Keresés

Részletes keresés

manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10824

>akkor őket megvetjük,

Én ugan nem...

>de mi majd jól megtanítjuk őket élni,

Szerintem csak munkalehetőséget kínálunk nekik. Az ezelleni felháborodáshullámot meg, őszintén mondom, nem értem.

Előzmény: Goldman Emma (10822)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10823

Talán akkor, amikor megszűnt (átépült) a klasszikus Paprika vendéglő.

Antal Imre még főzött is ott (a tévében mondta). A számítástechnika születése korában meg én szerkesztettem a Paprika csárda étlapját :-)

Tájékozottabbak írhatnának a Dózsa György úti Paprika BM-es kapcsolatáról, nem véletlen, hogy Carlos-szal ott találkoztak. Meg láttam ott egy BM konspirációs lakásban fenntartott ... izé ... szóval rosszlányos intézmény vezetőjét, jó barátságban  a személyzettel.

Előzmény: Törölt nick (10820)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10822

A nagy hazugság ott van, hogy ha a gazdag szülők elkényeztetett negyvenes hülyegyereke tölti az egész napját egy büdös pizsamában semmittevéssel, akkor őt mindenki pszichológushoz akarja küldeni, mert ez ooooolyaaaan érthetetlen, valamint sajnálatra méltó.

Ha viszont egy zsákfaluban, ahol huszonöt éve senkinek sem volt munkája a polgmesthiv adminisztrátorán kívül (az viszont a polgmest felesége) egy mélyszegénységben élő család lopott árammal tévét néz egész nap, és a dögkútból felhúzott húsból főzött pörköltön nyammog, akkor őket megvetjük, mert lusták, a társadalom nyakán élősködnek, de mi majd jól megtanítjuk őket élni, gyereket nevelni, valamint visszavezetjük őket a rabszolgamunka világába.

Korrekt.

Előzmény: manhattani (10817)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10821

>Hát bűnöző az, akinek nincs munkája, vagy mi a fene? Vissza kell vezetni a rendes emberek közé?

A munka világába kell visszavezetni. Sok gyerek már több generációról azt látja, hogy a felnőttek otthon ülnek és várják a segélyt.

>Rendes, valódi munkát kell neki biztosítani (illetve olyan gazdaságot, amelyben minél több embernek van igazi munkája).

Szerencsére ez a mostani ilyen. A 2014-es foglalkoztatási mutatók sok éves rekordot döntöttek.

>miközben gyakorlatilag rabszolgaként tartják azokat, ...

:-)) Ezt a szót legutoljára egy mozdonyvezetőtől olvastam, mert akkorra hívják be dolgozni, amikor munka van :-)

Előzmény: vízbe mártott test (10819)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10820

Itt a feloldás

"Földszintjén a réges-régen működő Paprika Vendéglő található - itt a Városliget peremén.......... És ez volt hosszú évekig Antal Imre törzshelye is. Később áttette székhelyét a Damjanich utcai Piroska Vendéglőbe."

Előzmény: Törölt nick (10818)
vízbe mártott test Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10819

a munkába visszavezetés céljából

Ez a kormányzati kommunikáció egyik leggusztustalanabb hazugsága.
Hát bűnöző az, akinek nincs munkája, vagy mi a fene? Vissza kell vezetni a rendes emberek közé?
Rossebet.
Rendes, valódi munkát kell neki biztosítani (illetve olyan gazdaságot, amelyben minél több embernek van igazi munkája).
A munkanélküli nem jókedvében az, hanem mert nincs munkája. Ezen nem segít az ilyen álságos program, ami csak arra jó, hogy újabb oktatási és egyéb pályázati pénzeket síboljanak el vele, miközben gyakorlatilag rabszolgaként tartják azokat, akiknek nincs más választásuk.

Előzmény: manhattani (10815)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10818

Lehet, hogy Piroska korábban másol (is) volt, mi itt voltunk.

Egy hete (amikor próbára tettem a konyhát) A.I. képe alatt ettem a marhahúslevest.

Előzmény: Boszorka (10796)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10817

>irreálisan drága,

Nem kaphatnak kevesebbet, mint a segély.

>a legkevésbé sem hatékony,

Ugye az embert a munka tette emberré? :-) Az már extrapoláció, hogy mivé teszi a korábbi embert a munka hiánya. Viszont látható.

