"Kérdezi, hogy a koncert miatt jöttünk, erre a haverom mondja, hogy igen."
hogy **ci legyek, erre azt kellett volna válaszolni a haverodnak "csak úgy muriból", hogy 'hát, nem is a kibaszott tornyotok miatt jöttünk!!!' :-DDD biztos jobban zsibbadt volna a kis gallkakas feje a csávókámnak! hi-hi!!!
egyébként az óriási élmény lehet és egyik nagy beteljesületlen vágyam, hogy egy Maiden koncerten több tízezer emberrel együtt "Ooo"-zzam végig a Fear-t egyszer!!!!! biztos hátborzongató érzés. egy picit irigyellek emiatt titeket. bár ahogy szokták mondani, a sajnálat ingyen van, az irigységért meg meg kell dolgozni! he-he!
Bruce fekete szerkóban volt, ha jól láttam egy egyszerű fekete póló volt rajta, de nem biztos mert a csarnok túloldalán ültünk, vagy 200 méterre a színpadtól.
A Fear of the Dark állat volt. A Legacy végén Bruce közölte, hogy ez volt az új lemez, és mindenfajta kommentár nélkül beszámolt Nicko és kezdték a Fear-t. Hát az hihetetlen volt!!! Mindha felrobbant volna a csarnok. Igaz Rokko? Mondtam is a feleségemnek - aki amúgy nem nagyon ismeri a Maiden-t - ezt mindenki ismeri, figyelje a "kórust"! És volt Oooo-zás ahogy kell! 15000 ember egyszerre! ÁLLAT VOLT!
Koncert előtt a tömegben hallottak minket magyarul beszélni, az egyik francia srác meg is kérdezte angolul a haveromat, honnan valósiak vagyunk. mondta hogy Hungary :-)) Erre a csávó megkérdezte: Budapest?? Na... Csak ragadt valami ezekre a fránsziákra is!!! Hihi! Kérdezi, hogy a koncert miatt jöttünk, erre a haverom mondja, hogy igen. Na erre teljesen elképedt és közölte, hogy igazi rockerek vagyunk.
és még mindig a legendás szürke színű páncélra emlékeztető kötött mellényben nyomja a bulikat Dickinson??? /az milyen old-school szerkó! :-D /
és egy naiv kérdés:
ugye nem volt végig "Oooo"-zás a Fear Of The Dark alatt?! :))) /az még mindig mekkorát üt az a nóta. számomra az a dal olyan, mintha a Maiden megírta volna saját himnuszát! (kiváncsi vagyok ezzel mennyire értetek itt egyett a fórumon?)
egy személyes megjegyzés, az az a nóta, amit közvetlenül azelőtt hallgattam meg a kocsimban, mielőtt bementem az államvizsgámra! :) /
sajnálom, h nem lehettem ott, biztos (meg a leírások alapján is) szuper volt a koncert és egy örök élmény. az meg, h végig lenyomták az új LP-t duplán sajnálatra ad okot, hogy lecsúsztam róla. remélem nyáron, mondjuk egy Gods of Metal vagy Novarock-ra elmennek, mert akkor én is! hehe!
a beszámolókat meg köszi azoknak, akik ott voltak és vették a fáradságot és megosztották itt velünk!!!
akinek van/volt PC-hez vezeték nélküli egere+billentyűzete, mi a véleménye?
Ugyanolyan gyorsan reagál, mint a vezetékes ( játékoknál fontos )?
Nem zavarja be a mobil vagy egyéb rádióhullámú kütyü, ami a közelben van?
Hány méterre távolodhatok a vevő izétől?
Más:
kb. 1990-91 körül a Headbangers Ball-ban ( régi szép idők... Vanessa Warwick, nem biztos, hogy így írja:) ) láttam egy klipet:
Nicko project volt, egy dal volt csak, de az szétdobolva ( emlékszem az interjúban Nicko szó szerint azt mondta, Neki ez a dobolás, amit ebbe a dalba belepakolt ) , instrumentális és Davey gitározott!!!! Nagyon tetszett, akkoriban szó is volt egy Nicko szóló EP-ről, vagy albumról, de semmi nem lett! Ezt a klipet azóta sem tudom felkutatni!!!
