Kevered az okot az okozattal. Nem azért szar a rendszer, mert a felsoroltak mutyiznak, hanem sokkal inkább azért mutyiznak, mert szar a rendszer.
Nézd meg például a metrót. Hosszú éveken keresztül csak az nem bliccelt büntetlenül, aki nem akart. A rendszer ugyanis úgy működött, hogy egy központi kalapból mindig szorgalmasan odaadták a veszteséget, így jóhogy nem foglalkoztak az illetékesek komolyabban a jegybevételekkel. Ami egy jó rendszer lett volna akkor, ha a zemberek morálisan olyanok, akiktől távol áll a potyázás gondolata is. De ez nem így volt, tehát rossz volt az egyik premissza és ez többnyire azt eredményezi, hogy a hibás premisszára épített stratégia is bukó lesz. Ezzel szemben például Párizsban nem bíztak semmit a morálra, ott bölcsen mérték fel, hogy az ember önző gyesznó állat. Telepakolták az úristent is kapukkal, tökönvágókkal, kerítéssel, ráccsal, na, ez hatásosabbnak bizonyult, mint a morálra való hivatkozás.
Rendszert nem bölcs dolog lányregényekből vett okosságokra alapozni.
"Gyurcsany, who is in his second term as the country's premier, has faced a record-high budget deficit and a soaring unemployment rate since 2006, when he was re-elected. The global financial crisis has only aggravated the country's problems, and Gyurcsany has had a difficult time getting measures he supports through parliament because of strong opposition efforts."
... A privatizációs törvény megalkotását pedig számonkérheted akár orbán Viktortól is...
Nyilván Antall vagy Szabó Tamás álnéven serénykedett az ördögi patás... esetleg mint Mihályi P vagy Sárközy tamás? (nem mintha dicsérni szándékoznám viktorunkat...)
Persze hogy szükséges. Kell az orvosoknak, a gyógyszerészeknek, politikusoknak, polgármestereknek, és még ki tudja kiknek, mert különben nem tudnának eleget lopni.
A mutyi szükséges....ha nincsenek meg egy liberális demokrácia anyagi alapjai...kéretik békén hagyni.....a szükségszerűséget....ez teszi azt mintha egy liberális demokrácia lenne...
Abban bizony tévedett, hogy megkövesedett korrupció, a változásellenesség, az elmúlt 20 év mutyiországa ellen nem tud semmit kezdeni. Valóságos Don Qujote-vé nőtte ki magát.
És ez fentről, a gazdasági -politikai elittől kezdve, egészen a feketén takarító segélyezettig megtalálható a morális romlottság.
a tipikus széljobbos egyetemista fiatal, minimum érettsigézett közalkalmazott Ettől még lehet abban az értelemben primitív alak. Nem reprezentatív megfigyelés ugyan, de én elég sokszor találkoztam olyannal, hogy diplomás emberek társadalmi-politikai kérdésekhez nyolcosztályost megszégyenítő tájékozatlansággal és tudatlansággal szóltak hozzá. A mérnökúr, a doktorúr meglátásom szerint pusztán csak a mérnöki és az orvosi diplomája miatt nem igazán lesz kevésbé fogékony a legostobább radikális maszlagokra, ráadásul ők még mintegy multiplikátorként is funkcionálnak, hiszen a csőcselék őket valamiféle meritokráciának véli, a diplomájuk, a szakmai munkájuk alapján.
Persze ettől még ezek a képzett embereke csatlakozhatnának masszívan a szélsőbalhoz is, de nagyon úgy néz ki, hogy nem oda csatlakoznak, érthető okokból.
Kisjanyom , aki nalam okosabb az mar festi magat. En mar harminc evvel ezelott megirtam a Nepszabinak hogy a megoldas:a varsoi szerzodesbol valo kilepes , szabad piac es szabad valasztas. Szerencsere anyukam kivetette a postaladabol a levelet , kulonben most biztos nem osztanam itt az eszt.
Fájj az igazság??? Az Orbán sem tökéletes ám bizony ő legalább többet tett az országért, mint a Ferkó. Sőt, Kb. annyit jót csinált, mint amennyit a vezéred elk.rt.. :P:P
Akármelyikőtök is vár el tőlem akármilyen állásfoglalást, én a magyar politikáról alkotott mentális modelljeimet fejtegetem ki, és rég felfogtam, hogy érzelmi állásfoglalással csak tönkreteszem magam és elterelem a figyelmet a gondolatmenetről. Spontán érzelmi állásfoglalásokat csak itt teszek, publiban nem. Publiban megalapozottabb dolgokról igyekszem beszélni, és nem tisztán személyes szempontból.
A cikk ennek megfelelően nem "Gyurcsányozás"; nagyon specifikusan megmondja, hogy szerintem miben tévedett, és ez miért volt baj.
Megint hazudsz. Milyen versenyképességi szint és elvárás volt a 70-es években?? Volt a KGST, amiben a résztvevő országok kölcsönösen megsegítették egymást, ki gyógyszerrel, ki élelemmel, ki olajjal.
A privatizációs törvény megalkotását pedig számonkérheted akár orbán Viktortól is. Mert ebben megint benne volt vastagon és sárosan.
A mindenmutatójavult mantrátokhoz pedig tedd hozzá, hogy az uniós szabályoknak megfelelő költségvetési kimutatás nem is létezett, mivel nem voltunk az unió tagja. És persze, így sumákoltak el bizonyos kiadásokat, mint a Postabank konszolidációját.
Az úgynevezett EÜ reform nem volt több egy sima népnyúzásnál. Azok a rétegek, akik addig is - és kjelenleg is - fizették a cehhet, még több fizetésre lettek volna kényszerítve, míg akik amúgy sem fizették az inaktivitásuk miatt kb. megegyeztek volna azokkal, aki felmentést kaptak volna a vizitdíj megfizetése alól.
A tandíj is egy kifejezetten káros dolgo. Az államnak érdekes lenen a kiművelt emberfők sokasága. Persze a mai rendszer nem jó, de nem a tandíj a megodás, hanem az, hogy normális felvételi rendszert csinálnak és bezárják a semmit érő szakokat és intézményeket. De mivel a rektorok többsége szoci vagy szadeszos csókos, nem ezt választották.
Gyurcsán azért hibás, hogy tartalékok nélkül, sebezhetően állunk egy igen sz* helyzetben...