Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5740
Szia Laja!
Melyik kereskedés volt?
Előzmény: Laja73 (5739)
Laja73 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5739
Sziasztok, itt egy 8 szelepes

Árengedmény: nálam is megvolt a 200 mínusz, sőt, a kereskedő mondta, hogy mikor menjek ahhoz, hogy az engedményes ár legyen érvényben. Ezek biztos RH akciók, csak azt is el tudom képzelni, hogy egyes viszonteladók ezt szépen elhallgatják.
Fogyasztás: kezdem én is azt hinni, hogy az üzemanyag a ludas! Vagy máskülönben hogyan lehetséges, hogy a Szerémi úti MOL-nál mindig 8 alatt vagyok (legutóbb 7,6), aztán Határ út, OMW, és egyből 8,25. Most meg egy újpesti OMW, és megint nem sokkal lesz több 7,6-nál.
Természetesen ez mind Budapesti használat.

Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5738
Szia!

Amennyire lehet én a 4-est kerülöm. Volt egy pár rossz tapasztalatom, főleg a kamionosokkal, inkább másfelé megyek. Időben ugyanannyi, egy része autópálya, de nem fizetek, aztán egy kicsit forgalmasabb út, de nem vészes, majd a végén egy néptelen út, gyakorlatilag autóval sem találkozom, 120 körül lehet nyugodtan menni.
A klubba? naná :) Azonnal :)Már így is félig tagnak érzem magam, miután végigrágtam magam az egész topicon, és kiolvastam az egész Thalias WEB-lapot :)CASCO-t fizetsz: ha igen mennyit?
Nekem a Kangoo-ra 12.000,- 100.000,-ezres önrésszel, ill.10 %-al. Elvileg a Thalia csak kevesebb lehetne. Egyébként minden a Kangoo eladásán múlik. Kiakartam menni már ma megnézni közelebbről, de nem vették fel a telefont, szerintem csak 5-én nyitnak. Addig már csak kibírom :)

Előzmény: diesel_uberalles (5737)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5737
Szia!

Ezek szerint a 4-es út Neked is ismerős :)) Fogyasztás vidékre remek (100-110 km/h, svájcisapka, néha odavágva 4,7 L/100 km).
Szóval azt hiszem ez nem gond. A városi fogyit megint nem fogom tudni megmondani, mert Tiszaújvárosba kell mennem... :) Úgyhogy éjjel szerintem mondok egy autópályás fogyasztást is :))
A gyorsulás így sem rossz, de hogy őszinte legyek, szerintem hiányolni fogod a 80 lovat... Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lehet meglepni a jónépet egy gyorsulással :)) Piros lámpánál csak a reflex segít, de ha belendült, akkor gyorsul. Előzgetni lehet vele a 4-esen kiválóan, nem kell visszakapcsolni sem.

Nagyjából ennyi, a döntés a Tiéd :) Remélem a klub is egy szempont :))))

