Keresés

Részletes keresés

szucsati Creative Commons License 2003.04.07 0 0 314
Lemértem az előszerződés mellékletét képező alaprajzon a parkoló méretét. (Szerintem kicsinyítve van az alaprajz, rá M 1:250 van írva, szerintem a méretarány kb. M 1:530. Így a PG018 parkoló mérete (ez nagyobb a többinél) kb. 320x550 cm.
kreko Creative Commons License 2003.04.07 0 0 313
OK koszi szucsati neveben is. Tehat Mekkora a beallonk merete? A B es C lepcsohaz sarkanal levo szelesebbet nezdd meg.
Előzmény: Nőgyógyász (311)
szucsati Creative Commons License 2003.04.07 0 0 312
Nem tudom mekkora egy parkolóhely. Amikor előszerződést kötöttünk, akkor az alaprajz alapján számoltuk ki kb., de már nem tudom. De szerintem 30-40 cm-t simán hibázhat az ember egy ilyen mérés-számolás során.
Előzmény: kreko (310)

Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.07 0 0 311
Jegyzetelek ... a péntek délig megjelenő kéréseket szívesen megnézem/megkérdezem :)
kreko Creative Commons License 2003.04.07 0 0 310
Hat engem is zavarna az biztos. Apropo szelesebb beallo. Elvileg az enyem is ugyanakkora, mert ugyanott van csak a C lepcsohaznal. Na meeg annyi hogy nem neztem meg hogy pontosan mekkora egy ilyen beallo. Hany cm szeles es hany cm hosszu? Ha Te sem tudod esetleg megkerhetnenk Nogyogyit hogy nezze mar meg nekunk legyenszives.
Előzmény: szucsati (308)
szucsati Creative Commons License 2003.04.07 0 0 309
Amikor én néztem akkor a tervdoksi több dossziét tett ki: egy villamos, egy gépészeti stb. (nem tudom pontosan). Mindegyikbe bele vannak hajtogatva a lepedő (kb. A0-A1) méretű alaprajzok és benne vannak a leírások (A4 oldalakon). Tehát tulajdonképpen papírok dossziékban.
Előzmény: Nőgyógyász (307)
szucsati Creative Commons License 2003.04.07 0 0 308
Köszi kreko!

Hát engem ingenis zavar, hogy az autóm mellett fal lesz, ez kb. 40-50 cm minusz kiszálláskor, kanyarodáskor meg egyáltalán nem mindegy, hogy fal van ott vagy nem. (Bár az én parkolóm egy szélesebb típus, talán annyira nem gázas). Átgondolom, megnézem az alaprajzot.
A kerttel kapcsolatosan megkérhetnénk Nőgyógyász szomszédunkat, hogy kérdezzen utána, ő pénteken megy be. Személyesen mindig könnyebb (ez az én tapasztalatom).

Előzmény: kreko (306)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.07 0 0 307
Köszi a beszámolót, tanulságos volt olvasni. A tervdoksi olyan formában létezik, hogy azt többen is tudják nézegetni egyszerre? (Ezzel elárultam, hogy még mindig nem néztem meg :)
Előzmény: kreko (306)
kreko Creative Commons License 2003.04.07 0 0 306
Eloszor is en is had udvozoljem az uj lakokat!

Penteki beszamolom:

egesz alapjaban veve azzal kezdodott, hogy ok csak ertekesitok megnezhetem a tervrajzokat de ne kerdezzek toluk muszakiakat. OK nem kerdezek de akkor adjanak valami muszakis kontakt embert. OK meg is kaptam a telefonszamat, mert amikor a rajzokat elkezdtem nezegetni nem volt benn. De aztan mire azokat atbongesztuk megjott a muszakis emberke es tudtam vele is beszelni. Muszakis emberke tovabbiakban "MK". Ja es ne akarjak se fenymasolni se fenykepezni, mert copyrighttal vedettek az epulet tervrajzai ugyhogy nem lehet. Gondolom elvileg a tervrajzrol csak a lakasomat erinto reszt le lehet masolni, mert azt meg is kaptuk amikor meretezett rajzot kertunk. Ugyhogy azt mar nem is kertem mert majdnem olyanom mar van csak negyedik emeleti de mint kiderult csak a terasz meretben amit eddig si tudtam meg abban az ablakban kulonboznek egymastol.

tisztazando dolgok voltak:

1. lakasomon hogy lett ez a -1 ablak +1ajto: MK -nak mutattam az alaprajzom hogy ez nem egeszen ugy nez ki ahogy most kinez a muszaki terv. Hat igen bologatott hogy az nem ugy fog kinezni mint amit en alairtam. MK a jogi reszet nem ismeri a dolgoknak ugyhogy aszonta hat attol fuggoen hogy en milyen szerzodest is irtam ala alapjaban veve vagy karteritest kerek vagy visszakerem a penzem es elallok a szerzodestol. Ja es az az erdekes hogy a 4. emelettol lefele viszont lesz ajto is es ablak is.