Valami rádió show-ban/hoz élőben nyomták el a nótákat, de stúdiókörülmények között, közönség nélkül.
A Different World maxi azért nem túl izgi, mert a címadó rajta van az új albumon, a Hallowed Be Thy Name ezen verziója meg már rajta volt a Benjamin Breeg maxi-cd-n is. A Trooper az egyetlen, ami nekem így izgalmas volt, bár az meg amúgy a Benjamin bakelitjén volt rajta még egy akkor rögzített dallal, ami azóta sem bukkant fel cd-n. Szóval faszság az egész, örülök, hogy megvan, de lehetne értelmesebben is csinálni, meg izgalmasabban is.
Egy olyan szintű bandánál, mint a Maiden, nem igaz, hogy nincs a tarsolyban valami érdekesség még, nem tudom, miért ugyanazt a két-három felvételt kell mindenhova felpakolni
Olvastam, hogy vátozás volt kislemez ügyben. Igazán értékes lehetett volna, de egy újabb Iron Maiden - mármint a nóta - koncertfelvétele már nem dob fel annyira.
A nagy lépcsőn álldogáltunk és vártuk, hogy beengedjenek, egyszercsak elkezdett valaki üvöltözni. Oldalt a a lépcső szélén felraktak 3 gagyi erősítőt és két gitárral meg egy mikrofonnal elkezdtek "zenélni". Hoztak magukkal pár karton dobozos sőrt, amit a látszólag velük együtt lévő fan-ok leginkább magukra locsoltak. Iszonyatos sikerük volt!!! Ezt így elmesélni nehéz, látni kellett volna. Szerintem akkor játszottak együtt először. Ott voltak vagy 30 percig, összepakoltak és eltüntek. Érdekes, szerintem Magyarországon 5 perc után elzavarták volna őket, itt a kutya se foglalkozott velük.
Mi vettünk is abból a pólóból, a Didalív van rányomva, jól néz ki!
Látta valaki közületek a Bercy előtt az "előzenekart"? Hát az valami király volt! most mennem kell, de este majd még mesélek erről. Amúgy én vagyok az a csávó, akinek Ferihegyen a csomagra várás közben megszólalt a telefonja, és a csengőhang Dance of Death gitártémája. Az ott álldogáló fáradt arcok legalább felderültek egy kicsit.
Volt csak erre a Bery bulira gyártott hivatalos pólójuk, abból akartam volna, de hiába volt több ezer darab, mire odajuottunk, már csak L-es volt a legnagyobb... így ezt megspórolták nekem. Az inggel kacérkodtam, de annyira nem vagyok őrült végül, hogy 23000-ért vegyek egy inget. Az 'asszonynak' hoztam egy zseniálisan király női pólót. Az is 40 euro volt, amúgy
Ja, volt könyvalakú, sokoldalas full színes turnéfüzet is 20 euroért, de azt sem vettem.
Ellenben a Champs Elysées-en a Virgin Megastore-ban megcsíptem a Different World maxi-t
Egy gépen utaztunk....:) Csak két csoportként mentünk ki:)
A mi csapatunkban volt az a srác (szerintem tőletek valakivel beszélt is erről hazafelé), aki feldobta a színpadra a magyar zászlót (nem címeres, tehát voltak még más magyarok is:), amit aztán Dickinson meg is lengetett.
Röviden, és tömören.
