Halvány fogalma sincs mire való az a tekerő, amit lámpamagasság- állítónak hívnak, főleg a buzukisoké és a táliásoké világítja az eget,előtte a trabantban és a skodában nem volt ilyen, ezért nem ismeri.
A buzukiknak vizont általában csak az egyik szokott új korában az égre világítani
Helló Mindenkinek!
Érdeklődtem én is egy kicsit a környezetemben a chip-tuning ügyében. Egy kis cég vezetője szerint a dci-nél 84 rugóért ÁFA nélkül megcsinálják a műveletet. A gép ekkor a 90 pacis állapotába kerül.-Nem tévedés! Állítólag az általuk használt chip ezt tudja.A memóriában nem marad nyoma a buherának.
most leszek egy éves ezzel a géppel, szerintetek el kell vinni kötelezőre? már nem emlékszem a rönyót meg nem volt időm felhívni. 22 ezren vagyok 15 ezernél cseréltünk olajat:)
másik: van két hibám(?), meg tudnátok nézni, hogy nektek is így van-e, és akkor ez csak alap, vagy csak nálam szar:
(1) az én ülésem folyton hátradől, vagyis nem látványosan, de pár napont mindig csavarok rajt előre és még mindig nem kenődtem fel a kormányra, ebből gondolom, hogy amit én nappal előre tekerek azt valaki éjszaka visszatekeri:)
(2) a lábfűtésnél van egy rácsozott felület középen, ha odarakom a kezemet akkor azt érzem, hogy nem a teljes rács felületen át fúj, hanem csak a felső felénél.
Megtudnátok ezt nézni mihamarabb, mert még pár napom van, hogy gariban megcsináltassam ezeket.
köszi,
ferkó
(ja előbb utóbb én is utalok majd:)) ha diesel-ubi küldenél egy privátot a számlaszámmal az sokat segítene a feledékenységemen:))
Alapvetően egyszerű és nagyon jó kis kocsi a Thali; de csomagtér világítás már az első trabantomban is volt (1974. Tehát valami prücök van!!! (izzó; kontakt)
Hali!
Úgy már jártam, hogy ha az üléstámla mögül akartam kikotorni valamit, akkor a fejem leárnyékolta a fényt, de azért az világított szorgalmasan...
A harmadik féklámpa alatt keresgélj, hacsak nem felszereltség függő ez az "extra", ott kellene lennie, talán csak az izzó égett ki.
Sziasztok!
Kicsit más....
Egy éves múlt a Thalicsom,
és eddig fel sem tűnt...
A csomagtartóban nincs világítás?!
A korai esték miatt tűnt fel, hogy nem látok?
Vagy szemorvos javasolt?
Nincs valami módszer, vagy valami?....
th.
Köszönöm a válaszokat a kérdésemre!
Nekem is közel ezek voltak a véleményeim.
Egyébként volt időm és átnéztem rengeteg hozzászólást (valamint teszteket és cikkeket a neten) és ezek is megerősítettek abban, hogy nem rossz választás a Thalia.
Már kétszer voltam a kereskedőnél és volt szerencsém kipróbálni egyet. Meglehetősen szimpatikus volt a Gk.
Azt hiszem, hogy az új autó vásárlás végeredménye egy RENAULT THALIA lesz !! (és ha minden jól alakul akkor a héten visszamegyek a kereskedésbe és megrendelem) :-)
Mit jelent, hogy leamortizálódott? Összetört, vagy bajai lettek? Ha kibír egy kocsi (megbízhatóan!) 5-7 évet különösebb probléma nélkül, akkor megéri még akkor is, ha 1-2 milkával többe kerül...
Nekem azt mondta egy márkakereskedő (némileg felháborodva), hogy y Renault nem csinál a 65LE-sből 80-ast, akárhogy kéred is. Egyébként akikkel beszéltem a különböző márkakereskedésekben, azok mindig csodálkoztak, hogy miért is akarok egy nyugodt családapáknak szánt autóból lóerőgyárat csinálni. A legokosabb hozzászólás az volt, hogy "..ha erősebbet akar ott a Clio 80LE-se".
Szasztok!
Diesel! Figyusz mán! Amikor először regisztráltattam magam, még nem volt ez a megyeváros tesztkérdés. Hogy kell pótolnom? Újra regisztrációként vagy emilben Neked küldeni!
Tegnap lemosattam az ótót, így most csili-vili. A mezőtúri MOL kútnál, ami automata (most sokan megvetnek ezért, mert a fényezést bántom), de ebben a hideg időben nem volt kedvem nyított kézi automosónál sikálni a verdát.