2. elteresek a -1 szint alaprajzaban: hat igen szucsati jo megfigyelo vagy ott ugy nez ki valtozott az alaprajz azt illetoen ami ket falat emlitettel. Mert a mostani alaprajz szerint ami ugye nem egyezik azzal amit alairtunk ott fal lesz mind2 helyen. Tarolot illetoen szerintem parazasra semmi OK, ott ugy megoldottak, hogy felcsereltek a 2 tarolot. Mert ugye azon a sarkon van egy nagyobb meg egy kisebb tarolo. Most csak annyi valtozott hogy ugyanott az a kisebb es nagyobb tarolo helye fel lett cserelve. Nos hat a masik fal ami ha jol ertettem ati a beallohelyed mellett lesz az mar lehet hogy nagyobb gaz, mert igy nehez lesz kiszallni az autobol a fal mellett. Ja igen megneztem ati a 242 -ik hozzaszolasod. Szoval nem igaz hogy az alaprajz regi, mert az uj az szerintem ugyanaz es aszerint epitkeznek. Ugyhogy akkor most lehet nem erint teged sem pozitivan ez a "kis" valtozas. Aztan megneztem az en tarolom meg garazsom, szerencsere a beallohelyemet nem erinti valtozas. A taroloimat meg annyi hogy pont azon a sarkon vannak. Es csak annyi lett hogy igy felcserelve van most a 2 tarolo. A garazsom meg ugyanugy a sarkon van a C lepcsohaznal, de oda valami rejtelyes oknal fogva szerencsere nincs fal a mostani alaprajzon. Remelem nem is lesz.

Plusz info amit tudok, hogy az E epulet homlokzata nem Porothermbol lesz, hanem valamilyen meszko teglabol, amit most engedelyeztek nemreg a magyar hatosagok. Nyugaton mar reg ezt hasznaljak. Allitolag a porothermnek nem volt olyan jo a hangszigetelese es emiatt meg a nagy zajterheles miatt a Lehel utca felol ez az ujfajta jobb hangszigetelesu meszkotegla lesz.
Elvileg az E epulet teljes foldszintjen pedig egy szupermarket lesz. Az E es F epulet kozott lesz az utcarol a bejarat az uszodaba meg a fittness terembe es onnan megy fel egy lepcso a belso parkba is. Ez pl utana jutott eszembe hogy akkor ezek szerint barki bejohet a belso parkba? Ja es peldaul van olyan hogy az E epuletben a negyven akarhany negyzetmeteres lakasok kozul az otodik es a hatodik emelet ablaki maskepp neznek ki a Lehel utca felol (plusz egy kis ablak). De lehet hogy a park felol is arra mar nem emlexem.

Na azszem roviden ennyi.
Tanulsag: szerintem mindenkinek erdemes megnezni a TERVDOKSIT aki annak idejen szerzodes alairaskor nem tette meg, mert szerintem vannak meeg ilyen nem teljesen stimmelo (felremasolt) alaprajzok alairva. Jobb meeg most megtudni nem csak akkor amikor mar felepult.
Ezek utan gondolom aldani fognak az ertekesito lanyok hogy mindenki megy be tervdoksit nezni. :))

Előzmény: szucsati (297)
kreko Creative Commons License 2003.04.07 0 0 305
Topictalalka: nekem a hetvege altalaban tabu. Pentek hasonloan nem mindig OK. Hetkoznap 19 oratol barmikor jo. IX. ker. es XIII. ker es kozotte levo keruletek (V, VI) OK. De azszem barmelyik belso pesti kerulet OK.

Na es akkor ezutan reagalok hogy mi volt penteken.