Előzmény: Apooca (5726)
Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5736
Takacsr: Az tényleg elég kedvezményes ár volt. Itt ha a felét elengedik, akkor jó, de szerintem ha használtat beszámítanak, akkor még annyit sem, az a kedvezmény...
virgoncz023: Igen, közben én is elolvastam. Csak egy dolgot nem értek. A vám meg ugye májustól lesz kevesebb. Akkor addig ez is az is? Aranyos...
Jó hogy minden kereskedőnek van WEB oldala, de egy ünnepi nyitvatartást azt luxus lenne kitenni :( .
OFF
Nem tud valaki a Kangoomra egy vevőt ? :)
ON
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5735
Elolvastam a rendelkezést, ha jól látom az 1,4-es thalia esetén 90ezer, 1,6-osnál 150ezer a reg. díj.
Előzmény: Apooca (5732)
takacsr Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5734
Aha,elég kedvező volt. 1.5 dci prestige (klima)volt 2.915000 ebből szombathelyen a baumgartnernél szó nélkül engedtek 200-at.Más renault kereskedőknél ilyen nem volt. tehát 2.715.000 + 170 abs 60 metál ez kb 2950.000.
Eredetileg peu-t akartam,mivel eddig azok voltak,és nem csalódtam bennük,de nem akarták beszámítani a 13 éves 405-ömet vagy csak szar áron (400) itt viszont 600-ért bevették,és a hitel sem lett emiatt drágább.(sok helyen csinálják igy) 950 hitel van rajta Renault-Credit 3 évre 9,2% THM nem rossz! Tehát ezzel a felszereltséggel a konkurencia (206,c3 hdi,fiesta tdci stb) 3-4-500 al több lett volna.Na ennyiért én már elnézegetem a thaliga kicsit bumfordi hátulját (már bocsánat).Az üzembehelyezési díj felét elengedték. Tehát az ár-érték arány és egyéb tényezők is mellette szóltak.
Előzmény: Apooca (5728)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5733
Idéntől belép a regisztrációs dij az új kocsiknál. Ha csatlakozunk az EU-ba, akkor ugyebár az EU-s autók vámmentesek lesznek, ezért többek között ezt fogja az új sarc kiváltani. Ez kb. annyi lesz, mint a vám.
Ezen kívul az átírási illeték is 13-ról 15 Ft-ra emelkedik ccm-enként.
Előzmény: virgoncz023 (5729)
Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5732
Regisztrációs adó, megtaláltam. Sajnos linket nem tudok, mert nem müködik, de innen letöltheted.
http://complex.hu/fontos.php?aev=2003&ane=4
Regisztrációs adó személygépkocsikra.
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5731
Köszi, utánanézek (bár ahogy látom a magyarkozlony.hu-n nincs keresési lehetőség! :-(
Az egyik Renault kereskedéstől én meg azt az infot kaptam, hogy jan-tól a thalia prima még kedvezőbb feltételekkel lesz kapható, amely akció áprilisig fog tartani. Remélem nem fognak menet közben árat emelni :-((
Előzmény: Apooca (5730)
Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5730
Az egyik autókereskedésben nyomtak az orrom alá egy Magyr Közlönyt. Asszem környezetvédelmi hozzájárulás címszó. Ez persze független az egyéb Ft romlásból, meg más egyébből adódó esetleges áremelésen. Ez egy újabb adó, ami állítólag az EU miatt van, és gondolom a kereskedések ránk hárítják az összeget.
Előzmény: virgoncz023 (5729)
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5729
Hello! Ez a febr. 1. utáni áremelés tuti? Honnan zármazik az info? Komolyan érdekelne, mert most állok új gk. vásárlás előtt! Köszi!
Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5728
Takacsr:Olvastam, hogy elég kedvező feltételekkel vetted. Ez mit jelent pontosan, mennyit engedtek? Mennyiért kaptad, ABS-el? +üzembehelyezés, stb.
takacsr Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5727
Sziasztok,

BÚÉK mindenkinek!
Egyenlőre csak felárért kapsz abs-t meg oldallufikat,ráadásul nem is olcsón.Én csak abs-t kértem,de az is 170 volt.abs+oldallégzsák (csak együtt kérhető) 240 vagy 250 már nem emlékszem pontosan.Asszem az idei kötelező abs még az eu-ban sem lefutott meccs! Van egy pár központi Eu direktíva pl. co2 csökkentésre,meg biztonság növelésre,amiket a gyártók szövetsége még nem írt alá.Asszem ezek között van a kötelező abs is.Szerintem ha bevezetik,az abs akkor sem lesz ingyenes,legfeljebb olcsóbb. A 65 lovas thalicska nem megy rosszul,de szerintem az 1,9-es 80lovas kangoo simán lenyomja. Ha negyobb (gyári)teljesítményt akarsz,várj augusztusig,akkortól állítólag megkapja a thalicska is a 80 lovas mocit!

Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5726
Vizs: Köszi, ezek szerint ebbe is csak felárért lesz rendelhető az ABS + oldallufi :(. Egy másik nem Renault márkakereskedésben azt mondták, hogy május 1 után csal ABS-es új autókat lehet Mo-on üzembehelyezni. Február 1- től viszont emelkedik az új autók ára, 1500 kcm-ig 140.000,- Ft-al, fölötte 400.000,- Ft-al :(
Diesel: Nem nevezném meg a többi esélyes típust, nem akarok ebbe a jó kis Thalias topicba márkavitát csempészni, az biztos, hogy dieselben nemigen van konkurenciája. Mivel viszont én is sokat járok vidékre ( milyen véletlen, éppen Szolnok alá, Tószegre :) )így nemigen hanyagolható el a fogyasztása. Viszont az is tény, hogy az én kocsimmal 46.000 km után még nem volt gondom a motorral. Szívem szerint el sem adnám, de sajnos lakáscseréhez kellene a pénz, és egyszerübb a kocsiból kivenni pénzt, mint lakáshitelt felvenni. :( Én Budakalászra hordtam ki a kocsim, ott nem volt még problémám a szervízzel, igaz gondom sem volt nagy. Ha normálisan állnak a Kangoom beszámításához, ill. nem is beszámítani kéne, hanem eladniuk :), akkor biztos a Thalia. Még nem próbáltam ki, egy dolog érdekel, a gyorsulása, de erről nem írtál rosszat. A Kangoom 80 LE-s, és nagyon megy, a Thalia 68, de könyebb, elvileg kb. egyformán kéne menniük, de remélem Budakalászon van tesztautójuk. Jövő héten meglátogatom Őket.
Mégegy. Persze, sok függ attól, mit tankolsz bele, de azért elmondom, Shell kivételével, mindenfajta kútnál tankoltam már, és mégis teljesen egyenletes teljesítményt nyújt a kocsi. Én az M5 felé járok a telekre, 140-150-el teszem meg az autópályás szakaszt, és utána is lakott területen kívül olyan 110 átlagban, a fogyasztásom mégsem ment soha 6l fölé...
Köszönöm a válaszokat, Cascora, ha írnátok valamit még. Elöre is köszi.
pferco Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5725
nálam muxik, főleg ha előtte nagyobb sebességnél spricceltem, akkor a sebesség kiszívja a viz végét a csőböl és mire a kis pöccentésre elindulna kifele a víz addigra törölt is már egyet.

ferco

Előzmény: Ádám77 (5723)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5724
Szia!

Thaliat vegyél :) Nekem is kezd megjavulni, újabban a 4,7 literes fogyasztás játszik, a városira most nem tudok semmit mondani.
Két dologra figyelj azonban, itt hibáztam, és innen eredtek a gondok:

- üzemanyag minősége (a márkanév ellenére bármi lehet)
- szervíz (ha visszanézed, akkor azt hiszem látszik, hogy hol jártam és mit tapasztaltam.)

Alapvetően felhoztam volna a lakásba a kocsit, csak nem elég széles a lépcsőház és a fordulókban elakadtam volna :))
Amúgy Szolnokon szilvesztereztem, most is innen írok. Itt nem volt választásom. Ha máshova állok, akkor nem látom az autót (2-3 utcával arrébb). Tehát még ez volt a jobbik eset...

Üdv:

diesel

Előzmény: Apooca (5718)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5723
Köszi, de ez nálam úgy működik, hogy akármilyen kicsit is húzom meg a kart, a szivattyú azonnal elindul. Igazából ezt szeretném elkerülni. De azért koszonöm a tippet :)
Előzmény: pferco (5722)
pferco Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5722
ilyen van a taliban is: ha az ablakmosó funkciót csak "kicsit" nyomod meg, akkor nem spriccel és nem nyom 3 törlést csak egyet.
ferco
Előzmény: Ádám77 (5716)
vizs Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5721
Apooca!

Az új limitált széria neve: Azur.

A mostani, légkondi nélküli Thalia helyett szerettünk volna venni egy légkondisat. November elején mentünk a kereskedőhöz, de ekkor már csak a raktáron lévő néhány száz Prestige közül lehetett volna választani, mi viszont ABS-t és oldallégzsákot is szeretnénk, ilyen felszereltségű darab azonban nem volt. Megnyugtattak, hogy rövidesen kijön a Prestige helyett az új széria. Ez az Azur, amiben a Prestigéhez hasonlóan benne van a légkondi. Állítólag expression szint+légkondi+speciális üléshuzat. Az üléshuzat színe más lesz, mint a Prestige kékje.

circum Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5720
Én az Örs Vezér tere körül szilvesztereztem, az Árkád mögötti panelok egyikében, és szerencsére nem kapott semmi ilyesmit a kocsi, de ott elég jó kis petárdák röpködtek az ablakokból (szemre úgy 30-40 méterre), szóval, simán átlőtték volna az egész parkolót. Viszont legalább a magas emeletekről tették ezt, és hál' istennek felfelé és a park felé, úgyhogy azért nekik volt valamennyi józanságuk...
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5719
Köszi Circum, ki fogom próbálni.
Előzmény: circum (5717)
Apooca Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5718
Sziasztok Boldug Új esztendőt mindenkinek.

