Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

boszi70 Creative Commons License 2003.12.21 0 0 5620
Ciao!

Possiamo parlare anche in italiano (bocsi!), de ezért magyarul írok inkább neked, hogy a többiek is értsék. Már én is gondoltam arra, hogy nem kímélem a kicsikém és a legközelebbi olasz útra mellőzzük a céges autót, és megfűzöm a főnököt, hogy inkább vessük be a Thalit. (Bár akkor nekem kellene vezetni?) Csak féltem, hogy mi van akkor ha megadja magát, de úgy látszik készségesek a taljánok, és talán értenek is hozzá!?
Hazaértél?

Előzmény: settithalia (5617)
Gyap Creative Commons License 2003.12.20 0 0 5619
Üdv Mindenkinek!

Túl vagyunk a 15000-es átvizsgáláson!
Szervíz: Késésem ellenére nagyon udvariasak és segítő készek! Nem vittem a papírokat, nem gond bevésik ha legközelebb arra járok. Kocsi átvizsgálása kb 1 óra a szerelő lelkiismeretesen vizsgálja az autót! Szórakozottságom határtalan mivolta miatt mert nem írtam fel papírra azt a kevés hibát amivel találkozom, a bediktált 3 problémából egyet sikerült megjavítani! Igaz a kopogás amit hallunk a jobb kerék környékéről a próba körön nem mutatkozik / Murphy szakadj meg/ így a hátsó ajtó gyengén záródását máskor beállítjuk, rohantam tovább 4000,- Ft-al megkönnyebbült pénztárcával!
Igaz ha nem kellett volna rohannom akkor bizony vissza mentünk volna és átnézték volna és az ajtót is beállították volna / felajánlották / csak sajnos egész nap késésben voltam és mivel ezek nem komoly gondok tényleg én is úgy gondoltam legközelebb utána járunk!

Balesetmentes Thalicskázást Mindenkinek!

Üdv: Gyapi

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5618
Sziasztok!

Ismét szeretnék valamit kérni Tőletek:
Korábban szó volt a plakátról, amivel az új tagokat invitálnánk. Mivel december 29-én Xiklának köszönhetően tárgyalni fogok a Renault Hungáriával, még karácsony előtt el kellene készítenem a plakátot.
A szövegi részével vannak gondok. Az lenne a kérésem, hogy picit próbáljatok meg segíteni, hogy mit írjunk rá. Ötleteiteket a szokásos helyre küldhetitek: paradoxx@paradoxx.hu

Előre is köszönöm.

diesel

settithalia Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5617
Ciao tutti!

15.454 km van benne éppen ma. Májusi vétel. Nemsokára , ha megyek haza Mo-ra akkor 16454 körül lesz. Apropó ma megvettem a téli óvszert a thalira. Végül is Semperit Wintergrip lett belőle. Nagyon jó áron. Szinte ingyért, 316 Euró és egy Agip kútnál szerelték fel Gallarátéban (Varese). Nagyon gyorsan cselekedtek. A következő befektetés majd tavasszal alufelnik. Kipróbáltam az autó pályán 150 km/ó nincs különösebben erősebb hangja. A többi majd elválik, ha havazik és fagy. De itt még híre hamva sincs. A Monte Rosa bezzeg havas. De csak maradjon ott a hó.

Ci vediamo domani.
Üdv. settithalia

Előzmény: boszi70 (5610)
FIFTY Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5616
Üdv!

Aki úton van, az időnként helyzetbe kerül - sajnos. Az ABS nagyon jó lehet, de a jégen nem állít meg az sem; de véd a kipördülés ellen.
Ha lesz egy kis időd nézesd meg a a kerekek centírozását; egy ekkora ütés már okozhat elállítódást.

Előzmény: Methália (5614)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5615
Sziasztok!

Megjött az első levonás a számlára a postai befizetés miatt... (150 HUF/6 db csekkes átutalás). (Nem az összeg nagysága miatt mondom.)

Kérném azt a pár embert, aki még nem fizette be és készül rá, az banki átutalással tegye. Köszönöm.

diesel

Methália Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5614
Hi!
Kedves Dízel Uberalles!
Tagdíjat 12.-n elröptettem.

Ma majdnem összetörtem Bumbit. Jégpálya hopp..., de megúsztam, megfogott egy járdaszegély, 90 fokban mentem neki mindkét első kerékkel, kb 10 km/órával. De jó annak, akinek van ABS-e!!!!

A csúszásmentes utak legyenek Veletek!!!

tefi Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5613
Kaptatok karácsonyi üdvözlőlapot a kereskedéstől, ahol vettétek a gépet ?
Én kaptam a R. Nyitraitól /Pécs/.
Kellemes gesztus nem ?
boszi70 Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5612
Szia!
Nyilván az RH-nál is karácsonyi a hangulat, mert nekem is -az egyébként garanciális autómnál- engedélyezték a szervó szivattyú cserétjét. Jelenleg a nagy operációt hajtják végre rajta. Remélem túléli!
Szerintetek ez a hiba összefüggésben lehet a motor egyenletlen működésével? Mert a héten megint vacakolni kezdett és a fogyasztása is felugrott (majdnem üres a tank, és 380 km-t tett meg!)
Előzmény: Ká Pé (5608)
Páter Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5611
Sziasztok !

