Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
dehogynem akarsz Te ilyet venni, amióta megvan a bluesmandolin oktató DVD-d :-D én nem rétek hozzá, de biztos egy nagyon jó hangszerész restaurátor kell hozzá. Az egy bazi lyuk a fedlapon??
Egy ilyen Gibson A1 mennyire hozható rendbe? Na nem mintha meg akarnám venni, csak kíváncsiság képpen. Ilyen régi retkekre mennyire érdemes figyelmet fordítani?
Elkezdtem tegnap lecserélni a buzukin az oktávozott húrokat normálra (csak félbe kellett hagynom). Ez a készlet jóval izmosabb, mint az eddigiek amik rajta voltak, és hát ugye négy vastag húr jobban húz mint a két vastag-két vékony, arról meg nem vagyok meggyőződve, hogy a nem egész' húszezer forintos hangszer mindent kibír.
Szerintetek mekkora az esély, hogy behúzzák a nyakat?
off Tényleg fidulára gondoltam, ráadásul valami nagyobbfajtára. Előbb-utóbb összehozom, de még az anyag beszerzésével is gondom van. Ha nem titok, te honnan veszed a fát? A mintát megtervezem magam, mert szerencsére elég nagy szórás volt a formában annak idején is, így ugyanabban a szellemben újra lehet alkotni. Hogy viszonyulsz a lant- illetve kobozkészítéshez? Mit szólnál egy személyes találkozóhoz? /off
Ténylegesen fidulára gondolsz, vagy hegedűre? Egyébként fidulához se formám se alapméreteim nincsenek. Hegedűhöz van, de eddig csak javítottam hegedűt, de nem készítettem.
Szevasztok! Én is tudok eladó tamburákat, itt Baján. (Bár azokat nem én készítettem, de nem rossz hangszerek.) Van egy idősebb barátom, aki nyugdíjas éveiben elkezdett tamburákat készíteni. Prím, basszprím, kontra, cselló, sőt készített 8 húros mandolin szerű hangszert (a neve most nem jut eszembe), mert állítólag annak idején errefelé ezen is játszottak. Ha érdekel megkérdezem tőle milyen árban kínálja.
Inch! Gratulálok az utánpótláshoz!!! Ha szeretnéd 4-5 éves korától elkezdhetem tanítani mandolinozni, csak hogy már az alapoktól jó kezekben legyen. (: Egyébként június végén megyek Erdélybe zenélni, de egyben sort kerítek rá, hogy jó kis faanyagot szerezzek be a készülő mandolin(ok)hoz. Addig továbbra is gyűjtöm az építéssel kapcsolatos infókat. Üdv!
Hát igen, nem csak azt kell nézni, hogy drágább ez Epi-nél a Furch, de nem is egy kategória se kivítelben se hangban. Vannak nagyon jó USA hangszerek, de kb. az áruk is 2x annyi mint a Furch azonos kategóriájú hangszere. Sajnos előbb utóbb a Furch is meg fogja emelni az árakat,ahogy ezt teszi folyamatosan az elmúlt 3 évben is.
Mondjuk a 21-es A mandolin 140, ha olyan minőség mint a G21 gitárom, akkor sztem az megéri, mert az ár-érték arányban egyetértek.
Egy jóbarátom Epiphone EJ-200-as jumboján játszottam tegnap (asszem 120-ért vette cakkumpakk), és tekintélyt parancsoló hangja van, de valahol mélyen a dobozban szól, nem jön ki a hang. Vastag, érzéketlen a doboza a Furch-hoz képest.
hmm, akkor Te ilyen görögösen használod :-) Az ír buzukit oktáv-mandolinként szokták használni, GgDdAAEE hangolásban. Persze kinek hogy jön be a dolog, végülis Radim Zenkl pl. néha még a húr párokat is két különböző hangra pl. kvartra hangolja.
Megértelek, sajnos még a Furch hangszerek is a legtöbb esetben drágáknak számítanak Mo-n, pedig ár érték arányban talán az egyik legjobb az európai piacon. Ez van, de nem adjuk fel mert most is azon dolgozom, hogy tudjunk részletfizetést adni a zenészeknek kamatmentesen.Hamarosan felkerülnek a részletek az oldalunkra is.Ha érdekel irj mailt és elmondom mik a lehetőségek.