Nem velem, hanem egy jóbarátom Clioján volt ugyanez a probléma 2002 évj. 1.4 16V.Használtan vette kb. 18e km-el az órában 2 hét múlva megadta magát az egyik trafó.Kicserélték, azóta nincs vele gond.
Úgy hallottam a renault valamelyik elektronikai beszállítója gyártott gyenge minőségben és az okozza a problémát.Azóta más a beszállító és ezzel nincs gond.Hasonló probléma előfordul Megane 1.4 16V -nél is.
nem fordult elo vkivel hogy kikeszult a gyujtastrafo???
Apu 1,5 eves Thaliajanal sajna eloszor kiment ketto db (azt csereltek), aztan fel ev mulva a masik ketto is(most csereltek). Most azon parazunk, hogy az agyatlanok a szervizben csak kettot csereltek, es ha amig rossz volt tonkrement a ket nemreg cserelt is, ujra szerviz lesz ...
nem olvastam vissza volt e ez mar itt tema, de ha vmi 5letet tudtok a gondra megkoszonom.
Amugy a hibajelenseg ugy nez ki, hogy nem megy az auto (olyan mintha 3hengerrel jarna, remeg ,kerrego hangon forog a motor...szoval tragedia)
udv. Feco
kelenföldi? neeeeeeee!!!!
na ott nem tudnak sarkimetált keverni, és a szélvédőmet is befestékezték, majd a tisztítás után karcos lett erőssen.
nagyon bunkó banda és nem ismerik el egykönnyen ha hibáznak (a szélvédőt is én karcoltam össze direkt...)
oda akkor se mennék többet ha az lenne az egyetlen.
Hát ne sértődjön meg senki; de nekem az eredeti két matrica terv jelenti a profi munkát; azok közül kellene választani a toldozgatás helyett!
Ma a kerepesi Auchan parkolójában találkoztam egy frusztrált márkatárs autójával (mellette parkoltam); a GYÖNYÖRŰ THALIA nevet a kocsi HÁTULJÁN Clio feliratra cserélte!
Borzalmas köd van a 3-son MINDENKIT SEGÍTSEN HAZA A MENTŐANGYALA!
Hi Lakivili!
Garázs szvsz jó bérlés volt.
Szerdán, (dec 10) voltam Debrecenben, és a 35 úton Polgár után én 3 kocsit láttam a szántóföldre borulva. Mindhárom hót friss borulás volt, a tulajok mellette álltak, telefonáltak. Az idő csak egy kicsit volt nyálkás, hát annak tudtam be, hogy téligumma híján ugyanúgy repesztenek egyesek, mint nyáron.
Voltam bátor, és eszkábáltam egy olyan matricatervet, amiben az ótó jellegzetes fara benne van. Valaki írta, hogy olyan kék, és ez az én véleményemmel is vágott. Felhasználtam THIEVERY nagyon jó tervét.
A Thalia betűtipusát directe keleties-törökös formátummal alkottam, jelezvén származását...
Remélem, működik a képlink
Csúszásmentes utakat, és melegedőben tartózkodó rendőröket!
Villanyos a garázs, s ha lenne szerelő akna, akkor is csak a krumplit vermelném be, ui. remélem nem kellene a kocsi alánéznem... ;-). Amúgy jan. 1-től 6 ezret/hó fizetek (kb. 122,6 méterre van a lakástól).
Ma Debrecenben voltam (Mtúrról), élveztem, ha már 50 méterre látok. Visszafelé Kaba környékén szedtek ki az árokból egy kék autót (ha nincs köd a tipusát is felismerem, de tuti, hogy nem Thalia volt!!!)
Hi Lakivili!
Ha fűtött garázs, kb 10 ezer píz. (ezek ált villanyosok is)
Ha fűtetlen, attól függ, van-é akna, ill villany. Nekem volt egy fútetlen-villanytalan-aknátlan garázsom, üres 18m2. most kb 6e/hó lenne a bérlete, igaz nagyon jó helyen volt, közel a belvároshoz.
Amíg kiadtam, én is minden évben emeltem az árát, kb a hivatalos inflációval. Ez szerintem természetes. Annyi engedményt tettem, hogy ha valaki előre kifizette az egy éves díjat, kb 5% mínusz.
Ha mióta kérdezted, már van megállapodás, akkor stornó.
Üdv, Meth
Kedves Disel Uberalles!
Most veszem észre, hogy minden fénykép jobb alsó sarkában ott a Club embléma. Ez nálam egy kicsit belelóg az autóba. Lehetne-e esetleg új képet készítenem, amibe belegondolván az emblémát, helyet hagynék neki?
Üdv, Meth
Már régen meg akartam kérdezni, csak mindig elfelejtem...
Szóval, olyan a fékem, hogy mikor el kezdem nyomni, akkor nem sok minden történik, de mondjuk úgy a pedálút közepétől, meg hirtelen bekapnak a fékek. Nem olyan jellegű a dolog, mintha levegős lenne a fék, mert nem pumpálom és azután keményedik fel, hanem következetesen így csinálja. Inkább olyan, mintha az adagolhatóságával lenne "baj"!
helló thaliások!
először vagyok a fórumon de örömmel látom,hogy nekünk is van ,ami nem csoda mivel rengeteg thalia fut. Nekem bejött a gép,most 2,5 éves és össz. az index romlott amit az vészvillogó kapcs. cseréjével küszöböltek ki elég macerásan de megoldódott.
Most készülök cserére de sajnálni fogom a kis kék gépet,csakhát kinőttük lassan. gyerek...
A csere is renault lesz,egy Megane II limo.1.4 98 ló aut.+. ha ilyen lesz műszakilag akkor nem panaszkodnék.
