Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5771
Végülis csak a lényeget felejtettem ki:

addig nem veszik el a garancia tudtommal, amíg az utólag beszerelt rádió/riasztó nem okozza a hibát. és akkor is csak arra a részre, amit érint a beszerelés.

(Én ráadásul Renault szervízben szereltettem bele a nem gyári riasztót + a srác adott egy papírt, a cég bélyegzőjével ellátva, hogy szakszerűen lett beszerelve, stb. Ha esetleg telszám. kellene, szólj! (Gödöllőre kellene kivinni az autót))

Előzmény: virgoncz023 (5769)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5770
Szia!

1.) Lehet, esetleg a hangminőség jobb lesz a fejegység miatt, de akkor hangszóróból is jókat vegyél :)
2.) Riasztóból gyárit nem ajánlom (főleg mert 50-60 rongy és alap dolgokat tud, és szerintem az összes piti tolvaj ismeri). Nekem 40ért szereltek be riasztót lopásgátlóval (mágneskapcsoló, piroslámpás támadás ellen). Váltózárat is érdemes. De ez sem mindenható, trailerre rakva 8, hogy mi van benne.
Kelendőség? Sajnos volt már 1-2 ember itt a fórumon, akinek elvitték :( Nekem eddig még nem vitték el a panel elől (kopp-kopp).

Előzmény: virgoncz023 (5769)
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5769
Üdv mindenkinek!
Egy láma kérdés, de szeretném tudni, hogy mi a helyzet ezzel kapcsolatban. Szóval új Thalia esetén garanciavesztéssel jár-e, ha ->
1. gyári magnót nem kérek bele, hanem inkább fele annyiért rakatok bele valahol egy CD-set?
2. riasztót + váltózárat (mely fúrással is jár) is máshol szereltetnék bele? Hozzáteszem risztót nem találtam a rendelhető extrák között :-(
Egyébként mennyire "kelendő" a Thalia >> értitek mire gondolok...Természetesen casco-t kötök rá, dehát mégis...

virgoncz

diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5768
Szia! :)

Ugye milyen ismerős? :)) Ki vannak taposva a keréknyomok, az előző autó is itt lett lefotózva :)) Én a hegyfelőli oldalon vagyok (Lukács Gy. u.). Úgy rémlik nekem is, hogy csak színezett. (A színezett is segít, de azért nem akkora a hatása, mint a ténylegesen hővédő üvegezésnek).

Előzmény: Apooca (5767)
Apooca Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5767
Diesel:Milyen ismerős helyen fotóztad le a kocsid :) Végül is nem mondtad, Te melyik oldalon vagy. Hővédő üvegezés ezek szerint nincs, ugye, jól értelmeztem? Ahogy elnézem, mintha csak automata klímához járna.
circum Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5766
Nahát, kedves klubtársak, és kedves Diesel, a thaliaklub.hu domain regisztrációja befejeződött. Lehet nézegetni a thaliaklub.hu oldalt, csak egyelőre minek? :-)))

Diesel, a többit magánban!

