“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Ezek nem hozzászólások. Cset. Mindenféléről, ömlesztve, ezerféle témát felvetve, egyiket sem kibeszélve. Van itt csülökpörkölt, hajléktalan, László Petra, cukinyuszi virágockával... minden... és semmi... Jó nagy katyvasz...
Ha szépen megkérlek, akkor megtennéd, hogy nem provokálsz senkit, és a bregyogós és kutykuruttyus dumádat megtartod a femis topiknak? Van neked szerintem elég mondanivalód a témával kapcsolatban is.
Nagyon nem akartak tenni értük semmit, akkor, mikor az utcán fagyhattak meg. Most, hogy a kormány a hajléktalanokat nem engedi megfagyni az utcán és védett szállást, ételt, meleget biztosít nekik, most minden libsi tele jótékonykodási lázzal. Én nagyon sok ilyen jótékonykodást láttam, ahol a jótékonykodó a bejövő pénzekből milliomos lett.