A 2005-ös (fényképes) naptár szerint az uszinál is van egy, holnap megnézem, fizikailag is ott van-e még. (A Homoktövis-fényképekből ítélve valamikor a nyár végén készülhettek a légifotók).
Beleporol sajnos fogalmam sincs, da a medencek: egy 25os medence van, ugy 4-5 savval, egyik vege 1.5, masik olyan 3 meter mely. Meg egy gyerekmedence, az a fele a nagynak minden iranyban. Remelem nem epitettek at az utobbi 10 evben ;)
Meg meg ezt tudom rola mutatni:
http://www.vendegvaro.hu/41-20
Ez a telefonszam all mindenutt, regen is ez volt. Orultunk is neki, mikor rendre melletarcsaztak, es hetvegen hajnal 9kor a kadfurdo utan erdeklodtek tolunk ;)
Tudja valaki, hogy mekkora úszómedencéje van az Árpád úti gyógyfürdőnek (ha van egyáltalán) és mennyi a belépőjegy? Weboldaluk nincs, ahol van valami süket duma, ott ezeréves telefonszám szerepel, a matáv tudakozó által megadott számon pedig nem veszik fel. Lehet, hogy azért, mert elmentek Európába, minket meg itthagytak?
Nemrég költöztem Rákospalotára és szeretném megkérdezni, hogy milyen éjszakai szórakozási lehetőség (disco, club, bar) van az Újpest-Rákospalota-Újpalota-Pestújhely részeken.
Vicces. Ha megnyugtat, kb 20 évvel ezelőtt én is bevittem egy rendszámot, és kb ugyanez történt. Igaz, a rendőr olyan negédesen dícsérgetett, hogy már abból is rájöttem gyerkőcként, hogy a zsaruk nem örülnek annak, ha rendszámtáblát visznek be hozzájuk a népek. Mindegy, ezt is meg kellett tapasztalni, most közreadtuk, tudja meg mindenki: az Árpád útra senki ne vigyen be rendszámot!
MIghty: biztos túl elfoglaltak...
Pár hete bevittem (mert rendes állampolgár voltam) egy talált rendszámot a kapitányságra. Majd egy órát várattak a füstös előtérben, majd végre bemehettem az ügyeleteshez aki felfirkantotta a nevemet egy papírra és már mehettem is. Rohadjak meg, ha még egyszer becsületes leszek...
40.§ (5): Tilos megállni:
h) más járművel a villamos, autóbusz vagy trolibusz megállóhelyet, illetőleg taxiállomást jelző tábla előtt 15 méter, utána 5 méter távolságon belül, kivéve, ha útburkolati jelből más következik;
i) autóbuszöbölben és autóbusz-forgalmi sávban, kivéve a kijelölt megállóhelyen megálló autóbuszt (trolibuszt), továbbá a személytaxit;
Annak ellenére állnak meg gépkocsik a buszmegállókban ill. közvetlen előtte/utánna (Centrum áruháznál és az Újp. közpönt-Árpád üzletház közötti megálló), hogy a Rendőrség épülete 50-100 méteren belül van. A rendőrség miért nem tesz semmit a szabálytalanul parkoló autók vezetőivel szemben?
Sziasztok!
Egy ideje az egyik újpesti bölcsi előtt renddszeresen feltörik a kocsikat. Szerintetek kihez lehetne fordulni, hogyha a rendőrség semmit sem csinál?
Nem derül ki pontosan, mi a bajod a plakátokkal. Az a baj, hogy olyan helyre ragasztják, ahova nem szabad, vagy a tartalmukat, a kínált szolgáltatásokat kifogásolod?
Ha olyan helyre ragasztanak, ahova nem szabad, egyrészt szólj az önkormányzatnak (kvázi jelentsd fel őket, fotóval is dokumentálhatod), másrészt szedje le a ház az összes plakátot, majd tegyetek ki egy feliratot, miszerint a ház külső vakolata a lakóközösség tulajdona, és a jövőben minden egyes felragasztott plakátot dokumentáltok (ragasztás ideje, fényképe stb.), és a plakáton szereplő cég, vállalkozás részére ötezer forintot számláztok ki a dokumentáció elkészítéséért és a plakát leszedéséért.
Másik, kicsit barátságosabb verzió, hogy vesztek egy hirdetőtáblát, kiteszitek és ráírjátok, hogy oda ragasztani lehet, máshova nem, különben az első verzió lép életbe.
Ha a kínált szolgáltatásokat panaszolod, akkor a bizonyítékaiddal például a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordulhatsz (pl: fogyasztó megtévesztése) esetleg a Fogyasztóvédelmi Felügyelőséghez, ha csalást vélelmezel, akkor sétálj be a kerületi rendőrkapitányságra és tegyél feljelentést.
Azért azt érdemes tudni, hogy a vállalkozások egy része nem maga ragasztgat, hanem pl. diákszövetkezeteket kérnek fel erre. Ha a cégnél panaszkodsz, rákenik a szövetkezetre, de az általatok kilátásba helyezett ötezer forint bírósági úton ekkor is behajtható, a cég majd leboltolja azon, aki a plakátot a kérés, tiltás ellenére felnyomta oda.
Egyszer viszont rá kell szánni egy délelőttöt, hogy a már felragasztott vackokat leszedjétek, hogy üres legyen a felület.
Tisztelt Újpestiek!A következő kérdésem lenne itt a forumban:Mit lehet kezdeni az illegális plakátragasztók ellen? A házunk az árpád és mártírok utca sarkán van és televan ragasztgatva mindeféle reklámokkal.Söt van olyan is közöttük aki számitogépes tanfolyamot hirdet de csak telefonszám van megadva ami ugye titkos,ha felhívod kedves női hang elmondja hogy ide meg ide kell menni befizetni az x ezer forintot és utána értesitenek.Vagyis lehuznak pénzel és utána mehetsz panaszra bárhová mert a rendőrség csak ismeretlen tettes ellen fogja megtenni a feljelentést ami 30-nap mulva leis zárnak és a pénzednek annyi.
Próbálta valaki közületek e-mailben felvenni a kapcsolatot az újpesti polgármesteri hivatallal? Én az imént írtam egy levelet az info@ujpest.hu címre (ez szerepel a honlapon), de visszajött egy értesítés, hogy a levél kézbesíthetetlen. Hova lehe e-mailezni vajon?