Ja :ami nem tetszik ebben azok az illesztések a szélvédőnél és a többi ablaknál.ez sajna elég gáz-nekem legalábbis,összehasonlítva a M II -vel pedig az is török gyártmány.
üdv.:dvk
Ne is mondd... Rossz hallgatni, ha elfelejtek szlalomozni a remek pesti utakon... Szentendrei út... Hmm... :)
Bár a futóművet nekem beállították a múltkor, de 70-90 km/h-nál a fent említett úton kap akkorákat a kerék... Szóval nem tartós a beállítás. Viszont van agy 6e Ft...
Az alapjáratomat ha beállítják, nem tart tovább a tökéletes állapot 2 hétnél tovább... Most is berázza a karosszériát. Kiváncsi leszek, hogy fóton mit kezdenek a problémával jauárban... Szerintem 45e km-nél olajat cseréltetek, mert a az előző is 24e-nél volt... És akkor olajszűrőből is Purolator fog bekerülni...
Szegény Thalicskám olyanokat zökken a pesti (és budai :-)) utakon, hogy csak na. Lehet, hogy el kellene vinnem futómű állításra, de nem húz semerre sem (csak előre :-)). Sajnos régen ültem benne, de holnap megjáratom egy kicsit.
A csodafolyadékról:
Dénes kezd javulni, reggel még mindig nincs null km-es hangja, de már jóval kevesebb ideig csörög hidegen (1-200m után már elviselhető) és nincs olyan érzésem, hogy "ragad" az autó. Bemelegedett motorral pedig remek :)) Úgy kellett visszafogni, mert megy, mint a meszes (2250-es fordulatnál váltás) :))
A fogyasztásról még nem tudok beszámolni, tele kell tankolnom, és majd utána kiderül.
A felnit és a gumikat viszont meg kell nézetnem, mert autópályán rázza a kormányt és kissé instabil autó érzetét kelti...
Ha végignézed a hozzászólásaimat, van egy tuninglehetőség leírva mindenféle elérhetőséggl valahol nem olyan sokkal lentebb.
Semmilyen autót nem hajtunk végsebességen (tudom, tudom, ezt zsuga666 írta) és nem is pergetjük. A benzines sem bírja sokkal jobban, ha "üveghangig" huzatjuk. De hál'istennek a motortervező mérnökök beletesznek az autókba egy szerkezetet, ami leszabályoz, ha a motornak ártalmas fordulaton próbáljuk használni. Ez előzésnél kellemetle, már jártam úgy, hogy arra sem nagyon volt idő, hogy váltsak, de kellett, metr a motor leszabályzott. Ez egy benzines céges Astra-val volt.
Amire nagyon érdemes odafigyelni ennél a diesel motornál (és val.szeg mindegyiknél), hogy hidegen ne gyötörjük. Erre nekem a vásárlásnál külön is felhívták a figyelmemet.
Szisztok Skacok!
Hát elmúlt egy hetes a Csípatom, és 1700 km-t nyomtam bele.1,4 16V berzines: átlagfogyi, minden vegyes, nagyváros országút és sztráda, mindenütt a max megengedett seb.-el, kényelmes, kímélő néha ugrósan fickós stílusban:6,4-7 között. Semmi baja a masinának, kényelmes és megbízható. Fűtés jó, ablaktörlés hatásos, kicsit fütyülnek az első ajtók sarkai felül, de nem zavaró. Óriási a csomagtartó, minden előnye ki volt használva, remek, jól bele lehet hajolni. Nyáron miniszoknyás hölgyek előnyben.
Eddigi gányai, amivel hétfőn orvoshoz jelentettem be: a kormánykerék nem áll középen, csak vizuálisan zavar, nem húz semerre sem, de hosszútávon kényelmetlen felemásként fogni a karikát.Más: 90-100 körül a seb mutató szakaszosan mozog fel,-le, mint ahogy a másodperc mutatók a zórán. Ha nem kell nagyon szétszedni, akkor nosza rajta, ha fejvakarós a probli akkor hagyjuk. Csak 110 fölött csin. intenzíven. Állati jó szín a Hologram szürke, még találok rajta új árnyalatot. Most a garázs sötétjében várakozik téli gumira, visszaülök a Peug 307 cégesbe, ami idegen és nagy számomra, és félek, hogy a számítógép megint bekócol vmit és otthagy a zorszgúton megint. Hajrá!
HI WOX !
upgrade=tunning Mivelhogy engemet is erősen frusztrál a dögök hozzáállása holmi plusz lovak (mondjuk 15 db)beépítése ellen. Nézegetve a Clio 65-ös és 80-as változatának adatait, csak pozitívumokat látok a 80 lovas változat javára. Na ezért szeretném valahogy belegyógyítani azokat a hiányzó lovakat. Ezeknek az árát írtam + Neked. De ezt sokallom. Nekem 1 izzítógyertya és kormánytücsök volt 15 000 km alatt.
hi zsuga!
Igen én is így gondolnám, hogy:
1. kicsit jobban gyorsul, na de nem nagyon.
2. fele annyit fogyaszt
3. Nemigen kell törődni vele javitásügyileg. Ugye ez igy van?
Mi ez az upgrade amiről beszélsz? 150e, 300e?
Ehhez nem értek egyenlőre :)
Hi WOX !
1.8-as 205-ösöm volt. Is. Szerettem. Olyan 130 körül szeretett mászkálni. Nem ugrált, de nem volt ucca uccsó sem. Ehhez képest a thaligával szépen lehet gyorsulgatni. Igaz ez még mindíg picit lassú, de valamit, valamiért. Van nála lassabb benzines bőven. Rájössz a kútnál, hogy ehhez képest a merga 1 iszákos csirkefogó. Upgrade eddig; 300 000 gyári és 185+áfa chip. Úgy gondoltam nem kapkodom el.