Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
tippem, h az akksi, minden előzetes jelzés nélkül, tönkrement
emiatt nem tudom feltölteni sem, amikor pedig zenével tölteném, az egész kisül, leszakad, a vinyó elveszti a FAT táblát (van itt is ilyen? vagy hasonló??).
Az ehhez hasonló akksi problémákra sokszor volt megoldás a firewire kábelről való töltés"meglökés", ami után már USB-ről is tölthető. Van olyan, hogy előtte működő USB portról egyszer csak nem hajlandó tölteni.
A hdd probléma miatt inkább valami komplexebb gondra tippelnék, de hátha...
Persze nem tudjuk, hogy mennyi az ipodod kapacitása, ezért az x szabad meg y foglalt értékek nem sokat mondanak...
Kösd rá egy számítógépre, nézd meg hogy az mennyit mutat szabadnak és foglaltnak (nem az itunes, hanem az op.rendszer - linux vagy vindóz!!). Ha a foglalt hely kb. annyi, amennyi zene rajta volt, akkor valszeg a zene ott is van, csak az adatbázist kell újra létrehoznod.
Egyáltalán bekapcsol az ipod? Ha igen, akkor egy filekezelöben nézd meg, látja-e rajta a fileokat? Ha igen, akkor lehet, hogy csak az adatbázis sérült meg, azért nem lát rajta semmit az itunes. A yamipodnak van egy olyan funkciója, hogy az ipodon lévő zenéből visszaállítja az adatbázist, azaz pont erre az esetre alkalmas.
egész éjjel töltöttem az akksit, reggelre mégis azt jelzi, mintha még mindig tök üres lenne. toltam rá zenét is reggel, látszólag fel is ment, da az iPodon nem találok semmit. a régi cuccok se jöttek elő, az újak sem tűntek el.
viszont a "tulajdonságok" vagy mifene menüpontban azt mondja, h 25G foglalt, 3G szabad (tegnap innen indult a dolog alapból)
kérdés:
miért nem tölt az akksi?
hová tűnt a 25G zeném?
hová tűnt a ma reggel felpakolt 2 teszt album????
tippem, h az akksi, minden előzetes jelzés nélkül, tönkrement
emiatt nem tudom feltölteni sem, amikor pedig zenével tölteném, az egész kisül, leszakad, a vinyó elveszti a FAT táblát (van itt is ilyen? vagy hasonló??). innentől az iPod látja, h a vinyója terhelt, de azt nem, h mivel? ergo semmit nem találok meg rajta.
id3 tag rendezéshez én az ultra tag editort használom, van benne automatikus track # kitöltés és freedb.org támogatás, ez a két funkció elég sokat segít. De szenvedek így is rendesen a 25 giga zeném helyrepofozásával :P
Nem tom, hogy a Te életedben hogy játszódnak le a dolgok, de nála úgy, hogy hazaérek, iPodot fel az USB töltőre, PDA-t be a dokkba. Ez nálam kb. ugyanolyan, mint a cipő le, amikor hazaérkezem.
most belenéztem ismét, nemhogy félig üres a vinyó, de mostmár meg full üresnek mutatja!!!!
korábban írtátok, h van vmi program, ami ilyenkor képes újravarázsolni a korábbi vinyó állapotot. az micsoda?
ráadásul úgy, hogy mielőtt észrevettem volna a hibát, közvetlen előtte elindítottam kb 2 giga feltöltést (perpill folyamatban, ezt mostmár nem szívesen szakítanám meg, tehát mostmár kivárom a végét)
korábbi mp3 file-ok (amelyeket nem éppen most grabbelek le audioból) tag kitöltögetésének mi a legegyszerűbb módja?
különösen a track#-ek kitöltése érdekelne, mert jó nagy szopó meló ez, ha valaki korábban bután grabbelt és nem pipálta be a track# tag-be mentés funkciót, és most utólag kell pótolni a hiányosságot. enélkül meg ugyebár nem tudja az iPod, h mi a helyes számsorrend...
ajjjajjj...
épp nyomtam fel a stuffokat iTunes-al az iPodra
kb 3 gigám volt még szabadon
eléggé le volt merülve az iPod, gondoltam miközben USB-n tölt, feltolok rá pár új albumot
amíg ezt tettem, az iPod "kisült", (totál lemerült) és kikapcsolt. feltöltés félbeszakadt. kb mintha letéptem volna az USB-ről. feltételezem azért, mert hiába töltöttem villannyal, ha közben csavartam a vinyóját stuffal is, szépen megette az aktuális feszkót, meg még mást is, vagy ilyenkor nem is tölt igazán csak zabál.
most, h visszaraktam újra az iTunes-ra és a gépre, jelzi, h 15 giga üres hely van az iPodon!!!!! 10 perce még 3 giga volt!!!! ez ugye nem az, amikor elszáll a vinyója??????
