Kifelejtetten az előbb hogy a fojtást kizárólag csak a vezérlő elektronikára értettem. A tuning cégek nem véletlenül mondják hogy ez nem tuning a szó szoros értelmében, hanem csak a motor vezérlő elektronikán finomítanak. A mi motorunk csak két adagban kapja a naftát, de nem mindegy hogy a második nagyobb adag a felső holtpont után hány fokkal érkezik.
Törökország? Kit érdekell hogy hol készül!!
A Renault kivitt oda egy komplett gyárat, azon készül a thali. Az ISO náluk is ugyan az mint nálunk vagy a csiga zabálóknál.Hallott már valaki olyat hogy nem veszik az Audi TT-t azért mert a magyarok rakják össze? Annak idején amikor elkezdődött a thalia mo-i forgalmazása, miden más cég (kivéve suzuki)meg volt rettenve hogy milyen olcsón adják. Akkor találták ki, ha azt mondják a törökök rakják össze majd sokan más típust választanak. Rohadni nem fog még sokáig az biztos, mert a sárvédő műanyag és a kerék járatoknál szokott a rozsda elkezdődni. A motor tunighoz csak annyit, a mi dci motorunk annyira alap teljesítményű hogy azt is lehetne mondani hogy fojtva van. Nem véletlenül nem lehet megvenni nagyobb teljesítménnyel. A 100le-s verzió csak az intercooler és a vg.turbóval különbözik. Nincs szó megerősített hengerfejről és dugattyúkról, pedig 50%-os a teljesítmény emelés. Nyakam merem rátenni hogy a 80-as az alap, a mienk kicsit butítva, a 100-as meg kicsit tuningolva van.
Ezekre az infokra adj valami linket, vagy forrást, mert az én nyomozásaim a 65-ös és 80-as motor között csak, mint elektronikai különbségről szolgáltak eredménnyel. Az infóim mind Renault márkakersekedőktől származnak, akik eskü alatt állítják, hogy CSAk elektronikai különbség van a két motor között, tehát NINCS visszahűtő. Szeretnék végre meggyőződni arról, hogy hülyeséget mondtak nekem.
Hi mindenkinek!!!!
Úgy látszik én kezdem a napot:-)))
65LE moci:8szelep+turbó
80LE moci:8szelep+visszahűtő+turbó
100LE moci:16szelep+visszahűtő+változó geometriáju turbó
Az elektronikus belepiszkálásról nincs infóm, de biztos, hogy belenyúlnak(többszöri befecskendezés,megnövelt nyomás stb)
Nekem elég ez a 65nyihaha Magyarországon nincsenek távolságok(utak állapota/vadbarom sofőrök aránya igen magas), hogy kihasználhatnék egy erössebb motort, ha meg külföldre megyek és ismeretlen helyen visz utam nem sietek látni akarom a tájat.
Üdv mindenkinek
Nagya
Pseudo off:
Volt egyszer egy nagyon jól használható 130 lovas traktor; a piacon kezdett lemaradni a 160 ló igényű eszközök megjelelnése miatt>>> nosza gyári MOTOR TUNING>>> azóta váltócsere a típusnál évente!
On:
A kis gép "erejével", nyomatékával most is elégedett vagyok; a nagyobb végsebességhez nagyobb fordulat (vagy másik váltóáttétel) kellene; minek akkor a chip -chip tuning??
Az is igaz, hogy nekem a 130-140 utazónak pályán is elég; tartósan nem vállalnék 180 körüli tempót!
Hát igen! Engem is csak az ára tartott vissza. Volt szerencsénk 3 évig élvezni egy Scenicet, (sajnos leammortizálódott 250.000 km-rel.)Csak ajánlani tudom. Mi nagyon szerettük. Ezért is maradtunk a Renault-nál, bár kellet vagy fél év mire beletörödtem, hogy ez azért mégse Scenic.
Azért mondottam, hogy a tuning nem csak a motort kell hogy érintse.
Kiváncsi leszek a 100LE-s dCi motorra, főleg a Renault Scenicben. Mert ha esetleg cserélni kell autót és lesz miből, akkor egy olyat szeretnék.
