Keresés

Részletes keresés

Dobri Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1197

Üdv!

Mikor otthon éltem és a neten munkát kerestem két város cégeinek nem küldtem el a CV-met.Párizs és Marseille.:)Fiatal koromban 5 évig Marseille közelében éltem.Akkor nagyon megutáltam azt a várost.Lakóinak köszönhetően.:)

Franciában sajnos mindenhol ott vannak az arabok,négerek.Olyan helyekre kell költözni ahol erős a szélsőjobb.Elzász,Bretagne,Baszkföld.

Elzászban elég gyakran sörözgetek a helyi szélsőjobb párt tagjaival,szimpatizánsaival.Úgy vannak a bevándorlókkal,ha már jön akkor fehér,keresztény jöjjön és dolgozzon is.

Előzmény: Marseille Sas (1177)
csengevagyok Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1196

Hm... mi is bevandorlok vagyunk ugyebar... Ha huzamosabb ideig Fr.o.ban akarsz elni, szerintem a leheto leghamarabb le kene errol a hozzaallasrol szokni... Svsz.

csengevagyok Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1195

De jo neked, mi igaz h Parizs mellett elunk, de gyakran jartunk a Deli Alpokba, foleg gyerekunk szuletese elott. Most epp azon gondolkozunk h Svajcba kene koltozni hogy hegy is legyen, de erdekes melo is.

Előzmény: Törölt nick (1181)
naergo Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1194

Jó estét. Most Magyarországon vagyok, februárban utazok ki. Meg kell szoknom az itthoni billentyűzetet.

Rufella Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1193

Ugy tûnik nem olvastad el az összes hsz-àt. Ugyanis épp az a baja, h Mo-n kell élnie, Franciàban nagyon jòl érezte magàt.

Előzmény: MmeErrant (1190)
Rufella Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1192

Normàlis gépem van, francia billentyûzettel. Még én sem csinàltam meg azt a manipulàciòt, amit az egyik nick magyaràz itt lejjebb, egyszerûen fölhasznàlom a fr. ékezeteket. Van é,  à, (igaz, h  forditott irànyù az ékezet) és lehet csinàlni ö-t , ò-t, még ì-t is, csak hoszu ü-t és ö-t nem...

Előzmény: Törölt nick (1182)
Rufella Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1191

No, no! Azért Te sem valami finoman adtad elô magad... Az ilyen szöveggel csak megerôsited benne a màr amùgy is rossz véleményét a magyarokròl..Iràsàbòl az derül ki, h 15 évesen került Franciàba (nem tudni itt mennyi ideig élt, de ugy làtszik nem volt semmi baja a franciàkkal, ha annyira meg volt elégedve), s most ujra Mo-n lenne, dolgozna, s olyan emberekkel hozhatta össze a sors, akik nemcsak, h nem sokat jàrhattak iskolàba, hanem az alapvetô udvariassàgi szavakat sem gyakoroljàk, mint pl. kérem, köszönöm.

Mert az viszont igaz, h Fr.o-ban ezeket koràn megtanitjàk a gyerekeknek és minden tàrsadalmi rétegben.

Tényleg mondott ilyesmit Nietsche ? Ha igen, hàt nem értek egyet vele. Irjon és olvasson mindenki, azon a szinten, ahogy tud. Mert csak igy jön meg a kedve a tanulàshoz, az önképzéshez. En nem nézek le senkit. Természetesen jobban örülök ha az emberek igyekeznek fejleszteni magukat (s ha nem gondolnànak erre, föl is lehet hivni rà a figyelmüket, de soha nem lenézô mòdon, emberi méltòsàgàt megsértve), mintha megmaradnak az "àllati" szinten.

Előzmény: Törölt nick (1187)
MmeErrant Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1190

:D :D :D  Jobb is, ha nem öregbíti a hírnevünket külföldön.

Megkeseredett ember, akinek sehol nem jó. Másokban keresi  a hibát, ahelyett, hogy magába nézne.

