BTW mi van a slágerlistával? Minden nyáladzós topik rendez egy-két ilyet (tudjátok:kedvenc együttes, lemez stb.), hogy aztán elcsámcsoghassanak a kedvenceken :o)
Igazságod vagyon:o)))
Olvastam már én is olyat pl., hogy a Manfred Mann mennyire progresszív volt 1972-73 környékén, aztán amikor meghallgattam, majdnem elokádtam magam. Az utolsó AOR szemét!
Ja: és a legjobb: a King Crimson, mint a pszichedelikus rock fő képviselője!!! (kiváncsi vagyok, látott-e Fripp jointot közelről?)
Quatermass, Amon Düül 2? Szerintem mindkettő tisztességes, de közepes progrock (nem diszkó ;-)), de nekem egyik sem különösebb kedvenc. A SM, az más, sokáig az volt számomra a numero 1.
A Noisette azért is érdekes, mert itt ötös felállásban játszank Lyn Dobsonnal, tehát két fúvóssal. A kritikákra pedig ne hallgassál, mert általában olyan emberek írják, akik nem értenek hozzá. Egyszer olvastam a Matching Mole-ról egyet, amiben azt írta, hogy laza softrock. Talán meghallgata az első lemez első számát (O Caroline), ami tényleg így kezdődik, de csak két percig tart a kirándulás a sláger világába. Utána pedig!!!!
Miért nem mondta, miért nem mondta... Én itt már évekkel ezelőtt litániákat zengtem róluk, csak te nem olvasod a megfelelő topicokat ;-). Az SM a progrock egyik legérdekesebb, és legfontosabb együttese, nem tudom milyen kritikus az, aki még ezt se tudja. Az viszont tény, hogy az évek során lassan kicserélődött a banda (nem akárkikkel, Nucleusos tagokkal), és később már jazz-rockot játszottak (nem rosszat!) de 1970-ben még a csúcson voltak.
Múlt hétvégén hallottam az alábbi CD-t:
Soft Machine: Noisette - 1970-es koncertfelvétel quintett felállásban - a zkartól elsőként!
Namost: mér nem mondta eddig nekem senki, hogy ez ilyen jó zene??? A kritikákból és életrajzokból simán elkönyveltem egy kis langyos jazzrock bandának, erre tessék: szétrobbantották a fejemet:o)
(Egyszer talán eltalál ide a CD gazdája is :o)))
Még: a másik két szerzeményről (Amon Düül, Quatermass)nem is mondok semmit, az ugyis csak laza kis dizsiprog ;o)
Érdeklődni ezen az oldalon lehet. Beszerezni, hmm. Én általában megrendelem, amit kinéztem magamnak, illetve az öcsémmel szoktam ilyen dolgokban összejönni. Kölcsön adnám szivesen, de legközelebb Pesten csak valamikor húsvétkor leszek.
Most megy egyébként a Faust Tapes az audiogalaxyról nálam. Fausthoz képest nem rossz!
Nem tudom,de nekem a korai ELP féle dizsiprogitól massziv bárányhimlőm van.Meg úgy a prog.scene-től.apropos,mostanában akarom már igencsak sokadjára eladni Archie Shepp-től az On this Night c.lemezt.Kevés elvadultabb hard-bopot hallottam mint az,Charlie Parker ehhez képest Roxy rádió és Sterbinszky...
főnök:köszi,utánanézek,de a Te véleményed jobban érdekelne,mint rutinos csókáé.Az általad emlegetett előadókkal meg csak az a baj,hogy ha be is lehet őket szerezni,akkor is nagyon komoly összegekért.aa.
A fene egye meg ezt az indexet! Elöször nem fogadja el a hozzászólást, aztán kiírja, hogy ismétlés, és mégsem találom sehol.
Szóval ha meghallgatod Parkert, akkor megtudod milyen a szabad improvizáció, egyébként a név eléggé találó.
Szabad improvizáció: OK (BTW Te mit értesz ezen a szón?)
Evan Parker stílusát még nem ismerem, de az olvasottak alapján elviselném ;o)
Az ősgenesisről (de csak arról!- philcollins suxxx!) pedig nem fogok ez után sem másképp vélekedni :oPPP -ui.a zenei szocializációmnak elég jelentős állomása voltak (együtt a VdGG-ral, KC-nal->mondjuk ez utóbbiakat jobban vágom)
Érdemes, de csak akkor, ha szereted a szabad improvizációt, és Evan Parker stílusát. Nyugodt zene káosz részekkel. Klasszikus dallamot ne keress benne! Azonban, ha megszereted, akkor te is azt fogod mondani a Genesisröl, amit én.
:-)))))
Pont,hogy NEM!!!Manapság a D.T. kópiák magukra aggatják a progresszív szócskát,holott az ilyen kicsit metalosabb megközelítésnél nem 100%-osan helytálló a prog. kifejezés...sze'ntem...A mi zenénk más,ööö...nem is tudom igazán,hogy milyen...meg kell hallgatni!Na jó,néhány paralell:King Crimson,Tool,Meshuggah,PlanetX...ilyes
Helló!
KRiS vagyok az after@all zenekarból,aki szereti a modern,REAL progresszív zenét,keresse a boltokban most megjelent lemezünket! after@all : A.C.I.D.
Az Area keresésével az Audiogalaxy-n az a helyzet, hogy ahhoz ismerni kell a számok címeit is, mert ahogy nézem, valami tekno egyuttes is ezen a néven riogat. Hogy ott most mennyi szám van tőlük, azt nem tudom, de azért párat valószínűleg le lehet szedni. Van itt egy Area lap: "http://web.tiscali.it/area/disco.htm"
Az FM Einheitet sajnos nem ismerem.
Tegnap úgy látszik döglödött az index, mert kétszer is lenyelte a hozzászólásomat. Szóval;
kknc; Remélem találsz valakit, aki az ilyen elvontnak álcázott diszkót is meghallgatja (genesis). Jó szórakozást!
shaddam; Sajnos még nem volt idöm meghallgatni, de majd írok egy beszámolót.
gyere a papához; Láttam aztán, hogy csak ajánlod, de elöször nagyon megijesztett. Holnap lesz egy kis idöm, majd kutakodom. Apropos mi a véleményed FM Einheitröl?
Mesterem, csak nem feltételezel ilyet rólam? Az a nagy büdös helyzet, hogy ezzel a névvel több együttes is fut, futott, és az igazi Demetrio Stratos-féle bandát csak szorgos keresgélés után fogod megtalálni. Ha egyáltalán. Viszont megéri. Az első 5 lemezükre kell koncentrálni, akinek azok csalódást okoznak, az télleg hallgasson inkább diszkót. De te persze nem vagy olyan ;-).
Jovo penteken (november 30.) este 7kor Trinity-koncert a Jókai klubban (XII.Hollós u.5.)
(progresszív rock, Emerson és Genesis feldolgozások a saját számokon kívül többek között)
Gyertek el minél többen!!!
(Ja, és Egerváry a hangmérnök. :))))