A diszkont légitársaságok forradalmasítják a repülést. A kedvező ár miatt egyre többen engedhetik meg maguknak a repülést. Ezen felül új típusú, kifejezetten rövid repülőutakra is lehetőség adódik és egyre inkább divatba jönnek. Pénz vagy idő híján egy vagy két nap alatt is remek élményeket szerezhetünk repülős utunk alkalmával. Bevásárlás, meccsnézés, városfotózás? Rövid, egy- vagy kétnapos repülőút! :-)
Ennek a témának ez a topikja.
Én sajnálatos módon elloptam mások elől két db. szinte ingyen egy-két napos utat, amit végül időhiány miatt nem is utaztam le. 1 pozsony-Girona-Pozsony utat és egy Bp-Bréma retúrt. (ez utóbbi épp ma reggeltől kedd reggelig lenne) Összesen mintegy 3500 Ft-ot dobtam ki ezzel a 6 járattal (kártyadíjastól) az ablakon. Inkább vettem többnapos jegyet szardiniára, Londonba, Gironába (azokat se sokkal drágábban) és leutaztam őket. (tapasztalatokat mindjárt felteszem a low-cost vagy/és ryanair-os topikba)
Ez a brémai variáció ismerős ! Novemberben majdnem beneveztem egy ilyenre. Az ugyanennyibe - 5 HUF + a kártyadíjba - került volna. Aztán végül abból az útból nem lett semmi.
Márciusra én még októberben foglaltam azt a "méregdrága" Madridot. Persze, ettől még lehet, hogy lesz valami befektetőbarát akció addig.
1 kérdés: az easy-nél mennyire gáz ha a kézipoggyász nem fér bele a keretbe, de csak egy kicsit nagyobb? Mondjuk, ha a gurigákat lenyesném már jó lenne. Tehát a megengedettnél picit hosszabb. Nem nagyon nézik azt meg sztem...