Elképzelem hogyan beszél franciául, ha még az anyanyelvét sem tudja!

Előzmény: Törölt nick (1187)
Thomas a g Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1189

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.

Egy ideje Franciaországban dolgozom,és neten tudom a családommaltartani a kapcsolatot.Sajnos áthelyeztek egy másik szállásra ahol nincs központilag net.Wifin tudnék netezni de egy jelszót sem ismerek.A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy hogy tudnék beköttetni netet,mik a feltételek,mert sajnos a nyelvet nem beszélem.Kell állandó lakcím,számla stb?Nem tudom létezik e olyan megoldás ami ezeket  "kikerülni",mert azt  hogy állandó lakcímemként igazolják a szállót arra kevés esélyt látok.Az internetes kávézók pedig drágák,és bizontalanok.

Beszélik,hogy jelszóval lehetne netezni az sfr,vagy a free wifin és a netgearon is. Ez is egy megoldás lenne,tud esetleg valamelyikőtök jelszót valamelyikhez?Ha igen elküldené privátba?Nagon hálás lennék!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1188

Hello voisine !

Most én is Toulouse-ban huzom az igàt (màr màsfél éve), de lehet, hogy nemsokàra visszamegyek Saint Nazaire-ba (44)

Billy

Előzmény: punasok (1183)
digicat Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1186

Ha a magyar ékezetes betűket kérdezed akkor azt bármelyik Windows-on be tudod állítani. Ha van az óra mellett nyelvjelzés (pl. FR, EN) akkor jobb gomb ott, ha nincs akkor Control Panel, Regional Options, Keyboards vagy Languages, Add keyboard, és a listában lesz Hungarian. Franciául nem tudom hogy vannak ezek.

Itt képeket is találsz:

http://www.online-tech-tips.com/computer-tips/change-keyboard-language-in-windows/

Szöveges leírás:

http://support.microsoft.com/kb/306560/fr

Ha ezzel megvagy akkor tudsz majd váltani a billentyűzetek között és kipróbálod melyik magyar betű hol van. Előfordul hogy az í, Í a jobb Alt+j, jobb Alt+I.

Előzmény: Törölt nick (1182)
kalacsfr Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1185

Szia! es kb: egy 20 tagu magyarokbol allo kozoseg is talalhato Nantes-ban,ja es a Bretagne-i kornyek csodalatos!ha teheted,utaz! sajnos egy elet is keves arra hogy bejarjuk FR.-ot

Előzmény: punasok (1183)
gyurkooo Creative Commons License 2011.01.06 0 0 1184

Üdvözlök minenkit!

Faragott kapukat készítek és ezügyben kérnék segítséget.

Hol tudnám reklámozni a munkáimat?

Ha valaki ismer építészt vagy belsőépítészt.

A kapuk megtekinthetők: www.fagyuri.eoldal.hu

Köszönettel   Fagyuri

punasok Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1183

En jelenleg Toulouse kornyeken lakom, s itt igazan kedvesek az emberkek. Mi elotte Montpellier-ben laktunk, szornyu volt!

De Toulouse eleg laza, munka is van, mivel gazdasagilag eleg gazdag a kornyek, a repulogepgyartas eleg sok gazdagsagot ad a kornyeknek.

Itt is sok a bevandorlo, rengeteg a spanyol, portugal, olasz szarmazasu, vannak arabok is...de itt mindenki melozik.

Rennes-rol en is azt hallottam, hogy jo. Remelem eletem soran lesz ra lehetosegem, hogy arra fele eljek egy kicsit, de ha mar Nantes-ig feljutok az is jo lesz, s raadasul a ferjemnek vannak rokonai arrafele.

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1182

Milyen géped van, hogy tudsz irni pontos magànhangzot?

Előzmény: Rufella (1156)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1181

Igen az Alpokban lakom majd 1300 méteres magasssàgban.

Marha szép hely,és abszolut semmi sem toténik!