circum Creative Commons License 2004.01.04 0 0 5764
2002. decembere? Egy cipőben járunk; ráadásul az a 10% néha több, mint 10%... :((
Előzmény: pferco (5756)
noki1 Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5763
Üdv!
Egy balszerencsés manővert követően végighuztam az autóm bal sárvédőjét ami a tükröt is érintette.
Szerencsére kissebb lett a gond mint gondoltam először aszt hittem hogy a tükör külső boritása letört de szerencsére csak lepattant, viszont az irányjelzőszem tényleg letört nem tudjátok véletlenül mennyibe kerül? ÉRdemes megvenni a márkakereskedőtöl vagy inkább keressek eggyet bontóban?
Egyébként ahol én vettem az autót ott nagyon korrektek visszavittem mert kezdtek leválni a tömitések a szélvédőnél és egyéb helyeken azonnal orvosolták a problémát és még elnézést is kértek!
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5762
Ez az esetek többségében így van. Nem csak a kereskedésen, hanem az értékesítőn is sok múlik. Kedvezmények kiaknázása, hitel kiválasztásánál nem feltétlenül a saját érdekét veszi figyelembe, hanem az eladás után még esetleg a szemedbe akar nézni. De kapásból tudok egy vidéki kereskedést, ahonnan szabályosan elmenekültem...
Az eredeti márkakereskedés nálam tiltólistán van. Ahol vettem, megkérdeztem egy másik értékesítőt (szóba került az autó eladása). Szabályosan lehülyézte a kollégáját és közölte, hogy nem épp a legelőnyösebb hitelszerződést kötöttem meg...
Előzmény: virgoncz023 (5761)
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5761
Más! Egyik ismerősöm tanácsolta, hogy ha lehet akkor vidéki kereskedéseket (is) keressek meg, ugyanis tapasztalatai szerint ott kevésbé verik át az embert és a garanciális javításokat is lelkiismeretesebben végzik, mint a fővárosi nagyforgalmú márkakereskedésekben. Úgymond "nem beszélnek lyukat a hasadba" csak azért, hogy rádtukmáljanak egy számodra kevésbé előnyős ajánlatot. Vélemények? Ti meg vagytok elégedve az eredeti kereskedővel, vagy azóta átpártoltatok máshoz?
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5760
Vizs!
Köszi az infót, utánanézek a cikknek, tavaly is elég sok auto2-őt vettem, talán az egyikben meglelem. Mindenesetre jó ötlet a "rögtön térjünk a tárgyra" dolog, kiváncsi vagyok mennyit hajlandók így engedni. Főleg ha megemlítem, hogy másnál ugyanennyiért elektr. ablak plusz rádió is jár ingyen! :-))
Virgoncz
Előzmény: vizs (5759)
vizs Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5759
Virgoncz!

Az egyik autóslap írta (talán az autó2 egy inkognítótesztben)), hogy érdemes a kereskedéseket versenyeztetni.
Mi 2002 májusában vettük a kocsit. A legjobb ajánlata a Gábeli Kft-nek volt (ők adták a legnagyobb kedvezményt), ezért tőlük vettük a kocsit.
Nem voltam szívbajos, mindenhol szinte azonnal rákérdeztem, hogy mennyit tudnak engedni az árból, a forgalombahelyezés díjából, illetve milyen ajándékot tudnak adni.

Előzmény: virgoncz023 (5746)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5758
Szia!

Szervezés alatt, januárban várható. Bővebb info ha lesz, azt itt és a klub weblapján közzétesszük.

Előzmény: noki1 (5757)
noki1 Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5757
Üdv Tháliások!
Mizu felétek? Mikor lessz találkozó?
pferco Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5756
na ebben szvsz téedsz, a svájci frank pont annyira törékeny mint a juró, ugyanis a forint CSAK a juróhoz van kötve, és mint tuddjuk tapasztaljuk a kedves csődkormányunk eléggé gyakran hagyja leértékelődni a forintot a juróhoz. most a forint lehet a nyerő, de végül is a valuta is, ennél szarabb már nem lehet a forint (én még 235-ön vettem juróra, szívás, negyedévente 10% plusz számla:(((

ferco

Előzmény: Apooca (5751)
Apooca Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5755
Még1 kérdés. Itt mindenhol csak színezett üveget olvasok, pedig elvileg amelyik kocsi klímás, ott színezett, hővédő üvegezésnek kéne lennie, legalábbis a nagyobb autóknál úgy van. Itt mi van?
Apooca Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5754
Fyfty: Nekem is egy horgásztó partján van a telek :)
Diesel: Duna felöl, két Jégcsillag között :)
Na akkor kicsit megnyugodtam, majd hétfőn kiderül mit ajánlanak a Kangoo-ért. Ha semmi normálisat, kénytelen leszek magam eladni, az meg lessabb lesz, tutira.
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5753
Szia!

Köszi az útvonaltervet :) Legközelebb kipróbálom. Békás melyik részén laksz? (Hegy/Duna felőli oldal?)
Szerintem a fedélzeti computer elírás, vagy egy ráérő, ügyes ezermester szerelt bele egy notebook-ot :)))
Földút: lassan finoman... amúgy elmegy mindenhol. Teljes terhelésnél kell vigyázni, akkor reccsenhet. De tényleg magasra tervezték.

