Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
(a belpolitikával kapcsolatosan ezzel együtt az óvatossági javaslatomat fenntartom, majd kitapasztaljuk, mi merre hány méter ebben. Sasolnak a sokpajzsosok, egyelőre én óvatosságpárti vagyok)
Mindenkitől higgadtságot és visszafogottságot kérek, vitakultúrában, a belpolos témákat lehetőleg csak felszínesen érintsük, mert most úgy éreztem, hogy erősen rezgett a léc, és nem biztos, hogy legközelebb is visszajön a topik ( én már ettől az 5-6 órától is kezdtem depresszióba esni, hogy akkor nekem már megint nem lesz hová írnom). Másik ilyet nyitni meg ennek az esetleges bukása után szerintem lényegében lehetetlen lenne.
Legalább megmutathatná a vicces fideszes dumát, hogy fényesen meg lehet élni belőle. Jól bebizonyítaná nekünk, hogy akkojisz idaza vahaan, az ország szárnyall, a nyugdíjak fele meg untig elég! ;P Plusz azok a váróhelyek, amiket nagylelkűen meghagy nektek azzal, hogy magán-eü-be megy*.
* Mint szinte minden magyar ismerősöm... Csak akkor kiknek jár tb-re minden?
Jó, hát az alap, hogy a barátok és a rokonok is. :) És nem is számolhatom bele, mert az megfizethetetlen, minden másra ott a MasterCard (bár nekem visáim vannak).
Azt ki is felejtettem, hogy ezen felül rendszeresen költök el Mo-n több ezer eurókat a német jövedelmemből, mivel Mo-n bevételem ugyebár egyáltalán nincs. :) A cég is inaktív, de azért szociális/eü. lófaszt meg kamarai tagdíjat kell fizessek.
Szóval én vagyok a jóságos külföldi nagynénikéd, Béla! :) Ha adsz címet, küldök használt ruhát meg konzerveket is.
Az IMF kérte, hogy ezt vegyék ki belőle. Egyébként anno Mo-n is feltétel volt. Nem tudom, hogy azóta kié a föld, azé-e, aki megműveli vagy azé, aki a földalapú támogatást felveszi rá. ;P
Azért e két pont következménye elég rosszul jelentkezne a demográfiai statisztikákban is: még jobban fogyna a magyar. Meg hát a szavazópolgárok is támogatják a fideszt, törvénymódosítás nélkül nem lehet csak a szocik nyugdíjait visszavágni a felére, amúgy is ezzel lehetne az esélyegyenlőség sérülése miatt mindenféle fórumon perszövetségben fellépni. Az ilyen húzással járó népszerűségvesztést már nem is említve, ami minden politikus legszörnyűbb rémálma lenne.
Szóval Béla kedélyes kis jövőképe a nyugdíjak felére történő visszavágásáról nem találkozik a pártérdekekkel. Szerencsére.
És végül poénból nézzük meg a te érvelésed alapján, hogy mikor volt a minimum, ha a második Gyurcsány-kormánytól az ötödik Orbán-kormányig (csak 2023. szept. 1-jéig) nézzük a görbéket, akkor sajnos a minimum az első Gyurcsány-kormánynak kedvez, mert ők jóval alacsonyabb összeggel adták át önmaguknak a gyeplőt. ;P
Hülyeségeket én is tudok ám állítani.
A valódi kérdés az, hogy miért van az, hogy a 2009-es ~95k USD körüli értéket miért nem tudták tartósan elérni azóta se, ha állítólag visszafizették a ballibbantak által felhalmozott államadósságot? Mibe került a nemzetnek ez a "visszafizetés"?
Mert én azt értem, hogy az előzőleg felvett IMF hitelt visszafizették, de az új (belföldi?) hitelek valóban kedvezőbb helyzetet teremtettek-e, ha a puszta számokat nézzük??
És mivel a tegnap berakott egyik görbén az is látszik, hogy még mindig vannak külföldi hiteleink: ezeket illetően kiknek tartozunk? Az IMF -- remélem! -- nincs köztük, de akkor kik lehetnek azok a hitelezők? Jobb hitelezők tutira, mint az IMF?
Úgy látszik, hogy te csak képeket tudsz már értelmezni!
HORN-KORMÁNY
ELSŐ ORBÁN-KORMÁNY
Tehát nem akkor volt a "minimum"... Hanem 2000 szeptemberében, de "2002 tavaszára" szépen visszavitték a Horntól kapott fölé is... Kétségtelen, hogy viszont azóta se sikerült visszatérni a 30k USD szintjére.
