A macis kép kerete úgy készült, hoyg először lefestettem sötétkék matt akrilfestékkel. Én amúgy szinte csak Marabut használok (Kőbányán van egy jó kis bolt, ahol minden szín van, és olcsóbb. A Margit krt-on vettem struktúrpasztát, fehéret. Ebből rákentem egy szivacsra, amit rányomogattam, ettől van olyan "hóesős" hatása. Utána pedig fehér levegőre keményedő anyagból megcsináltam a kispárnát, és formára hajtottam. Utána meg hobbiragasztóval felragasztottam.
Remélem érthető voltam:-)))
Én is keresgéltem már "a" lakkot, járkáltam mindenféle barkácsáruházakat, nem mertem kipróbálni egyet sem, rengeteg féle lakk volt. Aztán következett itthon némi lakásfelújítás, férjem többek között néhány küszöböt is kijavított és ehhez "aqualakkot" használt. Na és ez éppen olyan, mint a dekupázs lakk!
Ez sem kétfillér, de még mindig töredéke a hobbylakknak. (most nem emlékszem pontosan, talán literes doboz lehetett 2-3000 ft)
Sziasztok!
Korán reggel megnéztem az új munkákat, meg mindent amit felraktatok. Nagyon-nagyon szépek! :-)) Már nem emlékszem kinél láttam egy macit valami kék mégnemismeremhogyankészül keretben. De különleges volt. Tehát hogyan készül (később megnézem kié)?
Találtatok-e már valamit a drága decopage fedőlakk helyett, amivel kiváltható? Karácsony előtt készülünk a suliban egy "karácsonyi alkotóház"-ra. És kicsit sok a gyerek a drága lakkhoz. A ragasztóhoz már megtaláltam a helyettest, és jobban funkcionál mint a drága dekupázs ragasztó.A gipszkeretre pedig hétvégén sima sulis temperával alkottak a gyermekeim...(alatta volt egy tempera-diszperzites alapozás) és nagyon jó lett.
Hétvégén egy kis madárházat alkottam a szekrény tetején lévő faágaimra. Tudom javasolni (bár a spec. hópasztát még nem próbáltam.)a sima spray műhót, karácsonyi gipszképre is próbáltam meg a madárházra is. Nagyon jól működik!
dekupáltam egy cserepet :-) végre.
hát, az akrilan lakkot meg vagy nem jól fújtam, vagy nem vagyok tőle hasra esve. elfolyt, foltos lett :-((((( 2 cserepem bánja. nem elég szerintetek, ha belülről fújom le/ki?
teki:tudom milyen a vodkásüveg köszi!
De ha gyüjtöd nekem pár napig,hétig az is jó és akkor egyben elhoznám.Ha így jó!
sakkmatt:a selyemfestésnek csak úgy nekiestem.A Művészboltban vettem selymet(Qrva drágán)de próbáld ki szerintem sima selymen is jó lehet.
Festék is a legegyszerűbb fajta kell.
piglet! klasszak a műveid, szépek nagyon! a szalvikból már kinéztem egy párat. less be az oldalamra, hogy van e ami tetszik neked az én szalviaim közül, és csereberélünk!
Beleolvasgattam a topicba, megnézegettem, amiket csináltatok. Szépek:-)))
Felraktam én is egy pár munkámat. Ezek még leginkább csak a képek, de ígérem igyekszem az egyéb - nem lapos tárgyak - lefotózásával is.
Nekem is lenne szalvétám cserealapnak, azokat is felrakom.
igen vannak üvegeim ( presszóból ), már sakkmattal megbeszéltem egy talit, de nem jött össze, jöv hét?? hárman is összefuthatunk!
küldjek képet, hogy milyen a vodkás üveg?
nagyon szépeket alkotsz, mindenféle téren. szépen végignéztem minden albumodat, gratula !
a selyemfestés, huuu, nagyon klassz ! milyen selyemre dolgoztál ? én most szeretnék bevásárolni festéket, selymet. tudsz nekem tanácsot adni ?
Köszi a dicsit.
Nem nehéz dekupálni az üveget,ugyanolyan mintha cserép lenne mondjuk.Csak a festés volt gond.A zöld üveget vagy 4-5x át kellett alapozni.Zabálta a festéket.De ha fehérre csináljátok jobb.
A kagylós kép alapszíne a Liánból származó akril eredeti színe,tudod amiről azt mondtam hogy gyönyörűek,de borzasztó vele dolgozni.Soha többet.
Borostyános szalvétám sajna már nincs sok és még szeretnék belőle valamit.De ilyet lehet néha Tescoban is venni.Ha látok majd veszek még.
Tényleg az üvegfestős topiba láttam,hogy van sok vodkás meg hasonló üveged és adnál belőle(nektek van presszótok ugye?)szóval,ha sok van belőle,vagy gyűlik még és nincs hova rakni és átveszem minden mennyiségben.Évek óta minden alapanyagot gyűjtök!Ne tudd meg mi van itt!Kicsit kiborítom ezzel a páromat,de nekem ez a "káros"szenvedélyem.
Súsájn:Kicsit ráhibáztál.Egyszer voltam egy kiállításon.A helyi művészeti kör rendezte de azóta nincs sok időm odajárni meg igazi nagy képeket alkotni.És az már nagyon költséges hobbi.Egy kép többezer forintnyi festéket megzabál.Majd nyugdíjas koromban bepótolom.
A falfestést a barátnőm találta ki,én meg megcsináltam.Hát ennyi.
Sziasztok,
Vadcic mindenhez nagy gratula. Kedvencem a kék pillangós cserép és a Várakozás c. képed. És az a falfestés:-)) Szóval ámultam és bámultam.
Szoktál kiállítani?
Vadcic!
klasszak az új munkáid!
mivel lakkozod a gipszet?
olyan borostyános szalvétádból van még cserélni valód? cserélsz velem?
annak a kagylós képnek nagyon klassz a színe! hogy csináltad?
hú ezek az üvegek is!! szépek! én még nem próbáltam üveget kupálni! nehéz?
Szia Tekiteknos! Látom, épp jókor lestem be ide :), úgyhogy már föl is tettelek a decoupage.lap.hu-ra.
További jó munkát mindenkinek, én most tényleg főként babázom (utólag is köszönöm mindenkinek a gratulációkat!), de azért néha olvaslak Titeket.
giny