Úgy látszik ez a világítás a fűtésszabályzónál Típushiba a Renault-nál. Nekem egy Kangoo 1.9 dTi-m van, ugyanez a jelenség volt, még garancián belül cserélték. Éppen cserélném az autóm, az egyik esélyes a Thalia 1,5 DCi lett volna, de diesel_uberalles és még pár topictárs rossz tapasztalata után kicsit kezd elmenni a kedvem.. :o( . Nekem a dTi-vel semmi gondom nem volt, ilyen apróságok kivételével, 5-6 liter között fogyaszt a kocsi. Kíváncsi leszek mit ajánlanak érte a Renaultnál. Próbáltam magam átrágni a hozzászólásokon, de átsiklottam pár dolog felett. Pl. nem emlékszem a Cascora, mennyi kb. a Casco egy 1,5 dci-re?
diesel_uberalles: ha jól emlékszem Te is békáson laksz, Én ilyenkor szilveszter környékén mindig a lehető legmesszebb állok minden ablaktól, mert akkora állatok vannak.. Még jó, hogy nem égő karácsonyfát kaptál a kocsidra. mert olyat is láttam kirepülni :(. Olvastam valami új akciórol itt Thalia ügyben, tud valaki valami pontosat, milyen felszereltség lesz benne?

circum Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5717
Ja, ilyen van a Thaliába' is! Felülről kell finoman hozzáérni, úgy, hogy ne kattanjon, és akkor nem kell kikapcsolni. :-p

Addig örülj, amíg ennyi zavar a kocsiban. :))

Mindenkinek bújjék a malaca!!!

Előzmény: Ádám77 (5716)
Ádám77 Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5716
Arra gondolsz, hogy az utántörlés mi?
Némely márkánál - Opel, Ford, de lehet hogy a Renault-nál is- van olyan megoldás, hogy csak hozzáérsz az ablakörlő kapcsolójához és töröl egyet, nem kell ki-be kapcsolgatni, hosszú távon nem romlik el feleslgesen a kapcsolód.
Szerintem nagyon praktikus.
Lehet hogy a Clioban benne is van?
Akkor az is elképzelhető, hogy egy az egyben át lehet tenni a Thaliába.
Előzmény: Laja73 (5708)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5715
Sziasztok!

Fűtés panel világítása ügyében:
pár hétig az ütlegelés (finoman és nőiesen), majd a csere következik. Nekem azt hiszem ez még gari alatt megvolt.

Más:
Az új évet mindjárt azzal kezdték egyesek, hogy csillagszórókat dobtak Dénesre. Csókoltatom őket.
(Már megértem, hogy miért nem adnak nekem fegyverviselési engedélyt :)

Ennél boldogabb és jobb kezdetű új évet kívánok mindenkinek :)

FIFTY Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5714
Bársonyos ébredést Mindenkinek!

Nekem igazán erőt adóan indúlt az év; 11-kor ültem kocsiba; s a csaknem néptelen úton az első körfogalomba érve hárman udvariaskodtunk egymással. Két Thaliás és egy Cliós! BUÉK mégegyszer Minden Márkatársnak!

Pferco! Az Általad említett fényhiány már nálam is előjött egyszer; a hűtőfűtő gomb gyöngéd megütögetésével a probléma orvosolható volt. Szívesen fujnék rá egy kis kontaktlétyót, de fogalmam sincs hol a bibis rész!!!!!

Előzmény: pferco (5707)
tefi Creative Commons License 2004.01.01 0 0 5713
Nem tudtam kihagyni, hogy én legyek az első hozzászóló az új évben.
Mégegyszer:
B U É K.
rema.com Creative Commons License 2003.12.31 0 0 5712
Boldog új évet minden márkatársnak:))

Üdv:rema.com

tiborc01 Creative Commons License 2003.12.31 0 0 5711

BUÉK !!!

Balesetmentes közlekedést kivánok és sok sikert.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!