Előzmény: szucsati (302)
tgabika11 Creative Commons License 2003.04.07 0 0 304
Nekem mindegy, csak ne külső kerület.
Mondjuk: 11, 13, 7, 8, 9...bármelyik jó!
Hétköznap 19 után(csütörtök nem jó), és szombaton 16 óra után, vasárnap bármikor!
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.07 0 0 303
Nekem hétköznap este 7-től, vagy hétvégén bármikor jó, és a CP-től 10-15 percre lakom, tehát XIII. ker.
Előzmény: szucsati (302)
szucsati Creative Commons License 2003.04.07 0 0 302
A képek (a megszokott késés szerint) ma éjjel. Ma már tényleg lesznek...
Akit érdekel a topictalálka, az írja már be, hogy kb. honnan jönne, mert akkor olyan helyet keresünk, amely valamennyire mindenkinek jó. Én IX. ker-ből. Ja, és hétvége vagy hétköznap legyen? Esetleg a pénteket is különválaszthatjuk.
Előzmény: Máris_szomszéd (301)
Máris_szomszéd Creative Commons License 2003.04.07 0 0 301
A héten akartam érdeklődni én is a CP-ben(sokadszor), de ha Nőgyógyász pénteken úgy is részletes információkat szerez, akkor most nem háborgatom őket. Bár szerintem megint csak mellé fognak beszélni. Ha már hívják szerződést kötni az embereket a D épületre, akkor engem már keresniük kellett volna, ugyanis az előszerződést még tavaly szeptemberben aláírtam. Nem találtam új képeket. Hol keressem őket?
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.06 0 0 300
Bocs, Kreko ... mindjárt nézem :) Arra a címemre már szinte csak spamet kapok, ezért ritkán nézem meg. Adok helyette másikat emailben.
Előzmény: kreko (288)
Nőgyógyász Creative Commons License 2003.04.06 0 0 299
Üdv minden új (és régi) leendő lakónak! :)

Pénteken felhívtam a CP-t, hogy mi a helyzet ... a kapcsolattartóm már nem dolgozik ott, az utódja (nekem október óta a harmadik) meg azt mondta, hogy igen, hívják be az embereket szerződést kötni, de ez elég lassan megy, viszont ha már bejöttem a képbe, akkor adott egy időpontot köv. péntekre (11-e). Na, majd akkor kikérdezem őket, hogy mi is ez a rengeteg csúszás, miközben azt mondták, hogy sem az időjárás, sem az engedélyek késése nem hátráltatja a munkákat.

Most nem küldök új képeket, mert az elmúlt héten tényleg semmi változás nem történt :(

A topiktalálkozó jó ötlet, én benne vagyok :)

tgabika11 Creative Commons License 2003.04.05 0 0 298
A topictalálka nem rossz ötlet, és alakíthatnánk valami szakszervezetformát, hogy közösen tiltakozzunk, és követeljünk dolgokat!
Előzmény: szucsati (297)
szucsati Creative Commons License 2003.04.04 0 0 297
Sziasztok új lakók!
Már sok kép összegyűlt, de ha van valami szép, szívesen fogadjuk. Úgy írta Nőgyógyász, hogy már hívják be az embereket a D épületi szerződésekkel kapcsolatban. Kreko várom a beszámolót! Hét végén fent lesznek a képek. Ha már ilyen sokan vagyunk, nem lenne jó egy topic-találkozó?
Máris_szomszéd Creative Commons License 2003.04.04 0 0 296
Sziasztok!

Néhány napja bukkantam rá erre a fórumra, és látom, hogy mindnyájan hasonló cipőben járunk. Én is leendő CP-s vagyok, a D épületben vettem lakást (sajnos).
Az utóbbi időben már azon gondolkodom, hogy visszakérem a befizetett 10% + foglalót, ugyanis a szerződés aláírásával rengeteget késnek, és hülyének nézik az embert. Az építkezés szerintem az elmúlt két hétben egy tapodtat sem haladt. A héten jártam arra, és egy teremtett lélek sem volt ott a két daru kivételével, amit lengetett a szél.
Ti nem gondolkodtatok még azon, hogy mit lehetne tenni az ügyintézés meggyorsítása érdekében?

Pedro_ Creative Commons License 2003.04.04 0 0 295
Sziasztok!

Szintén egy leendő CP lakó vagyok. Örülök, hogy rátok találtam.

Egyébként az E épület A lépcsőházában leszünk, ha minden úgy alakul. Szintén a parkoló + tároló szerződés aláírását várjuk, de most legalább infókat is tudok róla, mert egy jó ideje már nem hívtam őket.

