Keresés

Részletes keresés

shaddam Creative Commons License 2001.12.12 0 0 149
OK, az igaz, hogy egyik sem falrengető.

BTW mi van a slágerlistával? Minden nyáladzós topik rendez egy-két ilyet (tudjátok:kedvenc együttes, lemez stb.), hogy aztán elcsámcsoghassanak a kedvenceken :o)

Előzmény: gyere a papához (147)
shaddam Creative Commons License 2001.12.12 0 0 148
Igazságod vagyon:o)))
Olvastam már én is olyat pl., hogy a Manfred Mann mennyire progresszív volt 1972-73 környékén, aztán amikor meghallgattam, majdnem elokádtam magam. Az utolsó AOR szemét!

Ja: és a legjobb: a King Crimson, mint a pszichedelikus rock fő képviselője!!! (kiváncsi vagyok, látott-e Fripp jointot közelről?)

Előzmény: fönök (145)
gyere a papához Creative Commons License 2001.12.12 0 0 147
Quatermass, Amon Düül 2? Szerintem mindkettő tisztességes, de közepes progrock (nem diszkó ;-)), de nekem egyik sem különösebb kedvenc. A SM, az más, sokáig az volt számomra a numero 1.
Előzmény: shaddam (144)
fönök Creative Commons License 2001.12.12 0 0 146
Erre ez a topik a megfelelő!
Előzmény: gyere a papához (143)
fönök Creative Commons License 2001.12.12 0 0 145
A Noisette azért is érdekes, mert itt ötös felállásban játszank Lyn Dobsonnal, tehát két fúvóssal. A kritikákra pedig ne hallgassál, mert általában olyan emberek írják, akik nem értenek hozzá. Egyszer olvastam a Matching Mole-ról egyet, amiben azt írta, hogy laza softrock. Talán meghallgata az első lemez első számát (O Caroline), ami tényleg így kezdődik, de csak két percig tart a kirándulás a sláger világába. Utána pedig!!!!
Előzmény: shaddam (142)
shaddam Creative Commons License 2001.12.12 0 0 144
Évekkel ezelőtt én még az ovi játszóterén mászókáztam ;o) (kis túlzással)

Na és a Quatermassről meg Amon Düül 2:Carnival in Babylon-ról mi a vélemény?

Előzmény: gyere a papához (143)
gyere a papához Creative Commons License 2001.12.12 0 0 143
Miért nem mondta, miért nem mondta... Én itt már évekkel ezelőtt litániákat zengtem róluk, csak te nem olvasod a megfelelő topicokat ;-). Az SM a progrock egyik legérdekesebb, és legfontosabb együttese, nem tudom milyen kritikus az, aki még ezt se tudja. Az viszont tény, hogy az évek során lassan kicserélődött a banda (nem akárkikkel, Nucleusos tagokkal), és később már jazz-rockot játszottak (nem rosszat!) de 1970-ben még a csúcson voltak.
Előzmény: shaddam (142)
shaddam Creative Commons License 2001.12.12 0 0 142
Csak hogy ne tűnjön el a topik:

Múlt hétvégén hallottam az alábbi CD-t:
Soft Machine: Noisette - 1970-es koncertfelvétel quintett felállásban - a zkartól elsőként!
Namost: mér nem mondta eddig nekem senki, hogy ez ilyen jó zene??? A kritikákból és életrajzokból simán elkönyveltem egy kis langyos jazzrock bandának, erre tessék: szétrobbantották a fejemet:o)
(Egyszer talán eltalál ide a CD gazdája is :o)))

