Sínen van a dolog. Ide pattintanám Konrád Antal e-mailjét:
Természetesen nekünk is nagy öröm ez a váratlan végső 6 rész. A szereplők
megmaradtak, kivéve sajnos a eltávozottakat.
„Kérdéseit tegye fel nekem és igyekszem megválaszolni Őket. A kollégáim
elérhetőségét nincs jogom kiadni, de megkeresem őket. Ne feledkezzen meg a
rendezőről Tomasevics Zorkáról, aki a telitalálat szereposztést készítette,
és amely döntő volt a szinkronizált változat sikerében.
Mindenben szívesen segítek, de gyors választ kérek, mert az utolsó két rész
elkészül a jövő héten és utána már nehéz lesz előszedni a válaszokat.
hiszen mindenkinek mindenfelé hálistennek rengeteg egyéb dolga van.
Üdvözlettel KA
A magyar 12trees ugyan nem hatalmazott fel, és talán megbocsájtja nekem, de itt az e-mail címe, kérdezzetek bátran: knebl@mail.kerszov.hu
Mostanra ennyi. Megyek vissza a könyvek világába.
Ui.: Hálás köszönet Penelope13-nak, nagyon várom az anyagot.
Na igen, van amikor pont az ellenkező hatást éri el a műröhögés. Az engem is megütött, amikor Mabel felsóhajtott, hogy az utcára kerül erre hangos röhögés.
Vagy a röhögéskezelőt Mrs Lipton kezeli???
Bár én még új vagyok itt, de azt hiszem tudok segíteni. A húgom elő éves akadémista a Magyar Színháznál, ahol Hámori Ildikó (Sue Pollard magyar hangja) is játszik. Valamilyen kérdésetek, vagy kívánságotok van, azt tudom továbbítani, mert a húgom is nagy Mylord-fan.
Nem olvastam át teljesen a fórumot, így nem tudom, hogy volt-e szó az alákevert röhögésekről. Mert azok is frenetikusak. Különöse kettő tetszik. Egy harsányan kirobbanó, meg egy elnyújtott. Ezeket a röhögéseket nem lehet letölteni?
A könyv készítése szimultán folytatódik tovább, ugyanis nekikezdtem a 2. kötetnek. A 14. rész „nem okoz problémát, 10 perc alatt...” viszont a 15. rész szövegét még nem látom, addig nem tudok tovább haladni a 2. kötettel.
Ha tudtok valamilyen anyagot küldeni (kép, szöveg stb.) ne az indexes mail címre küldjétek, hanem ide:
sz.k.studio@axelero.hu
Más. Jött valami új ASAUS kártya, úgyhogy az 1-6 és a 12-26 részek tömörítése divx formátumba hamarosan elkezdődik. VHS minőséget ígértek, de lehet, hogy lesz jobb is. Ezt még nem tudom. Nero-val át lehet iratni VCD formátumba, asztali DVD játszóval is nézhető. A Hegylakónál kipróbáltuk működik a dolog.
Kedves asciimo!
Szeretnék Tróger védelmére kelni,ugyanis szó sincs poéngyilkosságról!Ezeknek a részeknek a tartalma mára már közismert,és a poénokat ugyse lehet néhány sorban lelőni.Vagy attól félsz,ha megtudod,hogy mi lesz a vége már annyira se fog érdekelni,hogy megnézd?!Na,de inkább"Least said soonest mended!"
Igaz, hogy a szolgálati bejárón át, de azért mégiscsak itt vagyok. FOTI, kösz a segítséget!
Megnyugtatásul közlöm, hogy ma volt egy kis időm, úgy hogy az első kötet - az extra fejezetet és a borító végleges méretét kivéve - gyakorlatilag teljesen elkészült. Valószínűleg 400 oldal fölött lesz. Minden fejezet elejére elhelyeztem egy kis grafikus illusztrációt, melyet Foti volt szíves a rendelkezésemre bocsátani.
Elkészült a tartalomjegyzék is és a könyv eleje is.
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Vorga olvtársunknak a Meldrum rezidencia rajzáért - ez valószínűleg a belső borítóra fog felkerülni.
