“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
a nők általában egyszerre több mindenre képesek figyelni
Ez egy városi legenda, felesleges trsdlmi elvárás a nők felé. Amiről te beszélsz, h süt-főz, mos takarít, gyereket pesztrál egyszerre, azt rutinnak hívják. Megtapasztaltam. Amikor egyszerre zuhant az egész háztartás a nyakamba, bizony soxor belebuktam. Elúszott a takarítás, nem jutottam időben a piacra, összegyűlt a vasalni való, odakozmált az étel, elfelejtettem hozzá hozni vmit a boltból, stb. Az évek során szerezett tapasztalat könnyítette meg aztán a dolgomat. De nem volt földön túli képességem eleinte mindenre figyelni... Ezzel pedig sztem még sokan vannak így.
"Készítse el a vacsorát időben. Már reggel tervezze meg, vagy akár előző este, hogy a férjét finom vacsora fogadja amikor hazaér a munkából. Így adja tudtára, hogy gondolt rá, amíg ő dolgozott és gondját viseli a szükségleteinek. A férfiak többsége éhes amikor megérkezik a munkahelyéről és a kedvenc ételének elkészítésével kielégíti a meleg fogadtatás iránti vágyát. Készüljön fel a fogadására. Pihenjen 15 percel az érkezése előtt, így Ön friss és üde lesz amikor megérkezik. Igazítsa meg a sminkjét, tegyen szalagot a hajába és nézzen ki frissen. Az ön férje sok időt töltött a munkahelyén fáradt emberek között. Legyen érdekes és vidám. A munkanapja unalmas volt és szüksége van egy kis szórakozásra, és az ön egyik kötelessége, hogy ezt biztosítsa. Csökkentse a zajt. Amikor a férje hazajön a munkából kapcsolja ki a háztartási berendezéseket és mondja meg a gyerekeknek, hogy ők is csendesedjenek el. Legyen boldog, hogy láthatja őt. Melegen mosolyogjon rá és mutassa ki őszinte vágyát, hogy teljesítse a kívánságait. Hallgassa meg amit mondani akar, és még ha Önnek is sok mondanivalója van számára, ne tegye azt közvetlenül a hazaérkezését követően. Először ő beszéljen, biztosan fontosabb dolgok kavarognak a fejében Önnél. Ne zavarja. Ne panaszkodjon, ha a férje későn érkezik haza, vagy ha este el akar menni vacsorázni Ön nélkül. Vita helyett, próbálja meg megérteni mekkora nyomás alatt van a munkája miatt. Amikor otthon van, biztos pihenni és ellazulni szeretne. És végezetül ne tegyen fel szükségtelen kérdéseket, és ne gyanakodjon az itélőképességében vagy fedhetetlenségében. Ne felejtse el, hogy Ő a ház ura, és mint olyan, mindig keresztülviszi a saját akaratát becsületesen és igazságosan. És jegyezze meg, a jó asszony tudja hol a helye."
Ezek elvileg tanácsok egy háziasszonynak 1955-ből. Hogy valós-e, nem tudom, de belátható, hogy ez így valóban inkább egy érdekkapcsolat leírása, ami elvárja, hogy az egyik fél tökéletesen alárendelje magát a másik kényelmének, cserébe azért, hogy az eltartja.
De ez nem egy érzelmi kapcsolat. Egy feleségét szerető férfi nem várja ezt el, főleg azt nem, hogy az asszony az ő szórakoztatója legyen, miközben magáról, a maga gondjairól nem beszél.
Akit érdekel a másik, nem azt tartja fontosnak, hogy ő elmondja a maga gondolatait, a másik meg csak mosolyogva bólogasson, és maximum olyan dolgokat mondjon, amikkel őt tuti nem zavarja meg, sose panaszkodjon, meg ilyenek.
Tekintve, hogy akkoriban a nő dolga az volt, hogy otthon legyen, és a háztartásvezetésben meg a férje kielégítésében élje ki magát, nem csoda, ha a férfiak találták fel a lumbált. Sőt, minimálisan elvárható dolog volt, ha egyszer nekik a hivatásukban volt lehetőségük kiélni a szellemi energiáikat, hogy az orvoslást választók gondolkozzanak efféle problémákon. Főleg, ha mindeközben tisztelték azt, aki megszüli a gyermeküket, ugyebár.
A falra feldobált tamponok, betétek, hogy a másik hozzászólásodra is reagáljak, gusztustalanok, és a normális nő az ilyen nőtársát igénytelennek tartja, nem megértő vele, és teljesen jogosnak tartja, ha ezen nő párja ezt kikéri magának. Természetesen a menstruációs vér letakarítása a WC-ről, ha odakerült, a nő feladata, hiszen az ő kosza. Az állva pisilő férfi meg, ha mellémegy, törölje fel a maga pisijét. Csak ennyi.
A WC-ülőke-lehajtást a magam részéről felesleges mizériának tartom, ha felhajtva találom, egy mozdulat csak lehajtani. Aki ilyenen felhúzza magát, veszélyeztetett magas vérnyomás, agyvérzés szempontjából.