>te meg az én adómból erre fogunk költeni, amíg világ a világ.

Mivel a segély kifizetését meg ahhoz kötik, hogy a gyerek elmenjen óvodába-iskolába, onnan, ahol azt látja, hogy a felnőttek munkába indulnak/a kertben dolgoznak, talán csak egy generációig tart. Mi öregek ezt ugyan már nem érjük meg. Kár, hogy ezt ilyen későn kezdtük el.

Előzmény: Goldman Emma (10816)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10816

Hát nem. Így tehát annak fényében, hogy a közmunkások 8 uszkve 10 százaléka talál vissza  a munka világába, három dogot feltétlenül elmondhatunk róla: irreálisan drága, a legkevésbé sem hatékony, viszont a középosztályt csodásan megnyugtatja. "Hát nemcsak fölveszik a segélyt, hanem megdolgoznak a pénzért, ugye!" És mivel épp ez utóbbi a cél, ezért bármennyibe kerül is, bármennyire kevés értelme van, a te meg az én adómból erre fogunk költeni, amíg világ a világ.

Előzmény: manhattani (10815)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10815

A közmunka nem valódi munka. Viszont kb. háromszor annyiba kerül nekünk, adófizetőknek, mint ha csak segélyt kapna a delikvens.

Ezzel szemben jobb: a munkába visszavezetés céljából, abból, hogy egy időre távol tartja a segélyest a játékgéptől, és emberiességi szempontból, mert az ember nem arra született, hogy otthon üljön és várja a segélyt.

Előzmény: Goldman Emma (10814)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10814

"A nyolcórás közfoglalkoztatási nettó bér alacsonyabb, mint a minimálbér, előző 50630 forint, miközben a minimálbér nettója 66480 forint. Mindez úgy, hogy már a minimálbér is jóval a KSH által megállapított létminimum alatt van. Ez 87510 forint, ennyire van szüksége havonta egy felnőttnek, hogy a legalapabb szinten meg tudjon élni."

Nagyon érdekes cikk a témáról, ajánlom: http://abcug.hu/mennyire-valodi-munka-kozmunka/

Előzmény: manhattani (10811)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10813

>Nekem ifjú koromban mindig azt mondták, hogy a leányok attól lesznek szépek, ha hideg vízzel mosakszanak ...

Jászapátin úgy szólt a mondás, hogy esővízben. A jászkun népi bölcsesség, ugye... Mert az esővíz dinamikusan alkalmazkodik a környezet hőmérsékletéhez.

Előzmény: Goldman Emma (10805)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10812

Már azt sem értem, hogy bírták ki, amíg fürdőruhára vetkőztek. Utána a 3 fokos víz akár még langyosnak is tűnhetett. No, ez sem az én sportom.

Előzmény: vízbe mártott test (10808)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10811

>ha meg tudna élni a kis házában, de nem lehet. Munka nélkül nem megy.

Közmunkával? Ami persze fárasztóbb, mint hajléktalannak lenni a VIII. kerületben.

Előzmény: vízbe mártott test (10801)
vízbe mártott test Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10810

Nekem azt próbálták beadni gyerekkoromban, hogy a hideg vízzel mosdás férfias.
(Megfigyelhető, hogy ezzel a szöveggel szokták a legnagyobb marhaságokat reklámozni.)

Előzmény: Boszorka (10807)
manhattani Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10809

>Az eredeti Piroska a Dózsa György út és Damjanich utca sarkán volt.

Bocsánat, az nem Paprika volt? Az a Carlos-os.

Úgy tudom, az volt Antal Imre törzshelye. Az egyik pincér ott dicsekedett is vele.

Előzmény: Boszorka (10796)
vízbe mártott test Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10808

A három fokos Balatonban, én?
Előbb fogok üdvözült ábrázattal, boldogan körömpököltet fogyasztani, mint ezt.
:)

Van egy képem arról, amint a 16°-os tengert „élvezem”. Most megkímélném a látványtól a topik közönségét, de a lényeg, hogy nem volt finom.

Boszorka Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10807

Nekem a nagymamám mondta, hogy ha nem mosakszom reggel hideg vízzel, ráncos leszek.:-)

Utáltam a hideg vizet, bár volt idő, hogy nem volt más, de annak a nyoma se látszik.:-(

Tamas(Ottawa) Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10806

Ideát mindenkié eltolódik egy nappal az ünnepek miatt... a város kiküldi a szemetesnaptárt az előző év végén, és mi alkalmazkodunk hozzá.