Gyors fejszámolással a 2 millió 200ezer össznyugdíjasból durván 1.4 millió kap havi 200ezer alatti nyugdíjat, akiktől Bélánk elvenné a felét.
Rohadjanak meg élve 100ezer alatti havi alamizsnából, ugye.
A milliós nyugdíjasokat én is utálom, pláne amikor kiszámolom, hogy egy emeléskor ő mennyit kap, kb Dunába vizet elven..
De ugye kurva jól mutat a statisztikában, amikor évente közlik az átlagnyugdíjat, Bélákok tudnak jól irigykedni az "átlagnyugdíjakra", aminek jobbára a fele sem igaz.
én pl. konkrétan ismerek 2 embert, akik bőven elmúltak 65, de nem kapnak nyugdíjat (mert kretének voltak, és nem fizatték a nyugdíjjárulékot), szóval országos szinten talán lehet akár pár százezer ilyen, megpróbálok utánanézni a neten
Jelenleg is vannak kintlevőségeim Mo.-n. Nem otthagytam ugyanis, hanem elköltöztem. És jó állampolgártól elvárhatóan ezt a megfelelő hatóságoknál jeleztem.
Jelenleg a következők kötnek Mo-hoz:
1. Magyar állampolgárság
2. Lakás
3. Telek
4. Garázs
5. Személygépjármű és üzembentartási ktg-ei (szervizelés, adók)
6. Cég ktg-ekkel együtt (járulékok, kamarai tagdíj, bankktg)
7. Bankszámlák (saját és céges
8. A 2. és 4. pontok rezsije (a víz-gáz-áram-hulladék-közös ktg vonalon túl beleértve a telekomvonalakat, internetet és a lakás távfelügyeletét is)
9. A 2.-5. pontok biztosításai
Remélem, a fentiekben felsorolt ingó, ingatlan vagyon és az azokhoz kapcsolódó anyagi ráfordításaim méltóvá tesznek a nyilvános indexfórumon való megnyilvánulásra, illetve a törvénybe nem ütköző véleményem szabad kifejezésére! És ezennel a magyarságom megkérdőjelezése egyszersmind lezárhatóvá válik.
Mindig te vádolsz másokat mélyre süllyedéssel, de ezeket a "süllyedéseket", Béla lelkem, te olyan mélyről figyeled meg, ami már durván torzítja a perspektívádat...
a másik, hogy a számok alapján még 1 milla nyugdíjas sincs (pontsabban, nyugdíjat kapó személy), szal nm értem, hogy honnét lett az a bzonyos 2-3 milla nyugdíjas, mert ezek szerint lehet, hogy 3 milla a 65 felettiek száma, de abból 1 millánál kevesebb kap állami nyugdíjat
Tehát, ha jól értelmezem, a nyugdíjakat meg kellene felezni, az lenne a közgazdasági szempontból "korrekt" nyugdíj.
Lehet. Az biztos, hogy sokminden egy szempillantás alatt megoldódna. Egyrészt a most is szinte a nyomor küszöbén éldegélő nyugdíjasok java éhenhalna, tehát:
1; az ő nyugdíjuk kifizetése nem terhelné tovább a költségvetést
2; az ő, igencsak megterhelő jelenlétük nem kötné le a társadalombiztosítást (mivel már halottak lennének)
Jól értelmezlek?
Tudod, Egy társadalom fejlettségét jól mutatja, hogyan tud gondoskodni az idősekről.
Az alapvető gond az, hogy a nyugdíjszámítás módszertanának SEMMI KÖZE ahhoz, hogy az illető mennyit fizetett be addigi élete során a nyugdíjkasszába, a most aktívak mennyit fizetnek be, hanem (ez régebben volt így) az utolsó 5 év fizetését vették alapul. Ezt kezdték később korrigálni az összes addigi fizetéssel, szolgálati időkkel, minden mással, de az első két pontban említett lényeggel ma sincs köszönőviszonyban a nyugdíj.
HÁROM, azaz 3 féle módszertannal számoltuk ki úgy 5-10 éve, és EGYFORMÁN az jött ki mindegyikre, hogy kb. DUPLÁJA a nyugdíj ahhoz képest, amit egy korrekt elszámolás alapján lehetne adni. Ismétlem, 3 különböző módszertan, nem pedig egymás változatai.