Korábban olvastam, hogy valaki tb-ügyben írt, most nekem is előfordult vele egy problémám. A Carte Vitale igénylésénél tőlem is kérték a születési anyakönyvi kivonatot, de azt mondták, hogy csak hiteles francia fordítással fogadják el... Jobb ötlet híjján a strasbourgi magyar konzulátushoz fordultam (itt élek), de azok elküldtek a problémaval a párizsihoz. Azoknál megcsinálnák a hiteles fordítást, csak felmerült bennem a kérdés, hogy biztos nem lehet itt ezt valahol Strasbourgban megoldani? Nem szívesen postázgatom a kivonatomat, hátha elkeveredik a postán :(
Ha valakinek van ilyen tapasztalata, előre köszönöm a reagálását :))
Valoban van ilyen kàrtya, France Telecom International vagy Europe néven fut, ha jol tudom, 5 és 10 euros vàltozata is van, én 10 eurosat hasznàltam. Utcai telefonfülkébôl és fix telefonokrol is hasznàlhato, utobbi esetben lényegesen többet lehet beszélni vele. Van egy 30 centes kapcsolàsi dij, illetve egy, a beszélgetés hosszàtol függô dij is. A 3089-es szàmot kell tàrcsàzni, a tovàbbiakat az automata elmondja: a virtuàlis telefonkàrtyàn lévô tizjegyû kod, kettôskereszt, telefonszàm, kettôskereszt.
A Franciaországból való hazatelefonálásban szeretnék segítséget kérni Tőletek. Párom kint dolgozik és ugyebár a magyar szolgáltatókon keresztüli telefonálgatás igencsak drága. Mivel neki ott nincs lakcíme, ezért nem tud venni ottani szolgáltatónál kártyát (ha jól tudom). Én évekkel ezelőtt hónapokig voltam Olaszországban és ott volt olyan lehetőség, hogy trafikban lehetett vásárolni egy kártyát x euróért. Volt rajta egy kód, amit be kellett ütni a telefonba és a káryán lévő összeg erejéig lehetett telefonálni elég sokat. Létezik itt ilyen lehetőség? Vagy esetleg lenne más tippetek a kevésbé költséges telefonálásra. Sajna laptop nincs nála, ezért az internetes telefonálás sem megoldott.
Tapasztalatom szerint az ottani magyar lányok foglaltak.;)Arra is láttam példát,hogy valaki kivitte oda barátnőjét és két év múlva a század másik magyarjához ment férjhez.:))
Intézni netet csak vezetékes telefon megléte után tudsz és kellenek hozzá az általad felsorolt papírok.
Olyan wifit keress aminek a nevében benne van a public vagy free.
Nekem neuf(most már sfr néven fut) csomagom van.Az sfr wifi public-nál kérik a felhasználónevet és a jelszót.A név nálam a vezetékes telefonom száma.Már nem emlékszem,hogy ezt én adtam volna meg vagy alapból ezt kaptam mint felhasználónév.A jelszó pedig saját találmány.:)
Mivel elég sok helyre ez a jelszavam így nem fogom megadni neked,hogy tudjál netezni.
Egy ideje Franciaországban dolgozom,és neten tudom a családommaltartani a kapcsolatot.Sajnos áthelyeztek egy másik szállásra ahol nincs központilag net.Wifin tudnék netezni de egy jelszót sem ismerek.A segítségeteket szeretném kérni abban,hogy hogy tudnék beköttetni netet,mik a feltételek,mert sajnos a nyelvet nem beszélem.Kell állandó lakcím,számla stb?Nem tudom létezik e olyan megoldás ami ezeket "kikerülni",mert azt hogy állandó lakcímemként igazolják a szállót arra kevés esélyt látok.Az internetes kávézók pedig drágák,és bizontalanok.
Beszélik,hogy jelszóval lehetne netezni az sfr,vagy a free wifin és a netgearon is. Ez is egy megoldás lenne,tud esetleg valamelyikőtök jelszót valamelyikhez?Ha igen elküldené privátba?Nagon hálás lennék!
Nem, nem. Ezek még "szélsôbbek " lehetnek gondolom...Èn annak idején a Front National egyik megmozdulàsàra mentem el, mert sok mindennel egyet értettem, amiket Le Pen mondogatni szokott volt. De még nagyon fiatal voltam akkor. Ma màr nem érdekel az egész.
