“Egy bácsikám, ki csősz volt s egész évben a Varjúdomi kunyhóban lakott olyan mesét mesélt, amilyen éppen abban a percben eszébe jutott. Az volt a jó, hogy élni kellett, élni a sok szeszélyes mesét. Így csinált nékem hosszú orrot, kedvet ahhoz, hogy éljek úgy, ahogyan ő élt. Mert ő volt, ő meséje minden hőse, a hónapok és magok ismerője, kinek a nap volt kalendáriuma, szél a nagyapja, parázs meg a húga”
Gyereket házasságon kívül is lehet nemzeni . Ma már társadalmilag is elfogadottan .
Tehát nem kell hozzá házasság .
A házasság érzelmi és gazdasági közösség , ahol gyereket is nevelhetnek . Vagy akinek nincs , vagy nem vállal/nem lehet gyereke az ne is házasodjon ? Vagy ha már házas váljon el , ha gyerek nincs ? Ne idegelj már !
Nem tudom elképzelni , hogy egyidőben egy embernél több iránt is legyenek érzéseim . Ettől természet ellenes számomra a bigámia . Mert érzelem nélkül nem megy . Az meg hogy végignézzem/hallgassam , amint valakik szexelnek .... a belem fordulna ki .
Igen, a nyilt házasság erre elvben valoban megfelelö.
Ahol büntetik a buziságot ott nem lehet buzi-leszbi (ugyan az) társkeresö sem. Ilyen volt egy idöben Magyarország és ha jol tudom Münnich Ferencnek (aki buzi voilt) köszönhették, hogy nem volt büntetendö, de akkor is meg kellett felelni a társadalmi normáknak, tehát buzik: nösülés!
Erre a problémára talán még az a klasszikus megoldás a legjobb, mikor összeáll két buzi és két leszbi, és úgy élnek egy nagy házban, mint két baráti család, csak a hálószobák kiosztása más.
Persze, h nem, csak kíváncsi vok a kivitelezésre. Sztem nem fér meg két fickó egy punciban... A szaporodás is kérdéses. Nem is biztos, h mindkét félnek tud szülni a nő... De ha vkik megoldják, hát tegyék... De sztem a ffiaknak még mindig trófea a nő, és sokkal nehezebben elképzelhető az osztozás... Ott előbb-utóbb elmenne vmelyik fickó megcsalni a házasságot. Szexuálisan is nehezebb összeilleszteni... Hogyan csinálnák hármasban pl. Kié lenne a gyerek, stb... De mondom, nekem aztán nyolc...
Buzik is képesek gyereket csinálni és amig büntetett volt a buziság, addig a buzik gyerekes családos emberek voltak, megkeseritve sok család életét (mert eccerüen nem nekik valo, csak kötelezö volt számukra is a társadalmi normákhoz valo alkalmazkodás).
A házasság igen, az együttélésröl szol, mert ha nem arrol szol, az megkeseritheti mindkét fél életét, ugy ahogy a nös buzik is megkeseritették a családjukét, holott hetero gyerekeket neveltek.
A házasság gyermeknemzésre van. A buzik nem tudnak gyereket csinálni. A bigámia feltétlenül szapora! Nem török pálcát a buzik felett, csak ne akarják megszerezni a hetero jogosultságokat, mert nem képesek rá. A házasság nem az együttélésről, hanem a gyerekek neveléséről szól elsősorban, h a gyermekek neveléséhez biztosítson trsdlmilag elfogadott kereteket, biztonságos fészket.