Mikor otthon éltem és a neten munkát kerestem két város cégeinek nem küldtem el a CV-met.Párizs és Marseille.:)Fiatal koromban 5 évig Marseille közelében éltem.Akkor nagyon megutáltam azt a várost.Lakóinak köszönhetően.:)
Franciában sajnos mindenhol ott vannak az arabok,négerek.Olyan helyekre kell költözni ahol erős a szélsőjobb.Elzász,Bretagne,Baszkföld.
Elzászban elég gyakran sörözgetek a helyi szélsőjobb párt tagjaival,szimpatizánsaival.Úgy vannak a bevándorlókkal,ha már jön akkor fehér,keresztény jöjjön és dolgozzon is.
Hm... mi is bevandorlok vagyunk ugyebar... Ha huzamosabb ideig Fr.o.ban akarsz elni, szerintem a leheto leghamarabb le kene errol a hozzaallasrol szokni... Svsz.
De jo neked, mi igaz h Parizs mellett elunk, de gyakran jartunk a Deli Alpokba, foleg gyerekunk szuletese elott. Most epp azon gondolkozunk h Svajcba kene koltozni hogy hegy is legyen, de erdekes melo is.
Normàlis gépem van, francia billentyûzettel. Még én sem csinàltam meg azt a manipulàciòt, amit az egyik nick magyaràz itt lejjebb, egyszerûen fölhasznàlom a fr. ékezeteket. Van é, à, (igaz, h forditott irànyù az ékezet) és lehet csinàlni ö-t , ò-t, még ì-t is, csak hoszu ü-t és ö-t nem...
No, no! Azért Te sem valami finoman adtad elô magad... Az ilyen szöveggel csak megerôsited benne a màr amùgy is rossz véleményét a magyarokròl..Iràsàbòl az derül ki, h 15 évesen került Franciàba (nem tudni itt mennyi ideig élt, de ugy làtszik nem volt semmi baja a franciàkkal, ha annyira meg volt elégedve), s most ujra Mo-n lenne, dolgozna, s olyan emberekkel hozhatta össze a sors, akik nemcsak, h nem sokat jàrhattak iskolàba, hanem az alapvetô udvariassàgi szavakat sem gyakoroljàk, mint pl. kérem, köszönöm.
Mert az viszont igaz, h Fr.o-ban ezeket koràn megtanitjàk a gyerekeknek és minden tàrsadalmi rétegben.
Tényleg mondott ilyesmit Nietsche ? Ha igen, hàt nem értek egyet vele. Irjon és olvasson mindenki, azon a szinten, ahogy tud. Mert csak igy jön meg a kedve a tanulàshoz, az önképzéshez. En nem nézek le senkit. Természetesen jobban örülök ha az emberek igyekeznek fejleszteni magukat (s ha nem gondolnànak erre, föl is lehet hivni rà a figyelmüket, de soha nem lenézô mòdon, emberi méltòsàgàt megsértve), mintha megmaradnak az "àllati" szinten.
Egy ideje Franciaországban dolgozom,és neten tudom a családommaltartani a kapcsolatot.Sajnos áthelyeztek egy másik szállásra ahol nincs központilag net.Wifin tudnék netezni de egy jelszót sem ismerek.A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy hogy tudnék beköttetni netet,mik a feltételek,mert sajnos a nyelvet nem beszélem.Kell állandó lakcím,számla stb?Nem tudom létezik e olyan megoldás ami ezeket "kikerülni",mert azt hogy állandó lakcímemként igazolják a szállót arra kevés esélyt látok.Az internetes kávézók pedig drágák,és bizontalanok.
Beszélik,hogy jelszóval lehetne netezni az sfr,vagy a free wifin és a netgearon is. Ez is egy megoldás lenne,tud esetleg valamelyikőtök jelszót valamelyikhez?Ha igen elküldené privátba?Nagon hálás lennék!
Ha a magyar ékezetes betűket kérdezed akkor azt bármelyik Windows-on be tudod állítani. Ha van az óra mellett nyelvjelzés (pl. FR, EN) akkor jobb gomb ott, ha nincs akkor Control Panel, Regional Options, Keyboards vagy Languages, Add keyboard, és a listában lesz Hungarian. Franciául nem tudom hogy vannak ezek.
Ha ezzel megvagy akkor tudsz majd váltani a billentyűzetek között és kipróbálod melyik magyar betű hol van. Előfordul hogy az í, Í a jobb Alt+j, jobb Alt+I.
Szia! es kb: egy 20 tagu magyarokbol allo kozoseg is talalhato Nantes-ban,ja es a Bretagne-i kornyek csodalatos!ha teheted,utaz! sajnos egy elet is keves arra hogy bejarjuk FR.-ot
En jelenleg Toulouse kornyeken lakom, s itt igazan kedvesek az emberkek. Mi elotte Montpellier-ben laktunk, szornyu volt!