Ha a nő dolga az otthon melegének megteremtése, a házimunka, gyereknevelés, akkor bizony az ő princípiuma a család otthoni életének irányítása is...hiszen ő a felelős azért.
Lehet ezeket a hagyományos szerepeket másként is értelmezni. Sok olyan férfi, aki visszasírja a hagyományokat, valahogy úgy képzeli ezt el, hogy ő dolgozik, a felesége addig otthon megcsinál minden házimunkát, elvan a gyerekekkel, amikor ő hazaérkezik, akkor ételt tesz elé, és engedi őt, a megfáradt férfiembert megpihenni, este kielégíti szexuálisan, ha ő úgy igényli, de ha ő fáradt, és a nőnek lenne kedve, akkor a nő tapintatosan visszavonul, és mellékesen a férfi hozza a döntéseket mindenben.
Belátható, hogy ez egy fals, életképtelen elképzelés, ami boldogtalansághoz vezet. Ugyanis háztartást vezetni, a gyerekekkel lenni egész nap tud megterhelő lenni, és a nő is gondolhatja, hogy miután egész nap ő volt a gyerekek kiszolgálója és szórakoztatója, lehet délután 1-2 órája, amikor apa foglalkozik kicsit velük. A gyerek fejlődése is igényli. Érdekes, amikor azok a férfiak emlegetik az apakép hiányát, akik azt gondolják, hogy az apa dolga a ház falain kívül végzett munka, majd otthon "kijár nekik a pihenés" ergo a gyereknek ez az apa egy olyan személy lesz, aki vagy nincs itthon, vagy pihen, és nem szabad zavarni.
Ja, és persze mindemellett a nő még ápolja is a nőiességét, legyen kívánatos, mert ha "letramplisodik" a gyerekek mellett, a férj jogosan fordul a titkárnőhöz, prostihoz, mert szegénynek egy lepukkant házisárkány lett az asszonya.
Te honnan tudod megítélni a migráns nők küllemét , mikor csak a szemük látszik ?
Amúgy meg .... akit irányítani lehet , azt irányítani kell . Valószínűleg azért , mert ő maga erre nem képes . Ha beletörődő alkat akkor azért , ha szervezési készsége alacsony , akkor azért . Az élet bonyolult . Fel kell kötni a gatyót , ha talpon akarsz maradni . Tipródásra nem sok idő van .
Egyébként is ... a nők általában egyszerre több mindenre képesek figyelni , mint a hímneműek .
Ugyanabban az idő intervallumban gépbe dobja a mosni valót , odakészíti a kaját , nekiáll takarítani , figyel a gyerekre , közben pár telefont is lebonyolít . Aztán előkapja a hazavitt melót , miközben kitereget , befejezi a főzést , ellenőrzi a gyerek táskáját mit felejtett volna otthon a másnapi órákról . Ha meg 8 órás főállása van , mindezt este , ill. hétvégén . Lehet utánunk csinálni .
1.) Érkező 100 Ahmedre jutott 2 Leila - és amilyen csudagyönyörűek, hát kezdtem megérteni, hogy Ahmed miért inkább a kecskét választja.
2.) Fordítva ülsz a berregő maci csékjén! A férfiak (mármint azok, akiket kedvező adottságaik miatt egyáltalán észrevesztek) szarnak nősülni! "Hová lettek az IGAZI férfiak?"
3.) És a hülye kis játszmáitok!
"Minden nő akarva - akaratlanul arra hajt, hogy az irányítása alá vonja a párját. Szép szóval, hisztivel, muff adagolásával gyengébb egyedeknél eléri azt, hogy ő osztja be a család teljes életét, női szemmel nézve szép családi életet alakít ki, rátelepszik mindenre és mindenkire, ellentmondást nem ismer.
Aztán megcsalja férjét, mert egy ilyen unalmas, hülye lúzerrel nem jó a szex."
Aztán keményen pofára esik és vonyít és fel van háborodva a világ igazságtalanságán. Pedig ő megbocsátott annak a hülye lúzernek, de az képes és kiröhögi!
Én Bulgáriában a tappancsosban kerestem a lehúzót. Forogtam vagy két percig, mire rájöttem, hogy tán itt nincs is olyan. Komolyan furdalt a lelkiismeret, hogy nem húztam le a vécét magam után. :)
Nyugi, a mai magyar férfiakat elnézve én már azon is csodálkozom, hogy egyáltalán van nő, aki szül nekik gyereket. És azt is megértem, hogy 2015-ben a délről érkező Leilák mért hagyták el fejvesztve az országot nyugat felé.
Miért hazudsz, Lenke? (A szalmabáb-érvelés is hazugság, olvass csak utána).
Ami pedig az ismeretet illeti, itt a szó szerinti idézet:
"Mr Williams, a former deputy children's commissioner, said 80 per cent of the orders go to mothers because the child lives with them and not the father."
Vagyis 80% megkeresés anyák felé ment ki mivel a gyerek velük él és nem az apjával.