Ne essünk túlzásokba
Európai elkötelezettsége nem jelent egyben elfordulást Amerikától. Mint fogalmaz, „el kell ismerni Amerika súlyát és szerepét, (…) de ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom.”
http://index.hu/politika/belfold/solyom0805t/
Dehogynem hallottál! Most már másodszor, mert én is nem megyek!
Az olajiparba hívtak, texas államba.
Hülyének simán nevezhetsz, de több okom volt a nemre!
1. az ujjnyom vétel (anyádról és a bűnözőkről vegyél)!
2. Majd ha engem is haza adnak bíróságosdira az ott elkövetett köztörvényes büncselekmény miatt (Tudod mit kapott a Kaposváron lövöldöző usa állampolgár kolompárlala otthon?)
3. kulturálisan sokkal közelebb vannak hozzánk (hozzád is!) az allahozó Török, mint a nagyon keresztény amerikai.
4. Van még néhány, de nem akarom tele írni a topicot :-)))
Sólyomról meg! Nem szeretem, de mint Köztársasági Elnöktől elvárom az ilyen jellegű protokoláris viselkedést.
Az én elnököm legyen már más, mint bárki a "from rest of wordl..."
Szolíccsák má' Mr. President-nek, ne legyen má' Johny (Leslie) boy...
Szíved joga,és alkotmányos jogod, hogy ez legyen a véleményed és ki is álhass érte. Azok a bűncselekményeket is elkövető amerikai katonák éppen ezt a jogodat is védelmezik.
Mondjuk en nem kertem oket, hogy barmimet vedelmezzek. Kulonosen nem buncselekmenyek aran.
Segítsünk Sólyom elnök úrnak! Állítsunk neki össze egy listát, hogy hova, miért nem utazik! A végén még kiderül, hogy ki sem fogja tenni a lábát az országból:
USA: ujjlenyomat
Kína: az emberi jogok
Szerbia: magyarverések
stb.
Lehet folytatni.
Mellesleg a megválasztása körüli disznóságokra bezzeg- egy kis ejnye-bejnyétől eltekintve - mintha kevésbé lett volna kényes.
Bár lehet, hogy mégis véletlenek a bombázások: korábbi munkám során kellett találkoznom néhány amerikai katonával, mert volt egy elintézendő ügyünk Taszáron. Akikkel beszéltem, buták voltak, mint a tök. Csodálkozom, hogy tudják, hogy a fegyver melyik oldalára kell állni. Mindenesetre arról is meggyőződhettem, hogy az összeadás és a kivonás sem az erősségük.
Azt igyekeztem írni, hogy: gyilkosságokkal, bűnökkel vagyunk összefonódva, mindkét oldalon. De létezik két "harcoló fél",és mi az egyikben vagyunk (mint ország),abban, amelyikben az USA is. Földrajzi különbség. Civilizációs és történelmi különbség.
Jo. En azon a velemenyen vagyok, hogy nekunk semlegesnek kellett volna lenni. Tovabba azon, hogy Europanak jot tenne ha az USA-tol minel hamarabb fuggetlenitene magat.
Túl sok a "véletlen" bombázás és lövöldözés. Ha meg tényleg az (bár én nem hiszem el), akkor az amerikai hírszerzés egy nagy nulla, és menjenek inkább krumplit kapálni.
Nem kisebb,nem nagyobb p ilyent nem írtam és nem gondoltam.
Azt igyekeztem írni, hogy: gyilkosságokkal, bűnökkel vagyunk összefonódva, mindkét oldalon. De létezik két "harcoló fél",és mi az egyikben vagyunk (mint ország),abban, amelyikben az USA is. Földrajzi különbség. Civilizációs és történelmi különbség.
Esetleg javítja a helyzetet,hogy a mi oldalunkon elkövetett ilyen bűnök általában nem szándékosak,véletlenek. Az áldozatok számára nem javítja.
A'szem valami ilyesfele onfejusegtol feltek Solyom esteben az elemzok. Alapjaban veve kapitalis baromsag ilyesmivel nyitni az elnoki ciklust. Solyomnak tudomasul kellene vennie, hogy koztarsasagi elnokkent mindazt nem teheti meg, amit elvi alapon egy fanyalgo ertelmisegi megtehet.
Hasonló javaslattal élek magam is. Tanulmányozzad amit írtam, netalán értelmezzed. Aztán ha találsz olyat a beírásomban, ahol azt írtam, hogy VIP személyként, Sólyom Lászlónak ujjlenyomatot kell adnia, akkor jelentkezzél.
Javasolnám a szöveget tanulmányozásra, netán értelmezésre! "El kell ismerni Amerika súlyát és szerepét. De azt is képviselem: ne essünk túlzásokba a rendkívüli intézkedésekkel és jogkorlátozásokkal. Én például addig nem megyek – tudósként sem mentem – az Egyesült Államokba, amíg ujjlenyomatot kell adnom. " VIP kuncsafttól nem vesznek ujjlenyomatot.
Amerikai katonák viszonylag ritkán robbantanak Londonban metrókocsikat és nem szoktak Dél-Oroszországban gimnazistákat hátulról leggéppisztolyozni.
Most nem kell hozzátenned,hogy vizsont lebombáznak iraki esküvői menetet, vagy hogy miket tettek Vietnamban. A földrajzi különbségre hívtam fel a figyelmet.
Iraknak ma demokratikusan választott parlamentje és kormánya, ezek által irányított hadserege van; és együtt harcolnak a destruktív terrorista "ellenállók" ellen.
A nevetés jót tesz a tájékozottságnak? Akkor rajta.
Iraknak ma demokratikusan választott parlamentje és kormánya, ezek által irányított hadserege van; és együtt harcolnak a destruktív terrorista "ellenállók" ellen.
Ha ezt te csak megszállásnak, elnyomásnak tudod látni, az nem változtat a tényeken.
Annak azonban elég nagy a valószínűsége, hogy diplomáciai vonalon - a kulisszák mögött - legalább egy tisztázandó kérdés felmerül ezzel a kijelentéssel kapcsolatban.
Nagyon igaz!Midjárt kezdetben ez:ha a terroristákat exportálo nyugat-eu.oknak nem kell vizum,meg ujlenyomat ,akkor a kis kelet Eu-s országoknak miért kell,ha az USA soha terroristát nem 'kapott"onnan?csak nem azért ,mert az USA magasrol lexarja ezen országok önérzetét?