Ezen a fórumon a citrusfélék és a banánfélék hazai neveléséről osztjuk meg egymással tapasztalatainkat. Bárki elmesélheti sikereit, de esetleges kudarcait is, hátha találunk közösen megoldást az utóbbiak kiküszöbölésére.
Kezdő citruskedvelőknek javasoljuk a http://quicktor57.fw.hu/ weblap Citrusnevelési útmutatójának alapos áttanulmányozását. Ebben átfogó ismeretekre lelnek az otthon nevelhető citrusfélékről, azok beszerzési forrásairól, az alapvető nevelési körülményekről és a gyakori hibákról, kártevőkről, növényvédelemről, a magoncok neveléséről.
Sima befőttes gumit szétvágsz és azzal tekered még körbe?Én azon gondolkozom, hogy van pár régi fitnesz gumi szalag és mennyire lenne jó, ha csíkokra vágnám és egyből azzal tekerném és kötném be?
Köszönöm, nagyon kedves vagy. De a teleltető már fullon van, ahogy nőnek a meglevők, úgy kell a létszámot csökkentenem sajnos, nincs egyéb bővítési lehetőségem.
Ez jó kérdés, fiatalok, kb 1,5évesek, még hurkapálca vastag sem volt, de meg lehetett oldani... volt egy hely, ahonnan 100 ft ért tudtam venni a trifot, így becserepezve... nem is kérdeztem milyen idős...
Az én lehetőségem is kötött nagyon, pedig elég jó helyet sikerült végre összehoznom, fél "automata" fűtéssel... :-) Ez persze csak a -10 c° alatti időkhöz kell...
Szerintem próbáld ki az oltást is, én idén csináltam először, 100% osra sikerült, itt gáborke leírása alapján, bár annyi változtatással, hogy parafilmmel tekertem körbe, és sima befőttesgumival körbegumiztam kb 1 cm hosszan, és minden tekerésnél csináltam egy hurkot, görcsöt, vagy kereszthurok, tudod, ahogyan a cipőbekötést kezded, még a masni előtt...:)
Citrom: meyer, lipo, luna, narancs moro, sima F margarita ovál kumkvát, limequat, vörös grapefruit, kukle, egy satsuma mandarin nem tudom melyik... kb ennyi, még kicsik, de tavasszal le tud róluk esni 1-1 ág... a lime-ok és kumkvátok érdekelnénnek, milyenek?
Hmm ez igen... :-) Gratula... Nagyon szépek a növényeid!
Úgy érzem foglak keresni Privátban a tél folyamán némi csere bere ürügyén esetleg!!? :-)
Ez volt az első citim "LIPO " ként vettem még 2007 ben sokáig egyedül volt de került mellé társ ! és folyamatosan bővítem... bár a hely már nagyon véges télire... :-)
Lehet, hogy 1000 km-rel délebbre finomabb, ráadásul nálam karácsonykor érett. De ez csak egy vélemény. Minden esetre mindent összevetve többre becsülöm, mint pl. a Buddha keze cédrátot!
Nekem van, de sokat nem tudok mondani róla. Az idén nincs rajta termés (ami inkább az én hibám), de nem is baj, legalább erősödött a fa. Oltottam róla, így már van tartalék is. Tavaly 3termése volt .Mit mondjak róla? A gyümölcs íze nem igazán fogott meg,( de azért elfogyott), a látványa inkább. Bár a külső héj pirossága közel sem volt olyan fokú, mint a képeken, igaz, viszonylag magas volt a hőmérséklet éréskor.A húsa valóban piros. Levelei aromás clementin illatúak.