Úúúú....nekem még nagyon kora reggel van ezek szerint...ezt jól megfogalmaztam az elején! Nem válasz akart lenni Neked Stocz, hanem csak egy Novinak és "mindenkinek levél".
De én inkább Stocz érdemeit emelném ki, mert nem kis fáradtsággal, önszorgalomból építgeti, szépítgeti ezt a honlapot, ami még annyi lehetőséget rejt magában! Biztosan mindenkinek más a megítélése, az ízlése, de nekem személy szerint nagyon tetszik. Az, hogy milyen tartalommal töltődik meg, részben rajtunk is múlik. Aki teheti, szerintem segítse ötletekkel, adatokkal, hasznos infókkal a munkáját, hogy lehessen végre egy kis "otthonunk", ahova szívesen visszatérünk a nagy lacsis utazásaink után.
Hát ez nem hangzik túl jól. Én ezt egyáltalán nem tapasztaltam. Alapjáraton van egy kis "ketyegés" benne, de az a kuplung kinyomócsapágy hangja. Ezt könnyen le tudod ellenőrizni: ha kinyomod a kuplungot, és eltünik a hang akkor kinyomócsapágy.
Sziasztok, szépen termeltetek, amíg én a szobából néztem a viharos Balatont... (nyaralás címén...)
Stocz kollégának tőlem is kiutalva néhány pirospont a honlapért!
Hekky! Segített az átprogramozás (ez alatt vajh' programfrissítést értettek...?) a rángatódzáson? Nekem ugyanez a szerviz áprilisban még azt mondta, hogy a legutóbbi szoftver-verzió 2005 októberi (hmm!!!!) - jó mi?
lehet hogy csak egy újságírói teszt volt az egész. azokban általában nem mutat túl sokat a km óra, és mégis a cikkeket olvasva, folyton a leszabályozásig való pörgetésről lehet olvasni :P
A motor, szelepcsere után, alapjáraton "dízel hangú" lett!
(Mondjuk a fiat-nál is ez volt motorbontás után, de ment, mint a golyó)
A többiek is ez tapasztalták? (természetesen akiknél volt szelepcsere)
szia Laczy! Köszi a képet! nagy segítség volt. Jövő7en kiderül hogy megcsinálják e cascoba. Túl hamar nem akarom megcsináltatni mert feltűnne nekik hogy szerződéskötés után egyből viszem a szervízbe. Majd megírom hogy sikerült! Köszi mégegyszer a segíccséget!
"A szelepcseréről írhatnál bővebben is (mi volt a kiváltó ok, megoldotta-e, stb)! hátha okulunk belőle!"
Jelenség: főleg hidegen (elindulás után) villog a sárga lámpa kb. 10-20 másodpercig. Akkor enyhe gáz hatására is fullad a motor, de úgy, hogy alig lehet vele menni 10-zel. Utána megszűnik (gondolom leszabályoz az elektronika), de a sárga lámpa égve marad. vagy elalszik másnapra, vagy véletlenszerűen vagy marad a kisütésig.
Előszőr nem csináltak semmit (mondták rossz benzin stb.), csak kisütötték a lámpát (hibajelzést), másodszor gyertya és gyújtáskábel csere, majd végül szelepcserék.
Kb. 2 hónap után újabb sárgalámpa, de fulladás nélkül. Ezért most valami kipufogó-visszacsapó szelep csere volt.
Holnapután pedig irány Görögország... Hát ki tudja....
Nálam is ez a történet. Mondjuk a szelepcseréről és a kormánymű cseréről már kértem hivatalos papírt. Ezek már elég komoly beavatkozások sztem. A szervízfüzetes ügyben sztem igazad van. Utólag is kérhetsz vmi hivatalos papírt az elvégzett javításokról, ha gondolod. (legfeljebb nem kapsz :) ) Én is kértem a többi dologról visszamenőleg. Hát nem olyan, mint amit elképzeltem, de végül is aláírás, pecsét + az elvégzett javítások is rajta vannak.
A szelepcseréről írhatnál bővebben is (mi volt a kiváltó ok, megoldotta-e, stb)! hátha okulunk belőle!
Én már átestem már a szelepcserés műtéten (mármint a Lacetti), és néhány apróbb javításon, cserén (gyújtókábelek, légzsák kábel, most pl. egy visszacsapó szelep a kipufogótól) Mennyire normális dolog, hogy ezeknek (még a szelepcseréknek) nem sok nyoma van a szervízkönyvben, csak egy sajtpapírom van néhányról. A mai visszacsapó szelep cseréről pedig semmi.
Tudom, hogy jobb, ha a szervízkönyvben kevés javítás van (az esetleges eladás miatt), de a későbbi problémák esetén legalább van nyoma.
Ja...még valami...nekem nagyon tetszik a lap, szerintem sok hasznos dologgal meg lehetne tölteni még. Jópofa dolgok vannak benne, pl. hogy mindig más kép látszik a galériánál.