Szerettem volna karácsonyra Thalia tulajdonossá válni, de egyre inkább úgy néz ki, hiába szereztem be az alkalomhoz illő nagyságú karácsonyfát. A kocsi kisérő papírjait, egy másik Thalicskáéval összekeverték, így aztán még várnom kell, mert az idegen autó adataival ugyebár nincs törzskönyv. Az már csak hab a tortán, hogy állítólag a másik Thaliát már forgalomba is helyezték (persze az én leendő kocsim adataival) és ez is bonyolítja a helyzetet.
Azért még reménykedem, hogy nem a húsvéti nyúl hozza majd az ajándékautót.

boszi70 Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5610
Ciao!
Hány km van az autódba? Nekem kb 4.000-nél úgyszint cserélték, és ez sem oldotta meg a problémát, és utána kezdődtek a nagyobb bajok. Remélem neked ezzel megoldódik a problémád.
Előzmény: settithalia (5600)
zsuga666 Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5609

Über és Mindenki !

Mindegy, hogy belülről-kívülre
Vagy kívülről rája
200 db matricának
45 000 az ára.
+ Áfa

Hmmm?!

Ká Pé Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5608
Szervusztok Thaliasok!

Korábban írtam egy hibajelenségről: „gyorsításkor a környezetvédelmi lámpa villog …”.
4-5 tankolás után a gyenge üzemanyag kizárva, ezért kimentem a szervizbe.
Első körben elektromos gondra gyanakodtak – takarítás, gyertya csere stb. következett.
Mivel a probléma továbbra sem szűnt meg. Ma benzin befecskendező fúvóka csere jön.
(1 év 4 hónap után)
Kellemesen érintett így karácsony előtt, hogy a Renault Hungária magára vállalta az anyag és a munkadíjat is. A kicsike 2002. augusztusi, még egy év volt a gari. Kérdés nélkül, … csak szóltak, hogy méltányossági alapon… Hát nem lehet szeretni a Renault-ot? ;-)))

Üdvözlet mindenkinek! KáPé

iMre Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5607
Hello Fifty!
Egyes orszagokban -pl. Romania- a Thaliat Clio Symbol-nak hivjak, a hagyomanyos Cliot pedig Clio Bicorp-nak, viszont mindketton csak annyit ir, hogy Clio. Igy jelenik meg az en automon is ... igaz, egy kicsit frusztralt vagyok, de nem azert mert nem igazi Clio-m van hanem mert nem Mercedes :).
Nem en voltam mult heten az Auchan parkolojaban.
Előzmény: FIFTY (5601)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5606
Tagdíj:

atesz, Methália, DCI befizette. Köszi :)

Domain:

circum értesített, hogy a thaliaklub.hu regisztrációja megindult, 2 hetes türelmi idő után használatba vehetjük.

diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.19 0 0 5605
Ez volt az első, hogy megnéztem a kép forrását :)))
Előzmény: Laja73 (5593)
aplad Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5604
Bocs, már fárad az agyam,nem autóval, hanem autót!!
pferco Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5603
autos szégyentábla, amúgy kedven topikom, de most ez bemart:(
f
Előzmény: wiccy (5585)
aplad Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5602
Üdv mindenkinek!
Holnaptól téli szüneten leszek,mivel a munkahelyemen internetezek,igy január 5-ig nem olvasom a fórumot,ezúton kívánok mindenkinek Békés Karácsonyi ünnepet és Boldog Új Évet problémamentes autóval!
FIFTY Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5601
Üdv!

Ha már itt tartunk, nekem is lenne egy ki - kicsoda kérdésem.
Múlt vasárnap a kerepesi Auchan parkoLÓ-jában fél napot dekkolt a kicsikém egy frusztrált kolléga verdája mellet. Az illlető "Clió" feliratra cserélte a kocsi FARÁN lévő Thalia feliratot! Ugye NEM közülünk való volt?

Előzmény: Alexfux (5599)
settithalia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5600
Üdv Mindenkinek

Az ígéretet az olasz szervíz betartotta. 14.00-kor már vártak, pedig volt éppen elég dolguk. Rövid papírügyintézés, papírok fénymásolása és az adatok felvitele után (nem volt Thalia legördülő menü a számítógépben így Clio lett és a megjegyzés rovatba gépelték be a Thalia-t) jött a szerelő és már vitte is a boncasztalra az autót. Kiszerelte az érzékelőt és 45 perc után készen is volt. Ez idő alatt kávét és üdítőt kínáltak majd megnéztem a téligumi felhozatalt és az árakat. Egy kissé borsos volt. Kleber 175/65 R14 114 Euro a többi még feljebb volt. Szóval nem itt lesz az a hely ahol megveszem a téli óvszert. A munka végeztével kérdeztem tartozom-e valamivel, a válasz niente. Nagyon udvarias társaság. Az egy éves szervízt is már megbeszéltem velük elvállalják. Azóta minden ok indul és egy kicsit csendesebb is lett.