Szerintem a 100 ló alá már kell fék, illendő lenne odatenni 4 tárcsaféket. Mert az ok, hogy megy mint az állat, de néha meg is kell állni :))
OFF
Munkahelyi sztori: cégautó, PUG 406, 2.0 benzies, olyan állapotban, ahogy egy cégautó szokott lenni...
Valaki megszólalt: nem is gondoltam volna, hogy ilyen csendes ez a HDI motor... Az illető kicsit megakadt, amikor elárulták neki, hogy nem dízel, hanem benzines, csak szét van hajtva :))
ON
Szóval a taxisok szerintem nem tízpontosak, lehet, hogy a sima hamarabb szétment volna a lábai alatt. A HDI és a dCi között szerintem nem annyira sok a különbség, mindkettő közösnyomócsőves turbódiesel motor. A 406-ban egy kétliteres 110 lovas motor van, ami strapabíróbb, mint a mi kis 1.5-ösünk.
A 100 LE-s Renault mocit lehet, hogy nemcsak elektronika és befecskendezésnyomás szinten upgrade-lják, hanem lehet, hogy motorblokk szinten is, ezért ezt nem tekinteném kiindulópontnak.
Abban viszont igazad van, hogy ha széttapossa valaki a motort, akkor mindegy, hogy tuning, vagy gyári a cucc. Szerintem a mi kis 65LE-sünket két nap alatt bármelyikünk tönkre tudná vágni!
"a rönyó is kihoz hamarost egy 100 pacist"
Na itt van az oszlásnak indult fehérje elhantolva. Mert; ki a bánat tudja, hogy milyen változtatásokat eszközöltek, milyen anyagokat használtak... Ne feledjük; 100 Le = Gyári (!) tunning, nem chip !
Nagyon picit vitatkozom Veled annyiban(és erről már beszéltünk), hogy a 65LE-s és a 80LE-s motor gyakorlatilag megegyezik, némi elektronyika az eltérés. Ami azt jelenti, hogy a gyári 80LE-re és a gyári nemtomén hány Nm.-re fel lehet húzni a 65LE-s motort, mert a 80-ra (és még egy kicsit) van méretezve. Ez az én véleményem, nem kérdeztem utána a Renault-nál,de logikusnak hangzik a fentebb leírtak fényében. Abban egyetértünk, hogy a tuning csökkentheti a motor élettartalmát (főleg, ha ész nélkül csinálják), de én úgy gondolom, hogy a 80LE-s élettartama az alap és a 65-ös tovább bírja, ha értitek mire gondolok.
Egy tuningnál érdemes a fékekre, a futóműre is odafigyelni. Inkább itt lehetnek problémák, meg esetleg az erőátvitelnél, mert a 80LE-s motor a Clio-ban van és ki tudja, hogy azon milyen fékeket és váltót használnak.
Továbbra sem kaptam meg... Az oldalt kitöltöm, elküldi, megkapom. (Több levelezőprogival is kipróbáltam (Outlook Express és The Bat!) és viszi.
Próbáld meg úgy légyszives, hogy csak az adatokat küldöd el, de nem az oldalról, hanem simán e-mailben a paradoxx@paradoxx.hu e-mail címre.
Köszi!
Tuning ügyben: elvileg az viseli meg a motort, ha folyamatosan kihasználod ezt a többletet. Már pedig mi a francért költenék majd' 200e forintot, ha nem használhatom? Akkor már a gyári upgrade hamarabb befigyel...
Szétment a taxis motorja? Hát,őszintén én is félek 1 kicsit a dologtól! Ami nekem mellette,szól hogy ebből a mociból a rönyó is kihoz hamarost egy 100 pacist,és gondolom a blokk ua.marad! A főnököm 406-ját 110-ről 136 -ra nyomták fel,most 240e van benne,és a gép tökéletes.De hát az hdi,ez meg dci,és még senki nem tudja,hogy hosszútávon ez mit bír ki igazán!Nem mindegy,hogy a tuning után hogyan használod ki a + erőt! Tehát,ha szerintem folyton a maxon tekered,akkor biztos hogy nem bírja soká!