Előzmény: Apooca (5750)
FIFTY Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5752
Hi!

Mezőgaszdászként és lökött horgászként egyaránt gyakorta járok "ötödrendű" utakon; a Thalics mellett éppen a futómű minősége és a hasmagassága miatt döntöttem. Amíg nem kell négykerékhajtás>> jól lehet vele földutazni!

Előzmény: Apooca (5750)
Apooca Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5751
Szia!
Persze, hogy számít, egyik ismerősöm Toyotát akart vásárolni, 6 milla értékben készpénzért, miután 4-szer verték át különböző dolgokkal, visszakérte az előleget, és megkérdezte a főnököt, hogy ennyire jól megy nekik, hogy egy készpénzes vevővel így bánnak, mire a főnök közölte, hogy nekik az a jobb, ha valaki hitelt vesz fel, úgyhogy ne-nagyon ugráljon :)
Viszont ha hitelt veszel fel, akkor az a baj. Ilyen egyszerű. A THM tényleg függ attól, mennyivel indulsz, és hány hónapra veszed fel. Jelenleg tudtommal svájci frank alapút érdemes felvenni, ez a legolcsóbb, és elég stabil. 60.000,- Ft körüli havi törlesztésnél 7-8 ezer forinttal kevesebb mint a Ft alapuba, és 2-3 ezerrel kevesebb, mint ha euró alapuba vetted volna fel a hitelt. Viszonyleg stabil is.
Szóval elvileg a kereskedőnek mindegy hogy fizetsz, max kevesebb a papírmunka, viszont a banktól minden hitel után kapnak jutalékot....
Klímát mindenképpen rendelj bele, anélkül már most nehezen adható el, ha egyszer elakarod adni.
Apooca Creative Commons License 2004.01.03 0 0 5750
Szia!
Már mondom is :)
M5, majd Inárcsnál ki, ott nem kell fizetni. Inárcs, Kakucs, Újhartyán, majd ott balra a 405-ös útra. Elmegyek egészen a 4-esig, de ott nem a 4-re fordulok, hanem Albertirsa, Ceglédbercel, Cegléd. Cegléden át kell menni, úgy, hogy a Kórház mellett menj ki, a Törtel felé vezető útra. Na onnan alig látsz autót.Tehát Cegléd után Törtel, Köröstetétlen, itt miután bementél a faluba lesz egy híd, egy csatornán. Ezen már ne menj át, hanem közvetlen elötte balra. Azon az úton végig, elérsz egy kereszteződéshez (kb 10 kilcsi)itt jobbra, majd a követkző kereszteződésnél már kivan írva, hogy balra Szolnok 6 kilcsi.( jobbra Tiszakécske, Tószeg) Én a délutáni csúcsban elindulva Békásról, 1.40h-2h között járom meg, nem fáradok el, és mindig van valami látnivaló :). nyuszi, őz, fácán, róka stb. ha térképen megnézed a leírásom alaján, akkor egyértelmű. Már a Pesti szomszédaim is erre járnak :)
Biztosításra kb. ennyit gondoltam, köszi :)
Olvastam a Képes autóba egy eladó dCi Thaliát, Mo.-it, fedélzeti computerrel. Ez valami elírás? ilyenről még nem hallottam rendelhetőben sem. Te hogy méred a fogyasztást, rátankolsz mindig ? :)
Egy dolog aggaszt még kicsit, hogy NEkem van még némi földutam is, ami a Kangooval nem volt gond, mert elég magas. Ezért is néztem ki először egy Ignist, de nincs saját benzinkutam sajnos :). Viszont ha a Thaliaval nem tudok bemenni eső után, vagy kijönni, akkor gáz van :(. Gondolom semmivel nem magasabb, mint bármelyik személyautó..
Előzmény: diesel_uberalles (5745)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5749
Szia Fifty!

Megnyugtattál, köszi :) Tény, hogy típuson belül is jó az ár/érték aránya ennek a modellnek.
(Ezzel lettem befőzve, hogy klímás dízel a tuti. Nem volt nehéz. A nevem alapján lehet sejteni miért dízel, a hőmérsékletet pedig nyáron is szeretem alacsonyan tartani :))

(A webmester megnevezést elhagyhatjuk? Előre is köszi :))

Előzmény: FIFTY (5748)
FIFTY Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5748
HI Webmester!