Kösz majd egyszer erôt veszek magamon és kipròbàlom. De nekem sem passziòm az informatika (hasonlòan Alpesisashoz), sokszor sajnàlom a fàradtsàgot az ùjitàsokkal valò bajlòdàsokra.
Remélem òvatosan vezetsz, h ne gàzold el az erdei àllatokat ! Szàmomra borzalmas làtni az elgàzolt kutyàkat, macskàkat, sündisznòkat (rengeteg !) és mòkusokat is. :( Erre mifelénk is vannak. En is talàlkoztam màr vezetés közben ôzekkel. :) De mindig ugy vezetek, h megtudjak àllni, ha szükséges. Alltam màr meg egy sündisznò miatt is, amely az uton ment àt. :)
:D:D! Altalàban azok szoktak igy beszélni, akik még nem laktak huzamosabb ideig arabok szomszédsàgàban. Na nem egy-két arabròl beszélek (nekem is van egy algériai ismerôsöm fr. feleséggel, egy màsik, az algériai nô fr. férjjel, de ezek egyike sem lakik arab tömbben); hanem amikor sokan, egész lakòtömbökben csak afrikaiak laknak, akkor nagyon sok türelemre van szükség. Kérdés, h kinél meddig megy el a tolerancia hatàra ?
Egy pàr hònapig laktam Meaux-ban (Dép. 77) egy lakòtelepen. A szomszéd hàztömbökben (csak egy kanàlis vàlasztotta el az én negyedemtôl) kizàròlag afrikai népség lakott (ha volt is ott euròpai valamikor, az mind elmenekült). Hàt tudod, este màr nem mert senki arra menni - de még nappal is, pl. az én hàztömböm mögött a kocsiparkolòban, amikor meglàtogatott egy baràtnôm, amint megàllt a kocsijàval, két oldalròl kiràntottàk az ajtajàt és kikaptàk belôle a kézitàskàjàt. Az ilyen esetek mindennaposak voltak. Az ô hàzaik körül szemét lerakodò helyek voltak, sajàt szememmel làttam amint az üres mûanyag dobozok, poharak röpködtek kifelé az ablakokon. Egyszer be is mentem oda (baràtnômmel, aki szeretett volna megtalàlni valamit ellopott tàskàjànak tartalmàbòl): a postalàdàk összetörve, tûznyomok; a lift vizeletszagù; a folyosòkon nem volt làmpa, az ajtòk is toldozott-foltozottak, töröttek voltak...stb.
Nem tudom, h te meg tudnàl-e maradni ilyen helyen ?
OK! Tolerancia, de az elveimrôl, emberi méltòsàgomròl nem vagyok hajlandò lemondani !
Mikor otthon éltem és a neten munkát kerestem két város cégeinek nem küldtem el a CV-met.Párizs és Marseille.:)Fiatal koromban 5 évig Marseille közelében éltem.Akkor nagyon megutáltam azt a várost.Lakóinak köszönhetően.:)
Franciában sajnos mindenhol ott vannak az arabok,négerek.Olyan helyekre kell költözni ahol erős a szélsőjobb.Elzász,Bretagne,Baszkföld.
Elzászban elég gyakran sörözgetek a helyi szélsőjobb párt tagjaival,szimpatizánsaival.Úgy vannak a bevándorlókkal,ha már jön akkor fehér,keresztény jöjjön és dolgozzon is.
Hm... mi is bevandorlok vagyunk ugyebar... Ha huzamosabb ideig Fr.o.ban akarsz elni, szerintem a leheto leghamarabb le kene errol a hozzaallasrol szokni... Svsz.
De jo neked, mi igaz h Parizs mellett elunk, de gyakran jartunk a Deli Alpokba, foleg gyerekunk szuletese elott. Most epp azon gondolkozunk h Svajcba kene koltozni hogy hegy is legyen, de erdekes melo is.
Normàlis gépem van, francia billentyûzettel. Még én sem csinàltam meg azt a manipulàciòt, amit az egyik nick magyaràz itt lejjebb, egyszerûen fölhasznàlom a fr. ékezeteket. Van é, à, (igaz, h forditott irànyù az ékezet) és lehet csinàlni ö-t , ò-t, még ì-t is, csak hoszu ü-t és ö-t nem...