Vagy esetleg nem mind1,hogy ki csinálja?
Csak telefonon beszéltem velük,a számuk 1/208-4715. Asszem a 150 már áfás ár volt.Állítólag chiptuningot inkább ott kell csináltatni,ahol már tapasztaltak a dologban,nem noném cégeknél garázsban! Az angol lap nekem elég meggyőző volt.
TAKACS ÚR !!!
"a legprofibbnak.ők 150-et mondtak"
Azonnal mond +, hogy ezt hogy csinálják! Rádzsaveckáltam az Angol honlapra és ott 511 GBP~190 000 huf !!!
Szia Diesel!
Ismét kitöltöttem a regisztrációs oldalt, remélem hogy ez már elment.
Lehet hogy egy kicsit béna vagyok, de nálam még mindíg a fagyasztott pizza a technika csúcsa:-)
"Még mindig tuning.
A ketyerét Győrben a WRC 2007 Kft. (06-36-519-164)forgalmazza. Az ára 185 000 +Áfa. Egy hétre kaució ellenében beszerelik és ki lehet próbálni. Ha nem tetszik, akkor eszköz-pénz visszacsere.
A gyártó egy osztrák cég. További infok itt: http://www.pbox-motortuning.com/.
A katalógusban csak Clio volt az 1.5-ös dCi és 1.9 dTi motorokkal. Visszahív a győri cég vezetője és akkor megkérdezem tőle a Thalia-t."
Ez 1 cigarettás doboz nagyságú bigyó, aminek két végét lehet dugdosni ide-oda. Szerelés nélküli tunning. NEM láccik, ha elviszed a szervízbe, hogy bármit is csináltál, ill nem gyári módon használtad.
Ez ALEX barátom felderítésének eredménye, de a körzetszám nem stimmel.
Jómagam nem kevéssé f..ok a túlzott tunningtól. Ha %-osan szemléled a különbséget, akkor a 65-88 között több, mint 35 %-os eltérés vagyon. Nem hiszem, hogy baromira használna 1 motor élettartamának +35% terhelés. T'od a súlyemelésnél sem a 180 kg a sok, hanem az a 0.5 amit még ráraknak.
Namég annyit, hogy mindenféle taxis legendák szerint, egyikük felgyógyíttatta Thalicskáját 100 lovasra. Ezután igen rövid ideig tudta csak használni, mert a motor NAGYON szétment.
Hát..?!
Nem rég fedeztem fel ezt topicot és meglepődve tapasztaltam hogy milyen jó csapat kezd itt kialakulni és kedvet kaptam hogy én is írjak ide.
2003 július 08 tól vagyok egy 1.4 8v Oasis hársmetál boldog tulaja, most tartok cca. 4500km nél és apróbb dolgoktól eltekintve elégedett vagyok a géppel ( pláne egy 120 -as Skoda után)))):
egyenlőre ennyit írok csak mert szeretnék visszalapozni hogy miről is volt szó az utóbbi időben ha valami értelmeset tudokírni akkor majd megis teszem
Törökország: megsúgom, hogy a németországban gyártott autók is a török vendégmunkások keze által rakódik össze. Nem a felszereléssel van a baj, a török gyár is megfelelt az ISO 9001 szabványnak (vagymi).
Rohadás: még nem lehet megállapítani, mert ahogy Boszi is mondta, fiatal típus ez még. De szerintem később sem fog (amúgy 12 év átrohadás elleni garancia, ha jól emlékszem, de ez csak halványan rémlik)
Az új autót teljesen hétköznapi használatra venném extra igények nélkül. Ebben az esetben Te leszel a leginkább megelégedve. Mert én túlságosan maximalista vagyok és még így is elégedett vagyok vele ezért a pénzért :)
Ha mégis a Thalia mellett döntesz, akkor várunk szeretettel a klubban is :))
Figyelj! Menj ki egy márkakereskedőhöz szaglászd körbe az autót, kérj mindenféle szóróanyagokat, olvasd el a neten fellelhető teszteket, majd olvasd el ezt a topicot. Azután dönts. Az én Thalia-m nem rohad. Zörög itt-ott, mint az kiskategóriás autók többsége. És mit jelent a "..baromi szarul vannak összerakva..."? Az igaz, hogy Törökországban gyártják, a Megane II. szedán változata melletti soron. Ott kint is a francia minőségellenőrzés alapján gyártanak. Sok rosszat nem csinálhatnak.