Előzmény: VEE (10761)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10805

Apropó. Nekem ifjú koromban mindig azt mondták, hogy a leányok attól lesznek szépek, ha hideg vízzel mosakszanak és vászonkendővel törölköznek. Láttad a 3 fokos Balatonban fürdőzőket???!!! Ott lett volna a helyünk. Brrrr.

Előzmény: vízbe mártott test (10803)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10804

Pontosan ugyanezt írtam volna, csak gondoltam, új év, új élet, miért mindig én legyek itt a verőember. :)

De tényleg, ez a lényeg: nem véletlen, hogy a falvak elöregszenek. Akinek van egy kis nyugdíja és amellett termel ezt-azt a zsebkendőnyi kertben, és elvan a hetvenkettőben beszerzett nejlon otthonkában, és kibírja, hogy télen csak a konyhát fűti, azt is úgy-ahogy, művelődésnek elég neki a tévé, nincs iskolás korú gyereke, és ha szerencséje van, még kap is valami szocsegélyt, mert épp választási év van, na, annak perspektíva az egész vagy a fél ház. (Fél háza egyébként rendszerint úgy szokott lenni az embernek, hogy van egy rokona, akivel halálosan összeveszett, nem képesek/hajlandók kifizetni egymást, együtt élni nem tudnak, így az egyik "felmegy a városba", és várják, hogy ki hal meg előbb.)

vízbe mártott test Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10803

Sőt a szépségünk érdekében még lencse is volt mellé.

A lencse! Akkor ezt hagytam én ki egész életemben? 
Hát így nem csoda a végeredmény.
:)

Előzmény: Boszorka (10799)
vízbe mártott test Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10802

Helyesebben: egy csomó embert ismerek, aki megpróbálta és nem ment. 

vízbe mártott test Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10801

Még meg is termelhetné amit megeszik.

Ha csak nincs extrém nagy telke, akkor még a saját fogyasztásra sem elég az, amit megtermelhet. És hát ugye nem csak ételre költ az ember, hanem tuhára, egészségre, kultúrára, energiára, közlekedésre és ilyesmikre, ezeket pedig nem tudja megtermelni, munka viszont nincs. 
Egy csomó embert ismerek, aki szívesen megpróbálná, nagyon örülne, ha meg tudna élni a kis házában, de nem lehet. Munka nélkül nem megy.

Előzmény: Boszorka (10795)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10800

Malacot szabad, sőt kötelező! Erre meg még egy marék piros pontot is adna az Olga. Gyönyörű.

Előzmény: Boszorka (10799)
Boszorka Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10799

Akkor csak olvadozzál. Különben mit mond Olga, főzni, sütni szabad? Igaz már késő bánat, mert elkövettem ezt a malcsültet és a fele el is fogyott a vendégek segítségével.

Ilyen volt:

Sőt a szépségünk érdekében még lencse is volt mellé.

Előzmény: Goldman Emma (10798)
Goldman Emma Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10798

Hát, az ujjaim még nem nagyon mozognak, és mosolyogni is csak olvadás után fogok tudni... (Ha lesz min, persze.)

Előzmény: Boszorka (10797)
Boszorka Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10797

Nincs is annyira hideg ma. Ha a tegnapi sétádat túlélted, akkor ez a mai már csak bakfity!

Előzmény: Goldman Emma (10791)
Boszorka Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10796

Mikor ezt a Piroskát ott a Damjanich utca 40-ben megnyitották, akkor Antal már rég nem élt. Az eredeti Piroska a Dózsa György út és Damjanich utca sarkán volt. Jó barataimnak szintén törzshelyük volt és többször ebédeltem ott velük hazalátogatós időmben. Még éltek, mikor ez a hely megnyilt, de már nem mentek oda, mert ez már nem az, mondták.

Ők jól ismerték Antalt is, egész életükben egy házban laktak vele.

Előzmény: Törölt nick (10789)
Boszorka Creative Commons License 2015.01.01 0 0 10795

Szerintem igen soknak van valahol egy fél vagy egyész háza. Miért nem él ott? Még meg is termelhetné amit megeszik. Talán kicsit megerőltetőbb mint a kukázás, de becsületesebb.

Előzmény: manhattani (10770)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!