Bár nem tudom szabadföldi növényeknél hogy van,de nekem pl.az első mangogyökereztetésem is igy volt.kihajtott minden ág,nött is kicsit,majd utána gyökér hiján egyik naprol a másikra kipusztult.Sokszor ezek a fás növények,magábol a fás rész erejéből hajtanak hajtást.
A kávé savanyú talajt igényel és lehetőleg mészmentes öntözővizet.Amióta áttültetted kezdte rosszul érezni magát.A gyökere is elég kényes,az áttültetés során
gyakran sérül.Nézdd meg a gyökereit és lehet ,hogy jobb lenne finoman lefejteni a
földet és friss savanyú talajba áttültetni és csak lágy vizzel öntözni.Azt nyilván tudod,hogy melegigényes.Túlöntözni sem szabad és ezekből már láthatod,hogy nem
Van egy kávécserjénk. Nyáron vettük a páromnak, de én gondozom. Sajnos nem jól. Nagyon sok egyéb növényem van, különlegesebbek is -tehát nem vagyok kezdő-, de ez valamiért nem szeret. Én meg nagyon szeretném megmenteni. Mikor megvettük, átültettem, sima általános földbe, láttam a kávészemeket, amiből kikelt, nagyon szépek voltak. Aztán kinn volt a nyugati teraszon, de egy idő után már ott sem nézett ki jól, azóta csak rosszabbodott. Elvesztette a sötétzöld fényes színét, most egyre halványabb, van, ami elsárgul, lehullik, van ami barnás foltos, mintha gombás is lenne. De ami a legrosszabb, hogy a levelek nem peckesen állnak, hanem lelógnak, egyre csúnyább az egész, látszik, hogy szenved. Olvastam itt és máshol is, hogy "könnyen kezelhető, nagy szobanövény lesz, egy titka van, a savanyú tápoldat". Na, hát ezt megkapta, most mit csináljak vele?
Nem a kókuszvíz a lényeg , hanem a vastag rostos héj. Abból táplálkozik amikor csírázik. Amit a B,,axban árulnak , terem , ha áttudod ültetni úgy , hogy közben a gyökerei nem törnek el , és van 20-25 éved kivárni!:))
Na és az amelyikben még van kókuszvíz? Úgy olvastam hogy az még úgymond csíraképes... Lehet kapni amúgy már cserepes kókuszpálmát kis kókusszal a tövén. Az terem?
A boltokban kaphato általában nem,mert kiszárad ut közben.
Néha azonban pl. a Szlovák uti gyömölcsösnél van egész kokuszdio,burokkal együtt(egy honapja még volt,bár elég borsos áron)az jo esetben ha nem fázott meg kb.8-9 honap alatt de kicsirázhat.
Egy újabb kérdés vetődött fel bennem. :) A boltokban kapható kókuszdió, alkalmas arra hogy majdan termő képes kókuszpálmát neveljek belőle? Valakinek van tapasztalata ezügyben?
Nektek is ilyen keservesen indult meg az avokádó? Már vagy 2 hónapja a földben van, úgy ahogy olvastam hogy lennie kell ( heggyel lefele és az 1/3-a kint van a földből) és még csak egy pici csirát sem látok rajta. A mag viszont nem rohadt el, mert ép, nem puha, és nincs szaga. Valaki járt már így? :)
Valahol olvastam erről, hogy ez egy nagy átverés, a neten is sok helyen élő növénynek hirdetik. Amúgy nem sokat értek hozzá. Ha gondolod, kérdezz rá a Milyen növény topikban, ott vannak profik, akik meg tudják mondani, hogy egy csipkeharaszt-féle kibírja-e élve a kiszáradást. Szerintem nem.
Nekem volt. Nem tudom, hogy élt-e akkor, de én nagyon hamar sikerült tönkrevágjam. Az egész bepenészedett. Igaz, akkor még nem tudtam, hogy csak mondjuk egy hétig szabad zölden tartani, utána megint ki kell szárítani és így a végtelen ciklusba. De azért be kell valljam, annyira nem volt egy szépség.
most az idei friss tavaszi kelések még a vetési talajukban vannak,kint vannak a régi üvegházban amit gyakorlatilag alig fütünk.5-10 fok van benne és....épek egészségesek....még.
Az biztos, hogy MÁR elpusztíthatatlan. :) Ha jól tudom, ez egy elpusztult csipkeharaszt, ami vizet felszívva kizöldül, és a kapillárishatás miatt kiegyenesedik. De nem kel életre.
Sajnos nem igazán tudom mit kéne tenni, ilyen hamar azért nem szokott becsődölni, esetleg gombaölővel kezelés hátha segít vagy lehet hogy míg kicsi, melegebb világosabb helyre kéne állítani, nekem most 20 fok fölött van tartva és stagnál.
elkezdett száradni a szoban forgó licsi magonc levele. 3 levele van ebből az egyik lassan de biztosan feketedik és szárad. Küzdjek érte vagy hagyjam mert reménytelen?
egyelőre egy hűvös13-15 fokos helységben van, sajnos nem eléggé világos.
Hello! Ismeri valaki a pomelo nevű gyümölcsöt?Múltkor egy gyümölcskiállításon szereztem, voltak benne magok, de nem olyanok, mint a narancsnak vagy citromnak, hanem csak pici lapos valamik.Ezek lehetnének normális esetben is a magjai?Mert akkor megpróbálnám elültetni őket.
Ezt keresed? Jeriko rózsáját mindenki ismeri. Ez a növény elpusztíthatatlan, még ha az ember nem locsolja is. A fényes zöld szín minden szoba dísze. Tisztítja a levegőt, amiért dohányzók nagyon kedvelik. Na és ahonnan megrendelheted: http://www.bonprix.hu/bh/offer.htm?cat=5.14.397.1.2.1&pr=24425