Pénteken felhívtam a CP-t, hogy mi a helyzet ... a kapcsolattartóm már nem dolgozik ott, az utódja (nekem október óta a harmadik) meg azt mondta, hogy igen, hívják be az embereket szerződést kötni, de ez elég lassan megy, viszont ha már bejöttem a képbe, akkor adott egy időpontot köv. péntekre (11-e). Na, majd akkor kikérdezem őket, hogy mi is ez a rengeteg csúszás, miközben azt mondták, hogy sem az időjárás, sem az engedélyek késése nem hátráltatja a munkákat.
Most nem küldök új képeket, mert az elmúlt héten tényleg semmi változás nem történt :(
Sziasztok új lakók!
Már sok kép összegyűlt, de ha van valami szép, szívesen fogadjuk. Úgy írta Nőgyógyász, hogy már hívják be az embereket a D épületi szerződésekkel kapcsolatban. Kreko várom a beszámolót! Hét végén fent lesznek a képek. Ha már ilyen sokan vagyunk, nem lenne jó egy topic-találkozó?
Néhány napja bukkantam rá erre a fórumra, és látom, hogy mindnyájan hasonló cipőben járunk. Én is leendő CP-s vagyok, a D épületben vettem lakást (sajnos).
Az utóbbi időben már azon gondolkodom, hogy visszakérem a befizetett 10% + foglalót, ugyanis a szerződés aláírásával rengeteget késnek, és hülyének nézik az embert. Az építkezés szerintem az elmúlt két hétben egy tapodtat sem haladt. A héten jártam arra, és egy teremtett lélek sem volt ott a két daru kivételével, amit lengetett a szél.
Ti nem gondolkodtatok még azon, hogy mit lehetne tenni az ügyintézés meggyorsítása érdekében?
Szintén egy leendő CP lakó vagyok. Örülök, hogy rátok találtam.
Egyébként az E épület A lépcsőházában leszünk, ha minden úgy alakul. Szintén a parkoló + tároló szerződés aláírását várjuk, de most legalább infókat is tudok róla, mert egy jó ideje már nem hívtam őket.
Tetszenek a képek. Nekem is van pár, ha kell valamelyikőtöknek szóljatok.
Nekem nem azzal van a bajom, hogy most előre kell a számla, nálam ez a természetes. Nekem azzal volt a bajom, hogy átutaltam nekik, s utána küldték a számlát. Az átutalásos számlát nem előre szokás (kell) kiállítani? A számla alapján utal az ember, nem? (Nem vagyok pénzügyes.)
az teljesen normalis hogy elore adnak valamirol szamlat mivel egy szamla nem igazolja a teljesitest is ha nincs rajta. Tehat egy szamla onmagaban nem igazol penzmozgast. Azszem valahogy igy mondta nekem a penzugyes kis felesegem.
Felhívott a CP, hogy milyen dátummal állítsák ki a számlát a Bank felé a részletről (ami hitelből megy már)... Most gondba vannak, mert eddig utólag küldték a számlát (ami úgye pénzügyileg...), most meg előre kell... Egyébként meg: honnan tudjam?
Ja aszonta apu hogy a tarolok sorszama nem stimmel az alapitookiraton levo sorszammal. Vagy valami ilyesmi. Szoval a lenyeg hogy valamiert meeg at kell sorszamozniuk a tarolokat ja es amiatt nem tudok szerzodni menni. Majd hetfon meselek hogy mi volt.
S mit mondtak? Azt, hogy a tároló szerződését még nem tudják aláíratni? Na, nézd meg a lakásod alaprajzát, meg a -1. szintet, aztán írjál...
Lassan tényleg eljutok odáig, ha ezeket előre tudom... De még ott tartok, hogy nem az építkezés sebességén izgulok (bár nyomhatnák gyorsabban), hanem az adminisztráció bénaságain. És hülyének néznek (néha) mindket.
