“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Férfiként ennek az általad mutatott kultúrának nincs rám hatása, ez választás kérdése. Ez a vágyvfantáziák bekorlátozása és egyensematikussá tétele, pontosan, mint a divatipar által kreált szépségeszmény, mely koronként változik, de mindig úgy van összerakva, hogy egészében teljesíthetetlen elvárásokat ró ez emberekre.
Tudom ám hogy megvezettek.... Amikor az asszony azt mondja a, hogy vezessek én péntek este - útban vidéki nagypapához, mert hogy én jobban, meg biztonságosabban vezetek, valójában szunyókálni szeretne.....
Nem tudod figyelmen kívül hagyni a direkt provokálókat ? Legalábbis akik sértegetni akarnak . Mert néha kifejezetten egy-egy provokatív beirka tud elindítani valamit . (szerintem Dospapa nem sértegetős ... itt ... máshol meg nemtom' .... birom az öregurat na ) .
Na figyelj. Sokan azért írnak, hogy a másik embert sértegessék, kigúnyolják, rágalmazzák. A cyberbulying egyik eszköze ez. Ezzel a másikat uralni akarják és elhallgattatni. Erre jó az x!! A bántalmazóknak az okoz kielégülést, ha a másik reagál. Akkor provokálják. És vége-hossza nincs a személyeskedésnek. Így tették tönkre a feminista topikot is. Ezért, ha nem vesznek róluk tudomást, az a legjobb megoldás. És bizony a saját tapasztalatom, hogy bár végtelen türelemmel és derűvel vagyok megáldva, mégis az ilyen személyeskedő trágár írásokat mikor olvastam, olyan volt mintha valami undorító féreg mászott volna rám!