-2010 közti időszakra utalsz, ott semmiféle relevanciája nincs egy 2013-2023_töredékév oszlopdiagramnak...

Továbbá praktikus csak olyan retorikai fordulatokat megreklamálni, amellyel te magad nem szoktál élni:

Előzmény: Törölt nick (4914)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.15 -3 2 4916

Pákosztos adata 2021 előtti. Még a háború előtti.

Azóta a támogatásokért cserébe az USA nem kért semmit, szerinted?

Előzmény: In Lak'ech (4913)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.15 -1 2 4915

Többször is leírtam, hogy nem rajongok MP-t.

Megpróbálom távolságtartással kezelni a jelenséget.

Amiért mégis szorítok neki, azért van, mert hátha neki sikerül felkavarni azt a posványt, ami az elmúlt 15-20 évben leülepedett itt.

Ha sikerül hatástalanítania Gyurcsányt, már eggyel beljebb vagyunk, hiszen ő Orbán sorozatos győzelmeinek garanciája.

S akkor a NER gyengül valójában.

Igazából mindenkinek szorítani kellene neki, aki változást akar. Mert a 24. órában vagyunk.

Előzmény: pákosztos cica (4912)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.15 -2 4 4914

A tudtok a fidesznek szólt, tanult barátom, amibe tartozol. ;P

Hadd idézzelek: "még a pikszikék is csak annyit tudnak böfögni, hogy "hát mert közben volt egy világválság is", ami persze igaz, csak ugye egyedül nekünk kellett IMF hitelt felvenni miatta."

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=166791319&t=9254048

ÉS

"Fidesz ebből nem elég gyorsan hozza ki az országot"

És nem fogod elhinni, de szoktam még angol, német és spanyol kommenteket is hagyni, pedig pl. Spanyolországban sose éltem. ;P Még sose kérdezte meg egy spanyol se, hogy hogy merek kommentelni, ha nem vagyok spanyol...

A 2002-vel kapcsolatban meg jobb lesz hallgatni, cimbora, mert Hornék után Orbánék már nagyobb államadósságot hagytak. ;P Mint az az ábrából is kitűnik.

Előzmény: Lelkis Béla (4900)
In Lak'ech Creative Commons License 2024.04.15 0 7 4913

Ugye ezt nem gondolod komolyan??? Ha Magyarországon volna ez a helyzet, akkor jelentős volna.

No látod itt érhető tetten a dezinformáció, a csúsztatás és a szándékos félrevezetés.

Csak itt a topikban ez kicsit váratlanul ért. Itt azért nem a kétbites agyú átlag választópolgár olvasgat/írogat, aki csont nélkül beszopja a hülyeséget.

Előzmény: Nyúlszájú (4911)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.04.15 -5 4 4912

Valóban nem mindegy, hogy 32 fogadból húznak ki kettőt, vagy 5 fogadból kettőt. De most tekeregsz és keresed a kákán a csomót, úgyhogy részemről lezártam. Nyugodtan rajongj MP-ért, de engedd meg nekem, hogy én ne tegyem. ☝️☺

Előzmény: Nyúlszájú (4911)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.15 -3 3 4911

Magyarország megművelhető földterülete 5,1 millió hektár. Akkor jelentős-e 2,65 millió hektár?

Szerintem igen.

Előzmény: pákosztos cica (4908)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.15 0 2 4910

"Nem azért utállak, amit írsz. Hanem azért, mert látom, kik tapsolnak neked" 

Törölt nick Creative Commons License 2024.04.15 0 4 4909

Ha csak az Orbán-kormányokat veszed, akkor többször előfordult, hogy miután megválasztották őket csökkent és választások előtt felszárnyalt a hitel mértéke. De szerintem ez világszerte tendencia, választások előtt osztogatnak, utána fosztogatnak korrigálnak.

Inkább az a vicces, hogy milyen nagy számmisztikát tolnak, hogy ők aztán mindent visszafizettek, de aztán a valóságban kb. azon a szinten maradt minden. Ami nem baj, csak látszik, hogy megy a habverés.

Előzmény: Nyaky Z. (4906)
pákosztos cica Creative Commons License 2024.04.15 -5 4 4908

Jelenleg nincs szó arról, hogy amíg háború van Ukrajnában, addig csatlakozhatnának a NATO-hoz.

