Tegnap egy régi kopott alu-dobozt kopácsoltam, ami eredetileg arany szinű volt.Borostyán leveleket és egy kis koboldot tettem rá. Nagyon aranyos mesedoboz lett, de hiányzott vmi róla. Lakkozás közben jutott eszembe, hogy mi lenne, ha egy kis aranyport kevernék a lakkba és azt kenném fel... Tetszik az eredmény és azon gondolkodom, mivel lehetne még a lakkot feldobni. Próbálkoztatok már ilyesmivel? Tapasztalatok? :)
Köszönöm szépen a tegnap esti segítséget bútorfestés ügyben, végülis a piros felülre verziót választottam, szerintem nagyon klassz lett, mindjárt kész, olyan meseszerű, pont jólesz kicsilányom szobájába :) Holnap, ha kész lefényképezem és felrakom!
Az "antikos" hatás elérése:
Befestem a tárgyat egy alapszínre ez az almás vágódeszkánál a Marabu vanilía színű decormattja volt, a képkeretnél pedig a bézs. Hagyom megszáradni. A gyerkőcök textilpelusából levágtam kis téglalapot, jó ez az anyag, és bevizezem, de csak éppenhogy. Fogom a második színt és felkenek néhány vékony csíkot, majd a nedves anyagdarabbal szétkenem, szétmaszatolom. Különösen jól mutat ez a technika tálak belsejének kialakításánál.
A karácsonyi képhez még haarmadik színt is használtam hasonló módon.
Ehhez hasonló, amikor egy szivacsdarabot festesz be, és azt gyengéden odaérintve adsz neki egy kis"elmosott" hatást. A szivacsot is be kell nedvesíteni, de nagyon kicsit.
Nagyon szépek!!! Gratulálok!!
Nekem is ez tetszik az egész mókában, hogy kinek mi jut eszébe adott szalvétáról. Milyen hangulat, ezért nincs két egyforma alkotás.
Egy tipp a barátosnémtől. Gipsz forma híján 1/2 literes Danon tejföl műanyag tetejébe öntött kerek képeket. Nagyon aranyosak lettek, majd amit én kaptam tőle az felteszem az oldalamra de gondolom el tudjátok képzelni.
Ez a formázós dolog engem is érdekelne, meg az a nagyon OFF is hogy miként lehet a frissen feltett képet hivatkozásként beírni.
Engem érdekel, igen, mert egy éve itt áll egy kőkeményre száradt Aeroplast, bontatlanul.
Úgy látom, a kukoricás kép mindenkit megihletett, az enyém most szárad:DDD
Piglet, érdekelne, hogy a kereteken ezt a - szerintem - antikos hatást hogy éred el? Gondolok itt az almás vágódeszka alapszínére és a karácsonyi kép kerete is nagyon tetszik.
Abszolút. Az Aeroplast is és a Keramikplast is. A Cserepekre például ez utóbbiból formázok rá mindent.
Most is csináltam egy pillangós vázát így. Meg egy karácsonyi süteményesdobozt. Ez szintén nagy büszkeségem lett:-)))
aquila az 1693 hsz-om.romlott kép link alatt...
de susajngörl megprobálja nekem méretre kinyagyitani és akkor megcsinálom ujra.. a ma reggeli látvány teljes száradás után ujra látszodik a papir vége...megint kiszerettem belöle...még mindig nem az igazi...Piglet a körlevélben jött a képeid tömegesen mind megnéztem.küldtem mélt...és itt is gratulálok...
nekem mindig annyira tetszik amikor azonos témákat látok ,és nézegethetem ki hogyan viszi bele önmagát,és ugy anaz a szalvéta mennyire más lesz amennyire különbözöek vagyunk mi is...)))
moes kedves, nagyon helyeseket alkottál, gratula:-) Viszont közös erővel hozzuk már helyre a zsememorzsás dolgot, jó?:-))) A második E betűt kapard vissza L-lé, és a kötőjelből meg csinálj E betűt. Már persze ha kedved van hozzá. Valszleg kontúrral csináltad, azt meg egy pillantás alatt sniccerrel le tudod szedni.
Pihe, a faszelet tökjó:DDDD A végleges képet mikor láthatjuk? Tudod, a barnásat:D
eddig meg sem néztem alaposan a lakkot:
Lefranc & Bourgeois (ez valami jó márka, nem?), a felirat ratja pedig: Superfine Varnish for Gouache, magyarul: Akvarell-tempera lakk.
