Van egy - előtérrel együtt - 20 nm-es hobby üvegházam. Süllyesztve van a talajba kb 150 cm mélyen. Egy pici vaskályhával tüzeltem benne idáig, de feladta a kályha, úgyhogy kicsit korszerűsítenék. Ha valakinek van valamilyen tapasztalata ezen a téren, szívesen venném a jó ötleteket. Hangsúlyozom, hogy hobbi üvegházról van szó,vagyis a költségkímélő megoldásokra vagyok kiéhezve - a család ugyanis erőteljesen ellenkezik :)
Bontott ablakokból vegyes méretű és vastagságú (főként kb 2-2,5) üvegtábláim vannak. Ne kérdezzetek méreteket, ahány annyi féle, kérésre küldök fotót. Ellenértékkén 15doboz sört tudnék elképzelni. Válogatási lehetőség nincs, mindet el kell vinni!. P.megye
Sziasztok. Új vagyok még itt a fórumon. Órák óta keresgélek a fóliasátor vázának felállításával kapcsolatban, de érdemi infót nem találok. Elnavigálnátok a helyes topicba? Vagy tudna valaki akár itt is rövid felvilágosítást adni ahhoz, hogyan kezdjem el, ha van 10 db 6m12cm hosszú, 4 cm átmérőjű hajlított műanyag csövem, 3 egyenes, és egy darab földem. Előre is kösz a tapasztaltak segítségét.
Nehány egyszerű kérdést én is feltennék az " akva - fóbiával " kapcsolatban.
Láttam a filmet...is...
Mennyibe kerül egy olyan poliészter melegház, plusz a nehány tucat hordó meg a maradék cucc? ( vezeték, motor... )
Gyönyörű volt a filmen az elpusztult, talán fitoftórás paradicsom...
Barátnőm vegetáriánus ( ha teheti ) Elröhögte magát a filmen s azt mondta: Nagyon jó, de én az egész termést halakkal együtt megeszem max. 1 hét alatt...S utána...
S vajon a -20 környékén mi volt a fóliában? Amikor hetekig nap se sütött?
A szomszéd házaspár kiszámolta, az egész cuccot kézalatt, feketemunkával cirka minyimum1 millió forintért tudnák megcsináltatni...
( üvegház, betonmunka, hordók stb... )
Klassz...tényleg takarékos s olcsó...Ebből a pénzből 10 évig vesznek őstermelőktől zöldséget...vegyszermenteset...
Na ennyit a korszakalkotó cuccról...
UI: Evett már valaki novemberi paradicsomot?....hát ritka egy szar...( mondom mindezt mint termelő... ) Nos üdv...
Hagyjátom már azt a akvaponiát a francba ,csak parasztvakítás.
Aki egy kicsit is ért hozzá , láthatja hogy milyen növények vannak nála. Semmilyen melegigényesebb ( paprika , uborka , paradicsom ) nincs, a paradicsom is még a nyárról maradt , félig elpusztulva ,pár őszről maradt sápadt terméssel . A többi is még a tavaszi -nyári ültetésből van amikor még kapott meleget .Semmi sem decemberi , januári kelés , 0-5 fokban nem nől semmi .
Amennyit a halakra költ meg utazott az ivadékért 350 km-t annyiért sokkal több halat adnak a boltban .
Ha figyelemmel kiséred a beszáolókat, láthatod, hogy eddig összesen 1 teljes napig volt szükség fűtésre, pedig Debrecenben elég hidg volt a február.
A fűtés 1Kw fűtőszál, így eddig kb 2m3 gáz fűtőértéke volt szükséges a fűtéshez. Ezen kívűl ketyeg a szivattyú, ami havi szinten egyébként kb 9m3 gáz fűtőrtékének megfelelő energiát fogyaszt, nameg a műszerek még 1-2 m3 gáz egyenérték / hó.
Mindez nem az elfagyás ellen, hanem a legalább +5 C fokos vízőmérséklet tartása érdekében.
Érdekes hogy mostanába még a csapbol is ez folyik ! A lényeg hogy füteni kell különben szétfagy minden. Mármint télen. :) Semmi forradalmit nem látok benne.
Érdeklődnék, hogy tud-e valaki a fórumlakók közül ajánlani üvegház, plexiház készitőt akinél egész évben álló kb 4,5m X 10m X 2m rendelhetnék konyhakerti felhasználásra.
Még szép, hogy sikerült! Sőt, január végén paradicsom és paprika vetés is volt. Sajnálom hogy nem csináltam fényképet... Gyönyörű volt minden, csak egy baj volt az egésszel: a végére szinte alig maradt hely. Vártam nagyon hogy elmenjenek a fagyok, legalább a leandereket kirakhassam...
Igaz, hogy rég írtál ide, de kíváncsi lennék, hogy sikerült-e átteleltetni benne a leandereket és a pálmákat? és hogyan? Szerintem nagyon lehűl hideg éjszakákon. Nekem is ilyen aprócska üvegházam van évek óta, de eddig eszembe sem jutott teleltetésre használni.
Vásároltunk ma a Baumaxban egy Perfekt üvegházat (akciósan, mivel kiárusitják), nem tudtak hozzá összeszerelési rajzot adni - elveszett. Tudna Valaki segíteni?