A beengedés szívás volt. Mikor odaértünk a Bercy-hez este hétkor, meg kapunyitás sem volt, nem sokkal később kezdték el beengedni a népet. Mivel ez összetömörödött sok-sok ezer embert jelentett (hivalatosan 16ezer a teltház itt, és a buli több mint egy hónapja sold-out volt már, szóval...), el lehet képzelni a tömeget. Mivel - tudomásom szerint - erre e bulira (is) bekerült a programba nyitózenekarként Steve lányának, Lauren Harrisnek a bandája, így úgy voltunk, hogy a franc fog tülekedni, várunk picit, és utána megyünk be. Lenyomtunk egy sört egy utcával odébb egy bárban, végül kb. 3/4 8-kor álltunk be a kapuhoz, az akkor még mindig jelentős, de már kisebb sorba. A beengedés úgy történt, hogy az egymás mellett lévő kapukon egyszerre egy-egy csoport embert eresztettek be a stadiun külső udvarára, ez úgy ötven-száz ember lehetett alkalmanként, négy-öt kapu volt amúgy. Bentebb az épület konkrét kapuinál volt egy kis motozós átvizsgálás, gondolom azért volt így megosztva a beengedés, hogy egyszerűbben, és fennakadás nélkül megoldható legyen a dolog. Negyed kilenc után álltunk a belső kapu előtt, ott már 5-6 perc volt, és bent voltunk. Az előcsarnokban tömeg a pólóstand körül, zseniálisan jó cuccok voltak horrorisztikus áron (a legjobb az Iron Maiden-es katonai ing volt, kiiiiiibaszott jól nézett ki, komolyan, de az ára is 90 euro volt, ahogy a normál pólók is 35-40 euro alatt nem álltak meg. kapucnis 80 euro...). Közben valami már ment bent, de nem lehetett értelmezni, hogy mi, és mivel a beengedés kezdete és lassúsága, valamit a Lauren Harris-es felbukkanás (ha voltak egyáltalán) miatt fel sem merült, hogy ez már a Trivium lehet. Mondjuk nem sokat szaroztunk kint, még egy sör, gyors wc, de így is pont sikerült a Triviumot pont és teljesen lekésni. (Nekem idén már harmadszor, ezzel a Trivium egyfajta rekordot állított fel nálam...) Szopacs...
Mindegy, a Maiden-t az első hangtól láttuk, ez a lényeg. A csarnokban amúgy szabadrablás volt, nem volt külön ülő vagy állóhely, mindenki oda állt-ült, ahova akart/tudott. Mi a felső folyosóról beérkezve a korlát mellett megálltunk, premier plánban lehetett látni a színpadot, mintha egy dvd-t néztél volna, kurva jó volt. Iszonyú tiszta hangzásuk volt, a Bercy akusztikája amúgy király, legalábbis ez alapján a tapasztalatom alapján. Belülről amúgy nagyjából Sportaréna méretű, csak kevésbé meredek lelátókkal, és valahogy emberközelibb, tágasabb térrel, nem olyan rideg az egész. Ahol álltunk, a teljes tömeget lehetett látni, döbbenetes teltház volt.
A koncert. Nagyon nem mennék bele, ezt a megfelelő 'fórumon' úgyis kifejtem, de: ahogy várható volt (mi is láttuk is a neten a korábbi setlisteket) itt is elnyomták egyben a teljes új lemezt. Tudom, hogy vannak, akiknek nagyon bejött,és vannak akiknek nagyon nem a Matter Of, én köztes pártoló vagyok, alapból nincs nagy bajom a lemezzel, de így egyben sok volt koncertre szertintem. A hangzás, a látvány sokat lendített amúgy a dalokon, az eleje kifejezetten király volt, sőt igazából a Benjami Breeg-ig elég klassz volt, a picit tempósabb témák felélesztettek időről időre, és nem csak a csapat volt lelkes, lent is komoly ugrálás ment, az utolsó három monumentális dal (közel 25 perc...) viszont már-már altatás szintű volt. Nem rosszból, a Maiden zseniális csapat, nekem mindenképp, de Maiden koncerten először fordult elő, hogy a sok lassú, terjedelmes dal miatt egyik-lábamról a másikra állva vártam a klasszik nótákat, és szívfájdalom nélkül léptem ki egy újabb sörért (ami amúgy max. fél percbe telt, a mögöttem lévő ajtón túl volt a tök üres folyosón a sörpult).