Még: a másik két szerzeményről (Amon Düül, Quatermass)nem is mondok semmit, az ugyis csak laza kis dizsiprog ;o)

fönök Creative Commons License 2001.11.30 0 0 141
Érdeklődni ezen az oldalon lehet. Beszerezni, hmm. Én általában megrendelem, amit kinéztem magamnak, illetve az öcsémmel szoktam ilyen dolgokban összejönni. Kölcsön adnám szivesen, de legközelebb Pesten csak valamikor húsvétkor leszek.
Most megy egyébként a Faust Tapes az audiogalaxyról nálam. Fausthoz képest nem rossz!
Előzmény: acidangel (140)
acidangel Creative Commons License 2001.11.29 0 0 140
Főnök!Hol lehet ilyen jellegű zenék felől tájlkozódni,illetve hol lehet beszerezni??Nagyon érdekelne...köszi.aa.
acidangel Creative Commons License 2001.11.29 0 0 139
Nem tudom,de nekem a korai ELP féle dizsiprogitól massziv bárányhimlőm van.Meg úgy a prog.scene-től.apropos,mostanában akarom már igencsak sokadjára eladni Archie Shepp-től az On this Night c.lemezt.Kevés elvadultabb hard-bopot hallottam mint az,Charlie Parker ehhez képest Roxy rádió és Sterbinszky...
főnök:köszi,utánanézek,de a Te véleményed jobban érdekelne,mint rutinos csókáé.Az általad emlegetett előadókkal meg csak az a baj,hogy ha be is lehet őket szerezni,akkor is nagyon komoly összegekért.aa.
fönök Creative Commons License 2001.11.28 0 0 138
A fene egye meg ezt az indexet! Elöször nem fogadja el a hozzászólást, aztán kiírja, hogy ismétlés, és mégsem találom sehol.
Szóval ha meghallgatod Parkert, akkor megtudod milyen a szabad improvizáció, egyébként a név eléggé találó.
Előzmény: shaddam (137)
shaddam Creative Commons License 2001.11.27 0 0 137
Szabad improvizáció: OK (BTW Te mit értesz ezen a szón?)
Evan Parker stílusát még nem ismerem, de az olvasottak alapján elviselném ;o)

Az ősgenesisről (de csak arról!- philcollins suxxx!) pedig nem fogok ez után sem másképp vélekedni :oPPP -ui.a zenei szocializációmnak elég jelentős állomása voltak (együtt a VdGG-ral, KC-nal->mondjuk ez utóbbiakat jobban vágom)

Előzmény: fönök (136)
fönök Creative Commons License 2001.11.27 0 0 136
Érdemes, de csak akkor, ha szereted a szabad improvizációt, és Evan Parker stílusát. Nyugodt zene káosz részekkel. Klasszikus dallamot ne keress benne! Azonban, ha megszereted, akkor te is azt fogod mondani a Genesisröl, amit én.
Előzmény: shaddam (135)
shaddam Creative Commons License 2001.11.27 0 0 135
Evan Parker: Drawn Inward

Ismeri vki?
Milyen?
Érdemes beilleszteni a gyűjteménybe?

fönök Creative Commons License 2001.11.26 0 0 134
Sajnos én nem ismerem annyira Medeskit, így nem tudok tanácsot adni. blindidiotgod ismeri öket, de sajnos már rég nem láttam errefelé.
Előzmény: shaddam (133)
shaddam Creative Commons License 2001.11.26 0 0 133
Jajaj, ez télleg elég reklámszagura sikeredett:o(

fönök! olyan sok szépet olvastam a Medeski Martin and Wood-ról. Melyik albummal érdemes kezdeni, ha még nem hallottam?

azér a danubius-ősgenesis párhuzam durva volt!

Előzmény: fönök (130)
fönök Creative Commons License 2001.11.24 0 0 132
Ismerem, és arra is céloztam, nem is az újra, hiszen az nyíltan diszkó. A régi pedig amolyan progresszív a Danubius rádió szintjén.
Előzmény: KKNC (131)
KKNC Creative Commons License 2001.11.23 0 0 131
fönök: ismered a régi Genesist? Van olyan progresszív, mint az Emerson!! Mi sem új Genesist játszunk! :)
Előzmény: fönök (124)
fönök Creative Commons License 2001.11.23 0 0 130
Köszönjük a reklámot!
Előzmény: KRiS (126)
shaddam Creative Commons License 2001.11.23 0 0 129
Fél-OFF

Na, jóvan akkor:o) Végre 1 másfajta banda!
Koncert?