Szia!
Szerintem ha van időd olvasd végig a fórumot, megéri. Én már akkor fedeztem fel, amikor már megvettem az autóm, de valószínűleg nem tántorított volna el korábbi célomtól. Pedig ha elolvasod a hozzászólásaimat én vagyok az egyik abból a bizonyos meghibásodási százalékból. Nekem elég sok bajom volt a kocsival, de úgy tünik javítgatják. Ami a árat, és a felszereltéget illeti szerintem kategóriájában a legjobb, és összeségében nagyon kényelmes autó. Ha kifogod a fennmaradó jó %-ból egyet, akár sok örömöd is lehet benne, de azért próbálj ki más márkákat is, legalább az összehasonlítás kedvéért. A Thali is Renault, de azért nem Scenic! (ez az én szlogenem - korábban Scenicünk volt). Bár ha lecserélem valószínűleg nem választanám mégegyszer, a megbízhatatlansága miatt. Lsd! a korábbi sztoriaimat.
Ami a mende-mondákat illeti
- olyanok terjesztik akiknek soha nem ült benne (pl: korábban vki fapadosnak titulálta, pedig a francia konfort nagyon benne van)
- a német autókat is a török vendégmunkások szerelik össze
- honnan tudják, hogy rohad, mikor a legidősebb Thali sincs 3 éves? (legalább is így tudom)
Ez cak az én saját véleményem!
Sok sikert a választáshoz!
Hol kerül a chiptuning 180+áfába? Bár még csak péntek körül lesz meg a talicska,de erősen foglakoztat engem is a gondolat,hogy majd megcsináltatom.Kicsit körüljártam a témát,és egyenlőre a megalarm tűnik a legszimpibbnek és a legprofibbnak.ők 150-et mondtak.Az angol superchips programjaival dolgoznak,akik elég régóta űzik már ezt az ipart.Ajánlom a figyelmetekbe www.superchips.co.uk oldalt! Elég meggyőzőek az itt bemutatott grafikonok! (65 dci-nél tuning után 88le és 219nm !!!!!)
Nem is lehet sértődés, mert (amint azt már korábban is írtam) az enyém nem matrica terv, csak egy olyan elem amit a matricán -egyéb elemek mellett- esetleg fel lehet használni hozzáértő kezeknek!
Sziasztok !
Most szeretnék venni új autót és nagyon meggyőző a Thalia. DE hallottam róla rossz dolgokat:
"Törökországban gyártják és baromi szarul vannak összerakva és rohadnak."
Hangsúlyozom nincs semmi tapasztalatom a Tháliával csak annyi hogy tetszik. Ezért szertném a véleményeteket kérni róla.
Az új autót teljesen hétköznapi használatra venném extra igények nélkül.
Nemrég írtam, hogy a szerviz szerint a motortérből hallható zörgő hang a generátor szabadonfutócsapágyból jön. Mivel a zörgés egyre erősödött, bejelentkeztem a kőbányai Baumgartnerbe. Az alkatrészt előre megrendelték, este fél hatra elvittem, gondoltam hamar meglesz. Fél nyolckor vitték be a kocsit a műhelybe, aztán hamar kiderült, hogy amit rossznak hittek, az jó, valami más okozza a zörgést. Egész este nézték (a szerviz tízig működik) aztán másnap is. Mindent szétszedtek, ami ilyen hangot adhat, de minden szép és jó. Mikor értementem, nem hallottuk a hangot. A szervizes elmondta, hogy nem cseréltek semmit, javítani sem kellett, egyszerűen szétszedték, majd összerakták a lehetséges hibaforrásokat. Két napig nem volt zörgés, aztán megint előjött. Ugyanúgy, mint korábban, 1700-1800-as fordulatnál kezdődik, aztán megszűnik, majd újrakezdi. Azt hiszem felkeresem a többek által ajánlott fóti szervizt. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baj?