Remélem most már minden rendben lesz. December 28 magasságában startolok Mo-ra. Remélem hómentes utam lesz.

Üdv. settithalia

Előzmény: settithalia (5496)
Alexfux Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5599
MELYIKŐTÖK VILLOGOTT LE AZ M1-ESEN KOMÁROMNÁL 150-NÉL ELŐZÉS KÖZBEN!!??
Azt nézem, hogy valaki levillog. NA mondok, akkor edukációs jelleggel 150-ről a szabályos 130-ra lassítok és megelőzöm azt a kb. tíz kameont, had nyugodjon meg a sporttárs mögöttem. Így is lett, majd udvariasan félreálltam és akkor láttam, hogy egy Thalicska száguldozik el mellettem. Utánaeredtem, de nagyon siethetett, mert 170-ig tolta a szemét a kisautójának. Azután lemaradtam, mert az 1.6-os Zafira nem versenytársa a 1.4-es 16 szelepes Thalia-nak.
takacsr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5598
Hi,

Szeintem nem is volt az a faszi olyan hülye! Ez nem versenykocsituning. Elképzelhető ugyanis az a szitu,hogy a tuning a motor kímélését is szolgálja.Ugyanis a tuning után a nyomaték minden fordulaton megnő,tehát elvileg kisebb fordulaton is használhatod majd a mocit.Országúton persze mindegy,ott mindig 5-ben mész.Én sem azért tuningoltatnék,hogy utána mindig nyomjam neki mint az állat,hanem hogy élvezzem a többletet,ha arra szükség van.

Előzmény: nádithalicska (5597)
nádithalicska Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5597
Helló Mindenki!
Tekintettel a fórumon elhangzottakra,mindjárt melbe is nyomtam a fickót azzal a kérdéssel,hogy "na és meddig bírja a moci???"
Természetesen jött a.....hát,....meg...,szóval tulajdonképpen még csak annyi a tapasztalat hogy működik. .. Én nem biztos hogy igényt tartanék ezután a + lóerőre. A fickó megjegyezte,hogy ..hát nem arra való a tuning hogy myomjuk mint süket az ólajtót!Csak akkor ha "szituációba" keveredünk!?
Ennyit a chippelésről!
Előzmény: diesel_uberalles (5589)
takacsr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5596
Hi,

A megalarmmal beszéltem,úgyanúgy ahogy a superchips angolban ők is 1 év ill.30000 mérföld garanciát adnak a dologra.A csippelés után van egy heted arra,hogy teszteld a javulást,és ha nem nyerte el a tetszésedet,a munkadíj levonása után visszakapod a pénzedet.150-be kerül a áfásan a mutatvány.Egyébként a superchips állítólag a világon az elsők között van a chiptuningolásban,a megalarm az ő programjaikat forgalmazza.A superchips a forgalombahozatal előtt sokáig teszteli a kocsikat,próbapadon ill.az utcán is.Szerintük a motort tuti nem károsítja különösebben a dolog,mivel a motorokat szerkezetileg 50-70-100% -al túlméretezik.A dolog alapjaiban a turbónyomás megnövelésére épül,(több levegő-több elégethető nafta-több teljesítmény)ehhez igazítják aztán hozzá a befecskendezési adatokat.Számomra szimpatikus a dolog,majd meglátjuk.

Előzmény: zsuga666 (5595)
zsuga666 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5595
Félreértődtem! A "CSIPES" társaság garijára gondoltam. Vállalják é azt a rizikót, hogy a több Le-s motor szétzuhan, ha használják? Vagymi
Előzmény: takacsr (5594)
takacsr Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5594
A gari elméleti szinten persze,hogy elveszik.De gondolom te sem rohannál a szervizbe,hogy elmondhassad nekik,hogy megcsippelték a kocsidat.Ha a gari alatt valami elromlana a gépen pl.fék,ablakemelő stb.a szerviz tuti nem a motort vizslatná előtte,hogy meg lett -e babrálva.Más kérdés,ha a motorral lenne gond.De akkor még mindig ott lenne a lehetőség a szervizbe menetel előtt a gyári értékek visszaállítására.
Holnap veszem át a gépet szombathelyen !!!
A csippelést egyelőre halasztom,jó lenne látni 1-2 gépet amik a csipp után vagy 100e km elmentek!
Más kérdés,hogy ilyent Magyarországon úgysem találsz,mivel ez a motor még ölég új!
Előzmény: zsuga666 (5591)
Laja73 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5593
Az általad készített honlapról van, melegen ajánlom:)
Előzmény: diesel_uberalles (5592)
diesel_uberalles Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5592
garancia? na nekem olyanom nincs már...

Laja73: mutass még ilyen képeket :))))

Előzmény: zsuga666 (5591)
zsuga666 Creative Commons License 2003.12.18 0 0 5591

Csacsoghatunk még 1 csomót az ápgrédről ameddig aszem ellát, DE ?mi van a garanciával???!!!!!
Előzmény: diesel_uberalles (5589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!