Sziasztok!
Egy ideje az egyik újpesti bölcsi előtt renddszeresen feltörik a kocsikat. Szerintetek kihez lehetne fordulni, hogyha a rendőrség semmit sem csinál?
Nem derül ki pontosan, mi a bajod a plakátokkal. Az a baj, hogy olyan helyre ragasztják, ahova nem szabad, vagy a tartalmukat, a kínált szolgáltatásokat kifogásolod?
Ha olyan helyre ragasztanak, ahova nem szabad, egyrészt szólj az önkormányzatnak (kvázi jelentsd fel őket, fotóval is dokumentálhatod), másrészt szedje le a ház az összes plakátot, majd tegyetek ki egy feliratot, miszerint a ház külső vakolata a lakóközösség tulajdona, és a jövőben minden egyes felragasztott plakátot dokumentáltok (ragasztás ideje, fényképe stb.), és a plakáton szereplő cég, vállalkozás részére ötezer forintot számláztok ki a dokumentáció elkészítéséért és a plakát leszedéséért.
Másik, kicsit barátságosabb verzió, hogy vesztek egy hirdetőtáblát, kiteszitek és ráírjátok, hogy oda ragasztani lehet, máshova nem, különben az első verzió lép életbe.
Ha a kínált szolgáltatásokat panaszolod, akkor a bizonyítékaiddal például a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulhatsz (pl: fogyasztó megtévesztése) esetleg a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez, ha csalást vélelmezel, akkor sétálj be a kerületi rendőrkapitányságra és tegyél feljelentést.
Azért azt érdemes tudni, hogy a vállalkozások egy része nem maga ragasztgat, hanem pl. diákszövetkezeteket kérnek fel erre. Ha a cégnél panaszkodsz, rákenik a szövetkezetre, de az általatok kilátásba helyezett ötezer forint bírósági úton ekkor is behajtható, a cég majd leboltolja azon, aki a plakátot a kérés, tiltás ellenére felnyomta oda.
Egyszer viszont rá kell szánni egy délelőttöt, hogy a már felragasztott vackokat leszedjétek, hogy üres legyen a felület.
Tisztelt Újpestiek!A következő kérdésem lenne itt a forumban:Mit lehet kezdeni az illegális plakátragasztók ellen? A házunk az árpád és mártírok utca sarkán van és televan ragasztgatva mindeféle reklámokkal.Söt van olyan is közöttük aki számitogépes tanfolyamot hirdet de csak telefonszám van megadva ami ugye titkos,ha felhívod kedves női hang elmondja hogy ide meg ide kell menni befizetni az x ezer forintot és utána értesitenek.Vagyis lehuznak pénzel és utána mehetsz panaszra bárhová mert a rendőrség csak ismeretlen tettes ellen fogja megtenni a feljelentést ami 30-nap mulva leis zárnak és a pénzednek annyi.
Próbálta valaki közületek e-mailben felvenni a kapcsolatot az újpesti polgármesteri hivatallal? Én az imént írtam egy levelet az info@ujpest.hu címre (ez szerepel a honlapon), de visszajött egy értesítés, hogy a levél kézbesíthetetlen. Hova lehe e-mailezni vajon?
Újpest központban lakunk több mint 4 éve, 2.5 éves lányunk az Aradi bölcsődébe jár (ez egyszerű választás volt, nagyon piciket csak ott fogadtak). Közeleh az óvodaválasztás ideje, ezért körkérdést intéznék, ki tud ajánlani egy olyan helyet, ahol az én kis örökmozgóm járhatna? Sajnos az ismeretségi körünkben nincs kisgyerekes, Újpestet sem ismerjük igazán, ezért örülnék véleményeknek. Amiről eddig hallottam, ésszóba jöhet: Aradi, Király utcai, Nyár utcai ovi.
Örülök,hogy idetaláltam!
49-67 között laktam ujpsten ott is születtem a Szülöotthonban.
Káposztásmegyeren laktunk a Baross u, és a Vasváry Pál sarkán, illetve az ivén mert nem volt igazi sarok.
Nem tudom van-e itt valaki aki a Megyeri uti fiuiskolába járt. Ez valamikor zárda volt állitolag. A Foti ut és a Megyeri ut sarkán volt egy jo nagy épület. Szemben vele állt egy lányiskola.
A Könyvesbe is jártam 63-67 között. Sokat tudok a régi Ujpeströl. 67 után Palotára költöztünk, 73 ban pedig Svédországba.
Kösz, de mintha eltértünk volna az eredeti kérdéstől. Akkor már inkább Ferencváros, ott van egy jó szerelőbrigád. Csakhogy addig is nehéz eljutni bizonyos esetekben (ezért szerettem volna újpesti céget keresni...).
Sziasztok!
Ha még él és mozog valaki itt, kérem, segítsetek! Nem tudtok jó és olcsó :)) autószerelőt Újpesten?
Március óta lakom itt (viszont 2 éve ide udvarolok) és még nem találtam ilyet. Köszi!
(Amúgy a város nekem is tetszik - most már, először csak a lakótelepeket ismertem :)