Lehet gondolkodni sokat és nézni ahogy esik a ho meg ahogy

no a fu.De lenyomtam 15 évet Pàrizsban is.Na ott aztàn voltak

torténések!

Előzmény: Rufella (1178)
vàndor Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1180

Sziasztok!

Uj vagyok itt és szeretném a segitségeteket kérni. Tunàtok nekem informàcioval szolgàlni a letelepedéssel kapcsolatosan, milyen papirok  kellenek és mi a folyamata, valamint mi a menete a gyerekeim beiskolàzàsànak. Honlap cimeket is vàrok, de ha lehet magyar nyelvut, bàr beszélek franciàul, de nem szeretnék semmit félreérteni.

Koszonom a segitségeteket

Rufella Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1179

Ezen a forumon nem sok idegenbe szakadt hazànkfia szerepel és mind szétszorva szerte Franciaorszàgban. Az iwiw-en làttam, hogy pl. Lyon-ban több fiatal magyar él, s nagyon is összetartanak, összejàrnak, kulturàlis és baràti összejöveteleket tartanak.

Pàrizs és környékén lakik a legtöbb magyar, de nekem màr nincs sok kapcsolatom velük (kivéve 3 személyt), miota elköltöztem ide (közép-kelet fr. részre). Itt pedig egy magyar sincs; csak idônként hallom, hogy ennek vagy annak a felesége, baràtja...stb. magyar szàrmazàsu, de nem igen van lehetôségem megismerkedni velük.

Hàt Marseilles-ben nem laknék semmi pénzért !

Pàrizsban eleinte jol éreztem magam, de  kisgyerekekkel egy kis lakàsban bezàrva, metrobol ki-be, hogy alig làtod az àldott Napot, egy idô utàn fàraszto és unalmas lett; s ott is vannak negyedek, ahol jobb ha nem fordul meg az ember. A banlieue màr kellemesebb, viszont ha valaki Pàrizsban dolgozik, az oràkig tarto ingàzàst (akàr tömegközlekedéssel, akàr autoval, ami irtozatos dugokat jelent) nagyon idegôrlô, mindenki megôrül egy idô utàn.

A lànyom pl. Rennes-ben tanul (kivéve az idén, mert most Angliàban van), s neki nagyon tetszik a vàros. Elôtte Dijonban tanult, s ezt a vàrost nagyon nem szerette. En néhànyszor jàrtam ott, s nekem sem tetszett sem a vàros, sem az emberek mentalitàsa (a "burginyonok").

Nem tudom a többieknek mi a véleménye, pl. akik Strasbourg-ban laknak: ismernek-e több magyart arrafelé ?

Rufella Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1178

Nem vàlaszoltàl a multkori kérdésemre, h talàn az Alpokban laksz-e ? (ott "röpködsz szabad sas mòdjàra" ? :-)

Ma végre nàlunk is süt a Nap!

Előzmény: Törölt nick (1172)
Marseille Sas Creative Commons License 2011.01.05 0 0 1177

Sziasztok uj vagyok a forumon!!

Masfel eve koltoztunk ki a baratnommel az anyoshoz Marseille-be.Csak ugy ki a nagyvilagba szolassal jottunk ki ma mar ott tartunk tudunk alberletet fizetni es elvagyunk a kis penzunkbol.

Nem nagyon akartam eljonni otthonrol de mas mar nem maradt .

Hat Franciaorszag : abban a remenyben jottem ki franciakkal talalkozom.elmondom talan 3 honapra ra ha lattam igazi franciat .

Ugyanis Marseille lakossaga 80 szazalekban bevandorlo abbol is sztem 70 arab.

En ezt kicsit ellenzem ezt a dolgot de hat ezzl kell itt elni.

Beilleszkedes teren nem nagyon viritunk mert ugye az en gondolokodasom meg az o (arab) gondolkodasuk nagyon elter.

Kozeljovoben ha ugy alakul ujra koltozsre vesszuk a fejunket .Ki tud vmi jo varost orszagon belul ahol kevesebb a bevandorlo.

