kaland: a karácsonyi etapokon eltünt a fűtőhűtő panel bal oldaláról a világítás, már ekkor rossz érzésem volt (13-án mult el a gari:( ).
be is mentem a renault molnárhoz szegeden, persze csak 5-én lesz majd szervíz, azért rákérdeztem, mennyi lenne kb az izzócsere, erre aszondi hogy 3500 vagy fölötte, mert az egész közép elejét le kell szedni.
hát én ezt qrvára nem hiszem el, mert a közepe egyben van az egész elejével. meg hát gondoltam majd alulról kibányászom, ennyire nem lehet stupid a renó tervező.
Mire azonban elindultam vissza pestre: visszajött a világítás:)))))))))))) hatott a hangos anyázás (a rönót az árakért és a tervezésért a kocsit pedig azért szidtam, mert nem tudott gari alatt elromlani). most jó:)
Megy még lejjebb, ha utánakötöd 1 kameonnak. :-)
Az amiben gerinctámasz van, pár 100 000-el többe van. Ebben nincs. Lehet kapni külön deréktámaszt, girinctámoszos üléshuzatot, etc.
Fog, de csak akkor, ha továbbra is csak 80 -90 között sündörögsz. Félő azonban,hogy a bejáratási ciklus letelte után élvezettel fogod taposni a jobb szélső pedált!
Már 1200 km-nél tartok! Első fogyasztásom 4,3 lett. (90% országút,max 80-90 km/h) Elsőre nem rossz,de remélem megy még lejjebb is. Minden szuper csak az üléstámla tarthatná 1 kicsit jobban is a hátamat.Hosszabb út után kicsit fáj bent a hátam.Nincs benne gerinctámasz?
Mint itt mindannyian, én is egy elégedett Thalia tulajdonos vagyok. Nem bántam meg, hogy másfél éve emellett a tipus mellett voksoltam. Szerintem ez az autó bír a legjobb ár/érték aránnyal a piacon. Nincs is semmi bajom vele.
Egy apró dolog azonban rettenetesen hiányzik belőle, és ez az ablaktörlőn az utántőrlés kapcsoló.
1.6 Dynamique-om van és kicsit bosszant, hogy ezt nem tudja. (Vagy csak az enyém?)
Ti hogy vagytok vele? Van megoldás?
ja értem, én csak a felszereltséget néztem
nem is gondoltam, hogy a prestige-ben van széria klíma, amikor az expressionban nincs
de még így is 200ezer a diffi, bár nyilván az akciók nincsenek benne a listában
Ja, és rosszul számoltál, mert ez 2,8 milla, 16 szelepes, és van benne klíma... Sose akarjál klímátlant venni, extra klímával, mert úgy persze, hogy többe kerül...
Az enyim limitált széria Alizé, de úgy tűnik, 1-1-ben megfelel a mostani Prestige-nek (1,4 16V). Ez csak 250k-val lett drágább, pedig akkor húdejajdeóriásihihhetetlenakcijóban vettük, ha jól emlékszem...
Ha már megint előjött az olajszint téma meg szeretném kérdezni, hogy a 8V-nél ha kevés az olaj kijelzi-e a műszerfalon, vagy jobb időnként ellenőrizni. 7500-nél kell-e már aggódni Bár egy kedves márkatárs jelezte, hogy bizony egy ismerősőnél rendesen ette az olajat a Thaliaja.
Ha nem jelentkeznék hamarabb, akkor mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
Szia Laja!
Valóban szépen kiírja az olajszintet, de úgy vagyok vele, hogy láttam már sok ilyen digitális kütyüt meghibásodni és a maga fizikai valóságában megtapasztalható, nívópálcával mért érték a legmegbízhatóbb. Januárban majd beviszem a szervizbe és megkérdezem, hogy a szárán tudnak e hosszabbítani?
Sziasztok!
Én most már Megane-s vagyok, de a Renault-nál Thaliaval kezdtem, és nem bántam meg!!
A lényeg : maradt a Thaliaból egy külön rászabott 11 db-s szivacsos belsejű üléshuzat (Audikban használt kárpit-anyagból). A Zollmár Kft-nél készült. Ha valakit érdekel, fel tudok tenni képet is a fórumra.
16V-nek nagyon rossz helyen van a pálcája ebből a szempontból, ezért is van megoldva elektromosan, gyújtás előtt kiírja neked, hogy Oil OK
Azért ezt a 8V-be is betehették volna
Gratula a karácsonyi kocsikához:)
Az elektromos ablakemelő gyújtás nélkül alapeseten nem kell, hogy működjön. Jobb is így, például a feltörést nem könnyíti meg az, hogy egy apró lyukon/résen valamit bedugva szépen leengedje az ablakot.
Az automatikus visszazáródás szintúgy nincs benne nekem sem, de a szervíz be tudja kapcsolni
Az eredeti Renault- tartók mindegyike "lyukas"; ebben a likban helyezkedik el a speciális kulccsal(adják a cucchoz) tekerhető csavar; amivel fel lehet szorítani a tetőre!
Sziasztok!
Van egy 1.4 16V-es Thalia Prestigem. Akinek ilyen van, légyszi árulja el, hogy a nívópálcát hogyan lehet kioperálni a helyéről. Látom a pálca sárga kis végét, de a kezemmel nem érem el. Van akinek sikerült már ez a mutatvány?
Egy nappal karácsony előtt végre átvehettem SanTha Lia-t Prestige 1,4 8V. Még ismerkedünk egymással és eddig mindössze 250 km-t töltöttünk el egymás társaságában. Lehet, hogy én értelmeztem rosszul a kezelési útmutatót, de nem kéne az elektromos ablakemelőknek gyújtás nélkül is működniük? Az ajtózár automatikus visszazáródása sincs a Thalicskám agyába programozva. Amúgy minden oké eddig!
HI!
Már kétszer "lenyelte" a válaszomat a ........?
Nem kell fúrni!!!!!!!!
A keresztléceken jelölve van melyik az első, melyik a hátsó.
A kocsin is van jelölés, ha kinyitod az ajtókat a kereten vany egy-egy ráheggesztett "dudor" >> ide kell felszerelni a cuccot!!
Az enyimé pressziós kivitel+extrák=3.320.000.-
Úgy vélem baromi jól vettem. :-)))))
"tetőcsomagtartót hogyan kell feltenni, ugye nem kell fúrni?"
Nevadulj +. Már miért kellene?!