Előzmény: KRiS (128)
KRiS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 128
:-)))))
Pont,hogy NEM!!!Manapság a D.T. kópiák magukra aggatják a progresszív szócskát,holott az ilyen kicsit metalosabb megközelítésnél nem 100%-osan helytálló a prog. kifejezés...sze'ntem...A mi zenénk más,ööö...nem is tudom igazán,hogy milyen...meg kell hallgatni!Na jó,néhány paralell:King Crimson,Tool,Meshuggah,PlanetX...ilyes
shaddam Creative Commons License 2001.11.23 0 0 127
mi az a modern, REAL progresszív zene?

netán a progmetál á la Dream Theater?

Előzmény: KRiS (126)
KRiS Creative Commons License 2001.11.23 0 0 126
Helló!
KRiS vagyok az after@all zenekarból,aki szereti a modern,REAL progresszív zenét,keresse a boltokban most megjelent lemezünket! after@all : A.C.I.D.
gyere a papához Creative Commons License 2001.11.23 0 0 125
Az Area keresésével az Audiogalaxy-n az a helyzet, hogy ahhoz ismerni kell a számok címeit is, mert ahogy nézem, valami tekno egyuttes is ezen a néven riogat. Hogy ott most mennyi szám van tőlük, azt nem tudom, de azért párat valószínűleg le lehet szedni. Van itt egy Area lap: "http://web.tiscali.it/area/disco.htm"
Az FM Einheitet sajnos nem ismerem.
Előzmény: fönök (124)
fönök Creative Commons License 2001.11.23 0 0 124
Tegnap úgy látszik döglödött az index, mert kétszer is lenyelte a hozzászólásomat. Szóval;

kknc; Remélem találsz valakit, aki az ilyen elvontnak álcázott diszkót is meghallgatja (genesis). Jó szórakozást!

shaddam; Sajnos még nem volt idöm meghallgatni, de majd írok egy beszámolót.

gyere a papához; Láttam aztán, hogy csak ajánlod, de elöször nagyon megijesztett. Holnap lesz egy kis idöm, majd kutakodom. Apropos mi a véleményed FM Einheitröl?

gyere a papához Creative Commons License 2001.11.22 0 0 123
Mesterem, csak nem feltételezel ilyet rólam? Az a nagy büdös helyzet, hogy ezzel a névvel több együttes is fut, futott, és az igazi Demetrio Stratos-féle bandát csak szorgos keresgélés után fogod megtalálni. Ha egyáltalán. Viszont megéri. Az első 5 lemezükre kell koncentrálni, akinek azok csalódást okoznak, az télleg hallgasson inkább diszkót. De te persze nem vagy olyan ;-).
Előzmény: fönök (117)
shaddam Creative Commons License 2001.11.22 0 0 122
Mázlista! Hónapok óta erre hajtok... Ugye elmeséled, hogy milyen?

Más: tegnap olvastam, az elvetélt 1976(?)-os Dűne film hipotetikus stáblistáját:

Zene: Henry Cow, Magma, Pink Floyd, Tangerine Dream

Egyre inkább úgy érzem, hogy az évszázad filmes tévedése a film elszabotálása:o(((

Előzmény: fönök (120)
KKNC Creative Commons License 2001.11.22 0 0 121
Jovo penteken (november 30.) este 7kor Trinity-koncert a Jókai klubban (XII.Hollós u.5.)
(progresszív rock, Emerson és Genesis feldolgozások a saját számokon kívül többek között)
Gyertek el minél többen!!!
(Ja, és Egerváry a hangmérnök. :))))
fönök Creative Commons License 2001.11.21 0 0 120
Lejött a Faust! Csak időm nincs meghallgatni.
Előzmény: fönök (119)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!