Amugy fiatalkent nagyon sok lehetoseg van mindenfele Cap ;BEp ; nyelvsulik es meg ok fizetnek .

Itt eletet el lehete kezdeni .csak be is lehet itt fejezni???

Magyarok nem nagyon veszik a faradsagot hogy talalkozzunk vagy felvitte a sors az eletuket es tenyleg le se szarjak a magyarokat .

En mindenesetre keresegltem de mara mar belefardtam a sok keresesbe es nemleges valaszba .

De azert nem adom fel !!Marseille vagy kornyekiek vki??? :)

Na az a lenyeg vanez a forum itt legalabb lehet dumalgatni udv mindenkinek !!!

Sanyi

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1176

Na aztàn a  francia T.V.se semmi.Ezeket a musorokat

el kell kerulni és ennyi. Ha màr beszélsz is roluk a

a propaganda hàlojàban vagy.Azt osztom, hogy MO.-t

tekintve ezek; szégyenfoltok. Az integràlodàsrol meg

mégegyszer: a francia is jobban respektàl egy tudatos

buszke karakteres 'idegent' mint egy nàla is franciàsabbnak

làtszani akaro, a francia nyelvet kerékbe toro bevàndorlot.

Előzmény: Törölt nick (1173)
csaliz Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1175

Nagyon köszönöm szépen!

Most meg is nézem :)

Előzmény: Törölt nick (1174)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1174

Itt franciàban eléggé tiltjàk a torrent-eket, de még arànylag jol mûködik az e-mule (igaz kicsit lassan) ahol mindenféle jo filmet tölthetsz, elég hozzàtenni, hogy VF (version française)

Billy

Előzmény: csaliz (1170)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1173

"Integràlodtok,kérdezem:Miért?"

Mert az sokkal jobban bejôn, mint az otthoni Gyôzike és Fekete Pàko kultusz .......

Billy

Előzmény: Törölt nick (1169)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1172

Koszonet a szép képekért.

Tényleg szinesebb lett a topic,nem csak veszekedni

kell néhàny higagyuval.Itt nàlam épp gyonyoru

azur kék az ég és majd méteres ho mindenfelé.

Na meg hideg, az van gazdagon.

Előzmény: Rufella (1171)
Rufella Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1171

Hogy egy kicsit szinesebb legyen ez a topic...

Előzmény: Törölt nick (1168)
csaliz Creative Commons License 2011.01.04 0 0 1170

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem!

Tudnátok olyan FRANCIA letöltőoldalt mondani, ahol francia NYELVŰ filmeket tudok letölteni.

Vagy tudtok ilyen torrent oldalra meghívót küldeni nekem?

Franciát tanulok és ezzel szeretném fejleszteni még a tudásom (vagy legalábbis remélem így jobban ragad rám a nyelv).

Nagyon hálás lennék érte!

Előre is köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1169

Kedves 'franciàban', londonban, és kulfoldon élo nagy arcu magyarok!

Végigolvastam sok-sok bejegyzést és reagàlnék!

Akinek nem inge ne vegye magàra!

Néhànyatokat nem is tudok hova sorolni.

Làttatok màr angolt,franciàt,németet,:kulfoldon?

Nyomjàtok a dicshimnuszt,és becsmérlitek amibol

Ti is szàrmaztok,egy ezer éves nemzetet, egy europàra

behato kulturàt!

Legyetek buszkék,gondolkodjatok!

Van kapcsolatok a 'helyiekkel' ,Te soha nem leszel

helyi, ha nem is az szàmit; ahogy valaki irta milyen 

kocsid van és hàny centi a farkad.

Integràlodtok,kérdezem:Miért?

Törölt nick Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1168

Boldog Uj Evet Mindenkinek!

MmeErrant Creative Commons License 2011.01.02 0 0 1167

Köszönjük!

A kívánságok sorrendje nálam is ugyanez!!! :)

Előzmény: punasok (1166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!