Keresés

Részletes keresés

Csarli1 Creative Commons License 2012.08.06 0 0 2364

Ha valakit érdekel 2012-es őszi szállítmányra az alábbi cseresznyék vannak pluszba

Kossara                       2 piece  € 8,4  all cherry 8,4 €.  Gisela 5 e Gisela 6
Early Star                   2 piece   Gisela 5

Samba                         2 piece Gisela 5 e Gisela 6

Grace Star                  2 piece Gisela 5, Gisela 6 colt
Sabrina                       2 piece colt
Canada Giant             2 piece colt, Gisela 5
Black Star                   2 piece colt e giselas 5
Skeena                        2 piece  colt/ Gisela 5

Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.08.01 0 0 2363

Pedig nálam is az jött be, amit Ali bá mondott (köszönöm!), elkezdtem óvatosan öntözni a cserkót (nem a tövénél), és gyökérfulladás helyett (amitől tartottam a kötött talaj miatt) az látszik, hogy megállt a levélhullás, zöld rajta minden levél, így már csak kihúzza októberig.

Előzmény: gjulija (2362)
gjulija Creative Commons License 2012.08.01 0 0 2362

Sok eső volt mostanában, nem hiszem, hogy vízhiány, nem úgy néznek ki.

A macskával már sok mindent terveztem, de lehet, hogy ez lesz a megoldás :)

Előzmény: Ali-bá (2361)
Ali-bá Creative Commons License 2012.07.31 0 0 2361

Van elég vize azoknak a kis fáknak? Nálunk nagy az aszály, nekem egy tizenéves cseresznyém szenvedi leginkább. Már kétszer hordtam rá vizet, mert már a leveleit is kezdte sárgítani, hullatni. 4-6 veder víz után két nappal a lógó levelei is normálisak lettek, aztán rá három hétre megint meg kellett öntözzem.

/Ha sikerül a macskát a kisfa közelében elkapnod és lekened sebkezelővel, akkor biztos nem megy oda többet./ :-))

Előzmény: gjulija (2360)
gjulija Creative Commons License 2012.07.31 0 0 2360

Kedves cseresznyeszakértők, a tavaly ősszel ültetett két cseresznyefánk egészséges levelei az elmúlt napokban tompább színűvé, olajzöldessé váltak, némelyiknek a széle is pöndörödik befelé - ez valamilyen hiánybetegség lehet? Ráadásul az egyiknek a törzse tele van karmolásnyomokkal, gondolom, a szomszéd macska lehetett, aminek már amúgy is sok van a rovásán... - lekenjem fasebkezelővel? Köszönöm a segítséget.

japipapa Creative Commons License 2012.07.31 0 0 2359

Teljesen igazad van.

Előzmény: inmi (2358)
inmi Creative Commons License 2012.07.26 0 0 2358

Átírhatom a bemutatkozó szövegeteket? Ingyen és bérmentve, kicsit marketingesebben, helyesírási hibák nélkül?

Előzmény: napijaras.hu (2357)
Patrol56 Creative Commons License 2012.07.22 0 0 2356

köszönöm az infókat ...hétvégén förészelgetés. üdv

Előzmény: Ali-bá (2355)
Ali-bá Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2355

A körtát télen, kora tavasszal ( nyugalmi időban ), a cseresznyét tenyészidőben  (mikor van rajta zöld), pl. most.

Előzmény: Patrol56 (2353)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2354

Nekem szeptember végéig javasolták a PNRSV vírus miatt. És cseresznye helyére nem csonthéjast. 

Előzmény: Patrol56 (2353)
Patrol56 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2353

a nagy kb 30 éves cseresznyefát mégis ifjitani kell, akkor mikor ? februás vagy inkább   összel ?  1egészséges de "kócós elhanyagolt finom izű körta is van 25 éves lehet, azt is fiatalitani kellene melyik hónap a legjobb fűrésszel belenyulni ?  üdv és köszi a választ előre is

Előzmény: Ali-bá (2349)
Ali-bá Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2352

Az idős cseresznyefák nem szeretik az erős visszametszést. Lehet ifjítani, de csak módjával. Jól meg tud ifjodni, csak a nagy sebeket nehezen viseli és hosszú évek kellenek, hogy beforrjanak.