Ettől függetlenül a hangulat pazar volt, főleg, hogy Dickinson folyékonyan konferált franciául, amitől az amúgy is lelkes publikum egyenesen megőrült. De amikor az utolsó Matter dal után tulajdonképpen szünet nélkül belekezdtek a Fear Of The Dark-ba, akkor elszabadult a pokol, komolyan. Onnan tízből tizenöt pontos volt a buli, ráadásul olyan látványelemekkel leptek meg, ami zseniális volt, minden az új album militáns világához volt igazítva.
Szóval a zenekar hibátlan volt, a hangulat hibátlan volt, a hangzás hibátlan volt, a setlist nem volt teljesen az, de így átlagolva is messze a pozitív irányba áll a mérleg nyelve.
Tegnap éjjel jöttünk haza Párizsból, így most sikerült gép elé ülnöm. Gondolom érdekel benneteket egy kis élménybeszámoló!? A koncert a Bercy nevű sportcsarnokban volt, ami kb. akkora lehet mint a mi Arénánk. Hihetetlen, hogy Párizsban Maiden koncerten megtelik a csarnok, teltház volt, egy szöget nem tudtál volna leejteni. Saját becslés alapján kb. 15000 ember lehetett. Öröm volt látni ennyi embert ROCK KONCERTEN!!! A beengedés kb. olyan színvonalú volt, mint a Pecsában, tehát kurva szar!!! Igazából 8-ra volt meghírdetve a buli, mi ott voltunk háromnegyed 7-kor és 8-ra sikerült bejutni, de akkor még csak félház volt bent! Már javában játszott a Trivium, azt nem sikerült megtudni, hogy volt-e egyátalán Lauren Harris. A Trivium felejthető volt, nagyon szarul volt keverve, amúgy meg ez a hőrgős metál sose tartozott a kedvenceim közé. 9-kor kezdett a Maiden, Doctor-Doctor volt az első intro, utána meg valami klasszikus téma, de azt nem tudom mi. És utána elindult az őrület... Szépen sorban játszották az új lemez számait. Hihetetelenül jól szólt, Dickinson odatette magát, szépen és pontosan énekelt. Nekem élőben jobban tetszett az új lemez, mint a CD-n. A Pilgrim-Longest Day-Out of The sHadows hármas volt szerintem a csúcspont, utána kicsit leült a hangulat a Benjamin Breeg-nél kicsit bealvós volt a közönség. A Greater good of the God-nél felébredt mindenki és a refrént már együtt énekelte csarnok. A Legacy -hoz kihoztak három akusztikus gitárt állványon azon nyomták a srácok, nagyon szépen szólt, Bruce fantasztikusan énekelt. Nem volt olyan érzésem, hogy kár végigjátszani a számokat. Nekem tetszett így!!! Utána jött az 5 régi nóta. Hát igen... Akkor beindult mindenki. Fear of the Dark, Iron Maiden, 2 minutes to midnight, The Evil that man Do, Hallowed be thy name jöttek sorban! Bruce nem is nagyon beszélt angolul, csak franciául! Jól kibaszott velünk, mert nem nagyon értettünk, feleségem fordított néhány dolgot közben. Állítólag azt mondta, hogy 2008-ban visszajönnek.
Egyelőre ennyi... Gondolom Rokko kolléga is ír majd egy-két dolgot. Ja még annyit, hogy elég sok magyar lehetett kint, mert tegap hazafelé a gépen igazi rockerjárat volt, a fele gép Maidenes volt. Volt egy srác a koncerten, akinek címeres magyar zászló volt a hátán, frankón nézett ki!!!
Őszintén szólva a turné-merchandise-tól nem szartam össze magam.... Remélem ennél bővebb lesz a kínálat, bár a megastore-ban amúgy valóban vannak klassz cuccok
Párizsban is? Úgy tudtam, ott nem lesz, csak mittoménhol meg mittoménhol. Nem baj, ha lesz, megnézzük:) Bár múltkor találtam a neten valami koncertfelvételt, és annyira nem haltam el tőlük, de ártani nem árt, ha egyszer őket is látjuk:)
Hm. Egyre inkább megtetszik az új album. Több van benne, mint amit az első néhány hallgatásra mutatott, időt kellett hagynom neki. De megérte. És végre jól szól a dob!:-)