De Toulouse eleg laza, munka is van, mivel gazdasagilag eleg gazdag a kornyek, a repulogepgyartas eleg sok gazdagsagot ad a kornyeknek.
Itt is sok a bevandorlo, rengeteg a spanyol, portugal, olasz szarmazasu, vannak arabok is...de itt mindenki melozik.
Rennes-rol en is azt hallottam, hogy jo. Remelem eletem soran lesz ra lehetosegem, hogy arra fele eljek egy kicsit, de ha mar Nantes-ig feljutok az is jo lesz, s raadasul a ferjemnek vannak rokonai arrafele.
Uj vagyok itt és szeretném a segitségeteket kérni. Tunàtok nekem informàcioval szolgàlni a letelepedéssel kapcsolatosan, milyen papirok kellenek és mi a folyamata, valamint mi a menete a gyerekeim beiskolàzàsànak. Honlap cimeket is vàrok, de ha lehet magyar nyelvut, bàr beszélek franciàul, de nem szeretnék semmit félreérteni.
Ezen a forumon nem sok idegenbe szakadt hazànkfia szerepel és mind szétszorva szerte Franciaorszàgban. Az iwiw-en làttam, hogy pl. Lyon-ban több fiatal magyar él, s nagyon is összetartanak, összejàrnak, kulturàlis és baràti összejöveteleket tartanak.
Pàrizs és környékén lakik a legtöbb magyar, de nekem màr nincs sok kapcsolatom velük (kivéve 3 személyt), miota elköltöztem ide (közép-kelet fr. részre). Itt pedig egy magyar sincs; csak idônként hallom, hogy ennek vagy annak a felesége, baràtja...stb. magyar szàrmazàsu, de nem igen van lehetôségem megismerkedni velük.
Hàt Marseilles-ben nem laknék semmi pénzért !
Pàrizsban eleinte jol éreztem magam, de kisgyerekekkel egy kis lakàsban bezàrva, metrobol ki-be, hogy alig làtod az àldott Napot, egy idô utàn fàraszto és unalmas lett; s ott is vannak negyedek, ahol jobb ha nem fordul meg az ember. A banlieue màr kellemesebb, viszont ha valaki Pàrizsban dolgozik, az oràkig tarto ingàzàst (akàr tömegközlekedéssel, akàr autoval, ami irtozatos dugokat jelent) nagyon idegôrlô, mindenki megôrül egy idô utàn.
A lànyom pl. Rennes-ben tanul (kivéve az idén, mert most Angliàban van), s neki nagyon tetszik a vàros. Elôtte Dijonban tanult, s ezt a vàrost nagyon nem szerette. En néhànyszor jàrtam ott, s nekem sem tetszett sem a vàros, sem az emberek mentalitàsa (a "burginyonok").
Nem tudom a többieknek mi a véleménye, pl. akik Strasbourg-ban laknak: ismernek-e több magyart arrafelé ?
Masfel eve koltoztunk ki a baratnommel az anyoshoz Marseille-be.Csak ugy ki a nagyvilagba szolassal jottunk ki ma mar ott tartunk tudunk alberletet fizetni es elvagyunk a kis penzunkbol.
Nem nagyon akartam eljonni otthonrol de mas mar nem maradt .
Hat Franciaorszag : abban a remenyben jottem ki franciakkal talalkozom.elmondom talan 3 honapra ra ha lattam igazi franciat .
Ugyanis Marseille lakossaga 80 szazalekban bevandorlo abbol is sztem 70 arab.
En ezt kicsit ellenzem ezt a dolgot de hat ezzl kell itt elni.
Beilleszkedes teren nem nagyon viritunk mert ugye az en gondolokodasom meg az o (arab) gondolkodasuk nagyon elter.
Kozeljovoben ha ugy alakul ujra koltozsre vesszuk a fejunket .Ki tud vmi jo varost orszagon belul ahol kevesebb a bevandorlo.
Amugy fiatalkent nagyon sok lehetoseg van mindenfele Cap ;BEp ; nyelvsulik es meg ok fizetnek .
Itt eletet el lehete kezdeni .csak be is lehet itt fejezni???
Magyarok nem nagyon veszik a faradsagot hogy talalkozzunk vagy felvitte a sors az eletuket es tenyleg le se szarjak a magyarokat .
En mindenesetre keresegltem de mara mar belefardtam a sok keresesbe es nemleges valaszba .
De azert nem adom fel !!Marseille vagy kornyekiek vki??? :)
Na az a lenyeg vanez a forum itt legalabb lehet dumalgatni udv mindenkinek !!!
Itt franciàban eléggé tiltjàk a torrent-eket, de még arànylag jol mûködik az e-mule (igaz kicsit lassan) ahol mindenféle jo filmet tölthetsz, elég hozzàtenni, hogy VF (version française)