Előzmény: macusnéni (2351)
macusnéni Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2351

Nekem az lenne a kérésem,hogy van egy nagy Van cseresznye fám.Most a közeljövőben jól meg szeretném ritkitani,fiatalítani .Lehet -e? Kivágni még nem szeretném.Szeretnék helyette majd ültettni,de felénk kamuk a faiskolák,mert amit ott árulnak az egy nulla.Valami híresebb iskolátol akarok beszerezni fát helyette.

Patrol56 Creative Commons License 2012.07.19 0 0 2350
köszönöm a választ ez úton is .levél számmal megjött,próbáltam jelentkezni de valószinű a hordozható tel miatt a központ "forduljon a kezelöhöz "...válaszolt és megszakadt. majd holnap megpróbálom  üdv
Előzmény: Ali-bá (2349)
Ali-bá Creative Commons License 2012.07.18 0 0 2349

Ameggysarjat nem ajánlom alanynak, mert örökké csak gyökérsarjakat nevel a fa körül  mindenfele.

A cseresznye magonc viszont nagyon jó, pláne, ha a kertedtől nem messze nőtt. Lombhullás után kell a végleges helyére ültetni, de már most be lehet oltani-szemezni, ha módod vn rá.

Előzmény: Patrol56 (2347)
Patrol56 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 2348

a betü hibákért bocsánat ,uj klavit veszek majd   ,-)

Patrol56 Creative Commons License 2012.07.18 0 0 2347

kedves ali-bá, vadcseresznyét és magoncmeggyfa "gyögérhajtásait" tudok látszatra egészséges fa alol gyüjteni késöbbi ráoltásra . mikor szedjem ki és mire vigyázzak? pl visszavágás stb? mindent tanácsot köszönök üdv

Előzmény: Ali-bá (2297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 2346

Alanybaj is lehet. Oj gyanyús nékem azis. 

Lehet hogy magról kelt cseresznyébe , kajsziba oltottak régen?

A talaj szerkezete is lehet , hogy változott?

Esetleg már volt ott korábban is olyan fa? Csonthéjas? 

Tudni kéne milyen fák és hol voltak 30-40 éve. Öreg fáknak 50-60 nm terület kell amiből következhet, hogy a gyökérzetük is igen nagy?

Tehát vennék jó minőségű földet és konténerezném az oltványt majd a túlélőket ugyan olyan fölbe raknám talajcsere után.

Nekem muszály a cseresznye és öszinek is kéne helyet szorítanom.

Előzmény: Lactarius Curtis (2345)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.07.16 0 0 2345

Igen ezt a gyökérnövekedés serkentőt már pár napja ajánlottad, be is fogom szerezni, csak azt nem értem, hogy ugyanilyen földben miért vannak a szomszédban hatalmas cseresznye, kajszi, meggy stb fák. Régen más alanyra (nem sajmeggyre) szemeztek? Kajszinál meg azt olvastam agyagra szilva-alany kellene, de a két fa már megvan, így ha megmaradnak, nem cserélem le őket (bár valszeg vadkajszi alanyon vannak).

Előzmény: Törölt nick (2344)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.16 0 0 2344

Én is így e mellé 2 éves fát szerezz és/vagy jártam. A talajcsere mellé ezt is ajánlották.Symbivit (750 g) | biocont.hu

Vettem Maxma alanyt amely elvileg jobb és erősebb mint a sajmegy, vadcseresznye.

Neke m eddig a 20-ból 8 cser és meggy fogta meg. Egy Alex most kapott szárnyakat és hajt mint a fene.