Az mind1, honnan tudja, de jól tudja. Az illető itimitást, illegalitást vagy valami ilyesmit kért. (mindegy csak a vér follyon) :-) Ebből eredendően, ha rajtunk múlik, névtelen is marad, de biztos lehetsz benne, hogy ezb kompetens információ. Mindenestre megvárom, míg leketyeg a gari. Csak 1 kérdés motoszkál bennem; ha rönyóék művelik a GYÁRI tunningot k.... sok pézér, na akkor elveszik é a garancia ?! És, ha igen, akkor ugyan vajon miért?
Honnét tudod,hogy a motorblokk bírja? A gari persze,hogy elveszne,de bármilyen gond esetén állítólag a szervizcsatlakozón keresztül vissza tudják állítani a gyári értékeket,és nincs nyoma a dolognak,utána pedig újra visszaprogramoznák a magasabb teljesítményt. (megalarm mondta)
A 80-as és a 100-as dCi abban különbözik a 65LE-stől, hogy mindegyikben van töltőlevegő-hűtő (én tudtam rosszul!), a befecskendezési nyomásban (65LE 1300-1400 bar, 100 LE 1600-1700 bar, a befecskendező szelepek bizonyos paramétereiben és a 100 LE-s változtatható geometriájú turbót kap.
A forrás NAGYON megbízható, nem márkakereskedő és nem tesztmagazin. Akkor vajon ki lehet?
Kifelejtetten az előbb hogy a fojtást kizárólag csak a vezérlő elektronikára értettem. A tuning cégek nem véletlenül mondják hogy ez nem tuning a szó szoros értelmében, hanem csak a motor vezérlő elektronikán finomítanak. A mi motorunk csak két adagban kapja a naftát, de nem mindegy hogy a második nagyobb adag a felső holtpont után hány fokkal érkezik.
Törökország? Kit érdekell hogy hol készül!!
A Renault kivitt oda egy komplett gyárat, azon készül a thali. Az ISO náluk is ugyan az mint nálunk vagy a csiga zabálóknál.Hallott már valaki olyat hogy nem veszik az Audi TT-t azért mert a magyarok rakják össze? Annak idején amikor elkezdődött a thalia mo-i forgalmazása, miden más cég (kivéve suzuki)meg volt rettenve hogy milyen olcsón adják. Akkor találták ki, ha azt mondják a törökök rakják össze majd sokan más típust választanak. Rohadni nem fog még sokáig az biztos, mert a sárvédő műanyag és a kerék járatoknál szokott a rozsda elkezdődni. A motor tunighoz csak annyit, a mi dci motorunk annyira alap teljesítményű hogy azt is lehetne mondani hogy fojtva van. Nem véletlenül nem lehet megvenni nagyobb teljesítménnyel. A 100le-s verzió csak az intercooler és a vg.turbóval különbözik. Nincs szó megerősített hengerfejről és dugattyúkról, pedig 50%-os a teljesítmény emelés. Nyakam merem rátenni hogy a 80-as az alap, a mienk kicsit butítva, a 100-as meg kicsit tuningolva van.
Ezekre az infokra adj valami linket, vagy forrást, mert az én nyomozásaim a 65-ös és 80-as motor között csak, mint elektronikai különbségről szolgáltak eredménnyel. Az infóim mind Renault márkakersekedőktől származnak, akik eskü alatt állítják, hogy CSAk elektronikai különbség van a két motor között, tehát NINCS visszahűtő. Szeretnék végre meggyőződni arról, hogy hülyeséget mondtak nekem.
Hi mindenkinek!!!!
Úgy látszik én kezdem a napot:-)))
65LE moci:8szelep+turbó
80LE moci:8szelep+visszahűtő+turbó
100LE moci:16szelep+visszahűtő+változó geometriáju turbó
Az elektronikus belepiszkálásról nincs infóm, de biztos, hogy belenyúlnak(többszöri befecskendezés,megnövelt nyomás stb)
Nekem elég ez a 65nyihaha Magyarországon nincsenek távolságok(utak állapota/vadbarom sofőrök aránya igen magas), hogy kihasználhatnék egy erössebb motort, ha meg külföldre megyek és ismeretlen helyen visz utam nem sietek látni akarom a tájat.
Üdv mindenkinek
Nagya
Pseudo off:
Volt egyszer egy nagyon jól használható 130 lovas traktor; a piacon kezdett lemaradni a 160 ló igényű eszközök megjelelnése miatt>>> nosza gyári MOTOR TUNING>>> azóta váltócsere a típusnál évente!
On:
A kis gép "erejével", nyomatékával most is elégedett vagyok; a nagyobb végsebességhez nagyobb fordulat (vagy másik váltóáttétel) kellene; minek akkor a chip -chip tuning??
Az is igaz, hogy nekem a 130-140 utazónak pályán is elég; tartósan nem vállalnék 180 körüli tempót!