A társtopikokban már elrettentő példaként emlegetik a Centrál Parkot ... én meg vágyakozva olvasom, hogy pl. a Madarász házak építése már kb. a negyedik emeletnél tart.
Már írtam korábban, hogy nekem 10%-(10%-10%)-..., a többi ugyanaz. S nekem a 3. 10% is már hitelből megy, ezt fogják most napokon belül levonni (remélem).
A garázsra tényleg alá lehet írni a végleges szerződést, de a tárolóra még nem. Akinek mindkettő van, annak egyszerre intézik (majd).
Ma szóltam, hogy hitelból vonhatják a hátralévő 10%-omat, majd a fejleményekről beszámolok.
alakul a lakasom. Ahhoz kepest hogy eredetileg az eloszerzodes szerint en a 8. emeleten vettem a lakast a szerzodesalairasra mar csak 7. emelet lett belole, aztan most meg ez az 1 ablak minusz. Alakulnak a dolgok. Remelem tobbet mar nem nagyon fogjak masszirozni.
Még jó, hogy nem az ablak helyére tették az ajtót :-) De ez tényleg kiszúrás. Te az alaprajz ismeretében írtad alá a szerződést. Az előszerződésnél meg hagyján, egyszerűbben lehet elállni, de végszerződésnél már húzósabb. Egyébként is azért vette meg az ember mert kell neki a lakás és tetszik. A homlokfal megváltoztatása nem engedélyköteles? Tulajdonképpen miért is kötöttünk szerződést kétoldalúan?
Nem. A mienk annyiban kulonbozik az E-C-2-4 -tol hogy csak 5,6 m2 -es erkely van es nem 14m2. Vagyis az eszaki falon nekunk nincs erkely.
Azt varialtak, hogy a nappalibol is most nyilik ajto az erkelyre. Itt erdetileg nem volt ajto. Nos ez nem is lenne baj. Ha megnezed a nappalinak azon a "regi" rajzon van egy sarka az erkely felol ahol van egy ablak az utca feloli falban, meg az erkely feloli falban is. Na a sarokbvan ezt az erkely feloli ablakot szedtek ki.
A berendezett rajzon ez a sarok amibe egy fotelt raktak. Pedig nekem tok tetszett ez a 2 ablak a sarokban arrol nem is beszelve hogy ugy lett volna esely hogy az erkelynek ez a belso sarka is vilagosabb lett volna. Igy meg teljesen raarnyekol az epulet ugye amikor delelott sut a nap.
Az erkelyajto az jo otlet. Azon meg csodalkoztam hogy eredetileg miert nem volt. Itt az abra:
Az E-C-2-4-t néztem meg az Ujotthonon (a CP honlapja nem megy), de ez csak úgy lehet, hogy egy szobából két helyen lehet kimenni az erkélyre. Jól gondolom?
ja azt nem is meseltem hogy mellekesen veletlenul kiderult. Ahh termeszetesen nem ertesitett senki, hogy eltunt egy ablak a mostani tervek szerint a lakasomrol, es felbukkant egy erkelyajto. Kis picike aprobb valtozasok mi? Es akkor mondom a csajszinak hogy en nem ilyen alaprajzot irtam ala. Mondom ez igy nekem nem bitos hogy megfelel. Erre aszongya: dehat a homlokzaton nem lehet valtoztatni. Mondom neki ezek szerint meegis lehet, mert amikor en alairtam az alaprajzot akkor meeg nem igy nezett ki a homlokzat. Ugyhogy boldog vagyok. Majd penteken megbeszeljuk. Na kivancsi vagyok akkor most hogy is fog kinezni a lakasom.
Beza nekem meg arra volt szuksegem hogy ne erintsenek a kedves kis kormanyunk altal oszig meeg esetlegesen fellepo nem biztos hogy elonyos lakashitelvaltoztatasai.
Ami ala van irva az a tuti.
Mondani mindent lehet.
szoltak? Neked szoltak valaha? Csak mellekesen megemlitettek. Ma le is egyeztettem penteken megyek tarolo garazs szerzodest alairni. Ugyhogy ha gondolod szerintem neked is csak be kell jelentkezned.
CP-ék most július, szeptember, december hónapokat említik, ha ütemtervről érdeklődöm. Ezek szerint nálam szeptemberben lépne be az első banki folyósítás, de inkább előbb kötnék szerződést, mint később :)
MOst egy kicsit megzavarodtam.
Nekem is elfogadták a bankban a hitelkérelmemet, de a srác azt mondta, hogy ráérünk aláírni az első banki utalás előtt 1 hónappal.
Nem tudom, hogy Ti ilyen hamar aláírtátok, és vártok, vagy szükségetek volt rá?
Mert én számolgattam, hogy a tető elkészültét még önerőböl megúszom, a következő utalás meg szerintem csak ősszel, vagy télen esedékes.
OK meg lesz nezve mihelyst bejutok odaig. Ugyis nemsokara be kell mennem a tarolo es garazsszerzodest alairni. Mondjuk abbol is ki kell deruljon hogy akkor most valtoztatnak-e vagy sem.
Ha elmész megnézni a tervdoksit, akkor hasonlítsd már össze a -1. szint alaprajzát a nálad lévő alaprajzzal, illetve nézd már meg melyik hasonlít jobban a basbetonhoz...
Nálam ma teljesültek a hitel első részletének feltételei, csak nem tudtam bevinni a Bankba, mert az ügyintéző nem vette fel a telefont (felszokta, ha bent van). Ezért a CP-vel sem beszéltem még.
Ja lehet hogy teljesen atmaszirozzak az oldalt, vagy csak probaljak felbiggyeszteni a C epulet ertekesiteset.
Vagy egyszeruen csak lehalt az ISP -juk WEB servere.