Külön köszönet tommystar-nak Konrád Antal (12trees hangja) e-mail címéért, már írtam neki.
Talán húsvéti meglepetésként a Hámori-Hollósi-Konrád hármasnak is visz majd egy-egy példányt a nyuszi.
TUDTAD-E?...
...hogy Michael Knowles (azaz Teddy)felesége Linda James,aki szintén színészként dolgozik.Linda dráma szakon végzett a The Royal Academy of Music egyik kurzusán.Tvs karrierje 1969-ben kezdődött.
Fontosabb filmjei:
The Gnomes of Dulwich
Keeping Up Appearances
Waiting For God
Only Fools and Horses
15 éves karrierje alatt főleg vígjátéksorozatokban szerepelt.Manapság Michael Knowles felesége és Tvs munkái mellett 2 színiiskolában is tanít.
Szia Foti!
Azt hiszem én tudok neked segíteni.Van életrajzom a következő szereplőkről:Teddy,Lipton,James,Lavender,Wilson(nagyon hosszú),Érsek,Mr Pearson,Agatha,Cissy,Mr Fisher,Ralph,Stokes(összes filmje)Mr Barnes,Zackow gróf,Poppy(néhány adat).
Nos ha kell,akkor lefordítom őket és küldöm,ja és mindenki mellé kéne egy szupi kép is.Amit tegnap küldtem neked Cissyt és Poppyt az tökély lenne!
Mit szólsz?
Arra gondoltam, hogy az első könyv végén mindegyik főbb szereplőről megjelenne valamilyen kis leírás. Milyen szerepei voltak eddig, a pályafutása stb. A második könyv végén pedig az őket szinkronizáló magyar hangokról ugyanez.
Az egyik fórumos olvtárs segítségével Konrád Antalnak (12trees hangja) már küldtem egy e-mailt.
Az eredeti szereplők közül Su Pollardról (a honlapjáról) sikerült egy nagyobb mennyiségű anyagot letölteni, ez most van fordításon Penelope13-nál. A többi szereplőről szinte semmit sem tudtam meg.
Aki tud, segítsen. Nem hiszem hogy túl sok felesleget tudnák gyűjteni (Minden jó, ami a szereplőkhöz, magyar hangokhoz kapcsolódik)
en is szivesen segitek szinkron ugyben. mar el is kezdtem keresgelni. csak szoljatok, hogy kb. milyen infokra van szukseg.
ha tobben is csinaljuk, beszeljuk meg, hogy ki mit csinal, nehogy ketszeer ugyanazt keressuk elo.
Mikor vagy fent a chat.hu-n ?...alig várom már ,hogy dumcsizzunk !! :))) Mi is az e-mailed? Ja, az utolsó hat részt biztos hogy leadják !!! ;>
olyan kíváncsi vagyok, mik lesznek még a sorozatban !!! ..és hogy mi történik még Jamessel meg Poppyval :)
Fenn van a 12-13. rész is PDF-ben. Az első kötetnek a végére értem, de az utolsó fejezetet a színészeknek szeretném szentelni. Egy kis összegyűjtött anyagot elküldtem Penelope13nak, hogy legyen olyan kedves és fordítsa le magyarra. Ha ez visszajön küldöm azt az extra fejezetet is. A 2. kötet végére pedig a magyar hangokról szeretnék egy hasonlót.
Szívesen vennék bármilyen plusz anyagot a többi fórumostól is. Segítsetek, ha tudtok!
A végleges borítót is elkészítem, ha kész ez az extra fejezet, de amíg nincs meg a teljes oldalszám, nem tudom megcsinálni a könyv gerincét. Egyébként 80g-os papírra készítem el a gerincet. (Ez az általánosan lézernyomtatókhoz használt papír.)
Most vettem meg a 2hetes színes tv újságot,és benne van a mylord folytatása,írják a tartalmát is.Ezek szerint tényleg megvették az utolsó részeket is.De biztos ami biztos felhívom őket.Ti is próbálkozzatok.A szám:489-1200.Lássunk ki fut be előbb a jóhírrel!