Van egy-két gondolatom, majd a következő hülyeségüknél előadom nektek.
szucsati: hat beszaras. Most hivtak fel 1-2 oraval azelott hogy elindultam volna hogy NE menjek szerzodest alairni. De toled mar 2 napja tudom hogy be fogok szopni. Es be is szoptam hat ez kiraly. Na mind1 mondtam faszikamnak hogy azert e TERVDOKSIT bemegyek megnezni. Kivancsi vagyok mi az aktualis verzio. Ja meg azt nem is mondtam neki hogy arrol is szeretnem oket megkerdezni hogy hogyan alakitjak at az alairt alaprajzom. Meeg jo hogy egyaltalan ideszoltak.
Ha bemész, rákérdezhetnél, hogy mikor akarnak készen lenni a falakkal.
Bár a csajoktól kár bármit is megkérdezni!!!FOGALMATLANOK! - ezt is megmondhatod nekik. Mutasd meg a topicot, olvasgassák!
Szerintem ez nem túl jó reklám nekik. Fel kellene hívni a figyelmet erre.
Ja, és mikor lehet a változtatásokról és választásról beszélni???
Azt mondtam, hogy fel kell hívnom őket. Telefonon meg sem próbáltam elmagyarázni melyik falakról van szó, de ha ma neked nem derül ki ezzel kapcsolatban semmi sem, akkor jövő héten biztos bemegyek.
Új képek a hétvégén... Köszönet Nőgyógyásznak.
A társtopikokban már elrettentő példaként emlegetik a Centrál Parkot ... én meg vágyakozva olvasom, hogy pl. a Madarász házak építése már kb. a negyedik emeletnél tart.
Már írtam korábban, hogy nekem 10%-(10%-10%)-..., a többi ugyanaz. S nekem a 3. 10% is már hitelből megy, ezt fogják most napokon belül levonni (remélem).
A garázsra tényleg alá lehet írni a végleges szerződést, de a tárolóra még nem. Akinek mindkettő van, annak egyszerre intézik (majd).
Ma szóltam, hogy hitelból vonhatják a hátralévő 10%-omat, majd a fejleményekről beszámolok.
alakul a lakasom. Ahhoz kepest hogy eredetileg az eloszerzodes szerint en a 8. emeleten vettem a lakast a szerzodesalairasra mar csak 7. emelet lett belole, aztan most meg ez az 1 ablak minusz. Alakulnak a dolgok. Remelem tobbet mar nem nagyon fogjak masszirozni.
Még jó, hogy nem az ablak helyére tették az ajtót :-) De ez tényleg kiszúrás. Te az alaprajz ismeretében írtad alá a szerződést. Az előszerződésnél meg hagyján, egyszerűbben lehet elállni, de végszerződésnél már húzósabb. Egyébként is azért vette meg az ember mert kell neki a lakás és tetszik. A homlokfal megváltoztatása nem engedélyköteles? Tulajdonképpen miért is kötöttünk szerződést kétoldalúan?
Nem. A mienk annyiban kulonbozik az E-C-2-4 -tol hogy csak 5,6 m2 -es erkely van es nem 14m2. Vagyis az eszaki falon nekunk nincs erkely.
Azt varialtak, hogy a nappalibol is most nyilik ajto az erkelyre. Itt erdetileg nem volt ajto. Nos ez nem is lenne baj. Ha megnezed a nappalinak azon a "regi" rajzon van egy sarka az erkely felol ahol van egy ablak az utca feloli falban, meg az erkely feloli falban is. Na a sarokbvan ezt az erkely feloli ablakot szedtek ki.
A berendezett rajzon ez a sarok amibe egy fotelt raktak. Pedig nekem tok tetszett ez a 2 ablak a sarokban arrol nem is beszelve hogy ugy lett volna esely hogy az erkelynek ez a belso sarka is vilagosabb lett volna. Igy meg teljesen raarnyekol az epulet ugye amikor delelott sut a nap.
Az erkelyajto az jo otlet. Azon meg csodalkoztam hogy eredetileg miert nem volt. Itt az abra:
Az E-C-2-4-t néztem meg az Ujotthonon (a CP honlapja nem megy), de ez csak úgy lehet, hogy egy szobából két helyen lehet kimenni az erkélyre. Jól gondolom?