Ne nagyon ostorozd Magad; mert anno az Alizé-inknél az RH ingyér adta a légkondit + a metálfestést. Akkortájt az alkuba nekem is csak a szőnyeg + a forgalomba helyezés fért bele. Egyébként szerintem is megérte......

Előzmény: diesel_uberalles (5747)
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5747
Számít a kezdőbefizetés is, mert mondjuk nekem 20%-ra 12%-os THM jár, míg ahogy olvastam, másnak 9% volt. Ez is számít. Na és persze a futamidő.
Ha hitelt veszel fel, akkor érdemes 1-200ezerrel drágábbat választani, havi szinten kb. pár ezer forinttal több. Viszont az autó is többet fog érni, a későbbiekben. Vagy legalábbis a naív agyammal én így képzelem el :))
(Én Authentique Plus-t terveztem, de meg lettem győzve, hogy Alizée legyen. Megérte.)
(Fogyasztóvédelem: tessék minél többet alkudni, ne úgy mint én... Kaptam egy szőnyeggarnitúrát (gyári, Clio-s) fájdalomdíjul, mert 5 napot késtek az átadással.)
virgoncz023 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5746
Üdv! Erről az "új autónál alkudjunk" dologról már én is hallottam, de gyakorlati tapasztalatokra is kiváncsi lennék, lévén nemsokára (2-3 hó) én is benevezek egy új autóra és lehet, hogy Thalia lesz. Mit tanácsoltok? Én 2,1-ért egy Primát néztem ki, az én igényeimnek (és főként pénztárcámnak!) tökéletesen megfelel. De ha pl. egy Auth. Plus-ra alkudok ami 2,43M, akkor lehet hogy jobban járnék a végén? MItől függ, hogy mennyire engedékenyek a kereskedők? Számít a kezdőbefizetés nagysága? Mert én nem 10%-al mennék oda amúgy sem :-)
Előre is köszi az infókat!
virgoncz
diesel_uberalles Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5745
Szia!

A pontos itinert megsúgod? :) Nekem is vannak bajaim az úttal: kamionosok, kamikaze előzők, ill. az úthibák javítása helyett 60-as táblák kirakása, amik mellett természetesen a duplájával megyek el...

CASCO: 10818, AXA ill. most már Uniqa. (2003)
A kötelező asszem 12000 körül van negyedévre, Európa Biztosító.
Az önrész 10%, de erre most nem tennék esküt, utánanézek.

Fogyasztás:
autópályán 5,8 (130 km/h, Bp-Tiszaújváros Bp.)
országúton 4,68 (110 km/h, Bp-Szolnok-Bp.)
Mindkettő mai adat. Borzasztó érzés visszafogni magamat és az autót a fogyasztás érdekében... :))) Mintha diéta alatt egy húsos tálat mozgatnának a szemem előtt :))

Előzmény: Apooca (5738)
Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5744
Köszi, jó ezeket tudni azért, mielőtt az ember belemegy valamibe. A neten már én is találtam közben egy kereskedést, ahol eleve 100-al olcsóbban adják. Lehet, hogy maradt jó pár készleten, és ezektől próbálnak szabadulni. Hétfőn amennyire lesz időm szétnézek, aztán beszámolok.
Előzmény: vizs (5743)
vizs Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5743
A kőbányai Baumgartner novemberben 300 000 Ft-ot engedett volna a Prestige árából, a Róbert Károly körúton lévő kereskedés pedig 200 000-et + ajándékba adtak volna egy DVD lejátszót.

Bármilyen jók is voltak ezek az ajánlatok, ragaszkodtunk az ABS-hez, meg az oldallégzsákhoz, ami ekkor már nem volt rendelhető, a raktári készleten lévő kocsik között meg nem volt ilyen felszereltségű.

Előzmény: Apooca (5742)
Apooca Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5742
Köszi, az legalább már itt van a környéken. :)
Előzmény: Laja73 (5741)
Laja73 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 5741
Hali, a Renault Ház a Róbert Károly/Reiter sarkán
Előzmény: Apooca (5740)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!