Erről a Chiyonoyamáról pont a minap olvastam egy cikket, miszerint azért nem léptették elő a 2 yushoja után, mert a másodikon (ami egyébként csak 12-3 volt) mindhárom yokozuna visszalépett, ezáltal sokkal könnyebb dolga volt... Meglepő, hogy később 8-7;14-1Y -el lett yokozuna. Szal elvileg 2 basho is elég ozekiként, az más kérdés, hogy rajta kívül ez még senkinek sem sikerült.
Lehet, hogy nem jól tudom, de szerintem csak annyi a lényeg, hogy a kellő számú győzelem, és yusho meglegyen, illetve, hogy csak ozeki léptethető elő. Ezek alapján, ha Hakuho most nyer, meg a következő tornán is, akkor biztosan meglesz a kellő számú győzelme, illetve ozekisége.
pár napig nem voltam (szegény gép elhalt), most nézem Kaio meglehetősen bizonytalan helyzetét. A Juryoban meg Toki kínlódik a régebbiek közül. Na, letöltöm a meccseket...
Miközben mindenki Kaiora figyel csendben azért Taikai is elvesztett 3 meccset. Igaz 7 meccsből elég 3-at megnyernie de az igazán erős ellenfelek még Hakuho kivételével hátra vannak. Ha nem szedi nagyon össze magát könnyen intai lehet belőle.
Nem akarom elkiabálni, de Hakuho szinte tuti ozeki lesz. Hokutoriki meg döbbenet! Az előző tornán ilyenkor 8-0-val állt, most meg 0-8; igazi "liftező" versenyző. ;-) Kaio keményen küzd.
Masutoo and Tsukasaumi both won the second bout in two days and are 4-0 in low sandanme. There is a chance they will meet in the next bout as no one between them is undefeated.
"I had a talk with KaioU after today's match back at the heya and we decided that if he goes MK, it's intai. Till then, he's in". Thus said Tomozuna Oyakata, so that's that. "He has a strong sense of responsibility as an Ozeki to do his best. He told me that because, at this juncture, he can't show his best, he will at least try to go all out. He is definitely on for tomorrow", added Tomozuna Oyakata. "I just can't do my own Sumo. But I can't give up this easily either", said KaioU. "I don't want him retiring with this feeling of incompleteness. He just has to gambarize, there is nothing else that can be done", summed up the Oyakata.
Én személy szerint nagyon sajnálni fogom, ha Kaio visszavonul. Egyik kedvenc versenyzőm.
köszi! hiába nézem a webtreken a listát, nem látom a levelet, vagy vak vagyok? :)
úgy veszem észre, ezekben az alsóbb osztályokban nem nagyon játszatnak nagyon eltérő rangúakat egymás ellen, hanem elsősorban az illető rangja környékéről keresnek, jellemzően vele azonos addigi eredménnyel bíró versenyzőt. csak ha ilyen nincs, akkor sorolják össze a banzukén jelentősen arrébb alló birkózóval
Szegény Kaio, nagyon sajnálom. A hátralévő 9 meccséből 6-ot kéne nyernie úgy hogy a yokozuna, 3 ozeki, Hakuho és Kotomitsuki is az ellenfelei között lesz. Reménytelen vállalkozás... Nem tartom kizártnak, hogy holnap már nem lép a dohyora...
talán csak Kaio, meg Kotooshu bukdácsolása érdekes.
viszont Asashoryu szerintem rendkívül sportszerűtlen volt Iwakiyama ellen, és nem először tűnik úgy, mintha a mongol bajnoknak hiányosságai lennének a küzdősportokra oly jellemző önmérséklet terén...