És további feliratok: A lakk száradás után a fénytől és a nedvességtől védi az akvarell festményt, miközben a legkevésbé befolyásolja a munka színét és könnyedségét.
Na, látjátok, akvarell festményeket alkottam :-)) szóval ez fényes, és ecsettel kell kenni, és meg vagyok vele eddig elégedve. 797 Ft volt 75 ml.
nah hazajött a müvészke férjem és ö is azt mondta,hogy jo. a 20-310as évek mesekönyv illusztráciojának hangulatát idézi...lehet,hogy csak biztatás kell és megkedvelem...
a faszeletet akkor kértük amikor itt vágták a fákat fürészelték megkértem a pasit szeleteljen nekem néhányat egy törzsböl... arra lett rádekoupálva a sütötök....
a kezemben jobban mutat mint a scannelt látvány...
igaza van pihének, fantasztikusakat alkottál.
milyen az az új lakk, ha kérdezhetem?
tudtok valami lakkokat ajánlani?
én még csak a trinat lakkal próbálkoztam,de elég büdike, viszonylag nagyon kedvező az ára.
köszönöm :-) jól esett a lelkemnek.
keresem elő a zsemlemorzsás kontúrt és már küldöm is.
tudod mit? inkább belinkelem a lelőhelyet (meg egy másikat, amit nagyon szeretek), és akkor úgy mented el, ahogy neked jó. jó?
faszelet sütötökkel a valoságban ennél sokkal szebb és a 3d olaj látszodik rajta...
és itt van a tovább már nem ronthato képecske is...romlott kép ha eezlle kapcsolatban még valakinek van javaslata szivesen meghallgatnám és tovább tupiroznám,mert még nem adtam fel...
hurrá nagyon ügyi vagy)))
az akrilan lakkot pedig ne kukázd ki eláll-valamit biztosan nem jol alkalmaztál , én már legalább 8éve csak ezzel és mindenhol megálja a helyét....
a zsemlemorzsás konturt szeretném elkérni töled...
bájosak lettek az üvegek... a faleveles cserép hangulata nagyon kellemes elégedetlenséged ellenére -legalábbis nekem...
először is szeretnék gratulálni a mostanában készült alkotásokhoz, én becsületesen mind megnéztem ám, de most nem akarnék neveket sorolni, mert ha kihagyok egyet is, jaj nekem :)
viszont erre járt egy barátném húslevesügyileg (most kitanultam a szakmát) és hozott fényképezőt:
tanulság: ha már temperázok, mert az van itthon, előbb tempera, aztán tökjó lakk, utána dekupázs... akrilan lakk mehet a kukába. esetleg felajánlom valakinek.
én meg nem tudom, mert számomra az a kérdés, hogy milyen környezetbe kerül a komód. Szvsz ez a legfontosabb. Ha a környezet bírja a pirosat, meg Te is szemileg, akkor legyen piros.
tanácsot kérekszépen! Ittgolyózok már eyg órája, és nem bírok dönteni... Az a kérdés, hogy most készülök befesteni egy fenyő-szerű komódot, majd ha találok megfelelő mintát, akkor dekupálok is rá, de most még csak a szin a kérdés. Pontosabban, azt tudom, hoyg piros és arany antikos hatást szeretnék, ezt úgy képzeltem el, hoyg lefestem az egyik szinnel, majd repesztőlakk és a másik szin. KÉRDÉS:
-legyen piros az alap, és arra arany ? (előnye, hoyg tompább szinárnylatot eredményez, az arany festéktől lesz egy selymes hangulta, hátránya, hogy a fém tratalmú felső festék kevésbé reped, nem egyértelműek a repedések)
vagy
-legyen arany alap és rajta piros? (előnye a szép nagy repedések, hátránya a pirosabb, élénkebb, vibrálóbb összhatás)
segítség!!! nem bírok dönteni, itt próbálgatom, de sehogyse bírom megyőzni magam...
hátmost világosra repedt)))megszárad scannelem..ennél rosszabbra már nem tudom...viszont a repedést bevittem a kép területére is és igy tompult a papirszéleének látványa.mivel ez nem szalvéta,hanem netröl nyomott kép.