na a végén tényleg kell vennem egy falitöltőt? ez az egszerre töltöm árammal és stuffal is elég veszélyes úgy fest, pláne csontra lemerített akksinál...
vagy ez hülyeség? ha már vki látott ilyet pls help! + okuljatok! :)
Ebay-en a nem kurrens cikkek az olcsók. Az iPod kurrens, mindenkinek kell(ene). Tehát drága :)
Szerintem legjobban itthon éri meg venni, kéz alól. Én is úgy vettem. Egyelőre működik :))
Es ez igy van ahogy mondod, midneki merlegelje maga hogy mit er meg. En szigoruan csak annak ajanlom hogy utana kelljen jarni meg riziko... ha nagyon sokat nyersz rajta, vagy nem lehet itthon kapni (mert sajna meg mindig vannak ilyen cuccok).
egyik haveromnak amcsiból küldte az anyukája az iPodot
DHL-el, biztosítással stb... a vámon persze kibukott (most nem tudom miért) és hetekig kellett velük levelezni, h ne kelljen rá vámot fizetni.
végül nem is kellett, de simlizés volt mögötte.
arról nem beszélve, h a postaköltség és a biztosítás kb annyi volt, mintha itthon vette volna meg az egészet. ha a vám is rámegy, akkor lett volna csak igazán nagy biznisz...
lényeg, h én tuti nem rendelném külföldről, azért h 20-30000 (?) forinttal olcsóbban kihozzam. kockáztassam a vámot, elvesztést stb... meg a topicban is írták páran, h a garancia ügy is elég esetleges, van akinek OK volt, volt akinek viszont balkáni állapotok álltak elő (itthon), nemzetközi gari ide, vagy oda...
más kérdés, h gyalog a határon, fülben simán behoznám én is szívesen, ha pont pl az USA-ban járnék :)
Reszben igaz, mert pl tegyunk fel speco eset. Ebay, Paypall-al fizetsz, ez eddig okes. Eltunik, jelented Ebay-en hogy nem kaptad meg, 30 napot varatnaka a kifizetestol, illetve negativ feedback, es ha nem jon, akkor jon hogy bizonyitani kell... (en eddig egyszer szinta, bizonyitanom se kellett, masik ketto kollega volt, nekik se vol semmi bonyodalom), es akkor 5 munkanap es vissazutaltak. De nem adok tobb otletet, nem a biztositasi osszeg alapjan nyitjak kia a csomagokat, ezt azert megmondom, es nem azon vamoljak, ez pedig teny. Egyik eset hogy acsomagnak, a szallitolevel mellett kell tartalmaznia a szamlat, ha ez nincs akkor jon a Vpop felulbiralat, ami vagy bemondas elhiszes vagy utananeznek. Na most ha minden 40-50e-es teltenek utananezneneke... Nekem jott mar be alkatresz nem altalnos, behivtak, megkerdeztek menyi, ja be volt biztositva tobbszaz dollarra, erre nagyon emlekszem, igaz japanbol jott , mondtam hobbi alktresz, , szamlat kivette hogy akkor miert ilyen sok, amira bemondtam viccesen hogy hongkongi dollar, mosolygott, oszt jo jaccaszt kivant, szevaz. Szoval ez emberi fuggo dolog is. Amig nem uzleti az esett ott is csak emberek vannak, es nagy reszuk nem abberaltsagbol, masok szivatasa miatt dolgozik ott. Vagyis eddgi nekem igy tunt, mert ugye ghostwriter szerint nem igy van (nala) ;)
Igazad van Roger, csak mindeki ugy van vele, ha mar Ipodja van akkro kihozza belole a tuit. En is erdeklodtem, ki is probalom ha lesz idom , annak ellenere hogy mi a francank egy nano-n videot nezni ;) ott a PSP, oriasi kijelzo, szep szinek, erre (is) van kitalalva, de ugy zavarja a csorom, hogy milyen mar azon is ;)
Valoban ez a Belkin kisse draga. Amugy valoban pont ez a gond, vagyis jo lett volna ha kezel, es gyorsan kartyaolvasot, mert nem kene kulon a mobilHDD. Sajnoa azok se egy csodak, csak megfelelo osszegert, de ez erre van kitalalva, az meg arra, amit el kell fogadnunk akkor :(
ennek az egész iPod videozásnak nagyobb a füstje mint a lángja...
Hajlok arra, hogy egyetértsek veled. Az asszony sokkal nagyobb képernyőjü Palm TX-én (3,25x2,2'', 480x320, 16-bites színmélység vs az ipod 2,5'', 320x240) is éppen csak hogy egy videoklipp élvezhető, moziról jobb nem is beszélni.