Előzmény: Lactarius Curtis (2343)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2012.07.16 0 0 2343

Kihúztam az idén tavasszal szabadgyökerűként ültetett germersdorfit, ami 2-3 levélkezdemény után besült. Simán félkézzel kijött, mintha csak egy partvisnyél lett volna a földben. Hajszálgyökér nulla, a 3-4 nagyobb gyökér meg részben penészes, de méginkább büdös (volt). Nem bírják ezt a fekete agyagot / nyiroktalajt (?) szegénykék. Őszi ültetésnél jó nagy gödröt kell ásnom és földet cserélnem, meg a szélét fellazítani, ha akarok valamit.

Ali-bá Creative Commons License 2012.07.08 0 0 2342

Szuperorsó.

Ha nem akar vízszinteshez közeli hajtás növekedni, lehet annak segíteni egy kicsit!

Hajtás kitámasztás.

Hajtás lekötözés    

borsika79 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2341
Szia. Nincs tévedés. Egyszerűen csak annyi,hogy gerqerg sárga cserkója más fajta mint pl.:Ali-bá sárgálya.
Előzmény: dome07 (2338)
gergerg Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2340

A regináról nem hallottam, és nem a kukacosság miatt vágtam ki hanem mert gyakorlatilag elszáradt. Gyanús lyukakat találtam alatta. Gondolom a gyökér nagy része rágott. Most lecsonkoltam, meg valamit dugok majd a lyukba. (benzines rongy vagy valami)

A kukac az a rajzás és a cseresznye állapotától függ. Az enyém nem teljesen sárga, csak olyan seszinű. Mint némelyik alma, piroskás. És június első felében érik, tele kukaccal.

Előzmény: dome07 (2338)
gergerg Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2339

Idei oltás, most csíptem el a hegyét, már elég magas lenne, gondoltam hátha elágazik. Biztos fogok tudni vesszőt vágni belőlle.

Előzmény: Ali-bá (2337)
dome07 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2338

Itt valami tévedés lehet/, ha más nem legalábbis az én részemről/. Gergerg sárga cseresznyéje kukacos fajta ezért vágta ki/igaz, nem teljesen/. Viszont te meg ezt írtad:"A sárga cseresznye jó eséllyel zöld a rajzáskor, így talán nem"...lesz kukacos. Valamint Ali-bá is a sárgát ajánlotta. Ez így eléggé ellentmondásos.

Valaki magyarázza meg ezt nekem. 

A Reginával kapcsolatban:

Mindenkinek tele van a kertje vagy csak mindenki ennyire elfoglalt? ...Az utóbbit tartom valószínűnek... Én azért egy próbára érdemesnek tartom.

Üdvözlettel: dome

Előzmény: Lactarius Curtis (2329)
Ali-bá Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2337

A tavaszi Rita oltásom nem maradt meg. Mekkora a fád? Termett már? Oltanék belőle.

Előzmény: gergerg (2336)
gergerg Creative Commons License 2012.07.01 0 0 2336

Rendben, de szerintem a Rita, Szomolyai, Hedelfingeni, Katalin kiszorítja a kertből. Az Alex és a BB nem sikerült, de nem is biztos hogy baj. A mostani négy fajtával gyakorlatilag május közepétől, július közebéig folyamatosan van/lesz cseresznye a portán. Kell ennél több? Ez a sárga is jó, csak kukacos fajta és a sötétebbeket amúgy is jobban szeretem. Ez a fa meg rosz helyen volt, épült mellé épület és sokáig úgy sem maradhatott volna ott. Most csonkolva ha kihajt, pár évet maradhat. Ha nem, akkor nem. Amúgy nagyon erős növekedésű!

Előzmény: Ali-bá (2335)
Ali-bá Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2335

Nekem is adtál idén tavasszal oltóvesszőt és szépen növöget az oltvány. Ha kell szólj.

Előzmény: gergerg (2333)
borsika79 Creative Commons License 2012.06.30 0 0 2334
Na akkor nincs teljesen veszve az ügy.
Előzmény: gergerg (2333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!