Tehát miért is szükséges egy ilyen kijelentés? .. a kérdés költői

Aztán meg:

• Nyilvános források alapján nem igazolható, hogy az ukrajnai termőföldek jelentős része különböző nyugati konszernek és oligarchák tulajdonában lenne. Ez egy közismert orosz álhír, aminek nincs igazolható valóságalapja. Magyarországon a Lakmusz csapata alaposan körüljárta ezt a kérdést 2022 augusztusában és arra jutottak, hogy az állítás egyáltalán nem igaz.Hogy a nagyságrendeket érzékeljük: Ukrajna megművelhető területe kb. 32,6 millió hektár. A legutolsó, nyilvánosan elérhető adatok a háború előttről, 2021-ből származnak. Ezek alapján a legnagyobb agrárholding a Kernel csoport volt 510.000 hektárnyi földdel, a második helyen az Ukrlandfarming állt 475.000 hektárral, aztán az MHP 370.000-rel. A top tízes lista tizedik helyén van az IMK 120.000 hektárral. A tíz legnagyobb vállalat összesen 2,65 millió hektárnyi termőföldet birtokolt az összesen 32,6 millióból. És e vállalatok közül értelemszerűen nem mind van külföldi tulajdonban. Szó nincs tehát arról, hogy az ukrajnai földek "jelentős része" külföldi oligarchák tulajdonában lenne.

Forrás:https://magyarnarancs.hu/belpol/racz-andras-helyretette-magyar-petert-ukrajna-ugyben-267209?fbclid=IwAR1AtiJQkgQejuL4DMX1yJ75S3PtYd1lupvdjU82fpIAfWE03626ZVo1mr4

Előzmény: Zsugabúbos (4897)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.15 0 1 4907
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.15 0 1 4906

Igen, csak az annyira hihetetlen, hogy mindössze a viszonylagos konzervatívizmus időszakában 2010-től Tóniig) csökkent euróban, egyébként meg csak nő, csak nő, csak nő... 

Előzmény: Törölt nick (4891)
Nyaky Z. Creative Commons License 2024.04.15 0 1 4905

Köszönöm 

Előzmény: Törölt nick (4890)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.15 0 2 4904

A Nirvánás dobos gyerek megcsinálta a Foo Figrherrel.

Előzmény: búvár-halász (4903)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.14 0 2 4903

És az egész csapatból csak Eddy maradt életben, kitisztult és él, hála istennek, utolsó bölényként.

https://www.youtube.com/watch?v=CJZS2mlQX1U

Előzmény: búvár-halász (4901)
Nyúlszájú Creative Commons License 2024.04.14 0 2 4902
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.14 -1 2 4901

Mindjárt sírok, b+.

Befejeztem.

https://www.youtube.com/watch?v=GCsUD9mKeFM

Előzmény: búvár-halász (4899)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.04.14 -3 2 4900

azóta se tudtok 100k USD alá jutni

... tudTOK...???

Ha tudtok és nem tudunk, akkor mit vered a habot egy itteni fórumon?

Hozzáteszem, az adósság már csak ilyen. 2002-re kezdett jó alacsony lenni, de a gyökér szoclibek olyan szintre felvitték, hogy onnan csökkenést elérni már lehetetlen, csak szinten tartani. Szimpla matek, de ezt a politológián nem tanítják, mert csak összezavarják vele a nebuló fejét, ha gondolkodni is kezd.

Előzmény: Törölt nick (4896)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.14 0 2 4899
Előzmény: búvár-halász (4898)
búvár-halász Creative Commons License 2024.04.14 0 2 4898

Off.

Belefutottam valamilyen Chester Benningtonnal kapcsolatos hírbe, és amikor rágugliztam, akkor döbbentem le igazán azon, hogy ő Chris Cornellnek (a számomra rendkívül fájdalmas öngyilkosságáról már többször elmélkedtem itt), szóval hogy Cornell születésnapján akasztotta fel magát, úgy, mint Cornell korábban abban az évben. Jó barátok is voltak. Na mindegy, nem akarok én ebből most semmit kihozni azon túl, hogy ezeknek a zenészeknek és embereknek milyen pokoli démonaik voltak, vannak, lehetnek. Elszomorított az egész.

Off vége.

Zsugabúbos Creative Commons License 2024.04.14 0 2 4897

Ukrajnával kapcsolatban azt mondta, hogy egy háborúban álló ország felvétele a Natoba egyet jelent a 3. VH-val.

Ezt kár lenne vitatni.

Meg azt sem, hogy Ukrajna európai, meg amerikai oligarchák érdekszférájába került

Előzmény: pákosztos cica (4893)
Törölt nick Creative Commons License 2024.04.14 0 2 4896

Tudtam, hogy meg tudod magyarázni. :)

Már csak azt mutasd meg, ahol visszafizette Orbán Viktor az IMF hitelt, hogy milyen jelentőséggel jelentkezik ez a fegyvertény az államadósság vonalán. ;P És hogy lehet az, hogy visszadobtátok az IMF-nek a mocskos pénzét, de sajnos azóta se tudtok 100k USD alá jutni... Szankciók ide meg oda.

Előzmény: Lelkis Béla (4895)
Lelkis Béla Creative Commons License 2024.04.14 -3 1 4895

Tehát a kém elvtárs - bohóc -libás triumvirátus által exponenciálisan elszálló adósságot elkezdte megfogni az Orbán kormány, stabilizálni tudták kis csökkenésekkel, majd a Covidot még úgy ahogy kivédték, de az elmeroggyant szankciózást már megsínylette az ország.

Előzmény: Törölt nick (4890)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!