Tetszenek a képek. Nekem is van pár, ha kell valamelyikőtöknek szóljatok.

Remélem hamarosan egy házban lakunk... :)

szucsati Creative Commons License 2003.04.04 0 0 294
Nekem nem azzal van a bajom, hogy most előre kell a számla, nálam ez a természetes. Nekem azzal volt a bajom, hogy átutaltam nekik, s utána küldték a számlát. Az átutalásos számlát nem előre szokás (kell) kiállítani? A számla alapján utal az ember, nem? (Nem vagyok pénzügyes.)
Előzmény: kreko (293)
kreko Creative Commons License 2003.04.04 0 0 293
az teljesen normalis hogy elore adnak valamirol szamlat mivel egy szamla nem igazolja a teljesitest is ha nincs rajta. Tehat egy szamla onmagaban nem igazol penzmozgast. Azszem valahogy igy mondta nekem a penzugyes kis felesegem.
Előzmény: szucsati (292)
szucsati Creative Commons License 2003.04.04 0 0 292
Felhívott a CP, hogy milyen dátummal állítsák ki a számlát a Bank felé a részletről (ami hitelből megy már)... Most gondba vannak, mert eddig utólag küldték a számlát (ami úgye pénzügyileg...), most meg előre kell... Egyébként meg: honnan tudjam?
kreko Creative Commons License 2003.04.04 0 0 291
Ja aszonta apu hogy a tarolok sorszama nem stimmel az alapitookiraton levo sorszammal. Vagy valami ilyesmi. Szoval a lenyeg hogy valamiert meeg at kell sorszamozniuk a tarolokat ja es amiatt nem tudok szerzodni menni. Majd hetfon meselek hogy mi volt.
Előzmény: szucsati (290)
szucsati Creative Commons License 2003.04.04 0 0 290
S mit mondtak? Azt, hogy a tároló szerződését még nem tudják aláíratni? Na, nézd meg a lakásod alaprajzát, meg a -1. szintet, aztán írjál...
Lassan tényleg eljutok odáig, ha ezeket előre tudom... De még ott tartok, hogy nem az építkezés sebességén izgulok (bár nyomhatnák gyorsabban), hanem az adminisztráció bénaságain. És hülyének néznek (néha) mindket.
Van egy-két gondolatom, majd a következő hülyeségüknél előadom nektek.
Előzmény: kreko (289)
kreko Creative Commons License 2003.04.04 0 0 289
szucsati: hat beszaras. Most hivtak fel 1-2 oraval azelott hogy elindultam volna hogy NE menjek szerzodest alairni. De toled mar 2 napja tudom hogy be fogok szopni. Es be is szoptam hat ez kiraly. Na mind1 mondtam faszikamnak hogy azert e TERVDOKSIT bemegyek megnezni. Kivancsi vagyok mi az aktualis verzio. Ja meg azt nem is mondtam neki hogy arrol is szeretnem oket megkerdezni hogy hogyan alakitjak at az alairt alaprajzom. Meeg jo hogy egyaltalan ideszoltak.
Előzmény: kreko (281)
kreko Creative Commons License 2003.04.04 0 0 288
en irtam egy e-mailt az itt megadott e-mail cimedre. Te olvasod azt egyaltalan?
Előzmény: Nőgyógyász (283)
kreko Creative Commons License 2003.04.04 0 0 287
e-mailben en is kuldom ismet a site cimet ahonnan le tudod tolteni az en mult hetvegi kepeimet is.
Előzmény: szucsati (285)
tgabika11 Creative Commons License 2003.04.04 0 0 286
Ha bemész, rákérdezhetnél, hogy mikor akarnak készen lenni a falakkal.
Bár a csajoktól kár bármit is megkérdezni!!!FOGALMATLANOK! - ezt is megmondhatod nekik. Mutasd meg a topicot, olvasgassák!
Szerintem ez nem túl jó reklám nekik. Fel kellene hívni a figyelmet erre.
Ja, és mikor lehet a változtatásokról és választásról beszélni???
Előzmény: kreko (284)
szucsati Creative Commons License 2003.04.04 0 0 285
Azt mondtam, hogy fel kell hívnom őket. Telefonon meg sem próbáltam elmagyarázni melyik falakról van szó, de ha ma neked nem derül ki ezzel kapcsolatban semmi sem, akkor jövő héten biztos bemegyek.
Új képek a hétvégén... Köszönet Nőgyógyásznak.
Előzmény: kreko (284)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!